• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışmak mı, ev hanımlığı mı ?

Ha deyince de çocuk olmuyor ki, benim olsaydı o bahaneyle işi de bırakırdım bari onu da beceremedik :)

olur inşallah canım.. hakkında hayırlısı olsun.. bir çocuğu annesinin büyütmesi gerek diye düşünüyorum.. terbiyeyi ilk annesinden almalı bir çocuk. şahsen ben istemezdim çocuğumu kaynanama yada anneme bırakıpta çalışmayı. ama bilemiyorum yine de zaman gösterecek.

Son düzenleme:
Bir erkek yapmak istiyorsa yapar. Sen çok güzel ol, çok zeki ol, çok çalışkan ol,çok zengin ol.
Bir kadın kocasına güvenip sırtını dayar mı dayar, misal çogumuz annesi dayamıştır.
Ama bu erkeğede bağlı sadece cahil çalışmayan kadınlar mı aldatılıyor hayır, nice güzel nice ayagı yere saglam basan kadınlarda aldatılıyor bu günümüzün gerçeği.
Ben okumuş bir ailenin kızıyım.
Babam derdi ki, kızım oku bir mesleğin olsun, varsın çalışma ama bir meslek sahibi ol. Yarın ne olacagını kimse bilemez, ayağın yere sağlam bassın. Basmıyor mu basıyor, mesleğim yok mu var, işim de var ama ben işimden sıkıldım hepsi bu.
Benim konum dağıldı da dağıldı :)

Yukardaki aldatma yorumları çalışmıyorsan aldatılırsın şeklinde değildi. Kimsenin de çalışmayı aldayılmayı engelleyici bir şey olarak savunduğunu sanmıyorum. Sadece aldatılınca, şiddet görünce, boşanınca kendi ayakların üstünde durmana bir yardımı dokunur diyor insanlar.

İşinden sıkıldıysan ve iş değiştirmek bir opsiyon değilse istersen bırak ama türkiye şartlarında geri iş bulmak ne kadar kolay tartışılır. Senin alanında işe alım ne durumda bilmiyorum ama sen yeniden iş aramaya başladığımda bulurum diyorsan dene istersen.

Ha deyince de çocuk olmuyor ki, benim olsaydı o bahaneyle işi de bırakırdım bari onu da beceremedik :)

sen kendini bilirsin bu işini bırakırsan tekrar kolay bi şekilde iş bulabilrsen bencede bir süre dinlen sana iyi geleceğe benziyor bende becerebilseydim bahanem olacaktı ama beceremedik nabalım :1:

valla arkadaşım şu yazdıklarıımı işinden iş yerinden hatta artık çalışmaktan nefret eden biri olarak yazdığım için ek sağlıklıdır diyemeyeceğim. 5 aylık hamileyim ve artık doğum iznin iple çekeroldum. bıktım tam anlamıyla iş yüzünden iş yeri yzünden hayattan sıktım iş yeri ortaklarından olmıza rağmen bin insan ancak bu kadar sıkıntı çeker bu kadar azap çeker benimde mecburiyetim olmas şurda 5 dakka durmama sigorta mecburiyeti olunca insan bekliyor maalesef.... kendini iyi hissetmiyorsan ya bırak yada iş değistir bence istemeyeisemeye çalışılmak kadar kötü bişey yok.

çalışmak iyi hoş güzel ama kişiyi köleleştirmiyorsa.
bir çok insan iş anlamında şanslı olmayabiliyor örneğin ben.
şu sıralar sık sık ben de düşünüyorum. bir yol ayrımındayım.
bunda bebek sahibi olacak olmamım da duygusal etkileri mutlaka vardır.
yıllardır çalışıyorum, şu an aldığım maaş asgari ücretin üzerinde ama tatmin edici değil.
eşimin kazandığının 10/2 diyebilirim çok net. kendi evimiz var, borcumuzda yok ufak tefek şeyler haricinde
yani çalışmıyor olsam da geçimimi çok rahat sağlarım. kaldı ki şu an bile aldığım maaş kedilere, sokak hayvanlarına falan gidiyor.
çalışmasam yine bir bütçe yaratabilirim bundan.
şimdiye kadar sırf bende bir bireyim ve kendime yetebiliyorum hisleriyle çalıştım
ama çocuk olduktan cazip gelmiyor bana çalışmak. neredeyse bir bakıcı parasını karşılayacak üzerine az bir şey artacak kadar maaşım.
onu anneme bırakıp sabahın körlerinde yollara düşmeye, ona özlem duymaya değer mi düşünüyorum.
haksızlık geliyor böyle bir durumda onu 2. plana atmak.
bundan çalışan annelere haksızlık yaptığım düşülmesin, benim iş şartlarım cazip değil ve çalışma zorunluluğum maddi anlamda yok.
sırf kendi tercihim, kendim için çalışıyorum.
içinde bulunduğun maddi şartlar cazipse, yani bir sıkınıdan bir başka maddi sıkıntıya düşmeyeceksen
bir süre ara vermen, en azından denemen senin için daha sağlıklı.

