• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çamaşır asmanın da kuralı mı olurmuş ?

Millet elalem ne der diye dusunmese bir cogunun evi pislikten gecilmez.

Bircok 'hamarat' kadin takdir duymak icin abartiyor temizligi, duzeni...

Kayinvalideler gelinlerle, gelinler kayinvalide, elti ve gorumcelerle, komsu komsuyla yaris halinde...

Maksat maharetli ilan edilmek...

Eger kadinlar bunu hirs yapmasalar her seyin daha pratik ve makul yolu bulunur, uygulanir.

Ama en temiz ve becerikli olup digerlerini pasakli ve beceriksiz ilan etmenin zevkini yasamayi tercih ediyorlar.

Yoksa kim camasir asmayi beyin ameliyati yapmak kadar huner ve dikkat isteyen bir is olarak nitelendirir ki... :ssz:

bende beyaz çamaşırları renklilerle...yıkayanlara sinir oluyorum...bir bakıyorum...eşinin kendinin çocukların iç çamaşırları renklilerle yıkanıyor...beyaz renkler oluyor gri....hemde mikrop asla 40 derecede kırılmaz...benim bildiğim beyaz iç çamaşırları ayrı ve yüksek derecede yıkanır....benim annem herzaman derdiki...bir kadının temizliği iç çamaşırları beyaz sa temizdir o kadın....

Ben de kuralcılardanım :KK31: ; Pantolonlar paçadan,çoraplar tek tek,tişörtler ortadan,gömlekler yakadan,tabi ki iç çamaşırlar en arkalaraa

Hahahha:)))
Sanki beni anlatmissin ,.annemde bana hep boyl as söyle as derdi.
Evlendim.camasir.odam var istedigim gibi takiliyorum

Kimsenin balkonuna ya da çamaşırına bakmam ama iz olmasın düzgün kurusun diye askıya çamaşırları aynen annenizin dediği gibi asarım, az önce eşim asacakken elinden aldım beğenmem çünkü

Ben de kuralcılardanım :KK31: ; Pantolonlar paçadan,çoraplar tek tek,tişörtler ortadan,gömlekler yakadan,tabi ki iç çamaşırlar en arkalaraa
eşimin pantolonu belden astığını gördüm sonra bende tersinden belinden asmaya başladım:KK48:ama iç çamaşırla en görünmeyen yere asılr değilmi:KK69:

Konunun tamamını okumadım ama fikrimi de söylemeden geçemedim. Kural meselesi bende takıntı durumunda. Başkasının çamaşırına bakıp ayıplamam ama benimkiler illaki kuralına göre asılacak. Mandal takılmayacak. Birde katlama konusu var. O ayrı bir mesele. Yani çamaşır yıkamak, asmak, katlamak üzerine birde ütü yapmak çok iş çok :KK52:

Balkonumuz olmadigi icin camasirlari hep icerde astigim icin hic böyle bir derdim yok cok sükür. Mandal kullanmam ben. Izlerinden nefret ederim. Evin icinde ucup gitme gibi bir derdim olmadigi icin gerek duymuyorum.. pantolonlari ben biraz diz hizasindan asagda asarim ki düsmesin diye.. gömlekleri hep askiya asarim. Askiyla birlikte camasir teline asarim. Tisörtleri orta hizasindan asarim.camasirliktaki tek düzenim ayni tipteki kiyafetleri bir arada asmak. Tisörtler bir arada.. pantalonlar bir arada..

Balkonumuz olmadigi icin camasirlari hep icerde astigim icin hic böyle bir derdim yok cok sükür. Mandal kullanmam ben. Izlerinden nefret ederim. Evin icinde ucup gitme gibi bir derdim olmadigi icin gerek duymuyorum.. pantolonlari ben biraz diz hizasindan asagda asarim ki düsmesin diye.. gömlekleri hep askiya asarim. Askiyla birlikte camasir teline asarim. Tisörtleri orta hizasindan asarim.camasirliktaki tek düzenim ayni tipteki kiyafetleri bir arada asmak. Tisörtler bir arada.. pantalonlar bir arada..
Gomlekleri askiyla asmak cok akillicaymis yalniz.

Ben düzeni severim asarken gömlek atlet tshirt diye gruplandiririm ve büyükten küçüğe giderim :)

Şimdiye dek kim nasil asiyor hic bakmadim ama o gün balkonda kahvalti yaparken karsi apartmanda bir hanimin astigi camasirlara bayagi guldum yani tuhaf ve komik gözüküyor sanki askilarin üstüne yukardan camasir düşmüş gibi:)

annemden sık sık duyardım yok pantolonu paçalarından as , yok gömlekleri yakalarından as , yok t-shirtleri bel uçlarından as gibi laflar ... ama pek de tınlamazdım açıkcası ... ben elime çamaşır nasıl denk geliyorsa öyle asarım nasıl kolayıma geliyorsa öyle asarım yani .. evlendiğimden beri çok sık duyar oldum çamaşır asma meselesini ... neymiş efendim karşı komşu balkona astığım çamaşırı görürse ayıplarmış beni :) bak sen şu karşı komşuya gözlerini dikip balkonuma bakması ayıp değil ama öyle mi .. neyse ki ben kendi evimde çamaşır tellerine rast gele bir şekilde asıp kurutuyorum gerçi onunda kuralı varmış ama ona hiç girmeyeceğim... yanlız büyüklerime gittiğimde çoğu balkona ip germiş o şekilde asıyor çamaşırlarını bende yardım etmek amaçlı astığımda aaa böyle çamaşır asılmaz ayıp ayıp çamaşır asmanın kuralı vardır cevabını alıyorum .. bana tuhaf geliyor .. sizde durum nedir sizde mi bu kurala göre asıyorsunuz yada benim gibi tuhaf bulanlardan mısınız ? yoksa aranızda ayıplayan karşı komşu var mı onlarında görüşlerini almak isterim saygılar ...
Dogru ic camasirlari hele boxer bile olsa orta yere asmam tisortler bi tarafa pantalonlar bir tarafa yers cevirp asmak pantalon icin saglikli olanidir daha uzun giyilmesini saglar etegin bile asilis tarzi vardir

Herkesin kendi asış şekli vardır bu kural değil tabi ki.
Mesela kimileri pantolonları belden asıyormuş halbuki öyle asınca kurumuyor o yüzden ben hep paçalardan asarım.
İsteyen istediği gibi assın.:KK14:

Pantolonları paçasından asmam belinden asarım çünkü paçada mandal izini hiç sevmem gömlekleride yakasından asmam yaka en görünen kısım yahu izi çok kötü olur, onuda etek ucundan asarım yada kol altından. Yani mandal izini en az oluşabilecek şekilde asarım çamaşırları .Ama sıralamam vardır pantolonları, havluları, atletleri yani aynı türde olanları büyükten küçüğe doğru yanyana asarım. Kendi iç çamaşırlarımı dışarı asmam, içerde kuruturum.

Ben kurala uyanlardanım.. :D
Pantolon paçadan,gömlek yakadan asarım.. :)
Ama kural diye değil,simetri takıntımdan.. :-)

pantolonlarin pacadan asilmasinin sebebi bence cabuk kurumasidir belden asildiginda o kisimlar daha kalin oldugundan gec kuruyor cunku

Back