Calismak,bebek ve kadin

Amacım hayatı kendime zorlaştırmak değil. Sarma seviyorum. Kendi zevkim için yapiyorum. Gün gelio corba dahi pismiyor dışardan söylüyorum.
Sarmanın da hazırı satılıyor.
İnstagramda bir hesap var etli, zeytinyağlı, yaprak, lahana ne isterseniz evinize gönderiyor.
Alın gitsin hem vaktinize hem canınıza yazık iki küçük çocukla.
‘Çok seviyorum, yorulsam da kendim sarar yerim’
derseniz bir şey diyemem tabii.
Küçük çocuklarıyla tek başına uğraşan annelere kıyamıyorum ben.

Bagiran bir anne olmak istemiyorum. Ama bunaldim.
Bana akil verin yardim edin.
Bağırmak sorununuzu çözmeyeceği gibi çocuğunuzu korkutur ve aranızdaki ilişkiyi zedeler.
Eşiniz size destek olacak tek çözüm bu.
Çocuğu birlikte yaptığınıza göre bakım konusunu da birlikte çözeceksiniz.
Eşiniz çok yoğun çalışıyorsa veya özel bir sebeple destek olamıyorsa part-time oyun ablası bulabilirsiniz.
Maliyeti bakıcıya göre daha düşük olur.

2 çocukla niye yaprak sarması. İçindeki pirinçle bulgurun baharatlı hali değil mi neticede, niye eziyet ediyorsunuz kendinize

Benim anlamadığım maddi hazırlığınız olmadan neden çocuk yaptınız? Yarın işe gelin artık ofisten çalış deseler ne yapacaksınız? Hiç mi önceden bu çocuğa kim bakacak, hangi parayla ne olacak diye düşünüp planlamadınız? Eşiniz bu denklemin neresinde neden hiç adı geçmiyor en çok oraya takıldım

Ben bu tip dertleri bu forumda görüyorum.
Çevremdeki herkes çocuk sahibi olmadan önce maddi-manevi şartlarını mümkün mertebe ayarlamaya, olanı da iyileştirmeye çalışıyor.
Elbette kontrol edilemeyen durumlar, istemeden hamile kalma vb olur ama bu konuda böyle bir şey de yok okuduğum kadarıyla.
Geçen bir arkadaş ne güzel konu açmıştı, çocuk için hazır mıyız? Diye sormuştu C captain price di sanırım.
Keşke herkes yapsa bunu.
Bu platforma sorsun demek istemiyorum kendi içinde sorgulasın, yakın aile çevresine sorsun.
Çocuk sahibi olmak çok büyük bir sorumluluk çünkü.

Konuda ki baba aranıyor bulanlar bulmayanlara söylesin.

Sürpriz bir hamilelik yaşamadiysanız çocuk öncesi maddi manevi hazir olmanız gerekirdi.

Kayinvalidem bakar sandım, annemler şehir dışında diyerek bin yere varamazsıniz.

Oturup eşinizle iş bölümü yapmaniz lazım.Yoğun çalışıyorsa da bile olsa işten gelip size yardımcı olmak zorunda madem bir şartlarda anne baba oldunuz.

Yada şartlarınızı zorlayıp yarım günde olsa bakıcı bulacaksınız. Başka ne olabilir ki.

Ekonomik olarak iyi olan aileler yapıyor aslında o planlamayı, halbuki tam tersi olması gerekir. Maddi imkanı kötü olan insanların çocuğa yetebilir miyim sorgulamasına ben şahit olmadım daha. Bir çocuk için bile düşünülmesi gerekirken ikinci çocuk kesinlikle lüks. Deli cesareti gibi geliyor bana imkanlar oturmadan çocuk sahibi olmak

Evde bebekle home office calismak cok zordur. Surekli bilgisayar basinda oturmaniz gerektiginden cocuk basibos kalir,yemegi oyunu uykusu aksar elbette. Size bu surecte destek olabilecek kisi oyun ablasi bence. Saatlik anlassaniz cok yuksek ucret odemenize gerek kalmaz,gunde 3 saat mesela. Kvnizin bir mecburiyeti yok,esiniz de calisiyordur gunduz. Eger aksamlari esiniz geldikten sonra calisma ihtimaliniz varsa onu degerlendirin. Yoksa da tek care oyun ablasi. Uzgunum ama baska yolu yok. Kvniz sizin evde sadece bir misafir olabilir. Herkesin bir duzeni var,cocugunuza bakmak istemeyebilir en dogal hakki.

Hiç mi plan yapmadınız hamile kalmadan, aniden sıkıntı çıkar anlarım da hersey gün gibi açıkken yazık değil mi bebişe de size de

Saygı duyarım o zaman, yazdığınızdan bunalmış gibi geldiniz o yüzden dedim
Tabiki bunaldigim anlar var. Bunalma sebebim sarma değil tabiki. Tam tersi bebeğim uyusa yada bi saat bakicak birisi olsa, incecik küçücük yaprakları kalem gibi zevkle sararim ben. Benim için yemek yapmak terapi aslında.ilgi alanim çünkü. Sadece çocuklara bakicak insan lazım . O yok . Profiterol yapmaya el açması börek yapmaya bayılırım. Umarım çocuklarım da bu alanda ilgisi olur

Sonunda benim gibi düşünen birini buldum Ben de çok seviyorum yaprak sarmayı kalabalıkta olsak derim sarmayı bana bırakın siz başka iş yapın, stres atma yöntemi gibi geliyor
Aynen. Bu sefer gelen yapraklar küçük boy istedim. Serçe parmağın kalınlığında sarmalar çıktı. Nasıl mutlu oldum sanat eseri gibi biseydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…