Bahçe Bakımı ve Çiçekler cam güzeli

acemiperi

Şükür Rabbime
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
8.605
524
merhaba arkadaşlar
bir arkadaşım bana saksıda cam güzeli hediye etti. her gün sulanmazsa yaprakları hemen buruşuyor sanki ölmüş gibi. ofiste tutamadım o yüzden.

saksısı küçük gelmeye başladı. başka bir saksıya çoğaltmak istiyorum dal koparıp diksem tutar mı?

bakımı için baka neler yapmalıyım?
 
bakımını ben değil annem yaptı zaten çiçek açmıyor renkli yapraklar var yaprakları hoşuma giderdi döklüyo diye sanırım bahçeye dikmiş kayboldu

sulaman yeterli diye düşünüyorum
 
senin için gogede aratırdım benim evdeki cam güzeline benzemiyo resimleri yetiştirme şekli yazıyor umarım doğrudur

CAM GÜZELı (ımpatiens)
Bir zamanlar hemen her evde yetiştirilen “cam güzeli” şimdilerde popüler bir dış mekan çiçeği oldu. Yarı gölge ağaç altlarında, balkon çiçekliklerinde günden güne çeşitlenen renkleriyle göz dolduruyor. Yeni melez cam güzelleri klasik ev cinslerinden farklı olarak boylanmadan bol çiçek açar. Mavi ve sarı hariç hemen her rengi, hatta ebrulileri üretildi. Son yıllarda rağbet gören “Guinea” cinsi ise oldukça farklı bir görünümdedir. ıri ve gösterişli çiçekleri büyücek renkli yaprakları vardır. Bu cins soğuğa karşı daha hassastır. Yetiştirilmesi nispeten zordur. Saksıda yetiştirmek daha uygun olur. Katmerliler de saksıda yetiştirilir. Cam güzeli humuslu toprağı sever. Dikkatli sulamalıdır. Aşırı su çürütebilir. Güneşte veya yarı gölgede yetişir. Kışın içeri alınırsa yaşamaya devam eder. Aydınlık ve serin bir yere konur. Uzayan dalları budanır. Çelik veya tohumdan yetişir. Kesilen dalı direkt toprağa dikilir. Fazla sulamadan gölgede köklendirilir. Tohumları ise ılık bir yerde ekilirse kolayca çimlenir.
 
Cam Güzelinin Yetiştirilmesi için Gerekli Şartlar:

Toprak: Cam güzeli için, kaba dere kumu katılarak suyu iyi akıntılı hale getirilmiş bahçe toprağına bir miktar yaprak çürüntüsü de eklenerek uygun toprak hazırlanır.

Su: Bitki, yaz mevsiminde bol bol sulanır. Arada bir yapraklarına su püskürtülmesi gerekir.

Işık: Güneşli, çok aydınlık ve havadar yerleri sever.

Sıcaklık: Ilık ortamları seven bitki, yazın bulunduğu ortam çok ısınırsa sıkça havalandırılmalıdır.

Gübre: ılkbahar ve yaz mevsimlerinde ayda iki kez standart sıvı gübre verilir.

Saksı Değiştirme: Uzun seneler dayanabilen bitkiler olmalarına rağmen, bitki bir yıllık bitkiymiş gibi bakılır. Mevsim sonunda bozulmaya başlayan bitki sökülüp atılır. Saksı değiştirmeye gerek duyulmaz.

inş bilgiler doğrudur sen bide çiçekciye sor bence
 
superisi çok teşekkürler bilgi için.
benim cam güzelim yavru ağzı çiçekler açıyor
 
X