- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.152
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O değil de geçinmeye paranız yokken çocuk mu istiyorsunuz gerçekten? Tarzan doğuracaksınız sanırım. Kendi kendine büyüyüp gider diyorsunuz. Bu adam sizi çocukla boşasa ne yapacaksanız mesela? İş yok, para yok, eee bide çocuk var?!?!?!
Bir konunun altını kırmızı kalem ile çizmek isterim. Hepimiz böyleyizTabii ki haklısınız ama 7 yaşından beri senelerce okul için erken kalkmak sonrasında ara vermeden iş hayatı.. Geç kalkabildiğim son dönem okul zamanı yaz tatilleriydi. Bunu demek istiyorum işte evliliğimin tadını çıkaramadan evden çok işyerindeyim
E o zaman zengin koca bulsaydın bacımKızlar selam,
Benim şöyle bir derdim var, üniversiteden mezun olduğumdan beri kesintisiz çalışıyorum yaklaşık 5 yıldır. Ve işyerimde sorun olduğu için çıkarttılar hala tazminatımı alamadım orası ayrı. Bu arada 8 aylık evliyim ocak gibi işten çıkartıldım. 1 1 buçuk ay kadar evde durduktan sonra yeniden iş buldum ve işe başladım. Yeni işimde 1 ayımı doldurmak üzereyim ancak içimden gram çalışmak gelmiyor. Şimdi diyeceksiniz neden iş buldun o zaman tekrar diye.. Çünkü ev kira, düğün borçları vs. derken eşimin çalıştığıyla geçinemedik. Yani bi nevi mecbur kaldım. Eşimde sürekli iş bakıyor musun vs vs deyip duruyordu. Yani şuan çalıştığım yerde hiç mutlu değilim, ayaklarım geri geri gidiyor hep ve hiç gitmek istemiyorum. Çok evcimen bir insanımdır, yani sabahtan akşama evimde oturayım temizlik ev işleri yemek vs onlarla uğraşayım. Sizce ne yapmalıyım. yani bana dayan çalış vs demeyin çünkü yapamayacağım psikolojik olarak eminim. Ve bu durumda maalesef ki eşimin beni anlayacağını düşünmüyorum parayı düşünecek nazlanma demek isteyecek.. Ben geçerli bi sebep bulmak istiyorum ve bu konuda fikir arıyorum. Sağlık sorunu olur vs. gibi gibi yani ne olursa aklınıza gelen ne varsa yardımınızı bekliyorum.
Son olarak lütfen bana zorlanacaksanız neden çıkmak istiyorsun da demeyin, düğün zamanı eşimin ailesi yüzünden bizim bu kadar borcumuz var, biraz da onlar destek olsun istiyorum. (Zaten çalışmadığım 1 ay sürecinde oluyorlardı)
Valla çalıştığım yerde bir kişi 10 milyon TL'lik evde oturup gayet lüks bir hayat yaşıyorken çalışıyor. Aldığı paraya ihtiyacı olduğundan mı sizce? Çalışmak bir amaç, emek verip karşılığını almak, sosyalleşmek. Onun tuzu kuru tabii isterse çıkar çalışmaz ya da ara verir ama borçları olan ev geçindiren insanların böyle bir lüksü yok ne yazık ki.
Bilmiyorum ama belki yeni evlisiniz diye eviniz cazip geliyor, bir süre sonra temizlik yapmaktan, yemek yapmaktan da sıkılmayacağınızı mı sanıyorsunuz? Geliriniz azalacak bir harcama yaparken kırk kere düşündüğünüzde evde oturmak yine keyif verecek mi size? Hele bir de çocuk oldu mu? Kaçacak yer ararsınız nefes almak için.
Benim arkadaşımda ben artık çalışmam, çocuğumu kimseye bırakamam diyordu. Kızı daha 1 yaşına geldiğinde fellik fellik iş aramaya koyuldu. Kime baktıracağını şaşırdı. Sandığınız gibi değil gerçekten o işler.
çok fazla katılıyorum. Ev hanımlığı asla zor değil, ama karşılıksız.
yatan sigorta primi bile insana bir güvence veriyor. Mesleğin olması, birileri olmasa da kendi kendini çevirebilecek olmak.
Kendi kazandığın parayı istediğin şekilde harcamak. Zor ama çalışma hayatına alışıp, o rutini oluşturduktan sonra kolay.
Bebegınız için üzücü Bi durum degıl mıBebeğin olduğu zaman “allahım bana iş versinler çalışayım evde durmak istemiyorum” diye bağırarak ağlayacaksın onu söyleyeyim de sonra kimse beni uyarmadı deme
Şaka bir yana konu sahibi ben sana katılmasam da seni anlıyorum. Çalışmaya üniversitedeyken başladım, 19 yaşımdan 34 yaşıma kadar çalıştım. Hamileyken artık ağlıyordum yeter evimin kadını olmak istiyorum evde yemekler yapmak istiyorum diye ki son 4 yıldır kendi işimi yapıyorum, mesai saati mecburiyetim yok, istediğim zaman evden çalışabiliyorum vs… Bütün artılarına rağmen artık 15 yıllık çalışma hayatı beni çok yormuştu ve evimde oturmak istiyordum. Şimdi evdeyim, 6 aylık bebeğim var ve herhangi bir işte çalışmak için çıldırıyorum öyle diyeyim sana. Kasiyer falan olayım ama akşam dokuzda mesela mesaimin biteceğini bileyim. Eve gelince çok yorgunum diyip yatabileyim. Maaşım sigortam yatsın. 8 aydır evdeyim aklımı kaçırmak üzereyim
Bebegınız için üzücü Bi durum degıl mı
Cocugumdan uzak durayım aman ıs olsa da keske fılan? 17 aylık anneyim hıc oyle ıstemedım harika Bi duygu yedı Yırmı dort kızımla olmak
Kı Kendisı zor bı bebek islerim yetısmıyor cok yoruluyorum yıne de kafayı yemedim Bi de kedi sahiplendim işime iş ekledim
Gram sıkayetimde yok