- 17 Ağustos 2014
- 270
- 62
- 43
- 31
- Konu Sahibi Lokomotif Banu
ayy annemde bana der yok ip gibi asılması gerekiyor evlendiğin zaman ayıplarla diye uyarır durur
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
mesela mandal izi olmaması için nasıl asıyorsunuz ? örneğin ben t-shirleri koltuk altından asarım iz olursa en azından belli olmaz diye yada pantolonları belinden asarım orda mandal izi oluşmuyor bel bölgesinde kalın kumaş olduğu içinGenelde disari asmam,iceri sererim. Disari astigimda ise camasirda ne kadar az mandal izi olacak diye hesaplayip oyle asiyorum. Benim kuralim bu. Bir de ic camasirlari orta yere asmam tabii ki. En ic tarafa asarim. Herkesin kurali kendine bence. Mandal izi onemli.
ev hanımına hiç bir şey yakıştırılmıyor ama , yok kötü ütü yaparsa yakışmıyor çamaşırı öylesine asarsa yakışmıyor... eee biz yıllarımızı bu şekilde mi harcayacağız ?
inatlaşmıyorum ...Camasir asma meselesiyle neden inatlasiyosunuz anlamadim. Bi de niye herkes sizin asis sekkinize laf ediyor. Cok mu bariz atiyosunuz camasiri. Benim annemle aramda hic boyle bi diyalog gecmedi :)
Evde tele esiyorum. Gomleklerde mandal izin kalmasin diye en uclardan falan asiyorum. Kisa sureli de olsa nizamli dursun. Zaten g.t kadar. Onlari da darman duman assam bogulurum.
hayır kendilerine eziyet etsinler ona karışmam kendi bileceği bir şey ... yanlız bu ayıplama kavramı bize de eziyet ... yazık değil mi bize o kadar ev işi yapmaktan canımız çıkarken bir de konu komşu ayıplıyor diye herşeyi kuralına göre yapmak ince hesaplar yapmaya zorlanmak ..
yok hayır hiç bir iş yapmamak değil de gereksiz buluyorum çamaşır asmaktan ziyade çamaşırın temizliği önemli çamaşırlar temizse nasıl asıldığı veya serildiği önemsiz gereksiz gibi geliyor banaSadece ev hanımlarına özgü bir durum değil bu. Bir memura da mesaisine saatinde başlamaması, yönetmeliğe uygun giyinmemesi yakışmaz.
Bir ev hanımına mesleğiniz nedir diye sorulduğunda "Ev hanımıyım." diyor. Bu bir meslek. İnsan mesleğinin gereğini yapmalıdır. Ömrünüzü işinizi yapmadan mı geçireceksiniz? O halde bunun yerine ne yapacaksınız?
annemden sık sık duyardım yok pantolonu paçalarından as , yok gömlekleri yakalarından as , yok t-shirtleri bel uçlarından as gibi laflar ... ama pek de tınlamazdım açıkcası ... ben elime çamaşır nasıl denk geliyorsa öyle asarım nasıl kolayıma geliyorsa öyle asarım yani .. evlendiğimden beri çok sık duyar oldum çamaşır asma meselesini ... neymiş efendim karşı komşu balkona astığım çamaşırı görürse ayıplarmış beni :) bak sen şu karşı komşuya gözlerini dikip balkonuma bakması ayıp değil ama öyle mi .. neyse ki ben kendi evimde çamaşır tellerine rast gele bir şekilde asıp kurutuyorum gerçi onunda kuralı varmış ama ona hiç girmeyeceğim... yanlız büyüklerime gittiğimde çoğu balkona ip germiş o şekilde asıyor çamaşırlarını bende yardım etmek amaçlı astığımda aaa böyle çamaşır asılmaz ayıp ayıp çamaşır asmanın kuralı vardır cevabını alıyorum .. bana tuhaf geliyor .. sizde durum nedir sizde mi bu kurala göre asıyorsunuz yada benim gibi tuhaf bulanlardan mısınız ? yoksa aranızda ayıplayan karşı komşu var mı onlarında görüşlerini almak isterim saygılar ...
