• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan ve evli kadinlar aksam rutininiz nasil?

kolera9

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2016
958
297
103
kizlar aksam 7de evde oluyorum. yemek yaparsam eger cok daha gec suruyo ama hazir yemek varsa ya da esim benden once gelip yemek yapmissa yemek ye masayi topla mutfagi toparla diyene kadar saat 9 oluyo. sonra hangi isimi yetistircegimi sasiriyorum. Eşimle beraber yapmamıza rağmen yetişemiyoruz yani temizlik mi yapiyim film mi izleyelim kendime mi vakit ayirayim bilmiyorum. 2ye kadar uyumuyorum sonra sabah surunerek kalkiyorum:) ev islerine yardimci tutacak durumumuz yok henuz beraber yapmaya calisiyoruz ama temizlik yapsak da baska biseye vakit kalmiyo bu sefer, saldik gitti temizligi valla:d siz neler yapiyosunuz aksamlari?

kizlar aksam 7de evde oluyorum. yemek yaparsam eger cok daha gec suruyo ama hazir yemek varsa ya da esim benden once gelip yemek yapmissa yemek ye masayi topla mutfagi toparla diyene kadar saat 9 oluyo. sonra hangi isimi yetistircegimi sasiriyorum. Eşimle beraber yapmamıza rağmen yetişemiyoruz yani temizlik mi yapiyim film mi izleyelim kendime mi vakit ayirayim bilmiyorum. 2ye kadar uyumuyorum sonra sabah surunerek kalkiyorum:) ev islerine yardimci tutacak durumumuz yok henuz beraber yapmaya calisiyoruz ama temizlik yapsak da baska biseye vakit kalmiyo bu sefer, saldik gitti temizligi valla:d siz neler yapiyosunuz aksamlari?
minimal yaşam felsefesi...çok faydasını göreceksin...

Geç geldiğim zamanlar hızlıca yemek yaparım. Yemek pişerken mutfağı toplarim. Yemekten sonra cok dağınıklık olmasın diye. Yemek yer makineyi yerkestiririm çay saati ve yayılış zaten çocuk da var onun dağıttığını topla et. Çok vakit kalmıyor. Temizliği de o kadar dert etmeyin iki kişi iseniz tatil gününde yaparsınız ağır işleri haftalara bölerek. Ev ne kadar dağılabilir ki

kizlar aksam 7de evde oluyorum. yemek yaparsam eger cok daha gec suruyo ama hazir yemek varsa ya da esim benden once gelip yemek yapmissa yemek ye masayi thopla mutfagi toparla diyene kadar saat 9 oluyo. sonra hangi isimi yetistircegimi sasiriyorum. Eşimle beraber yapmamıza rağmen yetişemiyoruz yani temizlik mi yapiyim film mi izleyelim kendime mi vakit ayirayim bilmiyorum. 2ye kadar uyumuyorum sonra sabah surunerek kalkiyorum:) ev islerine yardimci tutacak durumumuz yok henuz beraber yapmaya calisiyoruz ama temizlik yapsak da baska biseye vakit kalmiyo bu sefer, saldik gitti temizligi valla:d siz neler yapiyosunuz aksamlari?
Temizliğinizi pazar günü yapın. Ayrıca 3-4 çeşit yemek yapın. Hafta ortasına kadar size yeter. Onun dışında hafta ici tum gun disarida olan insanlarin evinde bulaşık makinesi doldur boşaltdışında bir temizlik işi çıkmaz her gece. Ütü ve çamaşır işini de pazar günü halletmeye çalışın. Cumartesi gününüz de gezme gününüz olsun

Hergün ev işi mi yapıyorsunuz ? Haftasonu durumunuz nedir ? Yani ben de sizinle aynı durumdayım ama haftaiçi ev dağılmıyor sadece mutfak toparlama durumları oluyor o da dediğiniz gibi max 9 .. Cumartesi günü izinliysem o gün temizliğe ayırır pazar dinlenirim .. Cumartesi çalışıyorsam eğer cumartesi gecesini keyfime ayırır pazar temizliğimi yaparım.. Durum olursa da ayda 1 temizlikçi alırım .. En geç 11 dedin mi yatar uyurum haftaiçi..

çocuk yok gibi

hazır yemeği yiyip mutfaktan çıkmak neden 9 u buluyor mesela

eve gelip yemeği pişirip yememiz genelde bir saat sürüyor

mutfaktan yemeği biten çıkıyor ve masada tabak kaşık ne varsa kalıyor

arada birisi çay yapabiliyor meyve vs yiyoruz neyse bulunan

oğlum yatınca biz biraz daha oturuyoruz arada bir 10 dakika makinada önceki günden kalan temizleri dolaba atıp kirlileri makinaya koyuyorum 10 dakika sürüyor

o arada da eşim genelde son bir çay vs hazırlıyor

onu da içiyoruz

çamaşırları sabah evden çıkarken geleceğim saati ayarlayarak atıyorum makinaya gelince eskiden asardım direkt

kurutma makinem var şimdi kurutuyorum makinede

onun dışında zaten evinizde kimse yok haftada hatta iki haftada süpürülse bile yeter zira yaşanmayan ev kirlenemiyor

