Çamaşır konusu

Eğer kıyafetlerinizde necaset kir ve ter kokusu yoksa içiniz rahat bir şekilde giyin kirlenene kadar
Asıl bu şekilde kimyasala maruz kalıyorsunuz o deterjanlar çıkıyor mu sanıyorsunuz hergün cildinize deterjan kalıntısı temas ettiriyorsunuz
Kanalizasyona giden doğaya yollanan kimyasalı mı anlatayım su israfını mı yoksa minik bebişinizi bekleyen başta bahar nezlesi olmak üzere ciddi kalıcı hastalıkları mı sıralayayım
Siz siz olun hanımlar hayatınızdan kimyasalları elinizden geldiğince çıkarın
Amaaan her tarafımız araba radyasyon vs demeyin kolaya kaçmayın devir temiz yeme içme giyme devri
Sanıyor musunuz ki deterjanlar size sağlık veriyor tam tersi ne kadar az deterjan o kadar sağlık
En azından yerleri sirkeyle silin yüzey temizleyiciyle silip durulama şansınız oluyor mu ya da çamaşır suyu
Bu konu uzun bilinçlenmek isteyen araştırsın

İki çocuğum var her gün iki ya da üç makine açıyorum. Eşim de çok çamaşır çıkarıyor ben de yıllardır usandım bu durumdan ama çözüm yok her gün daha çok çoğalıyor kurutucu da kullanıyorum.

Aaa bu neredeyse ben :) neredeyse diyorum çünkü her akşam pijama değiştirmiyorum, ama asla yatagıma pijamasız girmem. Pijamayla koltuğa bile otursam , kirlenmiş sayarım. Evde giydiğimle sokağa çıkmam, sokakta giydiğimle evde oturmam. Çorap ayakkabıya girince bitmiştir, başka bir eve girdiğim çorapla kendi evimde dolaşmam. İç çamaşırı konusunu günlük ped ile biraz rahatlattım. En azından gece ve gündüz değiştirsem yetiyor. Bir ara 2 günde bir nevresim değiştirirdim, onu yavaş yavaş aştım. Haftada 1 ‘e düşürdüm. O yüzden çok iyi anlıyorum sizi, ama normal değiliz. Sadece evlenince hepsi birden beni çok yormaya başladı, biraz kendimi dizginledim. Aşırı terleme sorununuz yoksa kıyafetleri daha az değiştirmekle başlayın işe. Sonrası yavaş yavaş gelecek.

Bazıları birebir bende de var. Ama sizinki benimkinden nerdeyse 3 kat fazla. Durumunuz hastalık gibi. Buna izin vermeyin. Okb olabilir. kendi kendinize mücadele etmeye çalışın derim. Olmazsa bi doktora gidin.

Ayni ben:) disarida giydigimiz hicbiseyi bekletemeem temiz olsun olmasin cantamda yedek bile almis olsam dogrudan makinayya
Gecen ay bozuldu makinam 4 gun yikayamadım bisey banyoda dag oldular resmen
Ben de size şaştım kaldım

Ben de makinelerimi kisa programda kullaniyorum cogunlukla. Deterjani az kullaniyorum ki iyi durulansin.
Tabiki de kirli esyalari bir daha giymeyelim. Ter gecmis kiyafet yikanir direk. Ama pantalon gibi disarda giyilen seyler, ya da hirkalar, hani tenimize de cok degmeyen kiyafetler biraz daha bekletilebilir. Ben pantalonlarimi cok sik yikamamaya calisirim. Tenime direk temas etmeyen seyleri hemen yikamak istemem kirlemedikce. Esim hergün tsört, corap ve ic camasiri degistirir ama pantalonu uzun giyer mesela. Ben de öyleyim.
Temizlik cok güzel ama iste dengeli yapmaya calisiyoruz.

haklısınız az deterjan kısa programda yıkıyorum bende çok kirli değilse.ama yok çevre kirlenecek yok şu yok o.kb sın dıye baskı yapmak nedir insanlara.ne sebepten neden yıkıyor biliyormusun ki orda mı yaşıyorsun.pantolon evet 2 3 kez gıyılır ama bluz gömlek gun boyu ter olur ertesi gun giyilir mi.ev taytını da 3 4 gun giyecekmişiz kokuşur o tayt.evde hareket çok temızlık yemek başka aktiviteler.ha bir de bizi o.k.b yaptılar ya ok.b nin ne olduğunu bilmeyenler

normal değil mi bu durumum ? Ya da normali nedir siz nasıl yapıyorsunuz
o.k.b değilsiniz etkilenmeyin yorumlardan günde 20 kere elinizi yıkıyormusunuz.kapı kollarına peçeteylemi dokunabiliyorsunuz sadece paraya çıplak elle dokunamıyormusunuz.lavaboya gırerken butun elbıselerınızı mı çıkarıp gırıyorsunuz.misafir gıdınce kapı kolları prızler dahil her yeri hemen mi siliyorsunuz.bunları yapmıyorsanızo.k.b değilsiniz

