Çalışmıyorum ama esimin kazancini ya da birikimimizi dilediğim gibi harcayabiliyorum. Istedigime istediğim kadar borç da verebiliyorum. Oyle 100 200 lira değil. Ailemden birinin 3-5 bin liraya ihtiyacı varsa esime sorup veriyorum. Danışmadan vermiyorum yani. Ama çalışsam sormadan verirdim sanırım. Sonuçta kazandığınız parayla ne yapacağınız sizi ilgilendirir, eşinizi değil.İyi geceler kızlar..çalışan ve evli bayanlar maaşınızı dilediğiniz gibi harcıyor musunuz?..kişisel ihtiyaçlardan bahsetmiyorum istediğinize borç istediğinize paranızı öylesine verebilir misiniz..yani paranızın hükmü sizde mi..
Çalışmıyorum ama esimin kazancini ya da birikimimizi dilediğim gibi harcayabiliyorum. Istedigime istediğim kadar borç da verebiliyorum. Oyle 100 200 lira değil. Ailemden birinin 3-5 bin liraya ihtiyacı varsa esime sorup veriyorum. Danışmadan vermiyorum yani. Ama çalışsam sormadan verirdim sanırım. Sonuçta kazandığınız parayla ne yapacağınız sizi ilgilendirir, eşinizi değil.
Bu çiftlerin seçimidir bence. Erkek tabiiki maaşıyla istediğini alabilir. Benim esim cook guzel harciyor yani. Tek sorun kendine cok pahalı bir sey alacagi zaman taksitle aliyor. Borc konusuna gelince 5bin lira maas alip 4bin lira borc vermek, eger birikiminiz yoksa mantiksizdir. Esim parasını dilediği gibi harcayabiliyor ama sorumluluklarını da ihmal etmiyor. Ben de borcu esimin maasindan değil, ortak paramızdan veriyorum. Ki esim ister bunu. O borc verme konusunda benden daha rahat. Bazen vermek istemeyince bana kızar, sacmalama yarin bizim ihtiyacımız olsa kimden isteyecegiz der. Mantıken baktığımızda kadin hem çalışıyor, hem ev isi hem de cocuklarla ilgileniyor. Istemese çalışmayabilir. Erkek, kadının kazancına guveniyorsa evlenme isine hic bulaşmamalı. Calismiyorum. Ama esime hep soyluyorum. Calisirsam anneme her ay 300 400 lira gönderirim. O da gonderebilir. Göndermemesi onun problemidir. Annem muhtaç degil cok şükür ama ben calissam gonderirim yani. Esime de bu konuda hesap vermem. Sonucta bana bu cesareti veren de esimle olan iliskimiz. Ona gore eve bakmak zorunda degilim. Zaten calissam maasimla ona ve cevremizdekilere hediye alacağım. Ya da birikim yapacagim. Mutlaka ona bir rtisi olacak yani.Ben calisirsam o daha rahat harcamis olacak parasını. Kazancima karismamak onun da isine gelir diye düşünüyorum.Peki eşinizin kazandığı parayla ne yapacağı da sadece onu ilgilendirir mi
Yani örneğin adam 5000 maaş alıyorsa bana bu ay 4000 borç verebilir mi ya da gidip kendine aynı miktarda saat alabilir mi
Ya da o harcama yaparsa siz Nasıl borç verirsiniz mesela
Yoksa o evi geçindirmek zorunda mı
Erkekler başkaları için kadınlar kendileri için mi çalışır
tabiiki hayır biz bir aileyiz ve kimse kazandığı parayı eşine danışmadan kimseye veremez bizde kişisel ihtiyaclarda bile öncelik olarak ben şahsen ailemin bir ihtiyacı varsa önce onu karşılarım kendimi genelde hep ertelerim.İyi geceler kızlar..çalışan ve evli bayanlar maaşınızı dilediğiniz gibi harcıyor musunuz?..kişisel ihtiyaçlardan bahsetmiyorum istediğinize borç istediğinize paranızı öylesine verebilir misiniz..yani paranızın hükmü sizde mi..
İyi geceler kızlar..çalışan ve evli bayanlar maaşınızı dilediğiniz gibi harcıyor musunuz?..kişisel ihtiyaçlardan bahsetmiyorum istediğinize borç istediğinize paranızı öylesine verebilir misiniz..yani paranızın hükmü sizde mi..
Çalışmıyorum ama esimin kazancini ya da birikimimizi dilediğim gibi harcayabiliyorum. Istedigime istediğim kadar borç da verebiliyorum. Oyle 100 200 lira değil. Ailemden birinin 3-5 bin liraya ihtiyacı varsa esime sorup veriyorum. Danışmadan vermiyorum yani. Ama çalışsam sormadan verirdim sanırım. Sonuçta kazandığınız parayla ne yapacağınız sizi ilgilendirir, eşinizi değil.
Canım sizdemi bedelli ödüyorsunuz bizde 18 ı 23 olarak sizBizde ev kredisinin yarısı ve araba kredisi, mutfak alışverişi, evcillerin masrafları bende.
Ev kredisinin yarısı, bedelli kredisi, evin faturaları, vergiler vs eşimde.
