Çalışmak ya da çalışmamak

Handelizm

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar.
Size bir sorum var. Ben üniversite mezunu bir kadınım. Mezun olduğum bölüm harici birkaç alanda daha bilgi sahibiyim, o alanlarda da çalıştığım oldu. Meslek sahibi olduğunu belirtmek istiyorum.
Hayatımın şu döneminde maddi anlamda çalışmama gerek yok. Düzenli ve bana yetecek kadar gelirim var. Sigortamı kendim ödüyorum (yasal değil, biliyorum ama bir yerde çalışan gösteriliyorum). Yani maddi anlamda ve geleceğim açısından şu an için çalışan bir kadından farkım yok. Buna rağmen çalışmak zorundaymış gibi hissediyorum. Günümüz çevre baskısı da etken olabilir buna. Aslında üretken de bir kadınım. Önümüzdeki günlerde bir kursa başlayacağım. Hobilerimle ilgileniyorum. Gezmeyi çok severim, evde oturmam. Bir şeylerle zamanımı geçiriyorum, evde oturup sıkılmıyorum yani. Bu imkanlara sahipken yine de çalışmam mı gerekiyor? İmkanlarım el veriyorken, çalışmamam mantıksız mı?
Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.

Çalışmak yalnızca maddi bir ihtiyaç değildir. Elbette önemli bir kısmı maddiyattir ancak çalışmak demek sosyalleşmek demek, tecrübe demek, iletişim demek, yeni insanlar tanımak yeni ortamlar görmek bilmek vb demek. Maddi olarak gücünüz var bu çok güzel bunu avantaja çevirip sizi daha ileriye getirebilecek işler bakabilirsiniz. İş kadını olmak tüm zorluklara rağmen çok güzel, ben tavsiye ederim.

Valla kanka sen bilirsin böyle mutluyum diyorsan olur. Şöyle ki çoğu işyeri sinir stres mobbing. Ben para için değil üretmek için çalışan biriyim , buna rağmen TR şartlarında kimseye çalış CVn olsun kariyerin olsun yazmam yazamam yani çünkü çalışmak artık aşırı stresli. Yalnız şu sigortalı gösterme olayını lütfen yapma ne olursa olsun yasaya aykırı ve yanlış, dışardan sigorta ödeniyorsa öde ya da bağkur yaptır.

Bir çalışan kadar gelirim var, sigortamı da ödüyorum. Dediğim gibi çalışan bir kadından farkım yok.
Boşuna mı okuduma gelince, evet maalesef boşa okudum. Kendi mesleğimi sevmiyorum.

Bir çalışan kadar gelirim var, sigortamı da ödüyorum. Dediğim gibi çalışan bir kadından farkım yok.
Boşuna mı okuduma gelince, evet maalesef boşa okudum. Kendi mesleğimi sevmiyorum.
E mesleğinizi sevmiyorsanız çalışmayın zaten. Size gelir getiren uğraş her neyse o demek ki maddi manevi memnun edici bir şey. Bu durumda istemediğiniz işi neden yapasınız ki…

Ben zaten birkaç ay öncesine kadar çalışıyordum. Üniversiteye giderken bile part time çalıştım. Çalışmanın ne demek olduğunu biliyorum.
Özel sektörde çok sıkıntılar yaşadım her insan gibi. İş kadını olmak çok güzel diyemiyorum tecrübelerim sonucunda maalesef

Evli değilim, kendi sorumluluklarım dışında bir sorumluluğum yok.

Çok teşekkür ederim

Ben sizin yerinizde olsam, olamam bilemem ama.Eger mesai şartları iyi bir iş bulursam çalışırdım sanırım.İki sene çalışmadım .Çalışmamak ta beni yordu.Ama ben öğretmenim mesai saatim diğer mesleklere göre çok az.ama böyle haftanın 6 günü 12-13 saat mesaiye kuş kadar maaş verseler asla çalışmam.

Bu arada tebrik ederim.Sigortanizi yatırıyorsunuz.Akillica

Başinizi agritmayacak bir iş bulabilirseniz rahat calisin yok mobbing sinir stress olacaksa millet şunu demiş bunu demiş diye calişmayin.
Size laf soyleyenler genelde sizden iyi yaşiyor olmuyor o yuzden laf soyluyor.
Ya, evet. Nedense böyle bir algı var. Çalışmanın temel amacı para kazanmak değil mi? Kimse kimseyi kandırmasın. E benim maddi anlamda sıkıntım yok, çalışmama gerek yok deyince; ‘aaa olur muuu’ vs bu lafları duyunca acaba cidden sorun bende mi diyordum:)) Ne bileyim, tembel muamelesi yapılıyor gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…