- 29 Mayıs 2021
- 2.848
- 5.520
- 39
-
- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
Master yok yapmadık zamanında gezip tozmaktanHangi ülke, kuzey Avrupa mı? Meslek neydi orası kritik, bazı işler İngilizce'ye de oluyor. Bir de master diplomanız var mı?
Hangi ülke tam olarak?Master yok yapmadık zamanında gezip tozmaktanKuzey Avrupa
Hangi ülkedesiniz?Özellikle yurtdışında bulunan veya bulunmuş arkadaşlar lütfen yardım edin
Eminim buradaki akıllı kadınlar bana bir çıkış gösterecektir. Bir süre önce yurtdışına taşındık ve benim çalıştığım şirketin bir yurtdışı ofisi vs olmadığından işimden ayrılıp geldim. Dil kursuna yeni başladım. burda İngilizce bilen sayısı yüksek ve günlük işlerimi hallederken İngilizce ile gayet iyi idare ediyorum. Ama iş ilanlarına bakınca yerel dili istiyorlar, veya dil bilmeden önerilen işler beden gücüne dayalı şeyler. Nasıl iş bulabilirim bişey söyleyin bana. Şunu yap buraya git deyin. Linked inden birkaç uluslararası firmanın ingilizce ilanına başvurdum red gelince iyice moralim bozuldu onu yapmayı da bıraktım. Ha mesela şu an Türkiye’de iş bulmak ne kadar zorsa burda da o kadar fırsat var aslında, ekonomi tahminlerinin üzerinde büyüdü ve daha çok çalışan çekebilmek için bi sürü şey yapıyorlar. Hazır böyle bir rüzgar varken onu kaçırmak da istemiyorum.
Geçiniyoruz rahatız ama evde bunaldım kendimi ev işine kısmış ve işe yaramaz hissediyorum daha önce hep kendi paramı kazandığım için birşey alsam eşime yük oluyormuşum gibi geliyor, nolur bana öneride bulunun.
Beni önerinHangi ülkedesiniz?
Ve ne mezunusunuz?
Almanyada şuan çok vasıflı elemana ihtiyaç var.
Örneğin bizim şirkete eleman tavsiyesinde bulunan elemanlara tavsiye ettikleri kişi işe alınması durumunda 1500€ ödeniyor.
Tanıklarınıza sorun, varsa etrafınızda böyle bir firma sizi önersinler. Hem şansınız çok yükselir hem sizi tavsiye eden kazanır
İktisat mezunuyum bütçe ve kategori yönetimiSizin alanınız ne peki
Güzel olurduBeni önerin1500 siz alın benim de işim olsun
Ben İlk maaşı siz de 1500 ü bi güzel ezeriz portekiz sahil kasabalarında, amalfi kıyılarındavalla hayali bile güzel ama Almanya’da değilim. İktisat mezunuyum geçmişimde uluslararası firma deneyimim var ama yaptığım iş de (kategori ve bütçe yönetimi) gerçekten biraz daha lokal dil ve yerel yasal mevzuatlar isteyen bi iş. Belki o yüzden benim özgeçmişimle uygun iş ilanları hep yerel dilde. Peki mesela almanya da Almanca bilen istemiyor mu?
Şu an ciddi ciddi linked in den Almanya iş ilanlarına bakmayı düşünüyorum uzaktan çalışmaylaGüzel olurdu
Hiç almanca konuşmayan, daha doğrusu yeni yeni öğrenen, iş arkadaşlarım var. İnglizceyle götürüyorlar işi, inglizce bilmeyen olmadığı için sorun olmuyor.
Şansınızı deneyin, uluslararası çalışan şirketler için inglizce herşeyden önce geliyor.Şu an ciddi ciddi linked in den Almanya iş ilanlarına bakmayı düşünüyorum uzaktan çalışmayla
Sizinki hangi sektör ?Ben de evlenip Almanyaya geldim ama maalesef sadece Ingilizce ile olmuyor. Almanca ogreniyorum suan orta seviyeye kadar sertifikami aldim, simdi ileri seviye yapiyorum mecbur.
