Çamaşır konusu

bende temiz biri olarak bilinirim ama sen saplantı haline getirmişsin bence günlük bi kıyafet işe giderken bi kıyafet yeter hatta evdekileri iki güne bir degiştirirsen pijamalarnı aşarsın bak çarşafların haftalık yıkanıyormuş sakin ol temizsin

Walla karı koca birbirinizi bulmuşsunuz ne diyeyim. Bence bir destek almanız da fayda var zira bu yaptıklarınız hiç normal değil. İleride çocuk olunca iyice çıldırırsınız siz benden söylemesi

bilmiyorum canım,
ben bildiğin buz kesiyorum yorgan içinde, neden ki acaba?
Kansızlık falan olabilir belki bilemedim ki
Ya da alışkanlık :) ama dolaşım sistemi açısından giyilmemesi gerektiğini okumuştum. Hatta ayıptır söylemesi çıplak yatmak o yüzden sağlıklı deniyordu bi ara

siz takıntılısınız hadi günde bir duş alınır iç çamaşı ust bas degısır anlarım ama bir keredir ideali, ayrıca bır kere gıydıgım pantolonu yada taytıda kırlıye atmam kı bende temızlık konusunda tıtızımdır cogu ınsana gore ama sız benı kat ve kat aşmısınız...

ayrıntıları okurken nefes alamadığımı hissettim size de öyle oldu mu bi ben mi böyle hissediyorum şu an
Yok canım oldu bana da.
Bu haftasonu çamaşır işleri hiç zor gelmedi. Bu konuyu düşündükçe kendi çamaşırlarım az geldi gözüme. Hatta eşimin çorap değiştirme huyundan şikayetçiydim bu konuyu okuyana kadar artık “başımla beraber kocacım, ne demek yıkarım günlük iki çorabını” diyorum.

Temiz veya titiz bir insan değilim ama bir kere giyilen kıyafet dolaba geri konulmaz ya

üç ay önce emdr terapi diye bi çakma psikolog tarafından dolandırıldım. Artik korkuyorum böyle şeylerden. Ama mail attım psikologuma. Dönüş yapmasını bekliyorum.
Çok güzel. Bu mesajından anlıyorum ki bu konunun bir problem olduğunu kavradın. Doğru mu anladım?

Gece yatkda giyilen pijama kirlenmez ki bir günde vallaha ben nevresim pijama haftalık değiştiriyorum . Haftada 3 makina 2 kişiyiz ben çok bulaşık çamaşır mak.calistirinca vicdan yapıyorum su milli kaynak bir gün bitecek unutmayalım tasarruf edersiniz sizden sonra ki nesil sıkıntı yasamaz

Bu hafta bir karar aldım kendimce. Okula giderken giyineyim, sonra okuldan gelince onları ikinci kez giymek için katlayıp koyayım , gelince taytimi giyeyim sonra gün boyu üzerimden ciksrmayim dedim. Evet dışarı çıkarken taytimi çıkarmadım. Hava sıcak olmasına rağmen taytin üzerine çektim esofmani. Okuldan geldim çıkardım üzerimi evet çok kirlilerdi kıyafetlerim ikinci kez giyilebilecrk gibi değillerdi. Neyse taytimi giydim ama aksam yatarken pijamami giydim. Tayt ikinci kez gidilebilecek gibi değildi kırliydi. Banyo yaptım zaten temiz cilde kirli tayt olmaz dedim yine sepete attim. Yine aldığım kararlara pek uyamadim.

Günlük pet aldım koteks pamuklu diye. taktim ama sonra aklım hep orda kaldı. Simdi nefes alamıyor mu? Pişik olur muyum ki? Koku yapar mi ki? Mikrop yuvası mi şimdi o pet ? Bla bla bla. Yok olmuyor olmuyor olmuyor. Çoraplarımı evde giyeyim iki üç gün üst üste dedim. Ama çıktı bi kere ayaktan. O çorap çıkınca banyo yaptım . Ben temiz çorap kirli ... Yine sepete gittiler boyle ikişer ikişer.