gece 2 lere kadar yapacak ne iş var ki evde

selam kızlar. bende cumartesi pazar tatil hafta içide 8 -18 arası çalışıyorum.akşam 6 yı çeyrek geçede evde oluyorum.
biraz düzen ve temzlk hastası olmama rağmen okadar 2 ye kadar sürmüyor işlerim.gelip yemekelrimi akşmları yapıyorum.eşim 8 de geliyor.o gelene kadar yemeğimi yetiştirebiliyorum. yemekler pişerken makineye ya çamaşır atıyorum yada bulaşk makinem falan doluysa onu boşaltıyorum.hafta içi eğerki bu işlerim yoksa yemek pişerken yavaş yavaş odalara bi süpürge tutuyorum.
haftasonu genel temizliğimi kesn yapıyorum koltukları halıları kaldırarak.hatta pazar yapınca haftaiçi evim okadar dağılmıyor.
malum dizi sezonuda açıldı ütülerimide dizi karşısında yapıyorummm =))
valla kadın olmak zor. eşim ev işinden pek anlamaz ki bende kendm yapmayınca yapıldğından anlamam.ama Allahtan mutfakta bana yardım ediyor.
günlerimiz böyle geçiyor işte.. bazen diyorumki çalışmayım bazende diyorumki evde durursam habire iş yemek derken kafayı yerm :KK70::KK70:

Yemegi olabildigince haftasonundan yapıyorum
İki kişiyiz ama yaptıgım her yemegi de mutlaka fazla yaparım sıcakken kavanoza koyar kapatır soguyunca buzdolabına atarım ilerki haftalarda yemek hemen hazır olur
Eşimin geliş saatine göre o da sıkca mutfaga girer
Bulasık makinesi her daim bostur hemen tık tık yedigimiz dizilir
Sonrasında spor salonuna gideriz
Her aksam en az üc bölüm dizi yada sinema mutlaka yaparız
Gece yatmadan yarım aaat kitap okuruz
Tabi bana yardımcı da geliyor haftada bir temizliğe ütüye elimi sürmem

Bende senin gibiyim malesef evli çalışan kadınların kaderi bu . Ymek yap bulaşık yıka tv izle sabah kalkınca gözler keş gibi , ben allahtan cumartesi çalışmıyorumda temizliğimi o güne sığdırıyorum. Haftaiçi yemek bulaşıkla geçiyor.

Valla bende haftanın 6 günü 8 6 çalışıyorum.Bünye erken kalkmaya alıştığı için pazar sabah erkenden uyanıyorum genel temizliğimi ve yemeğimi yapıyorum.Bir kaç gün yiyoruz geri kalan günlerde ise çok teferruatlı yemekler değil de yapımı kolay şeyler yapıyorum genelde.Pazar günü büyük temizliğimi yaptığım için ve çoğunlukla da evde olmadığımız için ev çok kirlenmiyor ama gözüme batan yerler olursa gün gün bölerek oda oda üstünden geçiyorum ama oda çok bir zaman almıyor.Bizim Hafta içi evde olmamız 6.30 oluyor genelde 8e en geç 8.30a kadar mutfak işimiz hallediyorum eşimde odayla ilgileniyor sonra dinlenme moduna geçiyoruz :)

Sizde pazardan yemeğinizi yapın en azından bir kaç gün yemek derdiniz olmaz.Gün Gün bölüp hafta sonu genel temizlik yapın.En azından hakim olmak kolay oluyor

Kisa bir donem calistim ve calisirken eve gelip yemek yedim, oturdum dinlendim, elimi biseye surdum derken hemen saat 11i buluyordu ve benim uykum geliyordu. Uyumayip filmdi sohbetti dersem sabah kalkerken geberiyordum.

8-5 mesaim var. hafatsonum tatil. eşimin mesaisi genelde 9 gibi başlar akşam 7 civarı evde oluri bazı günler şehir dışında oluyor (haftanın 2-3 gunu)
sabah kalk, wc, gıyın, çık işe git. akşam işten çık kresten kızı al (babası burada ise birlikte alıyoruz o bizi eve bırakıp geri gidiyor yoksa ben alıyorum hava guzelse bıraz parkta takılıyoruz sonra dolmuşa atla eve gıt derken saat 6 oluyor), hemen ust bas degıstır hem kızımın hemde kendımın, yemege koyul, yemek yedır, kendımıze sofra kur topla, çay koy , kızla ılgılen, uyut halim kalırsa dus al derken saat 10 oluyor... sonra cuppa yatak...
benim eşim yan gel osman modunda takıldıgından tum yuk bende dıyebılırım.
tabı bu ara her gun yıkanan ve ertesı gun toplanan çamasırları, bulaşığı vs saymıyorum bıle ;)
kendıme de pek vakıt ayırdıgım soylenemez tek yaptıgım dus almak epılasyon almak o kadar ;) arada da yatmadan kıtap okumak ...
ben şahsen evde degıl işte dınlenıyorum..