Anliyorum seni bi nevi kendimi okudum.
Gunde bes kez corap ve ic camasiri degistirdigim oluyo. Cozum bulursun belki diye takipteyim.

Kurutma makinesini herkes çok önermiş ancak ben memnun değilim. Kıyafetleri yıpratıyor , kucultuyor . Çok sıkışmadigim sürece kullanmıyorum .

Haftada 6 kez makine çalışıyor bizde de.. kurutma makinesi de tabi ardından.. eşim ve ben de çıkardığımız şeyi sepete atıyoruz ama sizin kadar çok çıkarmıyoruz sanırım:)) günde 4 kez iç çamaşırı değiştirmek ya da pijamayi sadece 1 gece giymek bana aşırı geldi mesela.. havlular hergun yıkanır mı ya bari 3 günde 1yikasaniz.. babam baraj düşmanı der anneme aklıma o geldi :)))

Temizlik hastalarının temizlik yarıştırdığı bir konu olmuş.
Sadece çamaşırla çorapları günlük değiştiririm.
Dışa giydiğim kıyafetleri, eğer yaz değilse en az 3-4 kez giyerim.
Vücudunuzdan sürekli b.. zerrecikleri çıkmıyorsa kıyafetler sandığınız hızla kirlenmez.

Ilk okuyunca direk akla takinti gibi geliyor. Ama cogu insan zaten yikiyor kiyafetleri. Yazinca cikiyor ortaya.
Ben mesela cocuklar olmasa ne giydigime nasil koktuguma cok daha fazla dikkat ederim ama kosturmaktan üstüme basima bakamiyorum. Zamanim varken market posetlerine kadar makinaya atiyordum( sürekli kullanilan posetlerim tek kullanimlik olmayanlardan. Ama simdi pjamam iki gün de durur üc gün de. Temiz olmadigini bilsem de cok arka planlarda kaliyor iki kücük cocukla. Ama yani mis gibi kokmak, tertemiz giymek tabiki de cok cazip. Günde bazen hic degismem bazen sürekli degisirim cünkü sürekli üzerime elini agzini silen kücük cocugum var.
Bu aralar evet pür pak degilim. Ama yani dönemsel diye kendime sikinti yapmiyorum.
Ama coraplar degismeyince koku yapar, esimin ayaklar hayatta bir kere dahi en ufak derecede bile kokmamistir. Anneligin zorlu sürecinden sonra ben de eski rutinime dönmek istiyorum.
Benim zaafim bembeyaz nevresimlerde uyumak. Renkli ne varsa degistirip bembeyaz nevresim istiyorum.

küçük bebekle normal durumunuz.ben genel olarak temız gıyınmeye karşı çıkanlara şaşıyorum.güle güle buyutun bebeklernizi

küçük bebekle normal durumunuz.ben genel olarak temız gıyınmeye karşı çıkanlara şaşıyorum.güle güle buyutun bebeklernizi

Herkes degistirir yahu, sanmiyorum ben ter kokan bir kiyafeti bir daha giyeceklerini. Ama kalin kumasli kot mesela, kot ceketlerim, badi üstüne giyilen ne varsa yani hemen yikamaya atmam. Ama koltukaltima degen kiyafetler yikaniyor. Kokuyor, deororantla birlesmis ter kokuyor az da olsa cok da olsa. Yikaniyor yani. Ama yine de aza indiriyorum. Kontrol ediyorum dolaba koyarken. Kokuyorsa yikamaya. ic camasiri zaten bariz degisen birsey, sütyenlerimi de sürekli yikiyorum mesela ter emiyor. Her banyodan sonra temiz sütyen de giyiyorum. Pek sütyen kismina girilmemis ama askilari girilesmis sütyenler artik bir cöpe gitsin ya da camasir suyuna batirilsin. Ic giyime dikkat kamu spotum bu kadardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…