Çalışmak ya da çalışmamak

Bu dönemde arkadaşlık kurmak ve iletişim zorlaştı evet. Bu da yine ekonomi şartlarının insanları agresifleştirmesi, kendi durumunu düşünürken misafir çağırmayı dert edinmesi vs. sıkıntılardan ortaya çıkabiliyor. Çıkar ilişkileri çoğalıyor, kimse kimsenin üzüntüsünü artık umursamıyor çünkü herkes dertli ve mutsuz. Ancak tüm bunlara rağmen iletişimin, sosyalleşmenin önemli ve etkili olduğunu düşünüyorum. İyi insanlarla da karşılaşıyorsun, sana güzel şeyler öğreten, muhabbet ederken stresini alanlarda var. Hele ki yurt dışına çıkıp çevre edinebiliyorsan tam bir terapi. Tamamen asosyal olmakta yıpratıyor insanı.
 
Ben de evden çalışıyorum ama ayda 7 8 saat.Onun harici hobilerim var,geziyorum günlere katılıyorum.Sigortami ödüyorum siz gibi ben de.matinelere katılıyorum.Arkadaslarimla rahatça çay kahve gezmelere gidiyorum.Kizimi bakıcıya bırakmak zorunda kalmıyor,yıllık izin için kimseye minnet etmiyor keyfime bakıyorum.Gercekten bir kez geliniyor dünya ya ve geri dönüşü yok.Kac yaşına kadar yaşayacağız bilmiyoruz.Bu yüzden mesaide geçecek vakti kendim ve aileme adıyorum şahsi.Siz de gününüzü hobi ve başka şeylerle dolduruyorsaniz düşünmeyin derim.
 
Çok net ÇALIŞMAM
Sadece 1,2 yıl çalışmak isterdim çünkü sosyal ve iletişim olarak yeterli değildim çalışmak biraz geliştirdi beni ama 2 yıl yeterli siz de zaten çalışmışsınız iş hayatını biliyorsunuz ne sürüneceksiniz.
Üretmek falan demesin kim üretiyor? Ülkenin yarısı memur ve hizmet sektörü ülkeye farklılık değer katan insan sayısı çok az. Üreteceğinizi farklılık katacağınızı düşünüyorsanız çalışın ama siz işten çıktığınızda sizden sonra 399384 başvuru olup bunun en az yarısının sizin kadar iş yapacağını düşünüyorsanız bırakın işsizler faydalansın siz de her gün işe gitmektense hobilerinize zaman ayırın kendinizi farklı alanda geliştirin
 
Canım bence yarım günde olsa bi yerde çalış yoksa çok ama çok başın ağrır...Ben de üni mezunuyum ama bizim bölümde is oek yok. Benimde maddi açıdan ihtiyacım yoktu birde sosyal fobim vardı bu yüzden çalısmak istemedim ama inan işitmediğim hakaret kalmadı....Akrabalar mı dersin pislik ablalarım mı dersin...demedikleri kalmadı. Ki gerçekten çalışamadım ben. Bu laflardan sonra evden çalışmak istedim ona da annem istemedi evi kirlenirmiş falan filan... Allah'a havale ediyorum. En sonunda da hasta oldum çalısamıyorum ama sana söyleyeceğim şey yarım gün de olsa bi işin olsun yoksa çok yıpratıyor insanlar
 
bu dedigine katılıyorum. simdi hazinede para bitmis diye heralde geriye dönük seylere bakip duruyor sgk (iflas eden tüccar veresiye defterini acarmis hesabi)
bundan 17 sene önce babam ablam ve beni sigortalı gostermis kendi isyerinde. babam hic iceride durmazdi disari islerinde calisirdi. biz lisedeydik. gercekten de is cikisi dukkana gecerdik. yazici falan dukkanda oldugu icin odevlerimizi o bilgisayarda yapardik:) gelen giden olursa da herseyin fiyati belli satardik ya da kim geldiyse babami aratirdik bir işe yarardik yani.
bunu bile 15 sene sonra sorun ettiler. ablami ayri beni ayri sgkya cagirdilar, sasirtmali sorular sordular:) imzali ifademizi aldilar falan. biz olani olduğu gibi söyledik. kabul mu edildi red mi edileeck ne olacak bilmiyoruz, gecen iki senede daha aramadilar. ama sizinkisi fake bir sigorta. sasirtmali sorularla kendinizi acik edebilirsiniz. bence sigortaniz icin baska bir yol bulun.


