çamaşır asma şekli!

Biz de tişörtleri koltuk altından asıyoruz çevirip, pantolonları,alt pijamaları belinden(çevirip) ,çorapları lastik kısmından,gömlekleri de etek kısmından,çok şık olan şeyleri de askıya asarak kuruturuz.Tabii bunları yaparken ön taraflara kalınları arka taraflara inceleri sereriz.Annem çok aşırı intizam göstermez sererken ama ben takıntılıyım bu konuda, sereceğim şeyde iki farklı renkte mandal olamaz,asma paylarına bile dikkat ederim.Huy işte...

karşı balkonda bir hnımdan görmüştüm.pantalonları paçalarından,hani ütü yaparken üstüste koyarız ya,öyle 1 paça bir ipe diğer paça aynı hizada diğer ipe asmıştı.ben de denedim gerçekten ütülenmiş gibi oluyor,yani kolay ütüleniyor böyle asınca.
bilmem anlatabildim mi?

çizgi yerlerinden mii asıyor?

bende de mandal takıntısı varr kaydirigubbakcemile3

ben çorapları makinaya atarken koncundan iç içe sokarım.böylece diğer tekini aramam. sonra onları ikisi bir arada asıyorum

aa çok mantıklı biz sanki tek tek yıkayınca daha temiz olur zannederek tek tek yıkıyorduk kaydirigubbakcemile3 ben de böyle yapayım çok teşekkürleerr kaydirigubbakcemile5

öfff bunuda oturup kendime dert edecek değilim o an işime nasıl geliyorsa öyle.....

Aman vallaha bende o an elime nasil geliorsa oyle asiyorum, nasil olsa duz de kuruyor ters de aman dert mi bu sall gitsin .

ben çorapları makinaya atarken koncundan iç içe sokarım.böylece diğer tekini aramam. sonra onları ikisi bir arada asıyorum

bu fikir gerçekten çok iyi ! süprizzzzz
de açılmıyo mu makina sıkarken fln ? :bbo:

en arkaya kısa olanları asarım
ortaya orta boylu olanları
önede uzun olanları kotlarımızı mesela
hemen kurusun diye
pantolonları belden asarım
badileri falan omuzdan
*en son çorapları sepete koyarım sarkıtırım kenara çekerim
* kuruyunca hepsini bir toplar alır katlarım

teşekkürler genelde boy sıralamasına göre asılıyor demek kiii kaydirigubbakcemile2

Pantalonları belinden, gömlekleri yakasından , çorapları çamaşır sepetinin kenarlarına diziyorum.

Ben pantolonları paçasından, gömlekleri etek kısmından t-shırt-badileri ortadan asarım
Beyazları asmaya bayılırım Asar sonra da şöyle bir bakarım kar gibi olmuş mu diye Bir de hep sıralı asarım atletler yanyana havlular yanyana pantolonlar yanyana gömlekler yanyana gibi.Annemden gelme bir alışkanlık bu Ah annem ahh

Bende uzun olan çamaşırlar öne boy sırasına göre asarim. Gömlekleri gömleklerle atletleri atletlerle asarım cinsine göre ayırırım. ıç çamaşırlarını arkaya asarım Pantolonları paçasından gömlekleri eteginden asarım. Astımmı kitap gibi olmalı. Durup bida bakarım mis gibi. Bende takıntılıyım bu konuda.Balkomlara bakarım yamuk yumuk özensiz asıldıysa derimki bu hatunun işleri hep böyledir kesin derim tertipli düzenli insan her yerde belli eder kendini. Astığı çamaşırdanda belli olur diye düşünürüm. Yani bu benim fikrim.

Aynı şekilde düşünürüm bende

gömlekleri yakalarından asıyorum
pantolunları paçalarından
asıyorum

Ben balkona asıyorum çamaşırlarımı , en öndeki ip oğluşumun , ilksıra üstleri , sonra alt kıyafetleri.Sonraki ip benim , yine topladıktan sonra katlaması ve yerleştirmesi kolay olsun diye önce üst sonra alt kıyafetleri asıyorum.Sonraki ipde eşimin. Yine sıralama aynı. Çoraplarda eşli şekilde lastiğinden asıyorum , burunda mandal izi kalıyor mutlaka onun için lastikten asıyorum.Pantolon ve etekleride belden asarım ..Makineden çıkartırkende katlayarak çıkartıyorumki asması kolay olsun..

Pantolonlar, etekler, esofmanlar vs. kesinlikle belden asilir..! Diger türlü mandal iz birakir! Penye t-shirt´leri mandal kullanmadan asarim, ortadan ikiye katlayarak asarim ipe...diger türlü sarkma yapiyor..!

Kazaklari yatay sekilde askiliga sererek kuruturum...!

Gömlekler ya yakadan yada bel kismindan...!

En arka siraya tabiki ic camasiri gelir...millet görmesin diye...kaydirigubbakcemile2

kazakları yatay sermeyi duymamıştım ama çok mantıklı sarkmaması için ... makineden çıkartırken katlama fikrini de aldımm çook teşekkürlerr a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…