Cok garip neden bir pantolon her giyildiginde yikansin ki? Her sey yipranir o zaman.
İki gundur uzerimde olan tayta baktim, kokmuyor. Sukurler olsun. Sanirim tuvaletten sonra duzgun temizlenmekle alakali bir durum. Bu arada evim disinda hic bir yerde tuvalet kullanmam. Disarida giydigim kiyafetlerim dolapta ayri bir bolumde asilidir,havalandirmadan buraya bile asmiyorum.
Hic temizlik hastasi olmadim,pis de degilimdir ama her seyin fazlasinin zarar olduguna inanirim. Ne ev temizligi icin ne de kiyafet temizligim icin cetele tutamam, hmm bugun 2. Gun sunlari kirliye atayim demem,bakarim kontrol ederim. Kirlendiyse kirliye atarim.
tam benim dert ettiklerimi yazdiniz.Bu konularda aşırı titizim...özellikle mermere basıp eve girdikleri zaman deli oluyorum. Misafirleri eve girmeden uyaririm. Market poşetlerini asla yere koymam..umumi tuvalette asla yere koymam. Hatta askılıgina asmam bile. mümkünse eşim bekler ona veririm..zor durumda kalmadikça girmem zatenYani aslinda belirli seylere dikkat edince ne ev kirleniyor ne de ust bas. Cok temizim cok titizim asla dememisimdir ama tuhaf geliyor bana. Cok temiz oldugunu iddia eden cogu insan elindeki cantasini umumi tuvalette yere koyuyor. Veya alisveris posetlerini yere koyup sonra evin icinde halinin ustune koyuyor. Kapi esigindeki mermere basmadan ayagini iceri sokabileni daha gormedim zatenherkes kapinin disina basiyor ayakkabisiz sonra eve giriyor. E pisligi siz tasiyorsunuz zaten eve kiyafete sonra da temizle allah temizle. Neye yaradi?
Yani aslinda belirli seylere dikkat edince ne ev kirleniyor ne de ust bas. Cok temizim cok titizim asla dememisimdir ama tuhaf geliyor bana. Cok temiz oldugunu iddia eden cogu insan elindeki cantasini umumi tuvalette yere koyuyor. Veya alisveris posetlerini yere koyup sonra evin icinde halinin ustune koyuyor. Kapi esigindeki mermere basmadan ayagini iceri sokabileni daha gormedim zatenherkes kapinin disina basiyor ayakkabisiz sonra eve giriyor. E pisligi siz tasiyorsunuz zaten eve kiyafete sonra da temizle allah temizle. Neye yaradi?
Evet çocuk icin doğru söylüyorsun canım.o zaman yapmam öyle.Ah bakin bebisiniz geliyor,hele yurumeye baslasin uykudan gece kalkip odaniza gelecek. O zaman beni hatirlarsinizbenim oglum odamiza gelmeye basladigindan beri terlik bile birakmiyorum kenarda kosede cunku takiliyor minnos
Ben bunlara dikkat edince daha az temizlik yapma geregi hissediyorum. Marifet harala gurele yikamak degil ki,temiz tutabilmek. Daha insanlar totosunu yikayamiyor, wcden sonra elini yikamayan insan var, tamamen tesadufen komsumun evine girmek zorunda kaldim bugun terliklerim yere yapisti ayol mutfakta. Belli ki yere bir seyler dokulmus. E dokme kardesim. Pencerenin onunde yag bidonu duruyor aylardir sokaktan goruyorum. O bidon perdeye degiyor ya kasiniyorum her gordugumde. İgrenc. Komsumu hic tanimam selam sabah o kadar. Ama her gun ev supurur duyuyorum,camasiri hic eksik olmaz. E bu ne perhiz bu ne lahana tursusu arkadas diye isyan edesim vartam benim dert ettiklerimi yazdiniz.Bu konularda aşırı titizim...özellikle mermere basıp eve girdikleri zaman deli oluyorum. Misafirleri eve girmeden uyaririm. Market poşetlerini asla yere koymam..umumi tuvalette asla yere koymam. Hatta askılıgina asmam bile. mümkünse eşim bekler ona veririm..zor durumda kalmadikça girmem zaten
Esiniz rahatsiz mi? Endokrinolojiye gorunse belki terleme sorununa cozum bulunur ya,cok zor cunku allah kolaylik versin.Evet çocuk icin doğru söylüyorsun canım.o zaman yapmam öyle.
Her yarim saate bir kıyafet degistirince insan banyoya götürmeye üseniyor sonra.
Sürekli elim adamin göğsunde bakiyorum ki terlemis hemen kalkiyorum.bir bebek gibi degistiriyorum.bi başkasi benim yaptogimi bile yapmaz.kalk degistir der yada umirsamaz hasta olmuş mu diye.
Bebek olunca zor gelmez heralde uyanip çocugun üstınü degistirmek.ortaliga da bisey koymam.takılmasın minnoş.
