Merhabalar Kızlar umarım iyisinizdir. Ben yoğun çalışan bir sağlıkçıyım özel klinikte. 2 yıldır ezan geç okunduğu için zorlanmadım ama bu sene erken okunuyor ve en erken eve gidişim 19.00. Hastalar akşama randevu alıyor uzuyor görüşme toparlanmam derken bazen 6 buçuk bazen 7 bazen de 8 oluyor çıkmam. Şimdiden stres yapmaya başladım eşimde bende tutuyoruz. Rabbim nice ramazanlara erdirsin bu dert değil elbette ama sahurda yapamıyoruz erken kalktığımız için.
Tecrübeli hanımefendilerden ablalarımdan pratik olarak tarifler istiyorum. Mesela pilav asla yetişmiyor önceki gün yapsam ısıtınca olurmu ya da sabahtan ıslasam pirinci çok suda kalırsa birşey olur mu ? Buzluğa neler atabilirim ? Hiç anlamıyorum bu işlerden en azından yardımcı olursanız pazar onun hazırlığı yapmış olurum. Salatayı önceki gün hazırlasam olur mu ? Muhtemelen ezandan 10 dakika önce falan gireriz eve eşimle. Eşim erken gelemiyor beni almaya geliyor. Haftada 1 anneme gitmeyi planlıyorum ama malum iş sonrası yorgunluk derken biryere gitmekte insana zor oluyor. Kayınvalidemlerle aynı apartmandayız ama o da çalışıyor gerçi o 6 buçukta evde. Neyse yinede kimseye yük olmak istemedim yemek almak istemem herkesin düzeni var. Önerilerini bekliyorum.
Konuştum en son 6 buçukta çıkalım dedi mesaimin 6 da bitmesi dışında sorun yok. Sizin gibi anlayışlı değil her patron.Benim de kliniğim var ve ben ramazan ayında 1 saat erken kapatıyoruz. En güzeli işvereniniz ile konuşmanız
Teşekkür ederim. Liste yapmayı bile düşündüm.Pilavi önceden yapabilirsiniz. Yiyeceginiz kadarini ayri bir tencerede isitirsaniz 2 gün yenir.
Kofteleri birgun onceden pisirip ertesi gün az yagli tavada isitirsiniz
Sulu yemekleri geceden yapin, 2gün yeniliyor zaten.
Haftaici mumkun oldugunca 2 gün yenecek ölçüde pisirin.
Yemek yedikten sonra ertesi gunun yemegini hazirlayabilirsiniz.
Karnıyarığı normaldede beceremiyorumBir gün önce yapmak en mantıklısı,teyzem börek yapıp buzluğa atardı sonra hemen gelince fırına atıverirdi, karnıyarık hazırlayıp buzluğa koyup ertesi gün pişirmişliği de var, tadında bir şey değişmiyordu. Denenebilir bence. Onlar pişerken bir gün önceden yaptığınız ısıttığınız çorbayı vs içip orucunuzu açarsınız. Allah kabul etsin şimdiden
Not alıyorum hepsini. Buzluk böreği yapacağım dolaba atıp. Kızartıp altta mı kalıyor üstte mi ? Biberi doldurduğumda akşam pişirebilirmiyim ? Kolaylıklar sizede.Yemekleri 2 günlük yapın.Çorba yaparsanız biraz fazla yapın sıcak sıcak cam kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin soğuyunca dolaba kaldırın bu epey bi gider.Ben yarın iftar ve sahur için buzluğa köfte ve yufkadan buzluk böreği , gözleme yapıp koyucam.pirinci bazen gezmeye gideceğimiz zaman sabahtan ıslıyorum akşama pişiriyorum bişey olmuyor.fırın yemeği yapacaksanız yemeğin ön hazırlığını yapıp ertesi güne fırınlayabilirsiniz mesela patatesli köfte yemeği yapacaksam önce kızartıyorum hepsini dolaba koyuyorum yapacağım zaman salçalı suyunu koyup fırınlıyorum.Karnıyarık,biber dolması gibi şeylerin ön hazırlığını yapıp akşama pişirip taze taze tüketebilirsiniz
Çok sağolun. soğansız yapacağım :)köfteyi, böreği, fırın yemeğini hazırlayıp pişirmeden dolaba ya da buzluğa atabilirsiniz. annem çorbaları kavanozlara şokluyor, kayınvalidem küçük kaplarla buzluğa atıyor. buzluğa haşlanmış bakliyat atın. salatayı malzemeleri kurutup bolca yapın (soğansız), soslamadan vakumlu kaplarda saklayabilirsiniz. Allah kabul etsin :)
En mantıklısı o.Teşekkür ederim. Liste yapmayı bile düşündüm.
Biberi doldurup buzluğa koyup öylede pisirebilirsiniz.Not alıyorum hepsini. Buzluk böreği yapacağım dolaba atıp. Kızartıp altta mı kalıyor üstte mi ? Biberi doldurduğumda akşam pişirebilirmiyim ? Kolaylıklar sizede.
Buzluğa değil alta dolap kısmına koyuyorum.Buzluğa da koyabilirsiniz sıkıntı olmaz çıkarır çıkarmaz sıcak salçalı sosu döküp fırınlayabilirsiniz yemeği..Biber dolmasını da pişirmeden buzluğa koyabilirsiniz daha iyi olurNot alıyorum hepsini. Buzluk böreği yapacağım dolaba atıp. Kızartıp altta mı kalıyor üstte mi ? Biberi doldurduğumda akşam pişirebilirmiyim ? Kolaylıklar sizede.
İnanın tatlıda gözüm yok karnımı doysun yeter. Çok sağolun peki salata kurutucusu mantıklı mı ? Ben gereksiz diye almamıştım temin edeyim.Manti, sigara boregi, gul boregi, kofte, pismis ancak soslanmamis fellah koftesi, nugget muhakkak dolapta.
Yazdan hazirladigim karniyarik, turlu, taze fasulye var pisirmeden doldurup dondurdugum biber dolmalari var, bunlarla yemek 20dkda sofrada :)) Sahurda pisebilir ya da bir gun onceden pisebilir dinlenirse daha lezzetli olur.
Corba icin Vestel pisirici kullaniyorum, ben 20dk'da yemegi pisirip sofrayi koyana kadar corbamiz da pisiyor.
sabah cikarken buz dolabi posetine tavuk kalca koyup 1 limonun kabugu ve suyu, tuz, zeytinyagi, feslegen/kekik koyun. Aksam posetin icindekileri kizdirdiginiz tavada hic yag koymadan pisirin tadina doyamazsiniz, 5dk, yaninda kettle'da su kaynatip makarna haslasaniz. 10dk'da masadasiniz.
Yesil Salata yikanip kurutucuda kurutulup dogranip saklanabilir. Uzerine domates sogan ve sosu taze eklersiniz.
Tatliyi da bimden alin artik
MUtfakta careler tukenmez, suzgecte bekletip havlu kagit serdiginiz bir saklama kabi da olur ancak salata kurutucusunun sagladigi citirligi vermeyecektir bence.İnanın tatlıda gözüm yok karnımı doysun yeter. Çok sağolun peki salata kurutucusu mantıklı mı ? Ben gereksiz diye almamıştım temin edeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?