- 2 Mart 2015
- 10.362
- 24.790
- 598
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
-
Eli benden lezzetli o konulardaBen yokken sağ olsun benimki de topluyor, çok şükür dağınık bir adam değil ama yemek yapmasıno nerede bu nerede kavgasından boşanmak istemiyorum sen şanslısın zaten adam mutfak konusunda çok marifetli. Gelsin sufleler gitsin balıklar mezeler
Yaa üffff diye mutfağa girerseniz yemek yapmak işe dönüşür, yaptığınız da saatler sürer yerken tat alamazsınızKabul ediyorum işten gelince 1 saat mutfakta oyalanmayı sevmiyorum. İki kişi de girsek mutfağa, yine vakit geçiyor. Eşimle ikimizde acıkıyoruz zaten. İstiyorum ki ben hemen yemekleri ısıtırken eşim de tabakları koysun hemen yemek yiyelim. Çok sevemedim mutfağı zaten
Pazar günü yapıp dolaba atacağım ve en az çarşambaya kadar idare edecek hangi yemekleri önerirsiniz ? 2 tencere çorba yapsam diyorum bize yeter, patates, tavuk dayanmıyor diyorlar ama her yemekte de onlar var gibi. Bezelye, patlıcan da.pek sevmeyiz açıkçası.
Ne dersiniz? Perşembe cuma hamurişine mi başvurdak acaba?
Teşekkürler, catering firması buralarda bilmiyorum yani şşyerlerine servis var ama evlere duymadım. Sadece diyet vb ürünler getirenler var. Aslında temiz olduğuna inandığım biri olsa, kabul etse ne güzel olurdu. Ama öyle bu işi yapan bir tanıdık da yok. Haftada 2 kap yemek alt tarafı. İki kişiyiz, sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz ama namümkün. Bugün evdeyim sözde ama 1 saatten fazla mutfakta oyalandım, üstelik dolma hazırdı tencereye koydum hemen ama diğer şeyler uzun sürdü. Çalışıyor olsam uğraşmam çoğunu yapmaya o da var, hazır evdeyim diye yapıyorum. Haftasonu börek poğaça falan yapıp dondurucuya atacağım bakalımBen is yerine gidiyoken pazar gunleri fazladan yapiyodum ama 2 gun anca idare ediyodu. Yazin bezelye fasulye buzluga atiyorum o iyi oluyodu. Birde bakliyatlari onceden islayip hasliyip buzluga atiyorum pjsme suresini kisaltiyor. Hafta da 2 kerr disarida yemeden isin icinden cikamazsiniz ya. Imkanlar el veriyorsa catering firmasiyla anlasin haftanin 3 gunu falan aksam sicak ev yemeginiz gelsin. Sahsen su an evden calisiyorum yemek meselesinde epey hafifledim. Cocuk olduktan sonraysa haftada 3 gun falan catering ile anlasmayi dusunuyorum. Ama fiyatlardan hic haberim yok.
Yanlış anlamayın ama mutfakta 1 saat ne yaptınız gerçekten çok merak ettimTeşekkürler, catering firması buralarda bilmiyorum yani şşyerlerine servis var ama evlere duymadım. Sadece diyet vb ürünler getirenler var. Aslında temiz olduğuna inandığım biri olsa, kabul etse ne güzel olurdu. Ama öyle bu işi yapan bir tanıdık da yok. Haftada 2 kap yemek alt tarafı. İki kişiyiz, sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz ama namümkün. Bugün evdeyim sözde ama 1 saatten fazla mutfakta oyalandım, üstelik dolma hazırdı tencereye koydum hemen ama diğer şeyler uzun sürdü. Çalışıyor olsam uğraşmam çoğunu yapmaya o da var, hazır evdeyim diye yapıyorum. Haftasonu börek poğaça falan yapıp dondurucuya atacağım bakalım
Bence de yaaaaa inanılmaz bir alet cidden . Siz neler yapıyorsunuzPhilips airfryer öneriyorum ben de. İnanılmaz kolaylaştırıyor
Valla o kadar pratik ki ben köfteleri hazırladım tekli dondurdum paketledim. Hiçbir şey yapamıyorsak atıyoruz köftedir nuggettır efsane oluyor.Bence de yaaaaa inanılmaz bir alet cidden . Siz neler yapıyorsunuz
Sqğolun bu mikrodalga olayını anlamadım. Mikrodalgam var, birkaç kere tavuk falan çözdüreyim dedim Bi değişik oldu, rengi değişti falan, bozulmasından korktum. Dedim galiba yanlış yapıyorumRefikanın youtubeda bu tarz pratik ve bir hafta gidecek yemek önerileri videoları vardı. Onlara bakın isterseniz. Mikrodalganız varsa tavuk pişirip buzluğa atabilirsiniz sabah buzluktan çıkarırsınız hemen 10sn, akşam kalan buzu çözdürüp ısıtırsınız.