Bizde çalışan insanlarız 2 de çocuk ve ders marotonlarıda eklendi.
Gece 2 ye kadar ne temizliği anlamadım.
Mesela artık dersler başladığı için ya eşim çocukların dersleri ile yada ben yemeklerle veya tersi olur.
Hemen bitiririz bu söylediklerimi hop tv başına karı-koca onlarda yataklarına.
Lavoba haricinde bir tmizlik yapmam sadece mutfak tezgahı ve lavobolar en fazla yarımsaat sürer.
Genel temizlik falan yapmıyorsunuz hergün herhalde dimi ?
Yoksa bu işin içinden çıkamazsınız bu arada.

Hafta içi 8-5 çalışıyorum. Çıkınca kızı kreşten alıyorum. Parkta markette oyalana oyalana eve geliyoruz. En azından saat 6 oluyor. Evde yemek varsa salata yapmaya koyuluyorum yoksa yemek yapma işi daha zor en az iki saat gitti. Tabii bu arada evde çocuğun oyalanması lazım mecburen çizgi film açıyorum. Yemekleri fazla fazla yapıyorum üç gün gidiyor. Eşim vardiyalı çalışıyor o yüzden bazen evde bazen değil. Evde olduğunda bişeylere yardım ediyor. Yoksa herşey bende. Akşam dokuz gibi ancak rahatlayıp çay faslı başlıyor. Eskiden oturup dizi yada film izlerdik, çocuktan sonra bitti o işler. Tv açıksa çizgi film kanalı açıktır kapalıysada evcilik oynarız :) Saat ondan sonra çocuk uyutulur. Bende onunla beraber uyuyup kalmazsam ortalığı toplarım. Hafta içi temizlik yapamıyorum eşimde yaptırmıyor zaten. Ancak ütü yaparım fırsat bulursam. Temizlik işide hafta sonuna kalır. Tabiki gezmek yada misafirliğe gitmeden arta kalan zamanlarda. Tiyatro sinema nedir? onları unuttuk zaten :)

akşam 7:30 da evde oluyorum cumartesi pazar tatilim var cumartesi günü sbah erkenden kalkıp çamaşır temzilik vs bütün işlerimi hallediyorum pazar günü kahvaltıdan sonra kuruyan çamaşırarımı ütüleyip kaldırıyorum öğleye kadar öğleden sonra kendimize ayırıyoruz hafta içi temizlik yapmam çünkü cumartesi dip köşe temizlerim pazar günü eve gelincede iki üç çeşit yemek yaprım o bizi 2 3 gün idare eder yemeğim olmadığı günde ya kaynanmda ya annemde yer eve geçeriz :KK48:

eskiden en erken 6 30 da evde olurdum esim 7 30 8 arasi genelde..
salatayi esim ctesi pazardan gelir dolabi yerlestirir yesillikleri yikar tupper a koyar ben de rondo da kirmizi lahana hazirlar limonlarim haftalik..
her aksam salata yapmak 5 dk surmez bir havuc rendele tamam.
yemekleri de soyle cok sogan dograrim 2 3 yemeklik 3 tencere cikaririm birine karnibahar birine nohut birine patates yemegi. birini secer yeriz yanina pilav vs oluyor malesef. ertesi gun 2m yemek vs devam eder kalan olursa hiooop buzluga esim yokken çıkarırım yada baska bir gun yemek yapmak istemezsem..
kalan kek i de buzluga atarim tazeyken canim cekerse hemen tazecik olur.
yazdan yaptigim domatesleri yarim kavanoz kullanirim icine tereyag ve sutle 5 dk .
mercimek corbasini da fazla yapar buzluga atarim.
buzluk elim ayağımmis :)
yemek olurken bulasiklari bosaltirim vs. mutfaktan çıkma huyum yoktur. orada orasi biter zaten.
yemekten kalkar kalkmaz esimle sofrayi toplar makineyi yerlestiririz yoksa kaldikca kalir icim daralir..
salona geceriz film vs izleriz
makine çalıştırdıysam biter bitmez asarım 2 dk bile bekletmem hemen asınca ütü kolay olur. gömlekleri kendi askılarında asar kuruturum vs.
temizlik icin eşimi beklerim beraber yapariz ya hafta ici bir aksam yada hsonu gibi ben böyle toparliyordum evi..

haftanın 6 günü 8,30 - 18,30 çalışıyorum. valla yemek falan yapmıyorum kahvaltılıktır tosttur maalesef bu tarz besleniyoruz. çocuğum yok ama kedim var ki tüm evi kendisi kirletiyor. bende saldım artık öyle temizlik diye kendimi kasmıyorum. çamaşırları akşam 10 gibi atarım gece eşim asar, unutmuşsa sabah uyanınca ben asarım. ütüye bir abla geliyordu çok rahat ediyordum ama şuan gelmiyor bende giyeceğimiz kadarını ütülüyorum.
eşimin bana yardım ettiği tek şey masayı toplamak başka bişey yapmaz belkiiii halime acırsa evi süpürebilir. sonra eşim bilgisayar başında ben de oda da bilgisayar başında takılırız.

Back
X