çalışmak mı, ev hanımlığı mı ?

bendebuyudum

gül
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
88
1
16
Konya
Ben çalışan bir bayanım ama artık çok strese giriyorum çalışmak istemiyorum. Bir kredi çekip araba aldık ama onu da satmaya karar verdik eğer o satılırsa kredi borcunu da kapatırız böylece büyük bir borcumuzda kalmamış olur. Eşimin maaşı 1350 lira 650 sini kira versek kalanıyla geçinebilir miyiz sizce?
6-7 aydır bebek istiyoruz ama hamilede kalamadım bunun belki stresle de alakası vardır diye düşünüyorum olamaz mı?
Siz benim yerim de olsanız ne yapardınız arkadaşlar, evimde daha bir gündüz doğru düzgün oturmadım haftanın 6 günü çalışıyorum yaptığım işte 3.5 yıldır çalışıyorum ama sıkılmaya ve strese girmeye başladım, biraz evde oturmak istiyorum haksız mıyım.

bence iş değiştir.
1350 ile geçinmek başka, 2350 ile geçinmek başka olur.
hem çocuğun masrafı çok olur bence daha hafif şartları olan bir işe geç, birikim yapın birazcık..
sonra bebek düşünürsünüz.

ben olsam mutlaka çalışırdım. evinizde yokmuş. çalışıp belli bir mikyat biriktirip krediye girip kira öder gibi ev sahibi olmak en mantıklısı. sizin açlışmaya gönlünüz yok çocuk olunca daha bir zorlanırsınız. en azından çocuk olana kadar çaışın yatırırm yapın. kira dibi olmayan kuyu öde öde bitmiyor çünkü. hem 2 maaş giren evin de geçimi daha kolay oluyor.

Ben çalışan bir bayanım ama artık çok strese giriyorum çalışmak istemiyorum. Bir kredi çekip araba aldık ama onu da satmaya karar verdik eğer o satılırsa kredi borcunu da kapatırız böylece büyük bir borcumuzda kalmamış olur. Eşimin maaşı 1350 lira 650 sini kira versek kalanıyla geçinebilir miyiz sizce?
6-7 aydır bebek istiyoruz ama hamilede kalamadım bunun belki stresle de alakası vardır diye düşünüyorum olamaz mı?
Siz benim yerim de olsanız ne yapardınız arkadaşlar, evimde daha bir gündüz doğru düzgün oturmadım haftanın 6 günü çalışıyorum yaptığım işte 3.5 yıldır çalışıyorum ama sıkılmaya ve strese girmeye başladım, biraz evde oturmak istiyorum haksız mıyım.

Tutumluluguna bağlı
Asgarî ücretli geçinen çok aile var
Üstelik bebek rizkiyla gelir
Biraz dinlen...

kalan paraylada isteyen geçinir tabii. ama çok çok zor. telefon faturaları, faturalar, evin erzağı, deterjanı, kıyafet alışverişi, tatil.. hepsini sığdırmak çok zor. beklentiniz yüksekse hayatta geçinemezsiniz. ben tek başıma kalıyorum ve o paraylada geçinemem gibi geliyor.

Ben olsam çalışırdım ama iş değiştirirdim. Stres çok farklı rahatsızlıklara neden oluyor, mümkünse daha sakin bir işe geçmeyi deneyebilirsin.

Ayda 1.350 TL belki şimdi idare eder ama çocuk(lar) olduğunda giderler çok fazla olacak, hele ki sürekli kira öderseniz. Evde oturmanın da bir süre sonra anlamı kalmaz, şimdi stresli gelse de çalışmaya alışan insanın eve oturması çok zor oluyor.

Bir süre daha çalışıp kenara para koyun.Çocuk düşünüyorsanız masraflar artar tabi...Bir süre dinlenip sonra devam etmeniz daha mantıklı eğer çocuk ertelenirse...Ha bir de çocuk olunca çalışmaya devam etmeyimi yoksa çocuğunuza kendiniz mi bakmayı düşüüyorsunuz...Eğer kendiniz bakacaksınız dayanın işinizde çocuk olana kadar...

1350 eksi 650 eksi faturalar-mutfak gideri-ekstra giderler-ekstra çıkan sağlık gideri ------ gerisini sen hesap et.Geçinebilir misin geçinemez misin.Heeee bunların içinde çocuk masrafı yok daha

Kiradan sonra kalan tutar geçinmeye yeter gibi durmuyor, tutumlu da olsan, faturalar, mutfak masrafı, bir sürü ihtiyaç. Hele çocuk olursa imkanı yok. İşinden sıkıntılıysan değiştir ama bence şu an çalışmama durumun yok

az parayla da geçinilir, neden olmasın hem çok stresliysen biraz ara ver ve o arada zevkle çalışacağın yeni bir iş bak istersen... 5 sene çalıştım, çok stresliydi ayrıldığımda oh be dedim gerçekten ama bir süre sonra çalışma isteği yeniden geliyor. sana da öyle olacaktır eminim... hayırlısı olsun.

kiranız olmasa belki diyeceğim ama çok zor olur kalan tutar ile geçinmek.

içinize sinen bir iş bulana kadar çalışmanızı tavsiye ederim.

bence çıkma işten..izin al biraz ne bileyim tatile filan gidin dinlenin....ben de çalışıyorum bu sene biraz daha fazla yoğunum ben de şikayetçiyim ama şimdi şöyle bir durum var..işe bile gidiyor olsan kendine bi çeki düzen veriyorsun,,insan içine çıkıp stres atıyorsun ne bileyim bir makyaj yapıp,bi giyinip kuşanıyorsun..yani demek istediğim her gün evde olunca moral daha da bozulur mesela pijama bile çıkarmazsın..şahsen ben h.sonları öyleyim..ama yapını da bilmiyorum evde oturmak seni sıkmayabilir..

