çalışmak istiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Özellikle yurtdışında bulunan veya bulunmuş arkadaşlar lütfen yardım edin

Eminim buradaki akıllı kadınlar bana bir çıkış gösterecektir. Bir süre önce yurtdışına taşındık ve benim çalıştığım şirketin bir yurtdışı ofisi vs olmadığından işimden ayrılıp geldim. Dil kursuna yeni başladım. burda İngilizce bilen sayısı yüksek ve günlük işlerimi hallederken İngilizce ile gayet iyi idare ediyorum. Ama iş ilanlarına bakınca yerel dili istiyorlar, veya dil bilmeden önerilen işler beden gücüne dayalı şeyler. Nasıl iş bulabilirim bişey söyleyin bana. Şunu yap buraya git deyin. Linked inden birkaç uluslararası firmanın ingilizce ilanına başvurdum red gelince iyice moralim bozuldu onu yapmayı da bıraktım. Ha mesela şu an Türkiye’de iş bulmak ne kadar zorsa burda da o kadar fırsat var aslında, ekonomi tahminlerinin üzerinde büyüdü ve daha çok çalışan çekebilmek için bi sürü şey yapıyorlar. Hazır böyle bir rüzgar varken onu kaçırmak da istemiyorum.
Geçiniyoruz rahatız ama evde bunaldım kendimi ev işine kısmış ve işe yaramaz hissediyorum daha önce hep kendi paramı kazandığım için birşey alsam eşime yük oluyormuşum gibi geliyor, nolur bana öneride bulunun.
Hangi ülkedesiniz?
Ve ne mezunusunuz?
Almanyada şuan çok vasıflı elemana ihtiyaç var.
Örneğin bizim şirkete eleman tavsiyesinde bulunan elemanlara tavsiye ettikleri kişi işe alınması durumunda 1500€ ödeniyor.
Tanıklarınıza sorun, varsa etrafınızda böyle bir firma sizi önersinler. Hem şansınız çok yükselir hem sizi tavsiye eden kazanır 😊

Konu sahibesi finans, eknonomi alanında iş bakıyorsanız startup tipi şirketlerde İngilizce ilan olur onlara bakın. Onların da parası genelde kötü olur ama evde oturmaktan iyidir diyorum. İkinci seçenek JP Morgan stili çok uluslu şirketler, onların da standartları çok çok yüksek onlara girmek için de çok iyi bir akademik geçmiş ve kesinlikle Avrupa iş deneyimi gerekiyor.

Alman/Kuzey Avrupa şirketleri finans alanında çok çok muhafazakar bir miktar da ırkçı. Misal olarak Almanyayı vericem, Almanca yazıcam ama sizin ülkeye uyarlayın, profesyonel hayat Kuzey Avrupada aşağı yukarı aynı. Alman diploması ve diline ihtiyacınız var, bunları kapsanız bile yine de Alman olmadığınız için tercih edilmeyebilrsiniz.

Burda 2 yol görüyorum sizin için çok iyi Almanca öğreniceksiniz, 2 yıllık mastera kaydolup Alman diploması alacaksınız. Buna toplamda en az 2 yıl vermeniz gerek, hem de disiplinli bir 2 yıl.

Diğer yol da biraz kariyer değiştirmek. Madem iktisat mezunusunuz biraz veri analizi öğrenin, bilmiyorsanız R ve biraz Python öğrenin o tarafa yönelin. Bir de Courseradan mesela online kurs bakın, sertifika kapın sonra dalın :dondurma:Master yapacaksanız da quantitative bir şey bakın, misal quantitative finans veya data science stili. Eşiniz sanırım developer, yardımcı olur tech şirketinde iş bulursunuz. Finans alanı dil ve ırk bariyeri yüzünden zor, tech daha liberal kafada o yüzden tech işi kapacağınız kalifikasyonlara yönelin derim. İş bulmak için biraz çaba koymanız gerekiyor her durumda. Bol şans dilerim :KK50:

Hangi ülkedesiniz?
Ve ne mezunusunuz?
Almanyada şuan çok vasıflı elemana ihtiyaç var.
Örneğin bizim şirkete eleman tavsiyesinde bulunan elemanlara tavsiye ettikleri kişi işe alınması durumunda 1500€ ödeniyor.
Tanıklarınıza sorun, varsa etrafınızda böyle bir firma sizi önersinler. Hem şansınız çok yükselir hem sizi tavsiye eden kazanır 😊
Beni önerin 😍 1500 siz alın benim de işim olsun
Ben İlk maaşı siz de 1500 ü bi güzel ezeriz portekiz sahil kasabalarında, amalfi kıyılarında 😂 valla hayali bile güzel ama Almanya’da değilim. İktisat mezunuyum geçmişimde uluslararası firma deneyimim var ama yaptığım iş de (kategori ve bütçe yönetimi) gerçekten biraz daha lokal dil ve yerel yasal mevzuatlar isteyen bi iş. Belki o yüzden benim özgeçmişimle uygun iş ilanları hep yerel dilde. Peki mesela almanya da Almanca bilen istemiyor mu?

