Çamaşır konusu

var evet travmam adet görmem. Adet oldum orta 2. Sınıftım. Sonra bez koydum. O bez koktu böyle çok kötü oldu. Pet falan bilmiyordum o zaman. Sonra sabunladim şu hacisakirin sabunuyla. Adetim bitene kadar sabunladım her tuvalete girdiğimde. Sonra mantar oldum. Çok utandım o zaman. Doktora canım burnuma gelince gittim. 1 hafta etlerim soyuldu, ben yoldum o kaşındı falan. Sonunda anneme söyledim apar topar gittik doktora. Asla göstermem diye korka korka gittim. Sonra doktor bi hap verdi sadece ve dedi ki " evlendiğin zaman iliskiye girdiğinde de mantar olacaksın " ve ben vajinusmus oldum. O pis algısı boyle kaldı yapıştı. Tek sorunum bu.

Evlendim ama hic mantar olmadim. 1 sene vajinusmusla uğraştım neredeyse.

Offf canım benim ya çok kötü oldum okurken :KK43: bu konuyu psikiyatristinle görüştün mu peki?

yok hic konusu geçmedi anlatmadım. Anlatmayı düşünüyorum artik ama. Burda yazdikca çözüldum resmen.

Ohh ya inan cok sevindim meselenin kaynağını tespit etmende vesile olduğum icin :)
Canım benim hepimizin hayatında bizleri biz yapan, bazen elimizde olan bazen de olmayan şeyler yasaniyor. Küçük gibi görünen meseleler bilinçaltimizda büyük yaralar açabiliyor. Gel gelelim bizler çok şükür ki bu yaraların izlerini silebilecek kadar da gucluyuz. Sana nacizane tavsiyem o gün kendini çaresiz savunmasız ne yapacağını bilmez halde hisseden, kendini mikrop gibi hisseden o küçük kıza bir mektup yaz. Ona kendisinin hiç bir suçu olmadigini, adet görmenin dogamizin bir parçası olduğunu, bunda utanılacak hiç bir şey olmadığını, ilerde de bir daha hiç mantar filan olmayacağını, kendisinin tertemiz ve harika bir genç kadın olacağını, her zaman onun yanında olacağını, onu koruyup kollayacagini vs anlatan uzun uzun mektup yaz. Hatta basarabilirsen hayalinde o küçük kıza sarıl onu teselli et ve ona asıl duyması gereken sözleri soyle.
Yaşananlar keşke olmasaydı ama olan olmuş bunu silemeyiz. Sadece olanları kabullen ve kirli olduğun düşüncesini zihninden serbest birak.
İnşallah çok kısa sürede bu konuyu asacaksin en büyük adımı attın zaten artık :)

tamam bi araştırıp almaya karar vereceğim. Ne kadar sürede kurutur ki çamaşırı. Bence de iş yükümü büyük oranda azaltır kurutma makinesi.
3 saatte kurutuyor da. Sizdeki normal değil, çocuğunuz olda haftada 20 makinaya çıkacak anlaşılan, iç çamaşırı çorap vs normal ama bir tayt üzerine kirlenmediyse ertesi gün de giyilebilir. Ben haftada 3 makine çalıştırıyorum

Ohh ya inan cok sevindim meselenin kaynağını tespit etmende vesile olduğum icin :)
Canım benim hepimizin hayatında bizleri biz yapan, bazen elimizde olan bazen de olmayan şeyler yasaniyor. Küçük gibi görünen meseleler bilinçaltimizda büyük yaralar açabiliyor. Gel gelelim bizler çok şükür ki bu yaraların izlerini silebilecek kadar da gucluyuz. Sana nacizane tavsiyem o gün kendini çaresiz savunmasız ne yapacağını bilmez halde hisseden, kendini mikrop gibi hisseden o küçük kıza bir mektup yaz. Ona kendisinin hiç bir suçu olmadigini, adet görmenin dogamizin bir parçası olduğunu, bunda utanılacak hiç bir şey olmadığını, ilerde de bir daha hiç mantar filan olmayacağını, kendisinin tertemiz ve harika bir genç kadın olacağını, her zaman onun yanında olacağını, onu koruyup kollayacagini vs anlatan uzun uzun mektup yaz. Hatta basarabilirsen hayalinde o küçük kıza sarıl onu teselli et ve ona asıl duyması gereken sözleri soyle.
Yaşananlar keşke olmasaydı ama olan olmuş bunu silemeyiz. Sadece olanları kabullen ve kirli olduğun düşüncesini zihninden serbest birak.
İnşallah çok kısa sürede bu konuyu asacaksin en büyük adımı attın zaten artık :)

