Bu hafta bir karar aldım kendimce. Okula giderken giyineyim, sonra okuldan gelince onları ikinci kez giymek için katlayıp koyayım , gelince taytimi giyeyim sonra gün boyu üzerimden ciksrmayim dedim. Evet dışarı çıkarken taytimi çıkarmadım. Hava sıcak olmasına rağmen taytin üzerine çektim esofmani. Okuldan geldim çıkardım üzerimi evet çok kirlilerdi kıyafetlerim ikinci kez giyilebilecrk gibi değillerdi. Neyse taytimi giydim ama aksam yatarken pijamami giydim. Tayt ikinci kez gidilebilecek gibi değildi kırliydi. Banyo yaptım zaten temiz cilde kirli tayt olmaz dedim yine sepete attim. Yine aldığım kararlara pek uyamadim.
Günlük pet aldım koteks pamuklu diye. taktim ama sonra aklım hep orda kaldı. Simdi nefes alamıyor mu? Pişik olur muyum ki? Koku yapar mi ki? Mikrop yuvası mi şimdi o pet ? Bla bla bla. Yok olmuyor olmuyor olmuyor. Çoraplarımı evde giyeyim iki üç gün üst üste dedim. Ama çıktı bi kere ayaktan. O çorap çıkınca banyo yaptım . Ben temiz çorap kirli ... Yine sepete gittiler boyle ikişer ikişer.
Haftanın daha ortası bile degil. Sepet doldu şimdiden. Bana afakanlar basıyor
Sevgili Lorentz,
Emin ol buradaki yorumların çoğu sana yardımcı olmak istiyor.
Sana tavsiyem kıyafetleri kafanda kodlaman.
işe giderken giyilen pantolon ve etek 2 3 kez giyilebilir. Leke olmadıysa ve çok kırışmadıysa, temizdir. Ancak üst grup zaten 1 sefer gidilmelidir. Ancak klasik giyiniyorsanız, ceketletinizi askıya asıp havalandırdıktan sonra muhafaza edersiniz.
Ev kıyafetini ise işten eve geldikten sonra giy ve sadece evde üstünde olsun. Zaten hergün duş alıyorsun, bu demek oluyor ki eve gelip ev kıyafetini giyeceğin zaman vücudun hergün aynı kirlilikte oluyor.
Evdesin dışarı çıkman gerekti. Kısa zamanlı çıkacaksan üst grubu 2 3 kere giyebilirsin. Çıktın ekmek aldın geldin. Altınada eşofman. En fazla üstünde yarım saat duracak. Katlayıp dolabına koyabilirsin. Uzun zamanlı çıkacaksan kot+bluz vs .kot yeniden giyilir ama üst grup 1 seferlik yine.
Dışarı çıktın işin bitti eve geldin. Dışarı kıyafetini çıkarıp ev kıyafetini tekrar giyebilirsin. Ev kıyafeti 2 gün giyiyorum ben. Akşam duşunu alıp pijamaları giyersin. Sabaha kadar vücudun bile kirlenmez.
Sonra yeniden iş kıyafeti... Dışarı için 1 tane eşofmanın var, o kadar az yıkıyorum ki. Markete gittim geldim 1 saat üstümde duruyor. Dışarda parkta bahçede otursam da kirlense atıp yıkarım. Ama zaten evde dışarı eşofmanımla durmuyorum. Haliyle dışarıdan pisliği eve gelmiyor.
Ev çorabını da 2 gün, ayakkabı içinde kullanmadıysanız giyebilirsiniz. Çorap ayakkabıya girerse yeniden giyilmez. Ama zaten eve gelince ayaklarımızı yıkıyoruz, ardından temiz çorap evde giyiliyor. Kapalı terlik kullanıyorsanız açığa geçin. O çorabı giymeden ayaklarınızı yıkarsanız 2.gün sonuna kadar temiz kalabilir. Çünkü evinizde zaten temiz.
Çok uzun yazdım, alışkanlıklardan aniden kurtulamazsınız ancak azaltabilirsiniz .