calisma konusunda da ben para icin çalışanlardanim. bu yuzden duzenli olarak calisip duzenli olarak ayrilip hayattan bir süre caliyorum birikimimi yiyorum gezip tozuyorum sonra yine ise basliyorum. o yuzden yerinde olsam calismazdim:)
toplum baskisindan cekiniyorsan freelance bir girisime basla. yine calismazsin ama en azindan soranlara "freelance calisiyorum" dersin:))
 
Kamuda öğretmen olmasaydım çalışmazdım.
Hele ki 2 ufak çocuktan sonra iş hayatı inanılmaz yoruyor.
Hep biryerlere birşeylere yetişme çabası.
Ama şu var,iş arkadaşlıkşarım şuan iyi.
Keyifli geçiyor iş ortamım.
Sürekli evde olmak ve hep aynı rutinde kalmak tatminsizlik bi işe yaramama hissiyatı verebilirdi.
Çalışma saatlerim evet iyi ama inanın bir günde 5_6 bazen 7 saat ders vermek(30_40 kişilik sınıflarda) beyin ve mental yorgunluğu hadsafaya çıkartıyor.
Eve gel çocuklara annelik mesaisi,ödevler yemrk ev iş.
Çok yorucu bir dönemin içindeyim,süreç olduğunun farkındayım ama en azından çocuklarım iyice büyüyene kadar evde durmak isterdim
 
Ben üniversite mezunu bir kadınım. Mezun olduğum bölüm harici birkaç alanda daha bilgi sahibiyim, o alanlarda da çalıştığım oldu. Meslek sahibi olduğunu belirtmek istiyorum.


Zaten çalışma hayatınız olmuş. Mesleğiniz de var. Yalnız madalyonun öteki yüzü işler tersine dönerse iş hayatına tekrar dönmeniz çok zor olacak. 30 + iş bulmak çok ama çok zor Tr de.


Hayatımın şu döneminde maddi anlamda çalışmama gerek yok. Düzenli ve bana yetecek kadar gelirim var.

Bu gelir ömür boyu yetecekse ve garantiyse kafanız rahat mis. Devlet memuru olsaydınız işten ayrılmayın derdim.

Sigortamı kendim ödüyorum (yasal değil, biliyorum ama bir yerde çalışan gösteriliyorum).

Benim de eşim ödüyor 1 yıldır. Aslında doğum iznindeyim şu an ve bu ülkede zaten çalışma iznim olmadığım için mecburi evde takılıyorum.


Buna rağmen çalışmak zorundaymış gibi hissediyorum. Günümüz çevre baskısı da etken olabilir buna. Aslında üretken de bir kadınım.

Sigortanız devamlı ödenecek mi ? Ben 14 yaşından beri çalışıyorum. 35 oldum. Bursa'daki iki dairemin kirasını alıyorum eşimden harçlık v.s almıyorum.

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama ben olsam 35-40 a kadar çalışırdım. Ev alıp kira geliriyle geçinirdim.

Belirli bir yaştan sonra hele ki çocuk varsa iş hayatı çekilmez oluyor. Özel sektör inanılmaz yıpratıcı ve çalışma saatleri esneklik adı altında adeta ölüm


İmkanlarım el veriyorken, çalışmamam mantıksız mı?
Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.

20 li yaşlarda mutlaka çalışılmalı bence deneyim kazanılmalı. Sigorta girişi ne kadar erken olursa o kadar iyi. Birikim yapmaya bakın.

Bir kadının eşine ve babasına bağımlı olması gurur kırıcı.

Elinizde finansal özgürlüğünüz varsa her zaman kapıyı çarpıp çıkabilirsiniz.
 
