• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan ve evli kadinlar aksam rutininiz nasil?

Spor haftada üc gün yapıyoruz öncelikle onu belirteyim
Örnek bi saat programı vericek olursam
7-7.15 arası evdeyiz önceden kavanozladığım yemeği ısıtıp yiyip bulasıkları makineye dizmemiz evden cıkmamız yaklasık 8
8.15-9.15 tenis
9.30 evde oluruz
Duş giyinme vs 10da tv karsısındayız
Genelde türkçe tv izlemiyoruz netflix vs dizilerden gideriz 11.30-12 ye kadar izleriz dizilerin dksına göre 2-3 dizi bölümü yapıyor
12 gibi yatakta kitap okuma faslı sonra yatış :)

Ama mesela dün aksam yemek yaptım yedik aşureye başladım onun malzemelerini pişir tatilden geldik camasırları yıka as mutfagı toparla meyve çerez ye dizi izle vs derken 11 gibi uyuduk

Her gün aynı tempo aynı saatler olmuyor tabiki ama genel olarak hayatımız ev işlerinden ibaret değil ve kendimize zaman ayırmadan gün geçirirsek ölü bigün gibi düşünüyoruz
tok karnına tenis zor olmuyor mu ?
temponuz hoşuma gitti iş aynı anda yapıldı mı da iş birikmiyor

bende sevmiyorum ama insan yaş aldıkça bazı şeyler değişiyormuş bana terapi gelmeye başladı tüm sinirim öfken geçiyor
kaç aylık evlisin ? evde neden kamera var .
10 ay oldu
Ben biraz pimpirikliyim önceden iki kere bu eve hırsız girmiş onun korkusundan kendimce önlem aldım diyelim :)

tok karnına tenis zor olmuyor mu ?
temponuz hoşuma gitti iş aynı anda yapıldı mı da iş birikmiyor
Akşamları hafif yeriz
Aç karnına spor yapılmaz kendimizi zorlamadan genelde tek cesit yanına salata yada yogurtla ögünü bitiririz haftaici
Zaten günün cogu işte geciyor aksam evdede calısırsam kendimi mutsuz ederim

10 ay oldu
Ben biraz pimpirikliyim önceden iki kere bu eve hırsız girmiş onun korkusundan kendimce önlem aldım diyelim :)
benim evlendiğim sene kapımla oynanmıştı benim :) tedbir iyidir her zaman
Akşamları hafif yeriz
Aç karnına spor yapılmaz kendimizi zorlamadan genelde tek cesit yanına salata yada yogurtla ögünü bitiririz haftaici
Zaten günün cogu işte geciyor aksam evdede calısırsam kendimi mutsuz ederim
anladım . bende 3 aydır tibet yogası yapıyorum normalde sahil yürüyüşleri yapardık eşimle . yarı aç karnına yaptığımda daha rahat oluyor ondan sordum :)

benim evlendiğim sene kapımla oynanmıştı benim :) tedbir iyidir her zaman

anladım . bende 3 aydır tibet yogası yapıyorum normalde sahil yürüyüşleri yapardık eşimle . yarı aç karnına yaptığımda daha rahat oluyor ondan sordum :)
Ben aslında kickbox istiyordum ama o disipline güvenemedim :)
Eşim tenisi seviyor bazı günlerde pilatesle zumba derslerine giriyorum
Yarı aç değil ama ücte bir ac oluyor midemiz :)

Teşekkür ederim:) Mikrodalgada bozulmuyor mu yemeğin tadı? Bende de var ama çok zararlı falan diyolar bide emin olamıyorum.

Benim bildigim mikrodalganin kanitlanmis bir zararinin olmadigi, yeter ki mikrodalgaya uyumlu kablar tabaklar kullanilsin. Tat konusunu bilemiyecegim, bana normal geliyor.

