- 3 Kasım 2015
- 1.347
- 1.235
- 133
- 35
- Konu Sahibi cicekbocek49
-
Niyetim zaten ara vermekNe kadar babaanne de olsa çocuklarınız sizi arar, sizin yeriniz farklı çünkü. Ileri de calismanizin faydasini goreceksiniz tabi ki. Cocuklar hakli olarak isyan ediyor, sizin varliginiz onlara hem guven veriyor hem kendilerini daha iyi hissediyorlar. Tabi ki maddi durumdan dolayi anneler calismak zorunda kaliyor. Ama o yaslarda anlayamiyorsun ihtiyaclarin karsilansin istiyorsun.
Zaten niyetim biraz ara vermek
Sonra zaten tekrar iş arayacağım
En kötü asgari ücretle başlarım ki en azından üzülmem:))
Bakıcı al ama eve kamera tak haberi olmasın bakıcının , telden izlersin sürekliHerkese merhaba 2 aylik bir bebegim var. Turkiyenin en iyi holdinglerinden birinde calisiyorum 5 yıldır. Önceden hep isi bırakacağım diyordum cocugum olunca. Cunku benim annem de çalışıyordu ve ben onu çok özlüyordum. Benim annem harika cocuk büyütüyor asiri sabırlı biri ancak 65 yasinda ve kalp hastası by pass li ve kanser tedavisi gördü geçmişte. Ayrica cok uzun mesafede ayrıyız. Okumuş neslin drami memleketten uzaklaşmak zorunda bırakılmak ve is bulamamak. Neyse... kayinvalidemi çok severdim ancak bebegimi bakmamak için eşime benimle ilgili yalan yanlış şeyler söylemiş. Keske bakmak istemiyordum deseydi. Onu da tanımış oldum. Allah büyüktür baksaydi ve evin içinde boyle seyler yaşasaydık daha korkunç olurdu. Hayatimda yedigim en büyük kaziklardan birini attı bana. En sevmediğim şey kayinvalide gelin anlasamamazligidir. Seni çok seviyorum diyip aslinda nefret ediyormuş benden. Ben ak desem o bok anlıyormuş. Ben çocuğumu bakiciya teslim etmek istemiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ama çalışmak zorundayım maddi anlamda da ihtiyacımız var. Ne olur bana akıl verin... bebegim zaten kolik ciddi bir bunalımdayım ve cocugumu bırakmak da ayrı bir bunalıma sokuyor. Ne önerirsiniz. (Bu arada cok güvenilir bir bakici buldum. Arkadaşımın bebegini 2 yil bakti. Cocuk da cok seviyor kadini. referansı iyi yani)
Kesinlikle bende aynen öyle hissediyorumBen şuan stajı yakamam zaten borcumuz çok o yüzden hiç ara veremem
Bazen boğulur gibi oluyorum bu yüzden
Hayatım boşa gidiyor gibi hissediyorum.
Kesinlikle bende aynen öyle hissediyorum
Hem bana hem çocuklarıma iyi gelecek öyle hissediyorum
Umarım güzel olur herşey
Amin aminİnşallah canım.
Senin yine çocukların var onlar için bırakıyorsun.
Ben bıraksam maddi manevi çökerim ama bırakamıyorum da işte böyle lanet bir durum
Hayırlısı olsun senin için
Amin amin
Çok teşekkür ederim
Umarım buraya konu açarım çok mutluyum bıraktığım için diye:)
Herşey seninde gönlünce olur umarım
Doktor kolik durumu 4 aylikken biter dedi. Annem gelip bir sure kalabilir. Bakiciyi gözlemler hem de. Yıllık iznim ve sut iznimle 6 ayliga kadar idare edebilirim diye dusunuyorum. Cok teşekkür ederim.
Kıymetli yorumunuz için çok teşekkürler. Bu şekilde düşünmemiştim.annen bir süre bakımı üstlenmeden evde gözlemci konumunda olabilecekse bence işten ayrılıp ayrılmama kararını işe başlayıp bir süre bu süreci denedikten sonra vermelisin. çünkü şimdi bebeğinle iş hayatını da bilmiyorsun, evde oturmak da sana veya maddi olarak evinize nasıl gelecek onu da deneyimlemediniz.
işe başla ve bakıcı+anne ile birlikte bir süre götürün bakalım. zaman gösterir neler olacağını.
Bir yetişkin olmadan boyle bir sorumluluğun altına girmişsiniz.Annem biz küçükken çalışıyordu. Birde kardeşim vardı bende baya küçük ben ona bakardım evde. Çocuk çocuğa bakıyordu anlayacağınız. Yaşıtım cocuklar sokakta oynarken ben kardeşime bakmak bakardım .Çok üzülüp ağlardım.
Oğlum doğduktan sonra calısmadım hiç.
Karar sizin tabi , evinizin durumunu en iyi siz bilirsiniz.
Malesef şartlar gereği öyle oldu. İlkokuldayken temizliği yapıp, bazı yemekleri bile annem gelmeden yapardım. Sağolsun annem bizim daha iyi şartlarımız olsun diye çalıştı.Bir yetişkin olmadan boyle bir sorumluluğun altına girmişsiniz.Değerli yorumunuz için çok teşekkürler.
2 aylık bebek, çalışma süresi çok uzunmuş. Öğle arası filan vardır o ara eve gelme imkanınız yok mu? Bulduğunuz bakıcı zaten referanslıymış. Eve de wifi kamera koyup izlersiniz. Kesinlikle kv bakmasından iyidir bakıcıHaklisiniz... Bilmiyorum, sanirim kıyamıyorum. Psikolojik anlamda çok yiprandigimdan belki. Cok duygusalim. Ciddi bir lohusa depresyonuna girdim. Süt iznimi toplu kullaniyorum. Ama ücretsiz izin almam istenmiyor. Kısa çalışma hakkimiz kanunen var ama bunu da talep edemiyorum ne yazikki. Is yerim evime cok yakın. Ama cok yogun ve stresli bir isim var. Sabah 8 de çıkıp akşam 7 de geleceğim ise baslayinca
E o zaman sorun yok. Pandemi bu gidişle bitecek gibi durmuyor 1 yıl daha. Evde bakıcı bebekle ilgilenir siz de hem çalışıp hem emzirir arada kontrol edersinizKronik hasta olduğum icin pandemi başlangıcından beri evden çalıştım. Ama evden çalıştığımda da cok yogun olduğumdan birine ihtiyaç var bakim için. Eger iznim bittiğinde pandemi devam ederse evden çalışmaya devam ediyor olurum muhtemelen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?