Bende bir süredir sigortalı bir işte çalışmıyorum. İnsan acaba mi diyor ama önceki işyerindeki çalışma koşullarını düşününce değmez ya diyorum. Evde geçirilen zamanın boş zaman olduğu algısı var. Hayır işte gecirilen zaman da boşa giden zaman aslında çok bir farkı yok. Başkası çok çok daha fazla para kazansın diye sen 8 5 orada bulunuyorsun. 8 5 orada bulunman satın alınıyor. Aslında kimse o kadar saat çalışmıyor verimli çalışmak olarak düşününce. Ama mecbursun işte ülke şartları belli.

Hayatın geri vitesi yok arkadaşların dediği gibi bugün bir daha yaşanmıyor. Çok iyi anlıyorum ama insan sadece çalışınca verimli bir insan olmuyor. Bize bu öğretildi bu işlendi bilinçaltımıza değiştirmesi zor yargılar.
 

Sorun birilerine bağımlı olmak karşısında el pençe olmak.

Baba vefat edebilir, eş ile yollar ayrılabilir. Nafaka rakamları komedi. Çocuklarıyla baba ocağında ziyan olan kadın çok.

Ben kira geliriyle kendi yağımda kavruluyorum. Geriye dönüp bakıyorum 21 yılda cidden inanılmaz yıpranmışım..Şu hayatta çalışmak dışında hiçbirşey bilmiyormuşum ben.

Yanlış anlaşılmasın ben kadınların meslek sahibi olmasını ayaklarının üzerinde durmasını kimseye muhtaç olmamasını isterim. Çalışmamak gurursuzluktur.

Babamın mali müşavirlik ve denetim ofisi var. Babam eğer üniv. okuyup meslek sahibi olmazsam bir kuruş para vermeyeceğini söyledi. Hamile olduğumu öğrendikten sonra 2 evin tapusunu üzerime geçirdi. Kira gelirleri senindir minikkuşum kocana asla muhtaç olma dedi.

Tabi o para burada sakız parası ayrı mesele.

Babamın ofisinde de iki kişi mali müş. staj yapıyormuş gibi gösteriliyor ikisi de bayan ve çocuklu sigortalarını eşleri ödüyormuş babam söyledi. Bu şekilde yapan çok. Çünkü çocukların kreş giriş ve çıkış saatleri cidden sıkıntılı.

Ben şuna kızıyorum. Kutu gibi 80 m2 evde otur, Türkiye gibi ortadoğu ülkesinde artık nefes alıp vermek için bile vergi alınacak bekarlara da vergi :) eş kişi de doktor mühendis yazılımcı tayfasından değilse..çalışmamak gerçekten saçmalık.

Kök aileden gelecek mal mülk yoksa kocanın gelirine asla güvenilmemeli , kısa süreli de olsa is tecrübesi edinilmeli ve mutlaka lisans mezunu olunmalı.
 

Özel sektör beyaz yaka için konuşuyorum.

En kurumsal firmalar bile akşam 18.30 paydos etmiyor.

Servis kalkışı v.s 19.00

Eve varmak 20.00

Markete uğra ekmek al ıvır zıvır 20.30

Duş al sofra kur 21.30

Sofrayı topla ve bir sonraki günün yemeğini yap.. 23.00

Çocukların ödevleri banyosu eş kişisi ile yakınlaşmak .. 01.00

Sabah 05.00 kalkış. Kahvaltı hazırlama ortalığı toplama çocukları giydir ..

Cumartesi günü bile tam gün çalışılıyor pazartesiye hazırlık çok defa

Pazar günü ve dini resmi tatillerde yıllık izinlerde kayınvalidenin evine git orada da hizmet et..

Cehennem hayatı..ofisteki arkadaşlarım hep şunu derdi evlilik erkeğin menfaatine. Hem evde hem işte çalışıyorsun

Erkek en fazla evi süpürür

Çalışan kadınların eve yardımcı alınmasına bile müsade edilmiyor şaşırıyorum

Çalışan kadınların da ekonomik özgürlükleri yok maalesef. Maaş kartı kocasında olan öğretmen kızçeler gördü bu gözler

Bir erkeğe çocuk ver, yemek ver, ütülü elbise ver, temiz bir ev ver, yatakta ihtiyaçlarını karşıla, bayramda yıllık izinlerde kayınvalideye hizmet et, maaş kartını da eline ver.

