• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşırını kendi alan ilk Gelin benim galiba :(

Hadi iç çamaşırını geçtim de kına elbisesi ve set almamak da neyin nesi ya :uhm:

Hiçte abartmıyosun cnm :olmaz:

Hele set alınmaz mı şimdiden böyle yaparsa bu adam ilerde ne olur bilemicem hayatım ama inşallah hakkında hayırlısı olur cnm

Ailelerde işin içine girdimi böyle oluyo işte damat da arada kalıyo nişanlın herşeyi kendimi alıyo ailesi yardım ediyo mu maddi olarak? CADIARZU

kendi adima konusmak gerekirse ben nisanlimdan 80ytl istemeye utanirim.. hele ki bir camasir icin..

beni birakin, annem bile cok kizar..

Allah yukarda kendisi söyler ne almam gerek, neyin eksik diye.. ama asla bir camasir icin evlenmekten vazgecmem.. 80 ytl benim cebimden ciksa ölmem, mutlulugumda azalmaz..

aksine kendim aldigim icin kendimle gurur duyardim.. kimseye muhtac olmadan yapabildigim icin.

Umarim sorunlariniz en kisa zamanda cözülür..

arkadaşlar benim derdim bana böle tavırlar takınması yoksa 3 kuruşluk takımı kendim almışım o almış tabi ki önemli değil ama çok kırıldım çok üzüldüm nasıl alatsamki içimdeki burukluğu paylaşmak istedim sizinle mafoldumben
br haftadır içimi kemiriyor birşeyler yoruldum
düğün stresidir hayatım
normal bu kadar duygusal olman
ama aslolan gerçekten de gönüllerin bir olması
sen bizden daha iyi tanıyorsun müstakbel eşini
normalde bu tarz şeyleri sorun yapabilicek bi insan mı?
cimrilik huyu var mı?
biz hep tek taraflı düşünüyoruz
empati yeteneğimiz çok az
evleniyoruz, stresliyiz, yeni bi hayat, aynı evi biriyle paylaşmak, türlü türlü sorumluluk vb...
bunlar sadece bize özel değil ki
aynı şey erkekler için de geçerli
hem onların sorumluluğu bizimkinden daha fazla
biraz birbirimizi anlamaya çalişirsak herşey çok daha güzel olucak aslında ama işte şeytan, hayırlı işlere bulaşmaktan zevk alıyor:olmaz:

amannnn çok boş şeyler çokkkkkk.................ne eşimin ailesinden ne de kendi ailemden hiç bişey istemedik üstelik de pazarlık ettik ki kendi eşyamızı kendimiz alırız diye , çalışıp kazanıp aldık çok şükür kimseye de muhtaç olmadık , kendimiz aldığımız için çok daha kıymetli oldu evimiz ::)
hele hele iç çamaşırı asla istemem ne gerek var ki kendim çalışıyor olmasam bile annemden isterim de yine nişanlımdan istemem, ne yani kendime bir don almaktan aciz değilim ya

ama set konusunda haklısın paraya kıysınlar hem de güzel bişey aldır

ilk mesajı okuduğumda ayol don almak için nişanlıdan para istenip, almayınca da kızılır mı dedim..
ama devamı geldiğinde galiba parayla ilgili bi problemi var dedim.
her seferinde olumsuz yaklşamdan bahsetmişiniz.
aldığı beyaz eşyaların lafını etmesi falan hoş değil..
belki evlilik stresine girmiştir, onun gerginliği vardır üzerinde..
sonuçta nişanlını en iyi sen tanırsın, eskiden beri böyle miydi maddi konularda bilirsin..

cnm ya anlıyorum seni.. :teselli:
burda sorun 2-3 kuruş tan çok nişanlının sana karşı tutumu..
evt ayrılık asla çözm diildir ama iyi de düşünmek lazım herşeyi baştan. sonuçta önemli bişi bu hayatını birleştiriceksn onunla..
şimdiden böleyse ilerde daha ciddi sorunlar doğurablr bence bu. anladgm kadaryla herşeyn ucuzuna kaçıo ne grk war eldekyle idare et fln.. ilerde böle oldgnu dşünsene.. o ewe giren para tabiki ikinzn olucak senin yada onun hesabı olmcak ama kadınlar erkeklere göre biras daha ince şeelr isterler..
ilerde en basiti evin için ufak tefekte olsa değişiklikler isticksn , kendn içinde.. aam bu sürekli boşver napcaksn gerk yok şimdi idare et die kapatrsa bi süre sonra daha agır gelmeye başlıcak sana..
bence şimdiden otur güzelce konuş nişanlınla. nişanlıyken böleyse ilerde daha baskın olabilr..
ama karar senin tabiki fisfisfis

Hmm anladım ben
Sen biraz daha ilgilenmesini seni şımartmasını ve bu düğün heyecanını seninle aynı şekilde paylaşıp yaşamasını istiiyorsun
Biz bayanlar bu düğün evlilik döneminde heyecan yapar yere göğe sığamaz hatta herşey istediğimiz gibi en iyi olsun isteriz ama inan erkekler bu evlilik olayını gerçekden bi telaş bi sorumluluk olarak görüyor
Bir çok şeyin hesabını yapmaları nişanlıyı ve aynı zamanda hem kendi hemde nişanlısının ailesini hoş tutma çabasına girdikleri için o tatlı heyecanı malesef yaşayamıyorlar..
Onlar için sadece bu düğün olayı büyük bi telaşşş

çok haklısın canım:teselli:nişanlın çok cimri olmaz böyle koy tavrını.:delphin:Çok üzgünüm çoook evlendikten sonrada böyle cimri davranırsa bizleri hep bedavaya getirmeye çalışıyorlar.gereği neyse yapmak zorunda.

kendi adima konusmak gerekirse ben nisanlimdan 80ytl istemeye utanirim.. hele ki bir camasir icin..

beni birakin, annem bile cok kizar..

