çalışmak istiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Rowena Ravenclaw

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2021
2.848
5.520
39
Özellikle yurtdışında bulunan veya bulunmuş arkadaşlar lütfen yardım edin

Eminim buradaki akıllı kadınlar bana bir çıkış gösterecektir. Bir süre önce yurtdışına taşındık ve benim çalıştığım şirketin bir yurtdışı ofisi vs olmadığından işimden ayrılıp geldim. Dil kursuna yeni başladım. burda İngilizce bilen sayısı yüksek ve günlük işlerimi hallederken İngilizce ile gayet iyi idare ediyorum. Ama iş ilanlarına bakınca yerel dili istiyorlar, veya dil bilmeden önerilen işler beden gücüne dayalı şeyler. Nasıl iş bulabilirim bişey söyleyin bana. Şunu yap buraya git deyin. Linked inden birkaç uluslararası firmanın ingilizce ilanına başvurdum red gelince iyice moralim bozuldu onu yapmayı da bıraktım. Ha mesela şu an Türkiye’de iş bulmak ne kadar zorsa burda da o kadar fırsat var aslında, ekonomi tahminlerinin üzerinde büyüdü ve daha çok çalışan çekebilmek için bi sürü şey yapıyorlar. Hazır böyle bir rüzgar varken onu kaçırmak da istemiyorum.
Geçiniyoruz rahatız ama evde bunaldım kendimi ev işine kısmış ve işe yaramaz hissediyorum daha önce hep kendi paramı kazandığım için birşey alsam eşime yük oluyormuşum gibi geliyor, nolur bana öneride bulunun.

L Lavinia01 yan hesabiniz olabilir mi ?
Neredeyse konu icin baslik seciminiz bile ayni :)

Son düzenleme:
Evet "detay okuyup yorumlar mısınız" çok değişik ve spesifik bir cümle. Benim de aklıma o geldi :)

Ötekisi de yabancı memleketteymiş. Ama işin garibi ötekisinin Türkçesi biraz bozuk, bu konu sahibininki düzgün.

başlığı o konudan arakladım biraz
O dışarıda çalışmak istemiyor ben içeride çalışmak istemiyorum artık taban tabana zıt ikiz kardeş gibiyiz ama aynı kişi değiliz

Neler gordu bu gozler..
Sanki biri digerini curutmek icin yazilmis gibi gelmedi mi sanada ?
Diger modele tepki cok gelince ; istekli,calismak isteyen,bos zamanlarinda da dil ogrenen modern kadin modeline donusmus gibi hissettirmedi mi :)

Yahu insanlar fikirlerini soyluyor,sen neden inandirmak adina caba harciyorsun ki..
Ben sikayet attim zaten,ayni kisi degilseniz problem yok..

Yahu insanlar fikirlerini soyluyor,sen neden inandirmak adina caba harciyorsun ki..
Ben sikayet attim zaten,ayni kisi degilseniz problem yok..
İyi yapmışsınız o halde ortaya çıkacaktır zaten aynı kişi olmadığımız o arkadaşa dün yaptığım yorum da aşağıda

Türkçesi bozuk kişiden niye başlık arakladınız ki? Anlamadım.

O ülkenin yerel dili için bir kursa gidip kendinizi geliştirmeye çalışın derim
Evet şu an bunu yapıyorum zaten dil kursuna devam ediyorum ama şimdi ne kadar devam etsem de hiçbir zaman anadil gibi konuşamayacağım ki, 30 yaşından sonra. Bazı sesleri çıkaramıyorum bile bu dilde. Hiç iş bulamayacak mıyım? Eşim de yerel dili bilmiyor ama onun işi teknik olduğu için ve şirket dili İngilizce olduğu için sorunu yok.

Sizin alanınız ne peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…