Erkek ne verecek ? Bu işte bir dengesizlik yok mu ? Evliliğin yükü kadınların omzunda hiç adil değil.

Kadın ve erkek aynı anda işten eve gelir. Kadın mutfağa girer , er kişisi de elinde telefon kumanda..

Eşine çalışma hayatını direten modern aydın görünümlü Türk erkeği, ev işlerine sıra geldiğinde gelenekçi takılıyor.

Güçlü kadın diye diye erkekleri prensese çevirdiler damacanayı bile kadınlar kaldırıyor artık..kadınlar dişil enerjilerini kaybettiler maalesef ya bu doğanın kanununa aykırı

İlişkiler evlilik saçma sapan bir düzeye evrildi erkekler 40 yaş altı inanılmaz materyalist olmuş şaka gibi

Yazdıklarımdan kadının yeri evidir çalışmasın tüm gün evde kalsın kocasına muhtaç olsun anlamı çıkarılmasın lütfen

Gelir düzeyi yüksekse ve eğitimli ise çalışmamak kendi tercihidir.

Sigorta ödeniyorsa düzenli geliri varsa oh mis ne diye çalışacaksın ya elin adamının kahrını çekeceksin sabahın köründe yollara düşeceksin

çocuklar zaten orda burda büyüyor perişan halde hiç düşünmek istemiyorum onları

Türkiye de kadın olmak anne olmak acayip zor
 
Ben hiçbir etkinliğin işe gitmenin verdiği hissi ve disiplini verebileceğine inanmıyorum.2 gün yaparsın 3 gün yaparsın 4.gün sallamaya başlarsın.bugün biraz geç gideyim bugün erken bitireyim bugün gitmeyivereyim derken bir bakmışsın evden çıkasın gelmiyor.zaten 8 saatlik standart bir işte çalışılıyorsa işten sonra da dünya kadar vakit kalıyor.şimdi paranız varsa da ilerisi için güvence var mı o da önemli.ben yine de çalışırdım yani.iş ağır değilse tabi.
 
İşten sonrasına nasıl vakit kalıyor ya bir ben vakit yetiremiyorum herhalde 40 dakika en az trafikte geçiyor sonra duş alması yemek hazırlanıp yenmesi etrafın toplanması temizlik falan derken gün bitiyor 12 olunca da uykum geliyor yatıyorum sabaha anca kalkıp tekrar işe gidiyorum ben mi çok yorgunum acaba hem zaten her akşam dışarıda yiyip içip eğlensem maaştan asla birikim yapamam anca hafta sonu 1 gün falan eğlenmeye maddi olanaklarım ve zamanım oluyor
 
Çalışmak zorunda değilsin. Böyle bir durumun varken toplumu baz alarak kendini zorunlu hissetmek zorunda değilsin. Nasıl mutlu isen öyle yaşa. Bunu mantığa indirmeye gerek yok. Hobilerin,gezmen vs.hepsi var. Yaşa gitsin. Sistemin kölesi olacağına kendi hayatini yaşa daha iyi. Kapital düzenden nefret eden biriyim. Mutlu yaşam diliyorum.
 
Sizi meslektaşınız olarak çok iyi anlıyorum. İş yaşamınızda da mutlulukları diliyorum.
 
Sizi meslektaşınız olarak çok iyi anlıyorum. İş yaşamınızda da mutlulukları diliyorum.
Çok cok teşekkür ederim, bende siz ve tüm hemcinslerim için aynı şeyi diliyorum..kadınlar için ev, is, çocuk derken hayat çok çetin geçiyor.
Yıllarca her kış güneş yüzü görmeden evden çıkıp, akşam 7:30 da eve geldim. Yemekti, temizlikti çocuktu vs vs derken köleliğin bir diğer versiyonunu yaşamışım diyorum.
 

