- 25 Ekim 2020
- 107
- 225
- 18
- 30
- Konu Sahibi Birpapatyagolgesi
Çocuğu tek başınıza yapmadıysanız,o evde tek başınıza yaşamıyorsanız bişeyleri de tek başınıza yapmayacaksınız. Sorunun cevabı bu kadar basit.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Calisan ve cocuklusunuz ama.merak ettim dogrusu siz calisirken ise goturuyor musunuz cocugu. Buzluk olayini bende dusundum ancak hafta sonlari islerimi halledebiliyorum ancak. Ev toplama yemek yapmak vs. Gibi. Yine de tesekkurederim.öncelikle ev işine hafta içleri kesinlikle takmayacaksınız. hem çalışıp hem annelik üzerine uğraşıp bir de yeme içme/temizlik vs kimsenin harcı değil.
sonra akşamları bir süre eşiniz devralacak. hafta sonları da temizlik vs birlikte yapacaksınız. biriniz süpürüyorken diğeri siler vb. yemek işlerini de mümkün mertebe hafta sonlarından hafta içi birleştirip yapılacak tarzda şeylerden dondurucuya atarak çözebilirsiniz. mesela: 1 kg kıyma kavurup yemeklik ayrı kaplara bölüştürün, 1 kg köfte yapın, bakliyatları haşlayıp buzluğa atın, ıspanağı yıkayıp buzluğa atın vs vs
şu durumda başka bir çözümüm yok, zira hepimiz çalışan ve çocuklu kadınlarız.. bir şekil büyütüyoruz çocukları..
Hic komik degil. Mizah anlayisinizi derdini anlatip fikir soranlarin uzerine denememeni tavsiye ederim.Konu sahibi nerde?
Çocuğunun babasını aramaya gitti sanırım.
İyi fikir tesekkurediyorum. Belki liseli bir kiz oyun arkadasi gibi kizimin yaninda bir kac saat gecirmek ister.Yardimci tutun belli saatlerde gelsin genc bir kiz gibi yarim gunde olsa siz tum islerinizi halledersiniz maasinizin yarisini vericek sekilde biriyle anlasabilirsiniz baska turlu cok zor cocugada yazik
TesekkurederimÇalışmanız maddi olarak şartsa maaşınızın yarısını vererek yarım günlük anlaşabilirsiniz birisiyle. Ev işleri yetişecek diye yavrunuzada yazık etmeyin
Ben uykusuz kalmaya raziyim ama malesef ki kizim ben bilgisayar basina oturunca babasini birakip yanima kosuyor.işinizin zorunlu saati var mı
yani eşiniz 1900 da gelirse o bebeği alır siz iş yaparsınız
bebeği o uyutur siz iş yaparsınız vs
ama çocuğu tv vs ile oyalamayın
kv ye açıkça söyleyin
eskiden geliyordun şimdi neden gelmiyorsun gel de X in başında otur azıcık diye
O konulari astim. Mesafemi koydum laflarimk soyledim. Merak etmeyin tesekkurediyorumKayinvalidede kurnaz. Önceden gelip köseye kurlup hizmet ettirip is cikinca ortadan toz olmus. Konu sahibinin kulagina küpe olsun. Bundan sonra öyle gelip saatlerce köseye kurulmasina hic gerek yok
Sanirim bende sizinle ayni fikirdeyimKimse bakmak zorunda değil cocuk yapmaya elverişli bir hayatınız yokmuş şart mıydı?
kayınvalide sonuna kadar haklı niye eziyet çeksin ki cocuk gürültüsü bakması chart curt zulüm
cocuk yapmayacağım cokkkk şükür
O sizin dusunceniz. Aile demek destek demektir. Ben boyle biliyorum. Ben demiyorum ki , cocugumun altini dehissin banyo yaptirsin yemek yedirsin. Alsin parka gotursun. Tek istedigin gun icinde yanimiza gelip oyalamasi. Madem benden cikmiyordu simdi noldu. Herkes kendine gore musluman olmayi biliyor. Sizin zihniyetinize gore kimse kimseye destek olmasin zorunda degil vs. Boyle aile olunmaz. Ha aile olmayi siz sevmiyor olabilirsiniz ben seviyorum. Ama kimi ailem yapacagimi da biliyorum cok sukurKimse bakmak zorunda değil cocuk yapmaya elverişli bir hayatınız yokmuş şart mıydı?
kayınvalide sonuna kadar haklı niye eziyet çeksin ki cocuk gürültüsü bakması chart curt zulüm
cocuk yapmayacağım cokkkk şükür
Bu benBebeğin ne kadarlık . Açıkça şunu soyliyim iki cocuklu bı anneyim. Ne annane ne babanne desteği var. Yalnız büyütüyorum. Bebekle iş yapmaya çalışacaksın. Başka çare yok canm. Uzun sürüyor ama napcan . WC ye bile beraber gidiyoruz düşün. 14 aylık. Yemek yaparken bacaklarıma yapışır. Eline sürekli oyalancak biseyler veriyorum. Geçen sarma sardım tam üç kere de sardım. Uyutup başına oturdum. Yarm saat sonra uyandı. Emzirip yatırdım. Onbeş dakka sonra uyandı. Sonra tekrar salladım. Neyse o sarmayı akşam yedik. Ama ne emek var o sarmadaben şunu kabullendim.kimsem yok. Var ama yok yani. Allah sağlık ömür versin. Napayım. Herkes kendi hayatını yaşıyor. Kendi başıma çocuklarıma her anlamda yetebilmeliyim. Bu benim sorumluluğum. Depresyonun ucundan dönüp dolaşıp geliyorum arada.
