- 13 Eylül 2015
- 6.990
- 32.274
- 548
- Konu Sahibi Birpapatyagolgesi
-
Hanim efendi. İnanin tartismaya gelmedim. Konuyu bu yuzden acmadim. Birileri bana. Cocuklarini nasil oyalar sunu yaparsan soyle olur ya da iste oyun arkadasi fikri vermis bir digeri. Siz ne kadar yargilayici bir insansiniz.tamam peki siz haklisiniz. Bu arada kenarda birikimim var. Onu kizimin gelecekteki egitimi icin ayirdim. Ay sonu artan harcliklarimi da oraya atiyorum. Ben sadece yine soyluyorum bakabildigim ancak zorlandigim bir konuda destek istedim fikir istedim. Sizin dediginiz yere gelmiyor konu. Aklima burdaki diger arkadaslar sayesinde guzel fikirler geldi. Evet param olsayfi bakiciya vermektense calismamayi tercih ederdim. Oturur evde kizimla ilgilenir. Corba kaynatirdim. Ancak ben zaten evdeyim ve evde kizimi nasil zaptedebilirum calisirken nasil oyalayabilirim aktovite ya da vs baska fikir var mi acaba vs vs gibi. İnanin artik size cwvap vermicem. Enerjimi tuketiyorsunuz. Yine de ilginiz icin tesekkurlerEvet benim düşüncem. Şu an o kadar kendinizle çeliştiniz ki hem geçinebilmek için çalışıyormuşsunuz hem çocuğu bakıcıya vermektense çalışmamayı tercih edermişsiniz. E siz çalışmazsanız nasıl geçinmeyi düşünüyorsunuz? Zaten ben size çocuğunuza bakamıyorsunuz gibi bir şey söylemedim ki fazla alıngansınız bence. Yapabileceğiniz hiçbir şey yok normal bir zamanda değiliz, eve yabancı birini sokmak mantıklı olmaz bence. Mecbur kendi başınıza çocuğunuza da bakacak işinizi de yapacaksınız. Yine dediğim noktaya geliyoruz kenarda birikiminiz olmadığı için işi bırakma imkanınız da yok
Hic oyle cekirdek aile takintim olmadi.o fikir gorumcemin. Ben gayet kayinpederimle iyi gecinen genis aile olabilen biriyim ve severim. Ayni evde yasamadigim surece. Yakin olduktan sonra sik sik gorusmeler beni baymaz. Baymadi da. Ne zaman ki isine geldigo gibi davrananlari gorene kadar.Off ya nedense evlenince ama benim çekirdek aılem kımse karışamaz yorum yapamaz şu bu diyenler çocuk olunca kv bakmalı aile değil miyiz? der oluyorlar. Kendi çocuklarını büyütmüşler niye birde iki yetişkinin çocuklarına baksınlar te Allam
Hanim efendi. İnanin tartismaya gelmedim. Konuyu bu yuzden acmadim. Birileri bana. Cocuklarini nasil oyalar sunu yaparsan soyle olur ya da iste oyun arkadasi fikri vermis bir digeri. Siz ne kadar yargilayici bir insansiniz.tamam peki siz haklisiniz. Bu arada kenarda birikimim var. Onu kizimin gelecekteki egitimi icin ayirdim. Ay sonu artan harcliklarimi da oraya atiyorum. Ben sadece yine soyluyorum bakabildigim ancak zorlandigim bir konuda destek istedim fikir istedim. Sizin dediginiz yere gelmiyor konu. Aklima burdaki diger arkadaslar sayesinde guzel fikirler geldi. Evet param olsayfi bakiciya vermektense calismamayi tercih ederdim. Oturur evde kizimla ilgilenir. Corba kaynatirdim. Ancak ben zaten evdeyim ve evde kizimi nasil zaptedebilirum calisirken nasil oyalayabilirim aktovite ya da vs baska fikir var mi acaba vs vs gibi. İnanin artik size cwvap vermicem. Enerjimi tuketiyorsunuz. Yine de ilginiz icin tesekkurler
Hic aklima gelmemis. Gercekten zekaniza hayran kaldim. Yine tavsiyeniz icin sagolun. Uyuyacagim. Size afiyet olsunAktivite önerisi istiyorsanız arama motoruna artık çocuğunuzun yaşı kaçsa o yaş grubu için aktivite yazdığınızda milyon tane seçenek bulabilirsiniz. Burdan daha yararlı olur. Sizin asabınız bozulmuş bir bitki çayı için sakinleşin bence. İyi geceler
Çocuğunuz hareketli ve yetişemiyorsunuz diye stres olup çocuğa bağırdığınızı siz söylediniz hatırlatırım!Bu arada kenarda birikimim var. Onu kizimin gelecekteki egitimi icin ayirdim.