Ben aslında kickbox istiyordum ama o disipline güvenemedim :)
Eşim tenisi seviyor bazı günlerde pilatesle zumba derslerine giriyorum
Yarı aç değil ama ücte bir ac oluyor midemiz :)
pilates ve zumba favorim de kickbox tenis bana göre değil :)
kendinize zaman ayırmanız çok güzel

pilates ve zumba favorim de kickbox tenis bana göre değil :)
kendinize zaman ayırmanız çok güzel
Sizde öyle duruyorsunuz :) yoga iki sene yaptım severek sonra saatler uymadı derken bırakmak zorunda kaldım
Tibet yogası nasıl meditasyon agırlıklı gibi algı oluşturdu

Biz sevgiliykende özel alanımız vardı evlenincede devam ettirdik yeni evleneceklerede ilk bunu nacizane tavsiye ediyorum evliliği ev işlerini eşlerini hayatının merkezine koymamalılar

Sizde öyle duruyorsunuz :) yoga iki sene yaptım severek sonra saatler uymadı derken bırakmak zorunda kaldım
Tibet yogası nasıl meditasyon agırlıklı gibi algı oluşturdu

Biz sevgiliykende özel alanımız vardı evlenincede devam ettirdik yeni evleneceklerede ilk bunu nacizane tavsiye ediyorum evliliği ev işlerini eşlerini hayatının merkezine koymamalılar
Kendime zaman ayırmayı 3lere varınca öğrendim ... zararın neresinden dönersek kârdır :) bedensel değişimden çok ruhsal değişimler için yapıyorum ... meditasyon demekte doğru olur sanırım..

suyla karışan bir üründe hangisi olduğu a klımda değil eve gidince bakayım söyleyim olur mu ?

Tabi bekliyorum:) ması kullanılıyor?

düdüklü tencere kullanmanı öneririm öncelikle .
evde düzenli yemek pişmiyor artık . annlerde yiyoruz kalıyoruz bu aralar sağlık sorunlarından kaynaklı.
eve girer girmez mutfağa girerim yemeğin adı varsa yapmasında ne var zaten . düdüklüde 20 dk hazır oluyor yemek . o 20 dk 2. çeşit yemek yapacaksam pilav gibi rahatlıkla pişiyor . sofrada kuruluyor . çamaşırları da hafta içinde halletmeye çalışıyorum özellikle kolay katlanacak olanları . banyoyu da hep hafta içi yıkarım hafta sonu ağır geliyor temizlik yaptıktan sonra bir kat siliyorum ya da wc den su alıyorum. tabi bende saldım ama eskiden böyleydi düzen . şimdilerde kış temizliği yapıyorum canım çıkıyor

Düdüklü tencereyi tam öğrenemedim henüz, kuru fasulyeyi falan onda yapıyorum sadece. Mesela normal patatesli yeşil mercimek, etli yeşil fasulye gibi zeytintağsız yemekler de düdüklüde yapılabilir mi? Annem hep normal tencerede yaptığı için bilemiyorum pek, ama düdüklüyü öğrenmem şart tabi zaman açısından

Banyoyu nası yıkıyosunuz? Bide wcden su almak ne demek anlamadım

Spor haftada üc gün yapıyoruz öncelikle onu belirteyim
Örnek bi saat programı vericek olursam
7-7.15 arası evdeyiz önceden kavanozladığım yemeği ısıtıp yiyip bulasıkları makineye dizmemiz evden cıkmamız yaklasık 8
8.15-9.15 tenis
9.30 evde oluruz
Duş giyinme vs 10da tv karsısındayız
Genelde türkçe tv izlemiyoruz netflix vs dizilerden gideriz 11.30-12 ye kadar izleriz dizilerin dksına göre 2-3 dizi bölümü yapıyor
12 gibi yatakta kitap okuma faslı sonra yatış :)

Ama mesela dün aksam yemek yaptım yedik aşureye başladım onun malzemelerini pişir tatilden geldik camasırları yıka as mutfagı toparla meyve çerez ye dizi izle vs derken 11 gibi uyuduk

Her gün aynı tempo aynı saatler olmuyor tabiki ama genel olarak hayatımız ev işlerinden ibaret değil ve kendimize zaman ayırmadan gün geçirirsek ölü bigün gibi düşünüyoruz

Ne güzel çok haklısınız kendimize zaman ayırmayı ihmal etmemek laızm

Tabi bekliyorum:) ması kullanılıyor?

