benim de pek umudum yok ama bakalım kk burasıçaşur suyu deyince bende bismillah dedim
çamaşır suyu lekesinin çaresi yok çünkü boyamıyor komple olan boyayı söküyor sıkıntı orda benim bildiğim böyle yani..ama imkansız gibi ya du bakalım belki mucize formül bilen birileri çıkar...
kumaş boyası alıp kaynatacan başka çaresi yok o zaman geçmiş olsun..benim de pek umudum yok ama bakalım kk burası
gömleğim morla mürdüm arası bir renk. o bahsettiğim minik noktalar pembe olmuş.
dediğin gibi boyayı sökmüş galiba
çamaşır suyunu da uzun zamandır almıyordum epey olmuş bu leke olalı demek..
öyle mi diyorsunkumaş boyası alıp kaynatacan başka çaresi yok o zaman geçmiş olsun..
şöyle minik buncuklarla düğmelerle veya papatya vs.çiçekleri üzerine diksen veya pazarda hazır armalar falan olabiliyor onlardan diksen üstünedolabımın derinlerinden sevdiğim bir gömleğimi buldum çıkardım geçen..
çok da giymemiştim aslında, giydiğim bedenden büyük alıp değiştirmeye de üşendiğimden..
neyse çok ilginçtir ki gömleğin alt tarafında
bir iki damla çamaşır suyu lekesi olduğunu düşündüğüm lekeler var.
direk damlamamış da sanki sıçramış gibi minik minik bir iki damla.
çözüm önerisi olan var mı acaba?
şöyle minik buncuklarla düğmelerle veya papatya vs.çiçekleri üzerine diksen veya pazarda hazır armalar falan olabiliyor onlardan diksen üstüne
atacak olaydım buralarda ne işim vardı hıhhahaha yok tatlım rengi boyamaya müsait daha ara bi renk olsaydı çözümü yoktu sıcak renkler için boyalar etkili ama zahmetli...en iyi çözüm at o gömleği
kıyafetlerim genelde aklımda olmaz zaten.bu kadar zaman aklına gelmediğine göre çok da önemli bir gömlek olmasa gerek.
ben tekstilin bu kadar ucuzladığı bir dönemde yeniden üretime(pul dikme vs) zaman ayırmayı daha pahalı buluyorum.
kumaş boyası fikri geldi deBaşka bir renge boyayın kumaş boyası ile
komple çamaşır suyuna batırmak olabilir :)kumaş boyası fikri geldi de
ben daha pratik çözümleri var mı ki diye bakıyorum
boya ile çamaşır suyu farklı kulvarlarda...çamaşı suyu ağır siklette boy gösteriyor amaatacak olaydım buralarda ne işim vardı hıh
bir kere siyah pardesümü boyamıştım ama pek fayda etmediydi ya.
zamanla çıkıyor yani o boya..
ben mi beceremedim acaba.
e boyaya kök söktürür o zaman. uğraştığıma değmez.boya ile çamaşır suyu farklı kulvarlarda...çamaşı suyu ağır siklette boy gösteriyor ama
o zaman anlık çözümler bulabilirsin. çok dikkat çekmiyormuş zaten evde olan boya kalemleriyle rengine göre lekeyi dha az dikkat çeker hale getirebilirsin. çocuk falan varsa yumuşak boyalarını denemeni tavsiye ederim. kuru boya bulaşmaz da bir yere.kıyafetlerim genelde aklımda olmaz zaten.
gözümün önünde ne varsa onu giyerim.
bu gömleğim de fazla arkalarda kaldığından gönlümden de ırak olmuş :)
yırtığı söküğü yok, eski de değil.
yani benim atma nedenlerim arasında değil :)
sonuçta birkaç damla defosu var, nasıl kamufle ederime bakıyorum ben.
Allah Allah neler varmış ya huAkrilik boya benim bu tarz durumlarda çozümüm. Ama biraz tecrübe gerekiyor. Mesele tonu tutturmak. Sadece lokal olarak çamaşır suyu değen bölümü boyayıp kuruyunca tersten ütülüyoruz.
gömleği her giydiğimde çıkmadan önce kızıma boyatmak da eğlenceli olabiliro zaman anlık çözümler bulabilirsin. çok dikkat çekmiyormuş zaten evde olan boya kalemleriyle rengine göre lekeyi dha az dikkat çeker hale getirebilirsin. çocuk falan varsa yumuşak boyalarını denemeni tavsiye ederim. kuru boya bulaşmaz da bir yere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?