Yaaa bizim ülkede neden kadınar evlenip bırak şehir değiştirmeyi, ülke değiştiriyor de tersi örnekler neredeyse yok gibi. Bu ataerkil zihniyet en eğitimli en elit kadınlarımızın bile yakasını bırakmıyor bir türlü.sinir bozucu.şimdi seviyorsunuz belli ki ama erkekler hiç mi sevmiyor o zaman ? Adamları anasından iki sokak öteye götüremeyen kadıar var. Ne koca aşkıymış arkadaşSizin alanınız ne peki
Ayol ne ataerkili ? Sen misal Danimarkada İşi gücü, mis gibi düzeni olan adamın oradaki işini bırakıp Türkiyede asgari ücretle veya 2× asgari ücretle günde 12 saat çalışmasını çok mantıklı bulur musun? Ayrıca konu sahibi büyük olasılıkla zaten Türkiyedeyken evliymiş ..sonrasında eşinin işi nedeniyle oraya gitmişler. Sizin de tabirinizle annesinin evinden 2 sokak öteye taşınsa "gurbette olmak çok zor" diye ağlayan kadınlar da inanın çok fazla.Yaaa bizim ülkede neden kadınar evlenip bırak şehir değiştirmeyi, ülke değiştiriyor de tersi örnekler neredeyse yok gibi. Bu ataerkil zihniyet en eğitimli en elit kadınlarımızın bile yakasını bırakmıyor bir türlü.sinir bozucu.şimdi seviyorsunuz belli ki ama erkekler hiç mi sevmiyor o zaman ? Adamları anasından iki sokak öteye götüremeyen kadıar var. Ne koca aşkıymış arkadaş
Canim Tag'i yanlis atmis Lavania olarak duzelttim sonrasinda,seninle alakali degil durum.SayYouLoveMe ilgili kişiyi tanımıyorum :) yanlış bir etiketleme oldu sanırım :) ben gayette hem çalışıyorum hem de evle ilgileniyorum ve şimdi hamileyim çok zor oluyor ama gidiyor bir şekil yine de çalışmak, hayatın içinde olmak
güzel :)
Ya bir şey soracağımBeni önerin1500 siz alın benim de işim olsun
Ben İlk maaşı siz de 1500 ü bi güzel ezeriz portekiz sahil kasabalarında, amalfi kıyılarındavalla hayali bile güzel ama Almanya’da değilim. İktisat mezunuyum geçmişimde uluslararası firma deneyimim var ama yaptığım iş de (kategori ve bütçe yönetimi) gerçekten biraz daha lokal dil ve yerel yasal mevzuatlar isteyen bi iş. Belki o yüzden benim özgeçmişimle uygun iş ilanları hep yerel dilde. Peki mesela almanya da Almanca bilen istemiyor mu?
Nerdende farkettin buldun nasilda vaktin varNeler gordu bu gozler..
Sanki biri digerini curutmek icin yazilmis gibi gelmedi mi sanada ?
Diger modele tepki cok gelince ; istekli,calismak isteyen,bos zamanlarinda da dil ogrenen modern kadin modeline donusmus gibi hissettirmedi mi :)
Ayni konu basligi bir gun once acilmisti..Dusundugunuz gibi derinlemesine bir arastirma yapilmadi :)Nerdende farkettin buldun nasilda vaktin var
Cok uzucu olsa da her yonden geriye giden ulkemden uzulerek ama isteyerek Almanyaya gelin oldum.Yaaa bizim ülkede neden kadınar evlenip bırak şehir değiştirmeyi, ülke değiştiriyor de tersi örnekler neredeyse yok gibi. Bu ataerkil zihniyet en eğitimli en elit kadınlarımızın bile yakasını bırakmıyor bir türlü.sinir bozucu.şimdi seviyorsunuz belli ki ama erkekler hiç mi sevmiyor o zaman ? Adamları anasından iki sokak öteye götüremeyen kadıar var. Ne koca aşkıymış arkadaş
Konu sahibi ben değilimYaaa bizim ülkede neden kadınar evlenip bırak şehir değiştirmeyi, ülke değiştiriyor de tersi örnekler neredeyse yok gibi. Bu ataerkil zihniyet en eğitimli en elit kadınlarımızın bile yakasını bırakmıyor bir türlü.sinir bozucu.şimdi seviyorsunuz belli ki ama erkekler hiç mi sevmiyor o zaman ? Adamları anasından iki sokak öteye götüremeyen kadıar var. Ne koca aşkıymış arkadaş