Konu sahibinin çalışıp çalışmamasına ayrıca yorum yapacağım fakat çok çok karamsar bir tablo çizmemiş misiniz? Elbette sizin çizdiğiniz tabloyu yaşayanlar vardır ama bence epey azalmıştır diye düşünüyorum.
Cumartesi tam gün mesai, pazar günü ve resmi tatillerde kayinvalideye hizmet, yardımcı kadın alınmasına izin verilmemesi falan kaldı mı bunlar gerçekten? Çok çeşitli mesleklerde çok çeşitli şartlarda çalışan tanıdığım kadınlar var ve bu söylediklerinizin hiçbiri yok hayatlarında. Ennn geleneksel ailelerde bile çalışan kadının gidip kayinvalideye hizmet ettiğini görmedim açıkçası. Çalışmayan kadınlarda bile artık çok azaldı, kendi evi çocuk bakımı derken anca yetişiyorlar.

Ha 5 gün çalışsanız da, kayinvalideye hizmet etmeseniz de, evinize yardımcı kadın da alsanız yine de çalışan kadın ve anne olmak gerçekten zor, katılıyorum size.
Sizin yazdığınız hayat şartlarında geçtim çalışmayı akıl ve beden sağlığını korumak mümkün değil zaten.
 
Konu sahibi ztn özel sektorden fazla gelirim var demiş. Hobi olarak çalışma kararı vermek çok zor iş disiplini farklı . Ben sizin yerinizde olsam kendi işimi kurardım neden başka insanın emri altına gireyim. Kaç yaşındasiniz bilmiyorum 20 30 yaş arası iseniz ve çok iş deneyimi yoksa, deneyim için çalışın farklı hayatlar farklı kültürler 35+ iseniz zorunda değilseniz hiç girmeyin derim. Ben şöyle düşünüyorum maaştan cebine ne kadar para kalıyor? Asıl kazancın o senin. Giderleri düş.
Kapitalizm öyle bir şey ki ben aylarca gelirden fazla gider çıkarttığım ve birikim yapmadığımı farkettigimde çalışmanın bir manası olmadığını anladım. Kazandığı tüm parayı yiyen insan Maalesef bu cenderenin esiri olur.
 
Son kurumsal işimi dikkate alırsam; sabah 6 -6:30 kalkış, hazırlanma -->servise yetişmek, 8:30 iş başı, 18:00 çıkış, 19:30 eve varış ( yağmur, kar yagdiysa yolda kalma ihtimalini unutmamak lazım )
Eve gel yemek yap, bulaşık, camasir çocuk vs vs derken nerede zaman kalıyor bende çok merak ediyorum. 8 saat çalışılan isleride ayrıca merak ediyorum vallahi
 
Ayrıca fabrikada çalışanlar için ne yazık ki açık ceza evi gibi. Söylediğiniz gibi gün yüzü görmeden fabrika ortamına girersin. Ortam da soğuktur zaten. Eklemlerin ısınmadan işe koyulursun. Saat 10 gibi normal insan dönersin. İşlerin bitse bile akşam bitiminde oturmak bile göze batar. Fiziksel olarak kadınlar zayıf. Bir müddet sonra bu psikolojiye yansıyor. Gidilen yol gözde büyür. Kendini kurbanlık koyunların sırada beklediği gibi hissedersin. Sistemin kölesi olursun.
Ne yazık ki özel sektör çok sevimsiz. İşi rahat olanlara ya da adamı olup rahat iş de çalışanlara hayat güzeldir. Onun dışındakiler için zulümdür. Erkek 1 ,kadın 2 çalışır. Çünkü evde de sorumluluğu vardır. Beyni susmaz. Evine bir an önce gitmek ister. Çünkü fıtrat bunu ister.
Her çalışana kolaylıklar diliyorum.
 
28 yaşındayım. Kendi işimi kurma düşüncem var aslında. Amacım kârdan ziyade meşgale olsun. O yüzden beni batıracak bir sektör olmamalı. Şöyle kendini çeviren bir yer. Tabi 3-5 de gelse mükemmel olur:))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…