Yapacak bişey yok işte. Haaa bı daha bana çocuk yap derlerse üç senelik bakıcı paramı peşin veren olursa yaparm
![]()
Cok tatlisiniz tesekkurederim. Sorun aslinda calisiyor olmam. Dedikleriniz kesinlikle dogru. SagolunBebeğin ne kadarlık . Açıkça şunu soyliyim iki cocuklu bı anneyim. Ne annane ne babanne desteği var. Yalnız büyütüyorum. Bebekle iş yapmaya çalışacaksın. Başka çare yok canm. Uzun sürüyor ama napcan . WC ye bile beraber gidiyoruz düşün. 14 aylık. Yemek yaparken bacaklarıma yapışır. Eline sürekli oyalancak biseyler veriyorum. Geçen sarma sardım tam üç kere de sardım. Uyutup başına oturdum. Yarm saat sonra uyandı. Emzirip yatırdım. Onbeş dakka sonra uyandı. Sonra tekrar salladım. Neyse o sarmayı akşam yedik. Ama ne emek var o sarmadaben şunu kabullendim.kimsem yok. Var ama yok yani. Allah sağlık ömür versin. Napayım. Herkes kendi hayatını yaşıyor. Kendi başıma çocuklarıma her anlamda yetebilmeliyim. Bu benim sorumluluğum. Depresyonun ucundan dönüp dolaşıp geliyorum arada.
Yapacak bişey yok işte. Haaa bı daha bana çocuk yap derlerse üç senelik bakıcı paramı peşin veren olursa yaparm
![]()
Dusenin halinden dusen anlarmisSarma sardım diye depresyon a girmedim . Gerçekten tuhaf yorum yapıyorsunuz.
Tesekkuredeeim evet bende oyle dusundum. galiba . SagolunBağırmak sorununuzu çözmeyeceği gibi çocuğunuzu korkutur ve aranızdaki ilişkiyi zedeler.
Eşiniz size destek olacak tek çözüm bu.
Çocuğu birlikte yaptığınıza göre bakım konusunu da birlikte çözeceksiniz.
Eşiniz çok yoğun çalışıyorsa veya özel bir sebeple destek olamıyorsa part-time oyun ablası bulabilirsiniz.
Maliyeti bakıcıya göre daha düşük olur.
Konuyu uzatmamak icin kisa kestim. Esimden bahsetmedim.sirket dayimin anlastik onunla. Kreslik olana kadar ofise gitmem. Ofisin diregiyim. Guvenilirim. Ve akrabayim. Duygusal bagimiz var. Kolay kolay ofise gel gelmezsen gule gule demez. İhanet etmem lazim resti cekmesi icin.Benim anlamadığım maddi hazırlığınız olmadan neden çocuk yaptınız? Yarın işe gelin artık ofisten çalış deseler ne yapacaksınız? Hiç mi önceden bu çocuğa kim bakacak, hangi parayla ne olacak diye düşünüp planlamadınız? Eşiniz bu denklemin neresinde neden hiç adı geçmiyor en çok oraya takıldım
Hanimefendi, size kalirsak biz cocuk yapamayiz. Siz bosverin neden cocuk yaptigimizj sorgulamayi. Bu konu uzar gider. Onceki tavsiyenizi dikkate alacagim .Ben bu tip dertleri bu forumda görüyorum.
Çevremdeki herkes çocuk sahibi olmadan önce maddi-manevi şartlarını mümkün mertebe ayarlamaya, olanı da iyileştirmeye çalışıyor.
Elbette kontrol edilemeyen durumlar, istemeden hamile kalma vb olur ama bu konuda böyle bir şey de yok okuduğum kadarıyla.
Geçen bir arkadaş ne güzel konu açmıştı, çocuk için hazır mıyız? Diye sormuştu @captain price di sanırım.
Keşke herkes yapsa bunu.
Bu platforma sorsun demek istemiyorum kendi içinde sorgulasın, yakın aile çevresine sorsun.
Çocuk sahibi olmak çok büyük bir sorumluluk çünkü.
Baska su olabilir. Cocugu su sekilde oyalayabilirsiniz. Sunlarla vakit gecirirken siz is yapabilirsiniz vs gibi.Konuda ki baba aranıyor bulanlar bulmayanlara söylesin.
Sürpriz bir hamilelik yaşamadiysanız çocuk öncesi maddi manevi hazir olmanız gerekirdi.
Kayinvalidem bakar sandım, annemler şehir dışında diyerek bin yere varamazsıniz.
Oturup eşinizle iş bölümü yapmaniz lazım.Yoğun çalışıyorsa da bile olsa işten gelip size yardımcı olmak zorunda madem bir şartlarda anne baba oldunuz.
Yada şartlarınızı zorlayıp yarım günde olsa bakıcı bulacaksınız. Başka ne olabilir ki.
Evim var arabam var. Yazligim var. Benm skntim gecinebilmek icin calismak. Hani bebek. Bezi bebek mamasi mutfak masraflari vs gibiEkonomik olarak iyi olan aileler yapıyor aslında o planlamayı, halbuki tam tersi olması gerekir. Maddi imkanı kötü olan insanların çocuğa yetebilir miyim sorgulamasına ben şahit olmadım daha. Bir çocuk için bile düşünülmesi gerekirken ikinci çocuk kesinlikle lüks. Deli cesareti gibi geliyor bana imkanlar oturmadan çocuk sahibi olmak