Çalışmaktan bıkmak

Ben de bu sıralar istifayı düşünüyorum ciddi ciddi, 9 senelik çalışanım, bankacıyım. Bizim sektör tamamen rezalet zaten. Çalışma arkadaşı ayrı sıkıntı, müdür ayrı, bölgesi genel müdürlüğü, müşterisi, parasal riski, hedefi. Günün sonunda hayattan tamamen bezmiş, normal bir insanın bir haftada yaptığı işi hatta belki fazlasını bir günde yapmış ve insanlıktan çıkmış olarak, ertesi güne kadar uyumak ve yemek yemek için eve gidiyorum.

Sistem acımasız maalesef. İliğiniz kemiğinize kadar sömürüp, kullanıyorlar sizi. İşsizlik var diye de ses çıkaramıyorsunuz.

Çaldığınız herhangi bir enstrüman yoksa öğretebilecek seviyeye gelmek kolay olmayacaktır. Yıllarınızı alabilir. Ama ruhunuza iyi gelecekse kesinlikle başlayın.

İş konusunda farklı alternatifleri de araştırın derim. Para kazanmak önemli ama huzurlu yaşamak da öyle.

Ben de şu anda benzer mutsuzluklar yaşıyorum. Ama bunun geçici bir durum olup olmadığını anlamam lazım önce.

Son düzenleme:
merkezine koymayın diyorsunuz tamam ama hergünümüz burada geçerken bunu nasıl yapacağız ki?olmuyor yani kendi adıma

O kadar önemli ki sevdiğin işi yapmak, 5 sene üstü çizilemeyecek kadar uzun bir zaman değil. Emin ol bir sürü de katkısı olur sana finans biliyor olmanın. 5 yıl sonra dönüp 10 yıl tecrübemi nasıl çöpe atayım diye düşünmektense şimdi vazgeçmek en doğrusu

15 yıldır hiç sevmesemde tam içeriğini bilmek ögrenmek istemesemde muhasebe yapıyorum ,

mevburum iyi taraflarından bakıyorum olaya , iş ortamımda mukemmel değil ama ben kötü insanlarla iyi geçinmeye çalışyıroum , ablam devlet memuruydu emeklılıği doldugu gün ayrıldı , hiç kimsenin iş hayatı dört dörtluk değil ,
ama iyi yaşamak için para kazanmak zorundayız ,

iş çıkışı kendını mutlu edecek motıve edecek kurslara yazıl ,

aynı dertlerden muzdaribim milyon tane konum var bu sitede bu konuyla ilgili..
4 senedir mühendisim 4 farklı iş yeri değiştirdim asla mutlu değilim işimden
hiç bi zorluğu yok.. kendi kendime mobing yapan benim.
insan sevmedi mi sevmiyor..
bende çok düşündüm meslek değiştirsem ne olurum diye
katiplik.. polislik.. hemşirelik.. bankacılık.. hemen hemen herşeyi düşündüm.
bu sene üniversite sınavına girip hemşirelik okuyacağım. 26 yaşındayım ama bunu bile göze aldım..
sevmediğin bi meslekte çalışma işkenceden başka bişe değil..
bi cesaret herşeyi çözer.. olmaz diye bişi yok..

iş arkadaşlarınızın iyi olması bile memnun etmiyorsa sizi üzgünüm çıtanız epey yüksek.

Günde belki 10 kez bankacılarla konuşan biri olarak gerçekten çok iyi anlıyorum. Sadece ben 10 kere arıyorsam diğer firmalar da arıyorsa nasıl yetişiyorlar diyorum hep.işiniz çok zor.üniversitedeyken bankada staj yapmıştım. Zorluğunu orada görüp vazgeçtim. Kpss en iyi çözüm bence en azından bu stresten kurtuluruz

Ben de aynı durumları yaşadım...Ama inan bana o bağırığ çağıran yönetici birgün gidecek ordan...senin tek sebebin o kişi aslında...Sabret o kalıcı değil...Başka yere girmek için uğraşma çok sıkıntılı yeni iş bulmak daha stresli..sınavdı mülakattı...Ben de aynı hataya düştüm değiştirdim şimdi bin pişmanım...devlete gelince orayı da rahat sanma...orda insan faktörü yok mu? Aynısı ya da daha beteri orda olabilir...Özelin adı çıkmış ama her devlet rahat ve iyi insanlarla dolu değil emin ol...Devleti de yaşadım özelden beter geldi bana ..