Allah yukarda kendisi söyler ne almam gerek, neyin eksik diye.. ama asla bir camasir icin evlenmekten vazgecmem.. 80 ytl benim cebimden ciksa ölmem, mutlulugumda azalmaz..

aksine kendim aldigim icin kendimle gurur duyardim.. kimseye muhtac olmadan yapabildigim icin.

Umarim sorunlariniz en kisa zamanda cözülür..

sorun muhtaçlık değil sanırım içimi tam olarak anlatamadım benmafoldumben
tavırlar...... ne ihtiyacın var diye sorulur di mi ama asla sorulmadı bana:1no2:

ılk değilsin canım, ben de kendim aldım, eşime de hiç bişey söylemedim. Söylesem eminim o da normal çamaşşırdan ne farkı var falan derdi..
Ama tabii ne gerekvar almam falan demezdi.. Ama ben söyleme gereği bile duymadım..
Kına kıyafetimi de aldırmadım..
Annem dikti...
Bence butür şeylere takılmayın...
Ama set konusu edilmez tabiii. Ne demek ne gerek var, para etmez falan..
Zaten o nikahtan hatıra kalsın diye allınıyor para etsin diye değil ki....
Alınması gerekiyor alıcaz de kestir git... Takma kafana da fazla....

arkadaşlar benim derdim bana böle tavırlar takınması yoksa 3 kuruşluk takımı kendim almışım o almış tabi ki önemli değil ama çok kırıldım çok üzüldüm nasıl alatsamki içimdeki burukluğu paylaşmak istedim sizinle mafoldumben
br haftadır içimi kemiriyor birşeyler yoruldum

seni çok iyi anlıyorum yazdıklarının hepsini ben bire bir yaşadım.her şeyimi kendim aldım yaptım ne eşimin ne ailesinin ne kendi ailemein evimin bir köşesinde emeği yok kendimle gurur duyoyorum kimseye ihtiyacım olmada yin ede yok ama hep içime attım gelinliğimin bir kısmını bile ben ödedim ama pişmanım keşke yapmasaydım her kes sorumluluğu üzerine aslaydı eşim hala bu tip şeylerde sorumsuz kısacası evin tüm sorumluluğu halen daha benim omuzlarım üzerimde korkarım sendede öyle olucak:teselli:

Ben kına gecesi kıyafetimi kendim almıştım... ne giyeceğimi soran olmamıştı çünkü.
Ayrıca gelin ayakkabı çanta çiçek ve tacımı ayrı biryerde yapıldığı için ben almıştım.
Eşim sadece gelinlik için bir miktar para vermişti. o da yetmedi zaten...
Setimi kayınvaledem beyenmiş almış, ben seçmemiştim. incecik bir beyaz altındı. aslında ekonomik durumları benden daha iyiydi.
Yani diyeceğim senin gibi evlenen biçok kişi olmuştur. Ben de o zaman üzülmüştüm ama bu konuda bişey demeye utandım doğrusu kendimde çalışıyordum çünkü..
Bunlar daha sonra aramızda bir sorun olmadı..ama başka şeyler çıktı tabii.

Burda sözü edilen para değilki :sm_confused:
Sonuçta yapmaları gereken şeyleri yapmamışlar
Cnm bence nişanlınla herşeyi güzelce konuş neden üzüldüğünü anlat,olayın para değilde manevi boyutunu konuşun güzelce kaydirigubbakcemile5

:mafoldumben evet para problemi yok sadece gereksiz görüyor herşeyi bu da beni kırıyor
benim isteklerim heveslerim hep gereksiz şeyler.........
ben ilk kez evleniyorum 2. 3. değil ki mafoldumben

hımm demek ki cimri. ne demek gereksiz. hayatta bir kere gelin oluyor insan. oturup konuşun bunların sizin için önemli olduğunu anlatın. o da anlayacaktır sanırım.

evet galba cimri dışarda yemek yemeye korkuyor
yada ısmarlasana yemek yiyelim der hep 2 senedir böyle yemeleri genelde ben alırım
ama bu şimdi aklıma geldi hiç bunu düşünmemiştim:sinifsinif:

aaa bu olmadı şimdi :oklava:. erkek dediğin hesabı kadına yıkmamalı. bir siz bir kendi ısmarlasa alman usulü yani birşey demem ama her seferinde yapması tehlike çanları demek

..................

Son düzenleme:
Parası var da yapmıyorsa maalesef o bunun huyundan kaynaklanıyor.Cimri bir insanı bu saatten sonra değiştirmek çok zor ,hatta imkansız.
Böyle erkekler bırakın kendi cimriliklerininden sıyrılmayı,evlendikleri zaman da eşlerini de kendilerine benzetirler.
Evlenme arifesinde ne yapabilirsiniz ki ? :uhm:

Back