Haftanın daha ortası bile degil. Sepet doldu şimdiden. Bana afakanlar basıyor

Çok güzel. Bu mesajından anlıyorum ki bu konunun bir problem olduğunu kavradın. Doğru mu anladım?

gayette farkındayım ama zihnimdeki kirlilik algısını nasıl aşacağımi bilmiyorum

Siz ne yapıyosunuz ki kıyafetleriniz 1 kere giymekle kirleniyor? Eğer bi kere giymekle kirleniyosa kokuyosa doktora gidin vücudunuz biyerinde koku oluyodur. Etrafta kirlenmesi için de koku sinen veya tozlu bi ortamda çalışmanız lazım. Gerçekten merak ettim ortamı nasıl kirleniyor
Kpss çalışıyorum coğrafyada doğal kaynaklar konusundayım ve sizin öğretmen oldugunuzu öğrendim şok geçiriyorum. Daha da dikkat göstermeniz gerekirdi diye düşünüyorum

Yanlış anlamayın ama çamura mı yattınız da tayt 3-5 saatte kirlendi?
Üst kıyafet olsa ter kokabilir ben de giymem ama pantolon-tayt nasıl kirlendi?
Bir de çıkan şey kirliye girecek diye kodlamışsınız iyice, hava sıcakken niye tayt üzeri eşofman giydiniz, çıkarıp tekrar giymek üzere bir yere koysanız ne olur?

Üzülüyorum yani böyle konularda.
Hayatı kaçırıyorsun diyen arkadaşlara katılıyorum.
Benim 1 oğlum var, onu akşam 9-10 gibi uyutur sonra elimi hiçbir şeye sürmem, keyif yaparız.
Siz ise 2lere kadar ev işi yapıyorsunuz.

Niye pisik olacaksin ped takinca :) tam tersi tertemiz akintin olunca kaldirip atiosun yeniliyosun..banyonu yatmadan once yap madem temiz pijamalarink giyersin boylece tayt derdin olmaz.. sicakta filan tabii bzn 2 kezde dus alinir 3 kezde.. bazen ole sicak oluyo insan terleyebio.. ama henuz o kdr sicak degilki.. ya da senin vucudun anormal derecede akiyo kokuyo : (

gayette farkındayım ama zihnimdeki kirlilik algısını nasıl aşacağımi bilmiyorum

İlk yorumdaki arkadaşa katılıyorum . Mükemmeliyetçi bir kişilik yapınız var daha kötüsü bunu psikoloğunuzun uyarmaması. Obsesif kompulsif bozukluk temizlik , bulaşma , kontrol etme , dini takıntılar şeklinde çıkabilir en yaygın olanı da temizlik takıntısıdır. Kimine göre her gün yıkanmalı kimisi 2 günde bir yada 4 günde bir banyo yapanlar da olabilir içimizde. Ama bunları yapmadığımızda içimizde bi rahatsızlık bi iç sıkıntısı hissediyorsak orda başlıyor sorun .

Bilişsel davranış terapisi var bununla ilgili . Davranışlarınızın çoğu muhtemelen kemikleşmiş durumdadır ve kim ne derse desin ve siz de saçma olduğunu bildiğiniz halde uymak zorundaymışsınız gibi gelebilir . Davranış terapisi ilaçtan daha etkili bir yöntemdir bilimsel olarak da kanıtlanmıştır bu . Hem ilacın olumsuz yan etkilerini de yaşamamış olursunuz . Bir de okb üzerine kitaplar var mesela Oğuz tan’ın kitapları var onları okumanızı tavsiye ederim . Kimsenin “yapma o zaman , yıkama , o kadar sürede giyilir şu kadar sürede çıkarılır “ diye fikir yürütebileceği birşey değil bu açıkcası çünkü ne kadar uymaya çalışsanız da maalesef bu algıyı kafanızdan atmadıkça hep başa döneceksiniz . Okb’yi Google’dan aratın lütfen bir bakın kendinizle bağdaştırıyor musunuz bu rahatsızlığı , bakalım size tanıdık gelecek mi ?

Dışarıda giydiğiniz kıyafetler neden 1 kerede kirleniyor ben anlayamadım. Çok mu terliyorsunuz ter mi kokuyor? Ya da sadece kendinizin kullandığı banyo havlularını neden her gün yıkıyorsunuz zaten temizken kullandıgınız şeyler değil mi? Duş alıp pijamalarınızı giyiyorsunuz temiz yatağa yatıyorsunuz ama pijamalarınızı da her gün degistiriyorsunuz. Insan vücudu sandığınız kadar pis bir sey değil, saat başı pislik salgılamıyoruz.
Saçlarınızın çok yağlandığından bahsetmissiniz. Her gün 3 kere şampuanladığınız için saç fazlaca kaybettiği yağı yerine koymaya çalışıyor.
Kendinize de doğaya da cok zarar veriyorsunuz, yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…