Çamaşır konusu

tam benim dert ettiklerimi yazdiniz.Bu konularda aşırı titizim...özellikle mermere basıp eve girdikleri zaman deli oluyorum. Misafirleri eve girmeden uyaririm. Market poşetlerini asla yere koymam..umumi tuvalette asla yere koymam. Hatta askılıgina asmam bile. mümkünse eşim bekler ona veririm..zor durumda kalmadikça girmem zaten

Aynen, pisliği eve taşımadıktan sonra ev uzun süre temiz gider ki zaten.
Eşiği-kapı önümü düzenli silerim ben mesela, ama her gün koltuk halı silem süpürem olayım yok. Şeytan ayrıntıda gizlidir denir ya bunlar minik "Temiz tut ki temizlik yapmak zorunda kalma sürekli" ayrıntıları. :/

Tam çamaşır yıkama işini takıntıya dönüştürdüm galiba dediğim günlerdeyken sizin konunuzu okudum. Yok ben normalmişim onu anladım.

Ah bakin bebisiniz geliyor,hele yurumeye baslasin uykudan gece kalkip odaniza gelecek. O zaman beni hatirlarsiniz benim oglum odamiza gelmeye basladigindan beri terlik bile birakmiyorum kenarda kosede cunku takiliyor minnos
Evet çocuk icin doğru söylüyorsun canım.o zaman yapmam öyle.
Her yarim saate bir kıyafet degistirince insan banyoya götürmeye üseniyor sonra.
Sürekli elim adamin göğsunde bakiyorum ki terlemis hemen kalkiyorum.bir bebek gibi degistiriyorum.bi başkasi benim yaptogimi bile yapmaz.kalk degistir der yada umirsamaz hasta olmuş mu diye.
Bebek olunca zor gelmez heralde uyanip çocugun üstınü degistirmek.ortaliga da bisey koymam.takılmasın minnoş.

Ben bunlara dikkat edince daha az temizlik yapma geregi hissediyorum. Marifet harala gurele yikamak degil ki,temiz tutabilmek. Daha insanlar totosunu yikayamiyor, wcden sonra elini yikamayan insan var, tamamen tesadufen komsumun evine girmek zorunda kaldim bugun terliklerim yere yapisti ayol mutfakta. Belli ki yere bir seyler dokulmus. E dokme kardesim. Pencerenin onunde yag bidonu duruyor aylardir sokaktan goruyorum. O bidon perdeye degiyor ya kasiniyorum her gordugumde. İgrenc. Komsumu hic tanimam selam sabah o kadar. Ama her gun ev supurur duyuyorum,camasiri hic eksik olmaz. E bu ne perhiz bu ne lahana tursusu arkadas diye isyan edesim var

Esiniz rahatsiz mi? Endokrinolojiye gorunse belki terleme sorununa cozum bulunur ya,cok zor cunku allah kolaylik versin.

Aynen canim.benim bide dikkatimi çeken bisey var.ben titizim diyenleri bi süre izledim.ev temizliginde titiz olan kendi temizligine dikkat etmiyor.kendine titiz olanin evi pis oluyor.heralde bir seye odaklaniyorlar.
Onun ivin titizligi iyi bisey gormüyorum.temiz olmak sanki biraz daha ölcülü.onun icin ben titizim demiyorum.temizim diyorum.

İki kişi yatıyorsanız her hafta nevresim değiştirmek çok normal. Ben bazen uğraşmak istemiyorsam sadece çarşaf ve yastık kılıfını yıkıyorum. Rahat edebilecekseniz iki haftada bir yıkayabilirsiniz yorgan kılıfını. Kıyafet konusunda da iç çamaşırı her gün değiştiririm. Hem makinede yer kaplamaz hem temizlik önemli. Özellikle kirlenmemişse pantolonlarınızı iki defa giyebilirsiniz mesela pazartesi- perşembe gibi ayırarak. Evde giydiğiniz tayt ve dışarı taytı ayrı olsun onları da iki gün giyin sonra yıkayın. Her gün çorap atarım ben de sepete. Ama eve gelir gelmez giydiğim pofidik çorabım ve terliğim var onu 2 gün giyiyorum. Pijamalarımı sadece yatakta giydiğim için haftada bir yıkıyorum. Pijama giyip evde dolaşmam veya sabah kalkınca pijamayla kahvaltı yapmam. Küçük şeyleri değiştirmeye çalışın. Eğer bu sizde büyük kaygılar yaratıyorsa bir psikologla görüşmeyi düşünebilirsiniz.