bir söz vardır: mutlu olmanın yolu, beklentilerirni azaltmaktan geçer.
ben buna vurgu yaptım. yani okuyan ve çalışan kadın beklentilerini artırdığı için kimseyi beğenmiyor ve mutsuz oluyor.
ayrıca kadın kahır çekmeğe alışsın da demek istemedim.
evlilik demek, karşılıklı olarak biraz kahır çekmek demektir. birbirinin nazını çekmek demektir.
erkek de aynı şekilde biraz kahır çekmek durumundadır çünkü biz kadınlar da bazen çekilmez oluyoruz.
fakat bakıyorsun boşanmalara... ne kahır çekmesi? aksine incir çekirdeğini doldurmayan şeyler...

Erkek ve kadın hakkında genelleme yapıp ucunu yine kadınlara getiriyorsunuz. Kadınlar da bazen çekilmez oluyoruz diyorsunuz, sonra boşanmaların incir kabuğunu doldurmayan şeyler olduğunu söylüyor sunuz? Yani boşanmaları yine kadınlara mal ediyor sunuz? Ne olur bağırsa, ne olur öyle dese alttan al, duyma, görme der gibi bir tavrınız var. Kolay kolay hiç bir kadın yuvasını dağıtmak istemez, illa bir örnek arıyorsanız eş ve eş ailesi konularına bir göz gezdirin isterseniz, ayrıca annesi' nin lafıyla eşine yüklenen, gelip tartaklayan, hakaret eden o kadar çok eş' te var ki, hatta bunu yıllar yılı çekmiş kadınlar var. O kadın için bir artı mı şimdi bu kahrı çekmek? Karısına hayat arkadaşı, yoldaşı gibi değil de çok farklı davranan kocalar var. Bunun nedeni nedir peki sizce? Benim ilk aklıma gelen arkasında ailesinin ve parasının olmaması.

Şahsen bana saygı göstermeyen bir adama ben sevgi besleyemem! Saygı olmadan sevgi olmaz, e saygının olmadığı bir evlilikte evlilik olmaz.

Hiç bir zaman ne kadını erkekten, ne de erkeği kadından üstün görmedim. Çünkü her iki cinsinde birbirine ihtiyacı var, yani bana göre eşitler.
Üstelik şimdi duyduğum, gördüğüm çoğu erkek eşlerinin çalışmasını istiyor ve bunun sebebi bence beklentiler değil, daha rahat geçimdir. Ülke şartları, ekonomisi belli, evlilikte kısmet işi herkese bilgili, kültürlü, kendimizden bir adım önde eş adayları da mutlaka çıkacak diye bir kaide olmadığından, hayatı birlikte, omuz omuza kolaylamaya bakılmalı bu da benim şahsi düşüncemdir ;)

Son düzenleme:
kimse de isinden memnun degil anladigim kadariyla..herkes soyle kendine ait ferah bir odasi olan, bi telefonla cay kahve istetebilecegin, misafirlerini agirlayabilcegin,bilgisayari telefonu elinin altinda, maasi da enaz 3-4 bin lira olan bir is istiyor galiba :)))

Son düzenleme:
Ben çalışan bir bayanım ama artık çok strese giriyorum çalışmak istemiyorum. Bir kredi çekip araba aldık ama onu da satmaya karar verdik eğer o satılırsa kredi borcunu da kapatırız böylece büyük bir borcumuzda kalmamış olur. Eşimin maaşı 1350 lira 650 sini kira versek kalanıyla geçinebilir miyiz sizce?
6-7 aydır bebek istiyoruz ama hamilede kalamadım bunun belki stresle de alakası vardır diye düşünüyorum olamaz mı?
Siz benim yerim de olsanız ne yapardınız arkadaşlar, evimde daha bir gündüz doğru düzgün oturmadım haftanın 6 günü çalışıyorum yaptığım işte 3.5 yıldır çalışıyorum ama sıkılmaya ve strese girmeye başladım, biraz evde oturmak istiyorum haksız mıyım.