Çok yanlış çok!!!Caresiz kaldim. Napcagimi bilmiyorum. Delirmek uzereyim. Bagiran bir anne olmak istemiyorum. Ama bunaldim.
Ben uykusuz kalmaya raziyim ama malesef ki kizim ben bilgisayar basina oturunca babasini birakip yanima kosuyor.
Biz konuyu açıp gidenlere takılırız.Hic komik degil. Mizah anlayisinizi derdini anlatip fikir soranlarin uzerine denememeni tavsiye ederim.
Calisan ve cocuklusunuz ama.merak ettim dogrusu siz calisirken ise goturuyor musunuz cocugu. Buzluk olayini bende dusundum ancak hafta sonlari islerimi halledebiliyorum ancak. Ev toplama yemek yapmak vs. Gibi. Yine de tesekkurederim.
7 senedir calistigim bir is. 3 bucuk yildir evliyim. Evlendigim sene anadolu yakasi subemiz (ben isletiyordum) kentsel donusume girince , ben home office dondum. . Dayimda bu durumdan sikayetci degil. Cunku isler aksamiyor aksine artis oluyor. Ve is yukum onceki yillara gore artmasina ragmen yetistiriyorum. Bundan sonrali.islerim home office olmaz belki .. o zaman da tazminat alabilme ihtimalim oldugu icin bi sure calismam. Ama beni cikartmiyor. Teklif ettm .
Ben de tam bunu yazacaktım. Oyun ablası tarzında. Günde 3 4 saatYardimci tutun belli saatlerde gelsin genc bir kiz gibi yarim gunde olsa siz tum islerinizi halledersiniz maasinizin yarisini vericek sekilde biriyle anlasabilirsiniz baska turlu cok zor cocugada yazik
Cocugun yaşi veya ayı kac. Emzirme var mi. Emen bebek gece uyaniyor çunku. Ben 2 yaşina kadar uykum hiç yoktu . Ağiz aliskanligi. Biraktiktan sonra kesintisiz uyudu. Ogle uykusu ayina gore degisir. Ogle uykusu fazla geliyor olabilir. Hareketli cocuklarda bu sknti olabiliyor. Benim oglum gece gec yatiyordu bu yuzden. Ogle uykusu saatini degistirdim 3 yasini gectikten sonrada tamamen kestim. Çunku oglen 15 dk uyuyo 1 saat uyutmaya calisiyodum . Gece 12 den once uyumuyordu. Daha dogrusu 9 da yataga geciyorduk 12 ye kadar debeleniyorduk. Birde uyku rutini cok onemli. Uykuya gecisi tam olarak bilemiyor bebekler. Ayni duzen onun uykuya gecis yapmasi gerektigi kodluyor. Mutlaka ayni degismeyen bir rutin edinin. Oturmasi surebilir ama cocugunuzda rahatlayip gelisimi daha saglikli olur. Suan biz ogle uykusunu biraktik 4 yasindayiz. Aksam saat 9 da yataga girisimiz 15 dkka sonra uykudayiz. Sabah 8 de en erken kalkisi. Cok hareketli bir cocuk bir tek gece uykusunda dinleniyor . O sebeple bu duzeni degistirmiyorum artik.Kizlar selamlar herkese
