Benimde yatak corabim var tuylulerden:) ama cok usursem giyiyorum.. yatarken corap giymek iyi degil evetÇorapla yatmak dolaşım için iyi değil diye biliyorum Goha
Ben çorapla yatınca rahat edemiyorum ayaklarımda hep dışarda olur zaten :)
Çok üşüyorsan yapacak bişey yok ama gitmemeye çalışın bence ya. Sağlık için :)Benimde yatak corabim var tuylulerden:) ama cok usursem giyiyorum.. yatarken corap giymek iyi degil evet
Çorapla yatmak dolaşım için iyi değil diye biliyorum Goha
Ben çorapla yatınca rahat edemiyorum ayaklarımda hep dışarda olur zaten :)
Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.
Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.
Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.
Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim
Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.
Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.
Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.
Kansızlık falan olabilir belki bilemedim kibilmiyorum canım,
ben bildiğin buz kesiyorum yorgan içinde, neden ki acaba?
siz takıntılısınız hadi günde bir duş alınır iç çamaşı ust bas degısır anlarım ama bir keredir ideali, ayrıca bır kere gıydıgım pantolonu yada taytıda kırlıye atmam kı bende temızlık konusunda tıtızımdır cogu ınsana gore ama sız benı kat ve kat aşmısınız...Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.
Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.
Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.
Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim
Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.
Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.
Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.
Yok canım oldu bana da.ayrıntıları okurken nefes alamadığımı hissettim size de öyle oldu mu bi ben mi böyle hissediyorum şu an
Temiz veya titiz bir insan değilim ama bir kere giyilen kıyafet dolaba geri konulmaz yasiz takıntılısınız hadi günde bir duş alınır iç çamaşı ust bas degısır anlarım ama bir keredir ideali, ayrıca bır kere gıydıgım pantolonu yada taytıda kırlıye atmam kı bende temızlık konusunda tıtızımdır cogu ınsana gore ama sız benı kat ve kat aşmısınız...
Çok güzel. Bu mesajından anlıyorum ki bu konunun bir problem olduğunu kavradın. Doğru mu anladım?üç ay önce emdr terapi diye bi çakma psikolog tarafından dolandırıldım. Artik korkuyorum böyle şeylerden. Ama mail attım psikologuma. Dönüş yapmasını bekliyorum.
Çok güzel. Bu mesajından anlıyorum ki bu konunun bir problem olduğunu kavradın. Doğru mu anladım?
Niye pisik olacaksin ped takinca :) tam tersi tertemiz akintin olunca kaldirip atiosun yeniliyosun..banyonu yatmadan once yap madem temiz pijamalarink giyersin boylece tayt derdin olmaz.. sicakta filan tabii bzn 2 kezde dus alinir 3 kezde.. bazen ole sicak oluyo insan terleyebio.. ama henuz o kdr sicak degilki.. ya da senin vucudun anormal derecede akiyo kokuyo : (Bu hafta bir karar aldım kendimce. Okula giderken giyineyim, sonra okuldan gelince onları ikinci kez giymek için katlayıp koyayım , gelince taytimi giyeyim sonra gün boyu üzerimden ciksrmayim dedim. Evet dışarı çıkarken taytimi çıkarmadım. Hava sıcak olmasına rağmen taytin üzerine çektim esofmani. Okuldan geldim çıkardım üzerimi evet çok kirlilerdi kıyafetlerim ikinci kez giyilebilecrk gibi değillerdi. Neyse taytimi giydim ama aksam yatarken pijamami giydim. Tayt ikinci kez gidilebilecek gibi değildi kırliydi. Banyo yaptım zaten temiz cilde kirli tayt olmaz dedim yine sepete attim. Yine aldığım kararlara pek uyamadim.
Günlük pet aldım koteks pamuklu diye. taktim ama sonra aklım hep orda kaldı. Simdi nefes alamıyor mu? Pişik olur muyum ki? Koku yapar mi ki? Mikrop yuvası mi şimdi o pet ? Bla bla bla. Yok olmuyor olmuyor olmuyor. Çoraplarımı evde giyeyim iki üç gün üst üste dedim. Ama çıktı bi kere ayaktan. O çorap çıkınca banyo yaptım . Ben temiz çorap kirli ... Yine sepete gittiler boyle ikişer ikişer.
Haftanın daha ortası bile degil. Sepet doldu şimdiden. Bana afakanlar basıyor
gayette farkındayım ama zihnimdeki kirlilik algısını nasıl aşacağımi bilmiyorum