valla canım işten çık evde otur işinin kıymetini anlıyosun ben

Ben çalışan bir bayanım ama artık çok strese giriyorum çalışmak istemiyorum. Bir kredi çekip araba aldık ama onu da satmaya karar verdik eğer o satılırsa kredi borcunu da kapatırız böylece büyük bir borcumuzda kalmamış olur. Eşimin maaşı 1350 lira 650 sini kira versek kalanıyla geçinebilir miyiz sizce?
6-7 aydır bebek istiyoruz ama hamilede kalamadım bunun belki stresle de alakası vardır diye düşünüyorum olamaz mı?
Siz benim yerim de olsanız ne yapardınız arkadaşlar, evimde daha bir gündüz doğru düzgün oturmadım haftanın 6 günü çalışıyorum yaptığım işte 3.5 yıldır çalışıyorum ama sıkılmaya ve strese girmeye başladım, biraz evde oturmak istiyorum haksız mıyım.

her insan çalışırken evde oturmak ister sonrada benim gibi evde sıkılır durur :)
çalışan insanın kendine daha çok saygısı oluyo bence
mesela her gun işe giderken saçını yapıyposun makyaj yapıyosun evdeyse bi sure sonra salıver gitsin moduna geçiyosun
hem kirada da oturruyosunuz biraz sıkıntılı olabilir
daha az stresli ve 5 gun çalıiacağın bi işe geçebilsen iyi olur bence ama tabiki karar senin

sizinki çalışmasanızda olur mantığı değil zaten,çalışmanız gerektiğini biliyorsunuz,
sadece bunalmışsınız ve bir molaya ihtiyacınız var.
bi kaç arkadaş demiş mantıklı geldi.
mesela bu ay çalışın ve maaşınıza hiç dokunmadan eşinizin maaşıyla geçinmeye çalışın,
baktınız sabredilebilir tasarruf ölçüsünde idare edebiliyorsunuz o zaman bir süre ara verin çalışmaya.
tekrar başlayacağınızda ise maaşı az da olsa koşulları daha iyi olan bir işe yönelin.
ha geçinemeyiz diyorsanızda şimdiden sizi daha az yoracak bir iş bakın ve bulur bulmazda bırakın.
belki iş ortamınız değişince,çalışma şartlarınız rahatlayınca eski enerjinizi yeniden kazanırsınız :34:

bu arada her çalışma mı ev hanımlığı mı temalı başlıklarda olduğu gibi konu fikir çatışması boyutuna erişmiş :27:
fikir ayrılıkları olabilir normaldir.insanız sonuçta.
bana kalırsa,ben ne evde durayım derdindeyim ne de çalışayım delisiyim.
eşimin maaşı ben çalışmasam bile(ki şuan çalışmıyorum) çok rahat yetecek düzeyde.
fakat buna rağmen şuan kpss ye hazırlanıyorum,üstelik hamileyimde.
ama ben eşime muhtaç olmayayım diye ya da kendi ayaklarım üzerinde durayım diye değil,
bugüne kadar kendime kattıklarımın meyvesini görmek için çalışmak istiyorum.
ben kendime ne katmışım bunu görmek derdindeyim.
yani çalışmamın eşimle ilgisi yok.
ev hanımlığını hiç düşünmedim açıkçası.hiç çalışmamama rağmen kendime hep çalışacak gözüyle baktım,
konum bile var.kaldı ki konumun başlığı hamileyim kpss ye hazırlansam mı bıraksam mı değil,
hangi alandan hazırlansam dı...

ha ev hanımı olmanında kendince bir sürü getirisi var elbet,herşeyden evvel çocuğunuzu siz yetiştiriyorsunuz,onun hiç bir anını kaçırmıyorsunuz...bu herşeyden önemli.
evladım olunca fikrim değişir mi bilmiyorum ama şuan için çalışmaktan yanayım.
ama çalışırkende kendimi eşime ve herşeyden önemlisi evladıma karşı yetersiz hissedersem o vicdan azabını kaldıramayacağım için çalışmayıda bırakırım.

Çalışmakta güzel, evde bebeğine yetebilmekte.

Eğer çalışılan iş duygusal anlamda körelmeye itiyorsa eziyet çekmenin mantığı yok

Lakin 1350 lira da çok az.

