- 29 Mayıs 2021
- 2.848
- 5.520
- 39
-
- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
Peki işe girdiniz miBen de evlenip Almanyaya geldim ama maalesef sadece Ingilizce ile olmuyor. Almanca ogreniyorum suan orta seviyeye kadar sertifikami aldim, simdi ileri seviye yapiyorum mecbur.
Evet "detay okuyup yorumlar mısınız" çok değişik ve spesifik bir cümle. Benim de aklıma o geldi :)R rose1819 yan hesabiniz olabilir mi ?
Neredeyse konu icin baslik seciminiz bile ayni :)Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?
Öncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf...www.kadinlarkulubu.com
başlığı o konudan arakladım birazR rose1819 yan hesabiniz olabilir mi ?
Neredeyse konu icin baslik seciminiz bile ayni :)Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?
Öncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf...www.kadinlarkulubu.com
Neler gordu bu gozler..Evet "detay okuyup yorumlar mısınız" çok değişik ve spesifik bir cümle. Benim de aklıma o geldi :)
Ötekisi de yabancı memleketteymiş. Ama işin garibi ötekisinin Türkçesi biraz bozuk, bu konu sahibininki düzgün.
Yahu insanlar fikirlerini soyluyor,sen neden inandirmak adina caba harciyorsun ki..SayYouLoveMe damaged lemon arkadaşlar başlığı arakladım da elbette aynı kişi değiliz yani o kişi çalışmıcam evimin kadını prens ve prenseslerimin anası olacam diye yırtınıyor ben nasıl çalışabilirim diye. Sizce aynı kişi olma ihtimalimiz var mı?
İyi yapmışsınız o halde ortaya çıkacaktır zaten aynı kişi olmadığımız o arkadaşa dün yaptığım yorum da aşağıdaYahu insanlar fikirlerini soyluyor,sen neden inandirmak adina caba harciyorsun ki..
Ben sikayet attim zaten,ayni kisi degilseniz problem yok..
Şimdi öncelikle ben şu an çalışmıyorum, eşim çalışmamı istiyor ben de istiyorum yazdıklarımı ona göre değerlendirin.
Eşiniz belki sizden yardım istiyor maddi olarak zorlanıyor belki? Hiç düşündünüz mü? Kimse kusura bakmasın eşim 10 milyar alıyor demişsiniz ama siz kusura bakmayın, on milyar büyük para değil, altı ay önce Türkiye’den giderken 20 milyar üzeri gelirimiz vardı, aklım çıkıyordu ikimizden birinin işi bozulursa ne olur diye. Biz gittikten sonra altı ayda fiyatların acayip arttığını duyuyoruz. Bi de ben sizin bu keskin bu işi erkek yapar bu işi kadın yapar çizginizi pek anlayamadım. Eşinizin çalışıyor olması zaten sağa sola çorabını donunu atma hakkını vermemeli. Ben eskiden çalışıyordum şu an çalışmıyorum eşim eskiden olduğu gibi kirlisini gider kirli sepetine atar. Yani benim çalışmamamla onun etrafı dağıtmaması ne alaka?
Ha şu an benim vaktim daha müsait diye o işteyken ben ev işlerini tamamlamaya çalışıyorum ki geldiğinde birlikte gezelim veya film izleyelim veya beraber vakit geçirelim diye. Yine de haftasonu evi süpürdüm yorulunca dedim vileda senden.
Ama çalışmaya bu kadar düşmansanız ve baştan şart koştuysanız ben piremsesim çalışamam diye, eşinizi bi anlayın bakalım, şimdi ne değişti de çalışmamızı istiyor.
Türkçesi bozuk kişiden niye başlık arakladınız ki? Anlamadım.SayYouLoveMe damaged lemon arkadaşlar başlığı arakladım da elbette aynı kişi değiliz yani o kişi çalışmıcam evimin kadını prens ve prenseslerimin anası olacam diye yırtınıyor ben nasıl çalışabilirim diye. Sizce aynı kişi olma ihtimalimiz var mı?
Evet şu an bunu yapıyorum zaten dil kursuna devam ediyorum ama şimdi ne kadar devam etsem de hiçbir zaman anadil gibi konuşamayacağım ki, 30 yaşından sonra. Bazı sesleri çıkaramıyorum bile bu dilde. Hiç iş bulamayacak mıyım? Eşim de yerel dili bilmiyor ama onun işi teknik olduğu için ve şirket dili İngilizce olduğu için sorunu yok.O ülkenin yerel dili için bir kursa gidip kendinizi geliştirmeye çalışın derim
Konuyu açarken en üstteki konu oydu copy paste yapıverdim ay keşke yapmasaymışımTürkçesi bozuk kişiden niye başlık arakladınız ki? Anlamadım.
Sizin alanınız ne pekiEvet şu an bunu yapıyorum zaten dil kursuna devam ediyorum ama şimdi ne kadar devam etsem de hiçbir zaman anadil gibi konuşamayacağım ki, 30 yaşından sonra. Bazı sesleri çıkaramıyorum bile bu dilde. Hiç iş bulamayacak mıyım? Eşim de yerel dili bilmiyor ama onun işi teknik olduğu için ve şirket dili İngilizce olduğu için sorunu yok.
Konu konusunda, benim bir sene sonraki halim gibisiniz, ben de evlenip avrupa'ya gideceğim ve İngilizce dışında yeterli yabancı dilim yokKonuyu açarken en üstteki konu oydu copy paste yapıverdim ay keşke yapmasaymışım
Neyse bu arada benim duruma yorumunuz varsa alırım bi dal
Sıkıntı biraz da o, iktisat mezunuyum ben. Mühendis doktor yazılımcı gibi net bir alan değil. Finans üzerine de çalışmadım. Kategori ve bütçe yönetimi yapıyordum Türkiye’deSizin alanınız ne peki
Gelin mesajları birlikte takip edelimKonu konusunda, benim birkaç ay sonraki halim gibisiniz, ben de evlenip avrupa'ya gideceğim ve İngilizce dışında yeterli yabancı dilim yok