çalışmayı seviyorum ama kendimi bedenen ve ruhen yorgun hissediyorum, dinlenmek için sadece birgünüm var sabah 7 de evden çıkıp akşam 19.00 da evde oluyorum. Bir pazar günüde evin işini mi yapayım, dışarı işini mi yapayım gezeyim mi dinleniyim mi bilmiyorum, hiç dinlenemiyorum. Bacağım da varis vardı evlendikden sonra ayak bileklerime kadar indi çünkü hep bir ayakda geçiyor günlerim.
İş yerim fabrika ortamı, büro ofis tarzı değil, cahil insanlar onlara söz anlatamamakdan da sıkıldım.
Çalışmayı seviyorum, birseyleri yapmak birseyleri başarmak çok güzel ama dinlenmek de istiyorum, bir sabah kalkıp tek başıma kahvaltı yapmak istiyorum, ayağımı uzatıp oturmak istiyorum. Bir hafta da bu hafta temizlik yapmayım diyorum ama duramıyorum, gördüğünüz işi yapmazsanız içinize siner mi benim sinmiyor.
İleride yine çalışırım inşaallah diyorum ama bilemiyorum, sizler de haklısınız tabii geçinmek zor ama imkansız değil.

çalışmayı seviyorum ama kendimi bedenen ve ruhen yorgun hissediyorum, dinlenmek için sadece birgünüm var sabah 7 de evden çıkıp akşam 19.00 da evde oluyorum. Bir pazar günüde evin işini mi yapayım, dışarı işini mi yapayım gezeyim mi dinleniyim mi bilmiyorum, hiç dinlenemiyorum. Bacağım da varis vardı evlendikden sonra ayak bileklerime kadar indi çünkü hep bir ayakda geçiyor günlerim.
İş yerim fabrika ortamı, büro ofis tarzı değil, cahil insanlar onlara söz anlatamamakdan da sıkıldım.
Çalışmayı seviyorum, birseyleri yapmak birseyleri başarmak çok güzel ama dinlenmek de istiyorum, bir sabah kalkıp tek başıma kahvaltı yapmak istiyorum, ayağımı uzatıp oturmak istiyorum. Bir hafta da bu hafta temizlik yapmayım diyorum ama duramıyorum, gördüğünüz işi yapmazsanız içinize siner mi benim sinmiyor.
İleride yine çalışırım inşaallah diyorum ama bilemiyorum, sizler de haklısınız tabii geçinmek zor ama imkansız değil.

Eşinizde size destek oluyorsa bırakınn.. Aynen geçinmek zor olabilir ama imkansız değill.. Tatil yapmazsınız da eşinizle dışarda gezersiniz..Dışarda yemek yemezsiniz de evde yersiniz.. Yeterki elinizdeki parayı kullanmayı bilin.. Faturalar şunlar bunlar da sorun değil bence, Yarıyarıya kalıyo kira versenizde yarısı kalıyor yani.. Zaten iki kişisiniz elektrik faturası su faturası 100er lira gelecek değil ya :34: Siz istediğinizi içinizden geleni yapın.. Çalış diyenler sizin yerinize 12 saat calısmayacak, çalışma diyenler(Bende dahil) sizin yerinize ev geçindirmeyecek.. Ben sadece düşüncemi dile getirdim.. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun :29:

çok bunalmışsın sen cnm...
biraz ara ver bence.. geçinilmez diye bişey yok.. sizin harcamalarınızla alakalı bi durum...
fazla açılmazsınız... bu ülkede asgari ücretle ev geçindiren, çocuk okutan insanlar var..
tutumlu olursanız eğer, geçinilir niye geçinilmesin....

Allah kolaylık versin arkadaşım.kolay değil tabi hem çalışıp hem ev hanımı olmak ama sana kesinlikle çalış derim.benim nişanlımın evi ve arabası var çok şükür 1700 de maaşı var ama ben asla işi bırakmayı düşünmem.memurum ama ondan değil.özelde de olsa 600 e yine çalışırdım 0 dan iyidir dimi ?sıkıntılıysan iş değiştir ama mutlaka çalış.hele bi evinizi alın sonra düşünürsün bırakıp bırakmamayı.bebek konusunda da acele etme derim.bebeğin sorumluluğu da masrafı da çok fazla çünkü.kendini maddi manevi toparla bi önce

bir aydır evde oturan biri olarak söylüyorum rahatmış .bu yaşımdayım hiç bir eylülü evde karşılamamıştım:1:
garip geliyordu başta ama şimdi kendime meşgaleler buluyorum.rahatladım vallahi.bence de biraz dinlen arkadaşım.
geçinilemeyecek bir para değil.

Valla en güzeli evden çalışmak. Keşke kadınlara hep böyle bir imkan tanınsa. İşim gereği evden çalışabiliyorum. Gerçekten çok rahat. Sabah kalkma, acele etme derdi yok. İstediğim zaman yapabiliyorum işimi. Gece gündüz farketmiyor.

Back
X