Benim eşim beceremiyor. Aslında beceremiyor değilde yani çok iyi et pişirir lahmacun içi hazırlar ama bunlarda hergün yenmiyor.Bu konuyu okuyunca evlenmemeye karar verdim, çoğu kadın bekar anne gibi yazmış. Kocalarınız nerede hanımlar? Erkek yemek yapınca uf mu oluyor?
10 yildir ısıtıyorum hic bisey olmadi cok sukur. Tavugun tarihine bakilarak yemek yapilirsa birsey olmazTavuk ve patatesli bir yemek ısıtıldığında zehirleyebilir. Her ikisi de ısıtılmaya uygun degil.
O aletten bende de var . Ne yapıyorsunuz ki onda ? Biz birkaç kez patates denedik . Zaten çok fazla kızartma yapan biri değilim . Amaan dedim kaldırdım . Yazık annem hediye almıştı ,hiç kullanmadim.Philips airfryer öneriyorum ben de. İnanılmaz kolaylaştırıyor
Valla o kadar pratik ki ben köfteleri hazırladım tekli dondurdum paketledim. Hiçbir şey yapamıyorsak atıyoruz köftedir nuggettır efsane oluyor.
Ekmek pişirdim oldu. Kek yaptım oldu. Tavuk pirzola, kanat, dana biftek, efsane oluyorcok kısa sürede ve yumuşacık oluyor.
Ben yumurta da pişirdim, mücver de yaptım.
Patates ve diğer kızartmalardan bahsetmiyorum bile.
Isıtma olarak da kullanıyorum. Philips NutriU uygulamasında da tarifler var.
O aletten bende de var . Ne yapıyorsunuz ki onda ? Biz birkaç kez patates denedik . Zaten çok fazla kızartma yapan biri değilim . Amaan dedim kaldırdım . Yazık annem hediye almıştı ,hiç kullanmadim.
Paşa torunu mübarekler. Benimki bamya sevmezdi etli nohutlu yaptım etler nohutlar senin bamayalar benim dedim. Şimdi bamya yiyor çok şükür. Allahtan çok yemek seçmez önüne gelene ses etmez öyle nazlansa elimde kalırdı kesinHa birde haftalık yemek listesi yapacam dedim.yok ya ben oyle sevmem işin büyüsü bozulcak ben hergun ne yermek pişecegini merak edince daha zevkli oluyor diger turlu ne pişecegini günler oncesinde bilmek istahımı kapatır diyorpaşa ya bak.ben de bu yüzden yemek düşünme kısmını ona bıraktım bana liste yaptırmadı dusunsub dursun.birde süt ürünleri ve ypgurtlu seyler asla tüketmez.sebzede bamya ve patlıcan patates dısında asla yemez.patlıvanın hertürlüsünü cok sever.o enginarlar taze fasulyeler vs bizde hiç pişmez.bende artık 6 yıldır yapmaya yapmaya yemeklerin tadını unuttum alıstım.sebze de secıcı baklıyat sever.yogurtku seyler agzına koymaz sofrada varsa oturmaz beyfendi bu adama yemek yapmak oyle zor ki.bişey sunuyorum yok ya onun içine kaşar atılıyor asla yemem. Bişey sunuyorum ıyyy içinde sütmü olacak sakın yapma yemem.ee ebeyinkini yen ozaman diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?