• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çamaşır asmanın da kuralı mı olurmuş ?

eşimin pantolonu belden astığını gördüm sonra bende tersinden belinden asmaya başladım:KK48:ama iç çamaşırla en görünmeyen yere asılr değilmi:KK69:
Haha iyimiiş... Evet iç çamaşırları 3 sıra çamaşır varsa 2.sıraya asarım genelde ben :)

amanın bu ne, iyi ki kurutucum var dedim yoksa yanmışım :KK57: hadi renkli- beyaz ayrı yıkanıyor da ayrı neden asılıyor o_O ben çok tembelim bazen 1-2 renkli varsa beyazların arasına atıyorum, içine de 2 tane renk karışımını önleyici mendil atıyorum oh mis :27:

Bende çamaşırları kurallı asarım çok acelem yoksa karmakarışık sevmem beyaz renkli ayrı ayrı karıştırmadan tşörtler yan yana pantolonlar yan yana beyazlar arkaya renkliler òne ben bide silkelerim katlı bi yer kalmasın diye kıriş kırış camaşi rçok kötü görünüyor böyle işte alışınca yapılıyor yani zor degik

Açıkcası ben kıyafetleri çok kırışmaması için kendime pratik gelen şekillerde asıyorum. Ancak asarkende biraz simetrik olmasına özen gösteriyorum, mesela pantolanlar aynı sırada t shirtler aynı hizada gibi. Hem toplarken kolay oluyor hemde ütülerken.

annemden sık sık duyardım yok pantolonu paçalarından as , yok gömlekleri yakalarından as , yok t-shirtleri bel uçlarından as gibi laflar ... ama pek de tınlamazdım açıkcası ... ben elime çamaşır nasıl denk geliyorsa öyle asarım nasıl kolayıma geliyorsa öyle asarım yani .. evlendiğimden beri çok sık duyar oldum çamaşır asma meselesini ... neymiş efendim karşı komşu balkona astığım çamaşırı görürse ayıplarmış beni :) bak sen şu karşı komşuya gözlerini dikip balkonuma bakması ayıp değil ama öyle mi .. neyse ki ben kendi evimde çamaşır tellerine rast gele bir şekilde asıp kurutuyorum gerçi onunda kuralı varmış ama ona hiç girmeyeceğim... yanlız büyüklerime gittiğimde çoğu balkona ip germiş o şekilde asıyor çamaşırlarını bende yardım etmek amaçlı astığımda aaa böyle çamaşır asılmaz ayıp ayıp çamaşır asmanın kuralı vardır cevabını alıyorum .. bana tuhaf geliyor .. sizde durum nedir sizde mi bu kurala göre asıyorsunuz yada benim gibi tuhaf bulanlardan mısınız ? yoksa aranızda ayıplayan karşı komşu var mı onlarında görüşlerini almak isterim saygılar ...

Canim benim eeğer düzgün asarsan çok daha güzel olur. Ben asla karisik asmam. Düzgün camasir hem daha temiz görünür. Mesela benimde en çok duyduğum laf ben pantolon lari bel kisminda. Asarim çünkü bacaklarındaki mandal izlerinden nefret ediyorum. Ama bana ne o öyle adam asar gibi diyorlar. Halbuki ben öyle gördüm annem babannem annanem hep öyle asarlardi. Yani.millet agzi torba değil ki buzesin. Ama genelde düzenli olmak iyidir iyi...

Benim de annem bu konuya cok takilir. En korktugu sey de bu kizin annesi hcbirsey ogretmemis mi demeleri.bben pek umursamam. Esyalarin kolesi olmam esyalar benim kolem olmali. Ancak su tecrubelerimi paylasabilirim.
utulenmesi kolay olmasi icin duzgunce asmak daha uygun.
kolay ve tam kurumasi icin uclardan asilmali. Bunu yapinca gorunen yerlerde mandal izi oluyor o yuzden bu madde gecersiz kaliyor.
benzer renkler biraraya asilmali ki renk gecmesin.
anneler boyle bir kural var derken gerekcelerini siralasa iyi olurdu.

Kural filan bilmem,kendime göre pratik olanı uygularım.
Pantolonları belden de astım,paçadan da astım,hepsi ütüde zor oluyordu.
Artık pantolonları kemer kulplarından askıya asıyorum.Bu şekilde hiçbir yeri iz olmuyor.
Gömlekleri yuvarlak omuzlu askılara asıyorum,onlarda da iz olmuyor.

Ev içinde ayaklı çamaşır ipim var,iççamaşırlarını oraya asarım.
Havlu,çarşaf,tişört gibi büyük parçaları kapalı balkona asarım.Mandal kullanmam.

annemden sık sık duyardım yok pantolonu paçalarından as , yok gömlekleri yakalarından as , yok t-shirtleri bel uçlarından as gibi laflar ... ama pek de tınlamazdım açıkcası ... ben elime çamaşır nasıl denk geliyorsa öyle asarım nasıl kolayıma geliyorsa öyle asarım yani .. evlendiğimden beri çok sık duyar oldum çamaşır asma meselesini ... neymiş efendim karşı komşu balkona astığım çamaşırı görürse ayıplarmış beni :) bak sen şu karşı komşuya gözlerini dikip balkonuma bakması ayıp değil ama öyle mi .. neyse ki ben kendi evimde çamaşır tellerine rast gele bir şekilde asıp kurutuyorum gerçi onunda kuralı varmış ama ona hiç girmeyeceğim... yanlız büyüklerime gittiğimde çoğu balkona ip germiş o şekilde asıyor çamaşırlarını bende yardım etmek amaçlı astığımda aaa böyle çamaşır asılmaz ayıp ayıp çamaşır asmanın kuralı vardır cevabını alıyorum .. bana tuhaf geliyor .. sizde durum nedir sizde mi bu kurala göre asıyorsunuz yada benim gibi tuhaf bulanlardan mısınız ? yoksa aranızda ayıplayan karşı komşu var mı onlarında görüşlerini almak isterim saygılar ...