ay yok artik inanamiyorum gozlerimden yaşlar süzülüyor şuan istemsizce. Resmen bam telime dokundunuz. Bu yaşlar huzur mu yoksa üzgünlük mu ayırt edemiyorum ama bunu yapacağım. Nasıl büyük dokundunuz bana tarif edemem şuan.

tesekkur ederim yorumunuz için. Oğuz Tan in bütün kitaplarını sipariş edeceğim şimdi. İnşallah işe yarar. Bu hafta burda okuduğum yorumlardan inanılmaz motive oldum ama iş uygulamaya gelince tıkandım kaldım. İlerletemedim. Halbuki okuyup karar alınca çok kolay geliyodu bana.

Herşey sizde bitiyor bunu unutmayın . Kulaklarınızı tıkayın tüm olumsuz yorumlara . “Yardım” etmek babında laf sokanlar , kendi psikolojilerine bakmadan psikolojinizin bozuk olduğunu imalı sözlerle sarf edenler , “bi kerede pislenir mi “ “ aman b.k mu var yıkamasaydın” diyenler olacaktır, belki de en yakınlarınızdan duyacaksınız . Zaman en kıymetli ve telafisi olmayan bir hazine, eğer bu ritüelinize bir son vermezseniz çok daha uzun zamanınızı alacak , o kadar uzun zamanınızı alacak ki artık diğer işlerinizi yapamayacak yetiştirmeyecek duruma geleceksiniz. Bir yerde tamam artık yeter diyeceksiniz ama hangi raddede dersiniz bilmiyorum . Kendinize farklı uğraşlar edinmeye çalışın bu konuda kitaplar var hatta dizi bile var alt yazılı yabancı dizi izlemeyi seviyorsanız , kesinlikle Monk’u izleyin . Hem gülecek hem kendinizden birşeyler bulacaksınız , kabulleneceksiniz sindireceksiniz ve sonrasında onu azaltarak bitirmeye çalışacaksınız .. lütfen güçlü olun ve unutmayın bunun anahtarı sizde ... ben yaptıysam siz de yapabilirsiniz :KK66:

ay yok artik inanamiyorum gozlerimden yaşlar süzülüyor şuan istemsizce. Resmen bam telime dokundunuz. Bu yaşlar huzur mu yoksa üzgünlük mu ayırt edemiyorum ama bunu yapacağım. Nasıl büyük dokundunuz bana tarif edemem şuan.

Aslında ilk soruyu sorarken taciz tecavüz vs gibi birşey çıkacak altından diye çok korktum ama iyi ki sormuşum...

Ağlıyorsun çunku o küçük kızı yüreğinin bir köşesine karanlık bir odaya kapatıp kilitlemistin şimdi ise o kilidi açtın. Bugün son kez doya doya ağla yarın bambaşka bir Lorent olarak uyanacaksin :) yanında olup sana sarılıp senin mis gibi koktuğunu söyleyen bir eşin olduğu için de çok şanslısın. Ben de seni öpüyorum güzel haberlerini bekliyorum :KK68:

Ev kıyafeti, ayakkabıya değen çorap konusunda hemfikirim iç camasirini da günlük..ama senin durumun biraz abartı mi olmuş..

Benimde aklıma 4 defa çamaşır değiştiriyorum diyince üroloji yada kadın hastalığı olabileceği ihtimali geldi.

Çorap işini çözemedim.