sokakta milyonlarca üni mezunu masterli insan işsiz dolaştığı için bir işi olup işimden çok sıkıldım diye vızvızlanan kimse zaten kıymet bilmezdir.Öyle olsa yatıp kalkar şükrederdin.Evet kim olsa aynı şeyi söylerdim

param iyiyse ve tecrübem varsa başka işyerine başvuru yaparım. ama ülkenin yarısı asgari ücrete sevmediği işi yapmak zorunda kalıyor. bence ayrılmayın pişman olabilirsiniz. artık lisans mezunları bile asgari ücrete şükür diyor

Siz en azından empati yapıyorsunuz...Aradım açmadın diye azarlayan mı ararsınız, şikayet eden mi....Şube kalabalıktan yıkılıyor, kendi sesimi duyamıyorum gürültüden, adam müşteri hizmetlerini aramaya üşeniyor ya da çok gereksiz bir şey soruyor, ısrarla arıyor defalarca sonra niye açmadın??

Binlerce insanla uğraşıyorum...Bir tanesi çok bunalttı beni, geldi müdür beyle konuştu falan bana defalarca inşallah annen baban kanser olur ölür diye mailler atmış. Böyle de piskopatlar var.

Ha kpss demişsiniz, ben 2010 mağduruyum. Alandan 87 puanım vardı gene de. Şu an kpss çalışacak enerjim ve vaktim yok, zaten mülakattan eliyorlar her yerden, artık o seçeneği düşünmüyorum bile. Yanımda belediye başkanı abisiyle gelen kişiyi almak için beni elediler, neymiş yüksek lisansım yokmuş, şartlarda öyle bir şey yok, herşeyim uyuyor, e sebep bulacaklardı tabi. Neler neler ya, yazmayayım.

Maalesef işi bırakmak
Hayal ettiğin ve sevdiğin bir işte çalışmak eğer zengin değilsen yada eşin zengin değilse yada zamanında çok para kazanıp çok biriktirmediysen bir hayal olarak kalmaya devam ediyor
Ayaklar yere sağlam basmalı eskisi gibi lüks tatile gitmem pansiyonda kalırım 1 kilo alacağıma yarım kilo alırım devride bitti
Artık o yarım kiloyu almak için bile iki kişinin çalışmasına ihtiyaç var

merkezine koymayın diyorsunuz tamam ama hergünümüz burada geçerken bunu nasıl yapacağız ki?olmuyor yani kendi adıma

Para arac, hayatınızı sürdürmemiz için, istediklerimize sahip olabilmemiz için.
Kendi adıma, bana koymuyor harcarken mutlu olduğum parayı kazanırken geçirdiğim zaman.
5 gün is. 9-10 saat.
Geri kalan vakitte yaşadığım beni tatmin ediyorsa, katlanılır geliyor.
Ama bu kötü muameleye sabredin demek değil.
Konu sahibi yerinde olsam is yerimi değiştirmek için çabalarım.
Cünkü sevdiğiniz ve iyi kazanç sağlayacaginiz iş tek boynuzlu at falan :)
Epey az kişi yakalıyor bence.
Ben kendi işimi yapıyorum, çalışma saatleri esnek, idare ediyorum
Öncesinde 5 yıl başkalarının yanında çalıştım, daha yogundum, sevmiyordum ama daha kolaydı

15 yıldır çalışıyorum ve sadece üç yılı huzurlu bir ortamda geçti. Geri kalanı facia gibiydi. Ortam huzursuz olunca işi de sevmiyormuşum gibi geliyor. Ama istediklerimi yapmak için çalışmak para kazanmak zorundayım. Bahara yer değişikliği yapacağım. İnşallah çok huzurlu çok rahat bir yere düşerim

Memur olunca da atandığınız birim veya bölgede çok mutlu olacaksınız diye bir durum yok maalesef.... Memurluktan istifa eden arkdşım herkesin girmek istediği yerden kurtulmak istedi.. Hem mobbing mağduruydu hem de memurluk ona göre değildi, yapamadı... Yani atanan herkes mutlu mesut değil maalesef ...

vay be istifa etti mi
bende memurum ve cidden mutsuzum çok sıkıntı yaşadım
şimdi ne yapıyor arkadaşınız?pişman oldu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…