Herkes kendi telefon faturasını ödüyor. Kalan herkesin kendine ama ay sonunda muhakkak sıfırlanıyoruzYani borç 100-200 gibi bir şeyse sormayız ama daha büyük bir meblağ ise "sende var mı" şeklinde sorarız
Aynı sanırım, 3 sene aylık 630 gibi bir şeydi. Kaldı 1 sene, bazen gitse daha mı iyiydi diyorumCanım sizdemi bedelli ödüyorsunuz bizde 18 ı 23 olarak siz
Eşimin kazancını dilediğim gibi harcarım , birikimimizi harcarım 100-200 isteyene dilediğim gibi eşimin kazancından veririm diyorsunuz. Fakat kendiniz çalışsanız " Benim param , ben kazandım, ne yapacağım beni ilgilendirir" diyorsunuz.
Hayır, benim çalışmam esimin isine gelir diyorum. Onun ihtiyacı olduğunda eşek değilim, tabiiki veririm. Ama esim maaşının hesabını bana vermiyor ki! Ben neden vereyim diyorum. Biri borc istiyorsa, elimde varsa veririm. Yoksa esime sorarım. Varsa mutlaka verir zaten. Onun bana verdigi harçlık, beni ilgilendirir. Maaşı da kendini. Esimin maaşını tam bilmiyorum mesela ben. Degisiyor cunku ek dersine kursuna gore. Bazen fazla harcıyorum. Kredi kartlarini odeyecegi zaman benden para istiyor. Yani maas ve birikim hesabımız ayri. Birikimlerimizi degerlendiriyorum. Kafama gore yatirim yapip, cogaltiyorum veya batırıyorum. Oyle yuvarlanip gidiyoruz. Bazen bir gunde cok kaybedebiliyorum ana paradan. Bir kere bile karışmadı. En fazla dalga geçer yani. Cok şükür aramızda para mesele olmuyor. Benim emeğime guvenmemesi güzel bir sey bence.Eşimin kazancını dilediğim gibi harcarım , birikimimizi harcarım 100-200 isteyene dilediğim gibi eşimin kazancından veririm diyorsunuz. Fakat kendiniz çalışsanız " Benim param , ben kazandım, ne yapacağım beni ilgilendirir" diyorsunuz.
İyi geceler kızlar..çalışan ve evli bayanlar maaşınızı dilediğiniz gibi harcıyor musunuz?..kişisel ihtiyaçlardan bahsetmiyorum istediğinize borç istediğinize paranızı öylesine verebilir misiniz..yani paranızın hükmü sizde mi..
Hayır, benim çalışmam esimin isine gelir diyorum. Onun ihtiyacı olduğunda eşek değilim, tabiiki veririm. Ama esim maaşının hesabını bana vermiyor ki! Ben neden vereyim diyorum. Biri borc istiyorsa, elimde varsa veririm. Yoksa esime sorarım. Varsa mutlaka verir zaten. Onun bana verdigi harçlık, beni ilgilendirir. Maaşı da kendini. Esimin maaşını tam bilmiyorum mesela ben. Degisiyor cunku ek dersine kursuna gore. Bazen fazla harcıyorum. Kredi kartlarini odeyecegi zaman benden para istiyor. Yani maas ve birikim hesabımız ayri. Birikimlerimizi degerlendiriyorum. Kafama gore yatirim yapip, cogaltiyorum veya batırıyorum. Oyle yuvarlanip gidiyoruz. Bazen bir gunde cok kaybedebiliyorum ana paradan. Bir kere bile karışmadı. En fazla dalga geçer yani. Cok şükür aramızda para mesele olmuyor. Benim emeğime guvenmemesi güzel bir sey bence.
Eşime sormadan vermem aynı şekilde o da veremez.İyi geceler kızlar..çalışan ve evli bayanlar maaşınızı dilediğiniz gibi harcıyor musunuz?..kişisel ihtiyaçlardan bahsetmiyorum istediğinize borç istediğinize paranızı öylesine verebilir misiniz..yani paranızın hükmü sizde mi..
Yok bende kazanmıyorum da borç isteyen oluyor ister istemez ailelerden..paramı istediğim kişiye veremem eşimde veremez ortak karar veririz öyle milyarlar kazanmıyoruz ki hesap kitap yapmadan dağıtalım ha sen kazanıyorsan ve vermek isteyipte yine veremiyorsan o ayrı
Peki birikim, yatirim yapiyorsunuz? Öyleyse nasil?Tabiki paramin hukmu bende ,
Ev icin herkesin bir sorumlulugu var ,benimde var ,
Onun disinda param beni ilgilendirir
Evin ortak gideri için bir miktar eşime veririm. Çünkü faturalar falan eşime aittir. Geri kalan benim hükmümdedir. İster evime, ister çocuklarıma harcar istersem borç veririm. Eşim karışmaz. Hatta bir kefillik nedeniyle 10 günlük kesinleşmiş hapis cezam vardı. Eşim, git dinlen diye ısrar etsede diğer kefil arkadaş para cezasına çevirtip borcuda ödeyince hapisten kurtulmuştum. Yani eşim neden böyle yaptın demez dedirtmem de.