Valla ben de asla temiz degilimdir evimde illa ki toz vs olur. Bal dok yala bir evim hic olmadi. Daha cok temiz tutmaya calisirim. Kiyafetlerime de dikkat ediyorum ama cok kafa yorarsam deliririm bence

aynı durumdayım
bıktım çamaşır yıkamaktan ama maalesef huyumu değiştiremiyorum
aynı çamaşırı havalandırıp giymeyi bir türlü beceremedim

Esiniz rahatsiz mi? Endokrinolojiye gorunse belki terleme sorununa cozum bulunur ya,cok zor cunku allah kolaylik versin.
Saol canim.gitmedigimiz doktor kalmadı.hersey normal diyip cildiyeye gidin diyorlar.onlarda bisey demiyor.
Inan gece ayaklarindan anliyorum çogu gece terledigini.sanki adami yağmurda tutmuşlar.elleri kollari yuzü ayakları su baloncuğu doluyor.bi gece bi kalktim yatk yusyuvarlak su ama kocaman.tatildeydik annemlerde.gece ne yaoacagimi sasťim.ıslak yatakta yatamadik.icine islemis.kalktim havlu serdim kat kat.öyle yattık.
Yastık zaten hep suda kaliyor.yorgan battaniye de ıslaniyor.gece tersini ceviriyoruz.
Simdi camasir gozüne gelmez bu yazdiklarimdan sonra.

Valla ben de asla temiz degilimdir evimde illa ki toz vs olur. Bal dok yala bir evim hic olmadi. Daha cok temiz tutmaya calisirim. Kiyafetlerime de dikkat ediyorum ama cok kafa yorarsam deliririm bence
malesef bu hisle alakalı
benim çamaşırım da kokmuyor lekeli değil ama temiz hissetmiyorum o çamaşırı giyince tekrar
ev temizliğinde hiç takılmıyorum ama bu çamaşır konusu ayrı bir şey

Her insanin evinde toz olur.normaldir.hergün toz alinmaz sonucta.ben hamilelikten önce 2 3 günde bir evimi süpürür silerdim.simdi hamileyim.haftada 1 süpürüp siliyorum.yine de evim temiz.zaten 2 kisiyiz.her yerde kapali.gelen gidenim de yok.kirlenmiyor pek.

malesef bu hisle alakalı
benim çamaşırım da kokmuyor lekeli değil ama temiz hissetmiyorum o çamaşırı giyince tekrar
ev temizliğinde hiç takılmıyorum ama bu çamaşır konusu ayrı bir şey
Yok ben camasir icin dusunmedim oyle. Ic camasirini her gun degistirmek en sagliklisi. Ama evde giydigim tayti gunde 2 defa asla degistirmem misal.

Benim de yaşadığım birşey var işyerinde. Öğlen yemegine arkadaşlarımla birlikte gideriz. Ben yemekten önce ve sonra ellerimi yikarim.mutlaka. arkadaşlarımin hiçbiri böyle yapmıyor. Bir tek ben gidiyorum lavaboya. Bunu tuhaf karşılayanlar var. Bu arkadaşlarım sadece yemekte el yıkama durumumu biliyorlar. Buna dayanarak bana obsesif tanısı koydular. Yani çamaşır veya ev temizligimi bilmiyorlar. Yemekten önce ve sonra el yıkamak tuhaf mı sizce?

El yikamakla obsesif anca ne zaman olur 50 kere yikiyorsaniz. Benim teyzeme bu teshis kondu tuvaletten sonra banyo yapiyordu. Bir kalip sabun bitene kadar da araliksiz elini yikiyordu.

Buna tuhaflik diyenler pis bence.kesinlikle doğru yapiyorsunuz.
Bende yemege oturmadan ellerimi yokarim.yemekten sonra da direk elimi yikarim bulasik bile yikayacaksam.
Insanlar iyice pis olmus.elini yikamadan sofraya oturana bön bön bakarim ben.
Ne kadar pis bi toplum olduk ya.
Esimde asla elini yikamadan oturmaz.okuldan gelince bi banyoya girer bacaklarina koltuk altlarina kadar yüzünü gözünü yikar.ondan sonra salona gelir.
Bide sunu hic anlamiyorum.elini yikamadan cekilip elimle bisey yemedim diyeni.sanki ayaginla yedin derim bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…