Hani bir memurluk falan olsa belki daha rahat edersin. Mesleğini de bilmiyorum ama

annem ilkokul mezunu,
babam esnaf emeklisi.
babam annemin güvencesi olsun diye yıllar önce bir muhasebecinin yanında çalışıyor gösterdi ve sigortasını yatırıyor,
emekli olmasına 3 4 sene birşey kaldı.

eğer eşin durumu iyiyse emeklilik sigortasını yatırmak kaydıyla evde durabilir(kişisel hedefi yoksa),
tabi herkes bu kadar şanslı değil...

öte yandan kayınbabamda esnaf fakat geliri çok iyi olmadığından kayınvalidemde çalıştı ve hala çalışıyor emekliliğine 2 sene kaldı.

bu biraz bayanın hayattan beklentisi+maddi koşullarla alakalı...

hepsi kendi içinde mantıklı bir sebep içeriyor aslında.
sadece bizi iten kader farklı....

kusura bakmayın da nedir bu evde oturma ev hanımı olma merakı gercekten anlamıyorum,bebeğin olur yada herhangi bir sağlık problemin olur evde durmak zorunda kalırsın o ayrı bir durum ama hiç bir nedenın yokken evde kalmayı neden tercih ediyorsun bence çalışmaya devam et şu an ki işinde mutsuzsan iş değiştir ama senınde bir gelirin olsun her bakımdan iyi olur eşinin aldıgı parayla nereye kadar geçineceksiniz hem bebekte düşünüyorsunuz

bU AYDAN SONRA DEDİGİNİZİ DENEYECEGİM ARKADAŞLAR. 700 LİRA KALACAK DİYE DÜŞÜNÜP ONU HARCAYACAGIM BAKALIM GEÇİNEBİLECEK MİYİM :) ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL BİLİYORUM

kusura bakmayın da nedir bu evde oturma ev hanımı olma merakı gercekten anlamıyorum,bebeğin olur yada herhangi bir sağlık problemin olur evde durmak zorunda kalırsın o ayrı bir durum ama hiç bir nedenın yokken evde kalmayı neden tercih ediyorsun bence çalışmaya devam et şu an ki işinde mutsuzsan iş değiştir ama senınde bir gelirin olsun her bakımdan iyi olur eşinin aldıgı parayla nereye kadar geçineceksiniz hem bebekte düşünüyorsunuz

Sürekli evde oturayım demiyorum ki sadece bir süre. Radyologsanız sizin çalışma saatleriniz de sabah 8 akşam max 5 dir sanıyorum. Haftasonları da tatildir büyük ihtimal. Bu şartlar değişirse sizinde fikriniz değişebilir. Günün 12 saati sevmediğiniz bir ortamda çalışıp, birde haftanın 6 günü çalışınca insan çokta olumlu düşünemiyor.

haklısın tabiki bende çalışıyorum bayadır sabah 11den gece 11e kadar evde ailen yemek yerken senn sofrada olamaman çok koyuyor . sonra bi nefes alamamak .. hergün hergün aynı şeyler millet evlenirken biz hala sabır diyip tarih bekliyoruz .. Allah sanada sabır versin çalışmak zor tabiii bilirim ..

Sürekli evde oturayım demiyorum ki sadece bir süre. Radyologsanız sizin çalışma saatleriniz de sabah 8 akşam max 5 dir sanıyorum. Haftasonları da tatildir büyük ihtimal. Bu şartlar değişirse sizinde fikriniz değişebilir. Günün 12 saati sevmediğiniz bir ortamda çalışıp, birde haftanın 6 günü çalışınca insan çokta olumlu düşünemiyor.

öncelikle radyolog değilim nickime aldanma,hemşireyim ayda 9 gun 24 saat nöbet cumartesi pazar bayram yok ve ben calısıyorum stresli anlarım olmuyor mu? ama emın ol benım kadar stres olmuyosundur eşimden ayrı kaç bayram kaç hafta sonu ayrı geçirdim ki 2 yıllık evliyim zoruma gitmiyor işimi seviyorum şartlarım zorda olsa ,ki devlet hastanesindeyim eşimin kazancıyla elbet gecınebılırım biraz sıkarım ama ben çalışmak istediğim için daha rahat yaşayabilmek için doğacak cocuklarıma daha iyi bir ortam hazırlamak için calısmayı tercih ediyorum tabı bu benım görüşüm

Son düzenleme:
Back
X