Ben 34 yasinda bir anneyim. Bebegim dogdugundan beri home office calisiyorum , isim hep telefonda ve bilgisayar uzerinde hesap kitap vs. Ve hic zaman hic bir an bir destekcim olmadi. Kayinvalidem cocugum olmadan once bana oglen bir de gelip aksam 5 e kadar otururdu. Bebek olduktan sonra cok hastayim diye evinden cikmiyor. Ben evlendigimden beri hasta ama cocuk oldugunda da gelmemesini bunun arkasina koyuyor. Cocuga hic bakmayacagini falan soyluyordu. Ama ne yalan soyleyeyim ben bakim istememekle birlikte , yine de her zaman ki gibi gelir , 1 den 5 e kadar nasil oturuyosa bi kac saat oturur yaninda durur bende islerimi hallederim diyordum. Malesef ki evime dahi ugramiyor. Bu apayri bi konu tabi.. annem ve babam sehir disinda ve sadece sene de 1 kere geliyorlar 2 ay kadar kalip donuyorlar.
Maddi imkanim yok bebegime bakici tutamiyorum. Krese veremiyorum. Asgari ucret kazaniyorum. Hatta altinda calisiyorum. Ama gorusmemi yaptim insallah duzelme olacak.
Mevzu su ki artik cok bunaldim. Kizim hareketli donemini yasiyor . Gunduz iki saat uyuyor sonrasi hep uyanik. Gecelere kadar. Erken yatirip gunduz yapamadigim isleri gece yapayim diyorum ama olmuyor. Cunku erken yattigi zaman 5 de kalkiyor. Ben napicam. Bana yardim edin akil verin. Gece 12 lere 1 lere hatta damari tutarsa 3 lere kadar ayaktayiz. Gunduz 3 saat uykuda evi mi toplivam yemek mi yapcam , onlaro tamamen bosverdim .peki islerimi 2 saatte nasil tamamlicam. Benm bazen elimdeki sadece 1 is 40 dk suruyor. Ozellikle gunduz musteri isleri.
Caresiz kaldim. Napcagimi bilmiyorum. Delirmek uzereyim. Bagiran bir anne olmak istemiyorum. Ama bunaldim.
Bana akil verin yardim edin.
Belki benm aklima gelmeyen sizin aklinizda olan boldiginiz tecrube ettiginiz bir sey vardir. Tavsiyelerinizi bekliyor olacagim
Evet haklısınız ama aslında beklenen şu arkadaşlar. Tamamen doğurup atayım önüne baksın değilki zaten beklenti, destek olmaları. Eve gelip bir kaç saat yanında olması on dakka kucağına alması bile bi ferahlıktır. Çocuklar kalabalıkta gerçekten daha rahat büyüyor farklı insan görünce dikkatleri dağılıyor. Ben de tek başıma büyütüyorum, inanın bi on dakika bile rahatlatıcı.Sanirim bende sizinle ayni fikirdeyim
Lutfen cocuk yaparken kv bakar anne bakar hala tutar teyze uyuturla dogurmasin kimse
Hi onceden anlasmalidir krese verme ben bakarim diyen bi aile ferdi amenna, hatta gerekirse makul ucret karsiliginda
Annenneler babanneler zaten ne skntilarla cocuk buyutmusler tam rahata erecek kafa dinleyecekken zorla cocuk baktirmak ustune birde kv yan bakti kp yok ters goctu triplere giriliyo
Cocuk isteyen dogdukdan sonraki dönemide dusunecek
Ya bi donem calismayip bebek buyutecek yada yeteri birikimi yapip kres bakici veya kv anne ile anlasmalidir
Yani kimse kimsenin cocuguna zorla bakmak zorunda degil bencz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?