Sabah kalktık çorabımızı giydik işe gittik. Eve geldik çorapları çıkarıp makineye attık ayaklarımızı yıkadık. Ben evde çorap giymem açık terlik giyerim. Hadi konu sahibi çorap giydi diyelim. Etti mi 2 çorap. Sonra akşam oldu yatıcaz. 3.çorap ne zaman giyilecek? Ben çözemedim.
1. çorap iş için 2.si spor için 3.sü ev içinmiş

var evet travmam adet görmem. Adet oldum orta 2. Sınıftım. Sonra bez koydum. O bez koktu böyle çok kötü oldu. Pet falan bilmiyordum o zaman. Sonra sabunladim şu hacisakirin sabunuyla. Adetim bitene kadar sabunladım her tuvalete girdiğimde. Sonra mantar oldum. Çok utandım o zaman. Doktora canım burnuma gelince gittim. 1 hafta etlerim soyuldu, ben yoldum o kaşındı falan. Sonunda anneme söyledim apar topar gittik doktora. Asla göstermem diye korka korka gittim. Sonra doktor bi hap verdi sadece ve dedi ki " evlendiğin zaman iliskiye girdiğinde de mantar olacaksın " ve ben vajinusmus oldum. O pis algısı boyle kaldı yapıştı. Tek sorunum bu.

Evlendim ama hic mantar olmadim. 1 sene vajinusmusla uğraştım neredeyse.
annene söylemedinmi adet olduğunu. ilk adet damla damla bişey geliyo zaten varla yok arası bişey. günlercede sürmüyo. aşırı bi koku olmaz diye düşünüyorum. seninki farklımıydı

Yaz olsa hergun degis ama kışın çok kirlenmez... İç çamaşırı havlu bunlari hergün degusebilirsin sağlık için akinti varsa günde 2 defa degis çamaşır... Ama diğerlerine gerek yok

evet anormal derecede akintim ve kokum oluyor bana gore. Esim çok pis olduğum zamanlarda bile sabun kokuyorsun der ama beni sevdiğinden diye düşünüyorum. Ben ciddi ciddi hasta hissediyorum kendimi :KK43:
Koku varsa hastalikasa doktora gitmeden geçmez günde on defa yikasan da geçmez

Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.

Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.

Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.

Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim :KK43:

Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.

Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.

Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.

2 kişi haftada bikere anca olur. siz de hastalık olmuş bu ciddi birşeye benziyor bi doktora gidin

annem kızdı elbette , o bez o kadar durur mu ? Mantar olunur mu ? Sabunla yıkanır mı vb... Kötü oldu ya düşündükçe yüzüm buruşuyor
Hata annende bunlari sana daha olmadan anlatması bilgilendirmesi lazım... Ben her zaman çocuklara ergenlige geçişte yasanan degisiklikleri onceden anlatılması öğretilmesi gerektiğini duaunuyom

Hata annende bunlari sana daha olmadan anlatması bilgilendirmesi lazım... Ben her zaman çocuklara ergenlige geçişte yasanan degisiklikleri onceden anlatılması öğretilmesi gerektiğini duaunuyom
Anneannecim geldi aklıma. Adet olana kadar kimse bişey anlatmamış ona. Sonra bigün bi bakmış kanıyor. Kimseye söyleyememiş yazık!!! Külotunu çıkartmış, yıkamış, ıslak ıslak geri giymiş durmuş kanama bitene kadar. Sonrasında tabi bi sürü hastalık sistit, karın ağrısı vs... annesine çok kızardı niye bana bişey anlatmadı diye.
Benim ilk adetimde kanamam çok olmuştu. Annem hep takip etti sağolsun. Sorardı bana, kanama var mı, bitti mi, kaç ped gerekti, rengi ne diye... o en zor dönemde destek şart hakkaten. Hepimizin en sancılı, en kötü günlerimizdi belki...

Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.

Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.

Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.

Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim :KK43:

Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.

Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.

Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.
uydurma bir konu olduğunu düşünüyorum

Hem sizi yıpratır hem de devlete ve çevreye zarar. Düşünsenize normal bir aileden 6 kat daha fazla deterjanla kirletiyorsunuz atık suyunuzla çevreyi. Ya harcadığınız elektrik? Kendinize acımıyorsunuz bari doğaya verdiğiniz zararı düşünün ve bu temizlik takıntınızdan vazgeçin bir an önce . Ben de şu anda çocuğum olmadığı için 2 kişiyim ve max haftada 2 sepet çamaşır yıkarım. O da eşim kamu personeli olduğu için hergün gömlek giymek zorunda, onun gömlekleri 1 sepet tutar, o yüzden..

Bende bugün kök temizlik yaptım bir haftadır ellemiyordum evi :KK53:
Daha da dağınıklık var iki kişi giriştik temizliğe kızcağızın canı çıktı
Camları silmedim silesimde yok perdeyi hiç açmıyorum kolay kolay :KK53:

X