• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çamaşır asmanın da kuralı mı olurmuş ?

Zamanında annem de derdi şu çamaşırları asmayı ogrenemedin diye evlendim esim bile dedi camasir asmana hayran kaldim diye. Ama simdi gayet muntazam asiyorum gomlekler tisortler pantalonlar hep tek sira. Ben başkasının nasıl camasir astigina bakmam da niye toplanmadigina bakiyorum:)) bana ne oluyorsa :)

Bende düzenli olmasına dikkat ediyorum. Bir tanıdığımızda denk gelmişti çamaşırları sepetten nasıl aldıysa orasından bir mandalla tuttururdu. Şimdi buna bakıpta gülmezmisiniz yada aa nasıl asmış demezmisiniz? :KK48:

Annen şu açıdan haklı, çamaşırları annenin dediği şekilde asarım bende, o zaman mandal ve ip izi olmuyor ve kolay ütüleniyor ama komşuların ayıplaması olayı garip olmuş, onlara ne yahu...

Aman onun da kuralı mı olurmuş, saçmalık. Ben iç çamaşırlarını iç tarafa asma dışında bir kural sahibi değilim bu konuda tavsiye de ederim.

annemden sık sık duyardım yok pantolonu paçalarından as , yok gömlekleri yakalarından as , yok t-shirtleri bel uçlarından as gibi laflar ... ama pek de tınlamazdım açıkcası ... ben elime çamaşır nasıl denk geliyorsa öyle asarım nasıl kolayıma geliyorsa öyle asarım yani .. evlendiğimden beri çok sık duyar oldum çamaşır asma meselesini ... neymiş efendim karşı komşu balkona astığım çamaşırı görürse ayıplarmış beni :) bak sen şu karşı komşuya gözlerini dikip balkonuma bakması ayıp değil ama öyle mi .. neyse ki ben kendi evimde çamaşır tellerine rast gele bir şekilde asıp kurutuyorum gerçi onunda kuralı varmış ama ona hiç girmeyeceğim... yanlız büyüklerime gittiğimde çoğu balkona ip germiş o şekilde asıyor çamaşırlarını bende yardım etmek amaçlı astığımda aaa böyle çamaşır asılmaz ayıp ayıp çamaşır asmanın kuralı vardır cevabını alıyorum .. bana tuhaf geliyor .. sizde durum nedir sizde mi bu kurala göre asıyorsunuz yada benim gibi tuhaf bulanlardan mısınız ? yoksa aranızda ayıplayan karşı komşu var mı onlarında görüşlerini almak isterim saygılar ...
Bende de takıntı oldu,karşı komşudan degilde,bakınca ben rahat edemiyorum yoksa,renk uyumuna göre,misal eşimin atletlerini asiyorsam onunkiler bitmeden benimkiler aşılmaz,sonra çocuğun atletleri vs.,tişört gömlek tişört yapamam,tişörtler biter gomlege sıra gelir veya tam tersi,birde tişört leri asarken boyunada bakarım hepsi aynı hizada olmali,off benimki takıntı resmen ben balkona çıkıp baktıkça düzgün dursunlar diye,birde anlamadim yani eline geçtiği gibi nasıl asiyorsun,yani diyelim gömlek asicaksin kolları yanda geldi eline o şekil mi asiyorsun,hani yakadan degilde kolları yandan asag sarkicak şekilde mi:oops:

A
Pantolonları paçasından asmam belinden asarım çünkü paçada mandal izini hiç sevmem gömlekleride yakasından asmam yaka en görünen kısım yahu izi çok kötü olur, onuda etek ucundan asarım yada kol altından. Yani mandal izini en az oluşabilecek şekilde asarım çamaşırları .Ama sıralamam vardır pantolonları, havluları, atletleri yani aynı türde olanları büyükten küçüğe doğru yanyana asarım. Kendi iç çamaşırlarımı dışarı asmam, içerde kuruturum.
AYNEN

bende çok özen göstererek asarım...benim annemde hep kızar küçüklüğümden beri....o yüzden alışkanlık oldu..hatta beyazları ve renklileri ayırıp asıyorum...
tam beyazlar bir sırada...hafif renk karışımlı beyazlar bir sırada...sonra da karşıya geçer bir görüntüye bakarım:KK53: alışkanlık işte

kuralı muralı olur mu ya alt tarafı çamaşır. canın nasıl isterse öyle asarsın yani. istersen mandal izi çıkmasın diye dikkat edersin, ama bir kuralı yok bu işin.

bende çok özen göstererek asarım...benim annemde hep kızar küçüklüğümden beri....o yüzden alışkanlık oldu..hatta beyazları ve renklileri ayırıp asıyorum...
tam beyazlar bir sırada...hafif renk karışımlı beyazlar bir sırada...sonra da karşıya geçer bir görüntüye bakarım:KK53: alışkanlık işte
renklilerle,beyazlari berabermi yikiyorsunuz:KK57:

renklilerle,beyazlari berabermi yikiyorsunuz:KK57:
:) yok ayrı yıkıyoruz tabiki..ama hani bir tam beyazlar var birde beyazın içinde hafif hafif renk karısımı olan beyazlar varya
tam beyazları ayrı bir sıraya asıyorum
hafif renk karışımı olan beyazlarıda ayrı....
ne zor işler yapıyormusum...yazarken farkettimEn Büyük KK

tişörtleri bel uçlarından as sonrada şekli şemali değişsin :KK62: bekarken annemle çok kavga ederdim benim çamaşırlarımı mandallama diye zaten bahçeye asıyo uçup gitcek bi yeri yok. ne biçim bi şeydir bu mandal izi ütüleyincede geçmiyo.
evlenincede çamaşırlık aldım balkonda kurutuyorum kafama göre asıyorum mandal derdimde yok :D ipe assam biraz dikkat edebilirdim belki. mandal izin nefret ediyorumm :KK11:

Annem bu konuda çok titizdi bende dikkat ederim. Evde çamaşır asıyor olsam bile benim için önemlidir.
Asmadan önce muhakkak silkeler, düzleştirir ve çamaşırları kendi içinde ayırırım. Tişörtler, pantolonlar, çoraplar...

Hepsini ayırıp silkeledikten sonra bir arada olacak şekilde annenizin dediği kurallara uygun olarak asarım.
Alışkanlık işte...

Ayrıca balkona çamaşırları çamaşır sepetinden eline ne geldiğine bakmaksızın alıp asan kadınlarda çok tuhafıma gider.
Bir ev hanımına hiç yakıştırmıyorum. İnsan işini ciddiye almalı, ne olursa olsun...

oyy oyy sende çok ciddiye almışın işini :KK48:

tabiki kuralına adabına göre asılmalı
annen tarif ederken dinlemedin mi:KK11:

ben şahsen kendim için düzenli asarım. çabuk kuruması için güzelce asarım. başkası için değil.
siz de önce kendiniz için yapın, karşı komşunuz için değil.

Ben de kuralına asarım ama elalem ne der diye değil de daha az kırışsın ve daha çabuk kurusun diye öyle asıyorum.

Bende balkona ipe asmam meydana karşı tüm çamaşır ortada ... Tabii iç çamaşır her zaman içeri asılır ama pantolon T Shirt falan da asamam hoşuma gitmiyor.... Demir askılığım var çekas mı ne deniliyor balkonumdadır o ona asarım :) kimsede görmez :) evin içinde kurutmayı sevmem bi havalansın çamaşır :):)
Kuralı nedir bilmem :) adan z ye her şeyimizi ütülediğim için :) çok farketmez asarım gider :):) sadece kışın mandal kullanırım :)

annemden sık sık duyardım yok pantolonu paçalarından as , yok gömlekleri yakalarından as , yok t-shirtleri bel uçlarından as gibi laflar ... ama pek de tınlamazdım açıkcası ... ben elime çamaşır nasıl denk geliyorsa öyle asarım nasıl kolayıma geliyorsa öyle asarım yani .. evlendiğimden beri çok sık duyar oldum çamaşır asma meselesini ... neymiş efendim karşı komşu balkona astığım çamaşırı görürse ayıplarmış beni :) bak sen şu karşı komşuya gözlerini dikip balkonuma bakması ayıp değil ama öyle mi .. neyse ki ben kendi evimde çamaşır tellerine rast gele bir şekilde asıp kurutuyorum gerçi onunda kuralı varmış ama ona hiç girmeyeceğim... yanlız büyüklerime gittiğimde çoğu balkona ip germiş o şekilde asıyor çamaşırlarını bende yardım etmek amaçlı astığımda aaa böyle çamaşır asılmaz ayıp ayıp çamaşır asmanın kuralı vardır cevabını alıyorum .. bana tuhaf geliyor .. sizde durum nedir sizde mi bu kurala göre asıyorsunuz yada benim gibi tuhaf bulanlardan mısınız ? yoksa aranızda ayıplayan karşı komşu var mı onlarında görüşlerini almak isterim saygılar ...
:) bi kere pantolon paçadan asılınca mandal izi çıkıyor , tisörtler etekten asılınca sarkıyor hayatım annene böyle söle :KK49: ya çamasır asma kuralı mı olurmus hiç maksat kurutmak değilde sanki sergilemek :D bnde şunu duydum ablam yeni doğum yaptı 40 ı cıkmamıs bebeğin camasırları aksam ezanından önce toplanırmıs :KK46::nazar::KK31: tamam dedık topladık bizde ama asma seklımı de kurallara göre dizemem :KK23:

bende dikkat edenlerdenim...
ne bileyim takılıyorum ister istemez
atletler bir yere kilotlar bir yere havlular bir yere

renklileri yıkıyorsam pantololonlar bi yere t-shirtler ayrı çoraplar ayrı
bir de büyüklük küçüklüklerine göre düzene sokuyorum biri aşağıda öbürü yukarıda olmayacak :KK48:

Çocukluğumdan beri kuralına göre öğrendim o şekilde asarım annenizin dediği gibi sadece gömlekleri yakalarından değil belinden asarım ayrıca iç çamaşırlar içeriye asılacak şekilde ve parça parça bluzlar pantolonlar çarşaflar gibi ayırırım böyle daha bir düzenli ve özenli olur asmadan önce silkeler kırışıklarını açmış olurum:KK59:

Elalem için değil de kendim için düzgün asarim. Simetri takintim var ister istemez muntazam asiyorum..boyutlarına şekillerine cinsine gore ayirip ona gore asarim..

Back