Ben İlk maaşı siz de 1500 ü bi güzel ezeriz portekiz sahil kasabalarında, amalfi kıyılarında 😂 valla hayali bile güzel ama Almanya’da değilim. İktisat mezunuyum geçmişimde uluslararası firma deneyimim var ama yaptığım iş de (kategori ve bütçe yönetimi) gerçekten biraz daha lokal dil ve yerel yasal mevzuatlar isteyen bi iş. Belki o yüzden benim özgeçmişimle uygun iş ilanları hep yerel dilde. Peki mesela almanya da Almanca bilen istemiyor mu?
Güzel olurdu ☺️
Hiç almanca konuşmayan, daha doğrusu yeni yeni öğrenen, iş arkadaşlarım var. İnglizceyle götürüyorlar işi, inglizce bilmeyen olmadığı için sorun olmuyor.

SayYouLoveMe SayYouLoveMe ilgili kişiyi tanımıyorum :) yanlış bir etiketleme oldu sanırım :) ben gayette hem çalışıyorum hem de evle ilgileniyorum ve şimdi hamileyim çok zor oluyor ama gidiyor bir şekil yine de çalışmak, hayatın içinde olmak
güzel :)

Sizin alanınız ne peki
Yaaa bizim ülkede neden kadınar evlenip bırak şehir değiştirmeyi, ülke değiştiriyor de tersi örnekler neredeyse yok gibi. Bu ataerkil zihniyet en eğitimli en elit kadınlarımızın bile yakasını bırakmıyor bir türlü.sinir bozucu.şimdi seviyorsunuz belli ki ama erkekler hiç mi sevmiyor o zaman ? Adamları anasından iki sokak öteye götüremeyen kadıar var. Ne koca aşkıymış arkadaş

Konunuza basligi bile baskasindan arakliyorsaniz bu usengeclikle ne gibi isler onerebilirim acaba 🤔😂
Oncelikle yerlestiginiz ulkenin dilini, kimseye muhtac kalmayacak sekilde öğrenin, ondan sonra daha kolay olur istediğiniz durumda is bulmak.

Yaaa bizim ülkede neden kadınar evlenip bırak şehir değiştirmeyi, ülke değiştiriyor de tersi örnekler neredeyse yok gibi. Bu ataerkil zihniyet en eğitimli en elit kadınlarımızın bile yakasını bırakmıyor bir türlü.sinir bozucu.şimdi seviyorsunuz belli ki ama erkekler hiç mi sevmiyor o zaman ? Adamları anasından iki sokak öteye götüremeyen kadıar var. Ne koca aşkıymış arkadaş
Ayol ne ataerkili ? Sen misal Danimarkada İşi gücü, mis gibi düzeni olan adamın oradaki işini bırakıp Türkiyede asgari ücretle veya 2× asgari ücretle günde 12 saat çalışmasını çok mantıklı bulur musun? Ayrıca konu sahibi büyük olasılıkla zaten Türkiyedeyken evliymiş ..sonrasında eşinin işi nedeniyle oraya gitmişler. Sizin de tabirinizle annesinin evinden 2 sokak öteye taşınsa "gurbette olmak çok zor" diye ağlayan kadınlar da inanın çok fazla.

SayYouLoveMe SayYouLoveMe ilgili kişiyi tanımıyorum :) yanlış bir etiketleme oldu sanırım :) ben gayette hem çalışıyorum hem de evle ilgileniyorum ve şimdi hamileyim çok zor oluyor ama gidiyor bir şekil yine de çalışmak, hayatın içinde olmak
güzel :)
Canim Tag'i yanlis atmis Lavania olarak duzelttim sonrasinda,seninle alakali degil durum.
Kusura bakma :*

Ya bir şey soracağım
Neden ülkeyi söylemiyorsunuz :KK70:
Bir çok konuda var bu.
Avrupadayım deyince daha mı havalı oluyor?
O ülkenin başkanına şikayet etmeyeceğiz ya sizi :KK70:

Nerdende farkettin buldun nasilda vaktin var
Ayni konu basligi bir gun once acilmisti..Dusundugunuz gibi derinlemesine bir arastirma yapilmadi :)
1 kac gun once okudugunu tabiatiyla hatirliyor insan..

Ayrica bir konu aramak isterseniz google mantigi ile anahtar sozcugu sag ust kosdeki arama sekmesine yazdiginiz zaman forumun bunu bulup size sonuc olarak siralamasi en fazla 5 saniye suruyor.. :)
Yani sizin vakit dediginiz sey,uzerine ugrassam bile benim icin 5 saniye suruyor..
Cok buyutmeyin :) Sadece kullanmayi bilmek gerek :)

Son düzenleme:
Cok uzucu olsa da her yonden geriye giden ulkemden uzulerek ama isteyerek Almanyaya gelin oldum.
Kocam mi gelse ben mi gitsem diye iki saniye dusundum ancak.
Şimdi Avrupanin herhangi bir ulkesi siniri açsa bizim ulke nüfusunun dortte üçü daha aynı gün boşalır. Siz ne ataerkilliği sayikliyorsunuz?

Konu sahibi ben değilim 🙈

X