yok hayır hiç bir iş yapmamak değil de gereksiz buluyorum çamaşır asmaktan ziyade çamaşırın temizliği önemli çamaşırlar temizse nasıl asıldığı veya serildiği önemsiz gereksiz gibi geliyor bana
mesela mandal izi olmaması için nasıl asıyorsunuz ? örneğin ben t-shirleri koltuk altından asarım iz olursa en azından belli olmaz diye yada pantolonları belinden asarım orda mandal izi oluşmuyor bel bölgesinde kalın kumaş olduğu için
annemden sık sık duyardım yok pantolonu paçalarından as , yok gömlekleri yakalarından as , yok t-shirtleri bel uçlarından as gibi laflar ... ama pek de tınlamazdım açıkcası ... ben elime çamaşır nasıl denk geliyorsa öyle asarım nasıl kolayıma geliyorsa öyle asarım yani .. evlendiğimden beri çok sık duyar oldum çamaşır asma meselesini ... neymiş efendim karşı komşu balkona astığım çamaşırı görürse ayıplarmış beni :) bak sen şu karşı komşuya gözlerini dikip balkonuma bakması ayıp değil ama öyle mi .. neyse ki ben kendi evimde çamaşır tellerine rast gele bir şekilde asıp kurutuyorum gerçi onunda kuralı varmış ama ona hiç girmeyeceğim... yanlız büyüklerime gittiğimde çoğu balkona ip germiş o şekilde asıyor çamaşırlarını bende yardım etmek amaçlı astığımda aaa böyle çamaşır asılmaz ayıp ayıp çamaşır asmanın kuralı vardır cevabını alıyorum .. bana tuhaf geliyor .. sizde durum nedir sizde mi bu kurala göre asıyorsunuz yada benim gibi tuhaf bulanlardan mısınız ? yoksa aranızda ayıplayan karşı komşu var mı onlarında görüşlerini almak isterim saygılar ...
İşe zamanında gitmeyi çamaşırı zamanında yıkamak ile bir tutalım. Yönetmeliğe uygun giyinmek de doğru deterjan kullanıp renkleri korumak olsun. Masanıza geçiyorsunuz, çalışmaya başlıyorsunuz. Sol elinizle yazı yazdığınız veya fare kullandığınız için karşı masadaki arkadaşınızın sizi ayıplaması, şefinizin gelip "bunları sağ elinle baştan yap" demesi saçma olmaz mıydı?Sadece ev hanımlarına özgü bir durum değil bu. Bir memura da mesaisine saatinde başlamaması, yönetmeliğe uygun giyinmemesi yakışmaz.
Bir ev hanımına mesleğiniz nedir diye sorulduğunda "Ev hanımıyım." diyor. Bu bir meslek. İnsan mesleğinin gereğini yapmalıdır. Ömrünüzü işinizi yapmadan mı geçireceksiniz? O halde bunun yerine ne yapacaksınız?
Canım istediğin kadar düşük devirde kurut, çamaşır makineden çıktığında en iyi ihtimalle ıslak olması sebebiyle katlanmış oluyor. Silkelemeden nasıl asacaksın ki45 derece sıcaklıkta gerek yok kuruyacaktır
Canım istediğin kadar düşük devirde kurut, çamaşır makined45 derece sıcaklıkta gerek yok kuruyacaktırCanım istediğin kadar düşük devirde kurut, çamaşır makineden çıktığında en iyi ihtimalle ıslak olması sebebiyle katlanmış oluyor. Silkelemeden nasıl asacaksın ki45 derece sıcaklıkta gerek yok kuruyacaktır
Canım istediğin kadar düşük devirde kurut, çamaşır makineden çıkt
Ben insanların birbirlerinin dedikodularını yapmalarının doğru olduğunu söylemedim. Herkes işini iyi yapsın dedim.İşe zamanında gitmeyi çamaşırı zamanında yıkamak ile bir tutalım. Yönetmeliğe uygun giyinmek de doğru deterjan kullanıp renkleri korumak olsun. Masanıza geçiyorsunuz, çalışmaya başlıyorsunuz. Sol elinizle yazı yazdığınız veya fare kullandığınız için karşı masadaki arkadaşınızın sizi ayıplaması, şefinizin gelip "bunları sağ elinle baştan yap" demesi saçma olmaz mıydı?