Düdüklü tencereyi tam öğrenemedim henüz, kuru fasulyeyi falan onda yapıyorum sadece. Mesela normal patatesli yeşil mercimek, etli yeşil fasulye gibi zeytintağsız yemekler de düdüklüde yapılabilir mi? Annem hep normal tencerede yaptığı için bilemiyorum pek, ama düdüklüyü öğrenmem şart tabi zaman açısından

Banyoyu nası yıkıyosunuz? Bide wcden su almak ne demek anlamadım

Ne güzel çok haklısınız kendimize zaman ayırmayı ihmal etmemek laızm
yeşil fasulyeyi 17 dk da pişiriyorum barbunya da aynı ... bamya 15 dk . mercimek çorba 17 18 dk.. pratik oluyor . etli yapacaksam da eti bir taşım kaynatıyorum suyunu döküyorum . soğanla beraber kavuruyorum eti sürede aynı oluyor .. eski usülden kullanıyorum tefalin var ama onu öğrenemedim bende sende hangsi var
eve gidince resim atayım sulandırma yaparak kullanıyorum cam sil kutusunda evin içi mis gibi kokuyor .
banyoyu önce küvete asprin sıkıyorum fırça ile sürtüyorum bekletirken klözet ve lvaboyu aspirin ile yıkıyorum yere biraz asprin sıkıyorum fırçalayım köpüğü çekiyorum sonra biraz yüzey temiizleyiicisi döküp yıkıyorum. kuvetin camını da asprinle fırçalıyorum içten ve dıştan hafta da 1 kuvetin içini yıkarsan çok kirlenmiyor zaten .
paspas suyunu tuvaletten alıyorum. toz suyunu da . süpürge makinesinin haznesini de wcye döküyorum banyoyu hiç kullanmamış oluyorum banyom temiz kalıyor

yeşil fasulyeyi 17 dk da pişiriyorum barbunya da aynı ... bamya 15 dk . mercimek çorba 17 18 dk.. pratik oluyor . etli yapacaksam da eti bir taşım kaynatıyorum suyunu döküyorum . soğanla beraber kavuruyorum eti sürede aynı oluyor .. eski usülden kullanıyorum tefalin var ama onu öğrenemedim bende sende hangsi var
eve gidince resim atayım sulandırma yaparak kullanıyorum cam sil kutusunda evin içi mis gibi kokuyor .
banyoyu önce küvete asprin sıkıyorum fırça ile sürtüyorum bekletirken klözet ve lvaboyu aspirin ile yıkıyorum yere biraz asprin sıkıyorum fırçalayım köpüğü çekiyorum sonra biraz yüzey temiizleyiicisi döküp yıkıyorum. kuvetin camını da asprinle fırçalıyorum içten ve dıştan hafta da 1 kuvetin içini yıkarsan çok kirlenmiyor zaten .
paspas suyunu tuvaletten alıyorum. toz suyunu da . süpürge makinesinin haznesini de wcye döküyorum banyoyu hiç kullanmamış oluyorum banyom temiz kalıyor
Düdüklülerin zamanları hepsi değişik sürede pişiriyor
Benim düdüklümde et dahil neredeyse herşey 12 dk da pişiyor
Ancak kaynanamın eski düdüklüsünde bi kere fasulye yapmıstım neredeyse 20-25 dk pişirmiştim anca olmuştu :)