aynen bana da saçma gelir. annem sürekli uyarır. asmamı hiç beğenmez. bunun mantığı kurutmak değil mi derim. bu sanattır komşular bakıp öyle düşünürmüş. ben de söylenirim. ellerine alıp bi kitap okumazlar bir sanat ürünü üretmezler çamaşır asmaya gelince picassolukları tutar :KK53: bence yeni nesil olarak bu saçma sanat anlayışını bozmalıyız. yeni nesillere geçmemeli :KK48:

Kurutma makinası al kurtul. Ama evet çok önemli olmasadA var. Bunun sebebi çamaşırın deforme olmamasıdır.

Kime ne? Kimin ne düşündüğünden bana ne? Ben de çamaşırları istediğim gibi asıyorum. Pantolonları bel yerinden, gömlekleri bel yerinden. Kimin ne düşündüğü de umrumda değil. Toplum ne der diye her kurala uyacak değilim.

tişörtleri bel uçlarından as sonrada şekli şemali değişsin :KK62: bekarken annemle çok kavga ederdim benim çamaşırlarımı mandallama diye zaten bahçeye asıyo uçup gitcek bi yeri yok. ne biçim bi şeydir bu mandal izi ütüleyincede geçmiyo.
evlenincede çamaşırlık aldım balkonda kurutuyorum kafama göre asıyorum mandal derdimde yok :D ipe assam biraz dikkat edebilirdim belki. mandal izin nefret ediyorumm :KK11:

oyy oyy sende çok ciddiye almışın işini :KK48:

Titizimdir ben. Her işimi ciddiye alırım, bir işe vakit ayırıyorsam o işin hakkını vermem lazım.
Ne olursa olsun:KK51:.

Kural degilde, ben mandal izlerine dikkat ederim, yani mesela üstleri asarken mandali koltuk altina denk getiririm böylece iz yapsada (bazen ütülesende belli oluyor kumasa göre) görülmeyen yerde oluyor :KK76: Bide ic camasirlarini iclere aralara asarim eh herkesin görmezi gerekmez dimi :KK20: Balkonun disinda ipe serilmis camasirlar bana hos görünmüyor ama bu benim düsüncem nasil asildigi degil hos görüntü olmamasi yani, yoksa kimsenin camasiri beni, benim camasirimda kimseyi ilgilendirmez...:KK14:

Bu arada çok rahatsız olduğum bir konuya değinmek istiyorum. Hakkını vererek işini yapan ev hanımları neden hakir görülüyor ben anlamıyorum. Kolay mı bir evi bir aileyi düzene sokmak? Akşama kadar çalışıp kazandığı paranın yarısını bakıcıya yarısını temizlikçiye veren bir kadının tutup ta evine çoluk çocuğuna sahip çıkan bir kadını aşağılamaya hakkı var mı?

Evde akşama kadar dizi izleyen tipleri devlet dairesine sok orada da akşama kadar tırnak törpülerler. Yani şurada sadece doğru düzgün çamaşır asmak istediği için insanlara bir sürü laf söylendi. Allah tan ev hanımı değilim.

Kimsenin kimseyi hakir görmeye hakkı yok. Herkesin kapasitesi, imkanları birbirinden farklıdır.

Aynı şekilde akşama evde yatan, ömür boyu zengin koca arayıp durmuş, altına kocasının parasıyla cipini çekmiş bir tipinde sabahtan akşama kadar çalışıp emek veren üstüne evine ailesine sahip çıkan bir kadınla sidik yarışına girmeye hakkı yok.

ÇALIŞAN BİR KADIN VE ANNE ADAYI OLARAK YAZIYORUM BUNLARI. Biz kadınlar olarak birbirimizi hakir görmemeliyiz.

Ben de çamaşırları düzenli asarım, ki bu sayede çoğu şeyi ütülemeye gerek kalmaz. Dolayısıyla vakit kazanmış oluyorum.

Ve özellikle başkasının çamaşırlarına bakmam ama abuk sabuk şekilde asılmış çamaşırlar görürsem de bir komşumda bu da işten hiç anlamıyormuş derim. :) ama onun tercihi, üstünde de durmam yani.
Ama mesela bazen eşim asar çamaşırları, ona da öğrettim düzgün asar yani, söylediğiniz gibi yapsa totosuna terliği yer :D

bi kadın tam mahallenin ortasında ki balkonuna xxxl beden donunu asmıştı tek basına ipte germiş :D açıkcası hiç estetik değil asın tabi kime ne asın yani .
ben asmam görgü kurallarıma uymuyor :D

14 sayfa camasir muhabbeti döndü.

Yatak temizligi diye baslik actim, acildi, hemen baska bolume tasindi.

Neden adaletsiz davraniyorsunuz sayin editorler???

Back