Aynen canim.benim bide dikkatimi çeken bisey var.ben titizim diyenleri bi süre izledim.ev temizliginde titiz olan kendi temizligine dikkat etmiyor.kendine titiz olanin evi pis oluyor.heralde bir seye odaklaniyorlar.Yani aslinda belirli seylere dikkat edince ne ev kirleniyor ne de ust bas. Cok temizim cok titizim asla dememisimdir ama tuhaf geliyor bana. Cok temiz oldugunu iddia eden cogu insan elindeki cantasini umumi tuvalette yere koyuyor. Veya alisveris posetlerini yere koyup sonra evin icinde halinin ustune koyuyor. Kapi esigindeki mermere basmadan ayagini iceri sokabileni daha gormedim zatenherkes kapinin disina basiyor ayakkabisiz sonra eve giriyor. E pisligi siz tasiyorsunuz zaten eve kiyafete sonra da temizle allah temizle. Neye yaradi?
Bebekte ne var ki? Biz kediyle yatıyoruzbu hafta nevresim yikamayim diyordum ama dun esim bebek sevdi.bebeğin bütün kokusu nevresim takımına bulaşmış sabah uyandığımda farkettim. Hemen makineye gitti nevresim takimi. Mecbuuur
Valla ben de asla temiz degilimdir evimde illa ki toz vs olur. Bal dok yala bir evim hic olmadi. Daha cok temiz tutmaya calisirim. Kiyafetlerime de dikkat ediyorum ama cok kafa yorarsam deliririm benceAynen canim.benim bide dikkatimi çeken bisey var.ben titizim diyenleri bi süre izledim.ev temizliginde titiz olan kendi temizligine dikkat etmiyor.kendine titiz olanin evi pis oluyor.heralde bir seye odaklaniyorlar.
Onun ivin titizligi iyi bisey gormüyorum.temiz olmak sanki biraz daha ölcülü.onun icin ben titizim demiyorum.temizim diyorum.
aynı durumdayımArkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.
Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.
Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.
Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim
Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.
Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.
Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.
Saol canim.gitmedigimiz doktor kalmadı.hersey normal diyip cildiyeye gidin diyorlar.onlarda bisey demiyor.Esiniz rahatsiz mi? Endokrinolojiye gorunse belki terleme sorununa cozum bulunur ya,cok zor cunku allah kolaylik versin.
malesef bu hisle alakalıValla ben de asla temiz degilimdir evimde illa ki toz vs olur. Bal dok yala bir evim hic olmadi. Daha cok temiz tutmaya calisirim. Kiyafetlerime de dikkat ediyorum ama cok kafa yorarsam deliririm bence
Her insanin evinde toz olur.normaldir.hergün toz alinmaz sonucta.ben hamilelikten önce 2 3 günde bir evimi süpürür silerdim.simdi hamileyim.haftada 1 süpürüp siliyorum.yine de evim temiz.zaten 2 kisiyiz.her yerde kapali.gelen gidenim de yok.kirlenmiyor pek.Valla ben de asla temiz degilimdir evimde illa ki toz vs olur. Bal dok yala bir evim hic olmadi. Daha cok temiz tutmaya calisirim. Kiyafetlerime de dikkat ediyorum ama cok kafa yorarsam deliririm bence
Yok ben camasir icin dusunmedim oyle. Ic camasirini her gun degistirmek en sagliklisi. Ama evde giydigim tayti gunde 2 defa asla degistirmem misal.malesef bu hisle alakalı
benim çamaşırım da kokmuyor lekeli değil ama temiz hissetmiyorum o çamaşırı giyince tekrar
ev temizliğinde hiç takılmıyorum ama bu çamaşır konusu ayrı bir şey
El yikamakla obsesif anca ne zaman olur 50 kere yikiyorsaniz. Benim teyzeme bu teshis kondu tuvaletten sonra banyo yapiyordu. Bir kalip sabun bitene kadar da araliksiz elini yikiyordu.Benim de yaşadığım birşey var işyerinde. Öğlen yemegine arkadaşlarımla birlikte gideriz. Ben yemekten önce ve sonra ellerimi yikarim.mutlaka. arkadaşlarımin hiçbiri böyle yapmıyor. Bir tek ben gidiyorum lavaboya. Bunu tuhaf karşılayanlar var. Bu arkadaşlarım sadece yemekte el yıkama durumumu biliyorlar. Buna dayanarak bana obsesif tanısı koydular. Yani çamaşır veya ev temizligimi bilmiyorlar. Yemekten önce ve sonra el yıkamak tuhaf mı sizce?
Buna tuhaflik diyenler pis bence.kesinlikle doğru yapiyorsunuz.Benim de yaşadığım birşey var işyerinde. Öğlen yemegine arkadaşlarımla birlikte gideriz. Ben yemekten önce ve sonra ellerimi yikarim.mutlaka. arkadaşlarımin hiçbiri böyle yapmıyor. Bir tek ben gidiyorum lavaboya. Bunu tuhaf karşılayanlar var. Bu arkadaşlarım sadece yemekte el yıkama durumumu biliyorlar. Buna dayanarak bana obsesif tanısı koydular. Yani çamaşır veya ev temizligimi bilmiyorlar. Yemekten önce ve sonra el yıkamak tuhaf mı sizce?
iç çamaşırı pijamaya hatta dışarıda giydiğim bluzü deYok ben camasir icin dusunmedim oyle. Ic camasirini her gun degistirmek en sagliklisi. Ama evde giydigim tayti gunde 2 defa asla degistirmem misal.