Ancak kaynanamın eski düdüklüsünde bi kere fasulye yapmıstım neredeyse 20-25 dk pişirmiştim anca olmuştu :)
ne marka düdüklü kullanıyorsun . 12 dk zamandan da gazdan da tasarruf . kuru fasulyeyi ıslatıyor musun gecen . bir taşım kaynatıp pişiriyorum yaklaşık 50 dk sürüyor eti ile beraber

ne marka düdüklü kullanıyorsun . 12 dk zamandan da gazdan da tasarruf . kuru fasulyeyi ıslatıyor musun gecen . bir taşım kaynatıp pişiriyorum yaklaşık 50 dk sürüyor eti ile beraber
Fissler benimki
Geceden değilde sabahtan ıslatıyorum
Gerçekten mutfakta benim elim ayağım herşeyim düdüklü taze fasulye on dkda hazır oluyor mesela
Jülyen yada kusbası kesilmiş et te 12 dkda lokum kıvamında oluyor

benim düdüklüde eskiden alınmış schaferin bi modeli bazı şeyleri geç pişiriyor maalesef, geçen etli nohut denedim 40 dkda anca oldu
Resim atabilirseniz bekliyorum kullandığınız camsil benzeri şeyin

Fissler demi sizinki, fiyatları çok arttı ama bende ondan almak istiyorum zamandan tasarruf oluyor baya, benimki geç pişiriyor maalesef.
Foruma giremediğim için uzun süredir cevap yazamadım teşekkür ederim herkese

benim düdüklüde eskiden alınmış schaferin bi modeli bazı şeyleri geç pişiriyor maalesef, geçen etli nohut denedim 40 dkda anca oldu
Resim atabilirseniz bekliyorum kullandığınız camsil benzeri şeyin

Fissler demi sizinki, fiyatları çok arttı ama bende ondan almak istiyorum zamandan tasarruf oluyor baya, benimki geç pişiriyor maalesef.
Foruma giremediğim için uzun süredir cevap yazamadım teşekkür ederim herkese
Estagfirullah
Parasını elektrikle zamandan tasarrufla cıkarıyor

kizlar aksam 7de evde oluyorum. yemek yaparsam eger cok daha gec suruyo ama hazir yemek varsa ya da esim benden once gelip yemek yapmissa yemek ye masayi topla mutfagi toparla diyene kadar saat 9 oluyo. sonra hangi isimi yetistircegimi sasiriyorum. Eşimle beraber yapmamıza rağmen yetişemiyoruz yani temizlik mi yapiyim film mi izleyelim kendime mi vakit ayirayim bilmiyorum. 2ye kadar uyumuyorum sonra sabah surunerek kalkiyorum:) ev islerine yardimci tutacak durumumuz yok henuz beraber yapmaya calisiyoruz ama temizlik yapsak da baska biseye vakit kalmiyo bu sefer, saldik gitti temizligi valla:d siz neler yapiyosunuz aksamlari?

ben de sizin gibi yeni evliyim. ve çok iyi anlıyorum insan bir anda napacağını şaşırıyor. Bir bakıyorsunuz zaman geçmiş.
Biz de eşimle çok yoğun çalışıyoruz. Gecemiz gündüzümüz pek belli olmuyor bazen. Haliyle zamanım çok az kalıyor.
Benim de rutinim şöyle.(akşamları vakitlice gelebildiğim günlerde) Genelde sabahları erken kalkmayı seviyorum o gün yapılcak yemeğin en azından bir kısmını sabahtan yapıyorum. Zaten akşama kolay yemekleri tercih ediyorum. Haftasonları köfte yapıp dondurucuya atıyorum. Salata yapıyorum geniş bir kaba yağsız tuzsuz atıyorum dolaba. Ordan alıp hemen yağlayınca salatam da olmuş oluyor. Hemen alıp kızartıyorum mesela. Eşim bulaşık kısmını hallederken ben 2 günde bir ufak tefek temizlik işlerini hallediyorum. (büyük temizliği haftasonuna bırakıyorum genelde)
Böyle yapınca film de izliyoruz kendimize vakit de ayırıyoruz. Bazen kendimizi şımartıp dışardan yiyoruz :)

Back
X