How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Çalışan kadının yemek problemi

Ben yokken sağ olsun benimki de topluyor, çok şükür dağınık bir adam değil ama yemek yapmasın 🤣 o nerede bu nerede kavgasından boşanmak istemiyorum 🤣 sen şanslısın zaten adam mutfak konusunda çok marifetli. Gelsin sufleler gitsin balıklar mezeler 🤤
Eli benden lezzetli o konularda:KK53: yemek yapacağım diyince gerçekten yapıyor yani:KK70::KK70:

Kabul ediyorum işten gelince 1 saat mutfakta oyalanmayı sevmiyorum. İki kişi de girsek mutfağa, yine vakit geçiyor. Eşimle ikimizde acıkıyoruz zaten. İstiyorum ki ben hemen yemekleri ısıtırken eşim de tabakları koysun hemen yemek yiyelim. Çok sevemedim mutfağı zaten
Pazar günü yapıp dolaba atacağım ve en az çarşambaya kadar idare edecek hangi yemekleri önerirsiniz ? 2 tencere çorba yapsam diyorum bize yeter, patates, tavuk dayanmıyor diyorlar ama her yemekte de onlar var gibi. Bezelye, patlıcan da.pek sevmeyiz açıkçası.
Ne dersiniz? Perşembe cuma hamurişine mi başvurdak acaba?
Yaa üffff diye mutfağa girerseniz yemek yapmak işe dönüşür, yaptığınız da saatler sürer yerken tat alamazsınız

H.sonu bir tepsi börek veya poğaça yapın, yanına bir de kek yada kurabiye yarısını yiyin yarısını buzluğa atın, H.içi bir gün çıkarın sabahtan buzluktan akşama eve gelince yanına bir kısır yapın o arada böreği ısıtıp çayınızı demleyin, geçin tv karşısına keyfinize bakın

H.sonu kuru fasülye, nohut, yeşil mercimek gibi bir kuru bakliyat yapın, H.içi onu ısıtırken yanına bir pilav yapın, salata-yoğurt-turşu, 20dk da sofra hazır

H.sonu sevdiğiniz sebzelerden yarımşar kilo zeytinyağlı yemek yapın: barbunya, taze fasülye, pırasa, kereviz, karnabahar gibi….. zeytinyağlıyı hakkını vererek gerçek zeytinyağı çok çok az şeker kısık ateşte pişirir, piştikten sonra dereotu,nane, maydonoz,reyhan gibi otlar ekler piştiği kapta kapağını açmadan buzdolabına koyarsanız birkaç gün tadına doyum olmaz.
Sabahtan buzdolabından çıkarın akşama kadar oda ısısında kalsın, yanına bir bulgur pilavı yada makarna yapın mis gibi…
Zeytinyağlı durdukça lezzetlenir, birkaç günlük yemek hazır olur dolapta

H.sonu üç çeşit çorba yapın: tarhana, mercimek, yayla gibi….köfte yoğurun, adam başı kaçar tane yiyorsanız şekillendirip birer pişirmelik poşetleyip atın buzluğa
H.içi çorba ısınırken bir tava patates köfte kızartın, yanına cacık oldu bitti

H.içi hazırınızdaki bir diğer çorbayı ısıtın, o arada fırına hazır soslanmış kanat yada baget iki de patates doğrayın yanına atın, o arada rendeleyin iki havuç bir turptan salata, sofra hazır bile

H.içi üçüncü çorbanın yanına pişmiş balık alabilirsiniz yada adam başı birer balık patates atın fırına, söğüş yeşillik limon tamamdır

H.sonu et sote yada yada bayram kavurması gibi sade kavurma yada tavuk sote yapıp, H.içi yanına pilav ekleyip hazırınızdaki çorbayı ısıtıp ayranla güzel bir menü olur

H.sonu karışık dolma yapabilirsiniz: kabak, biber, patlıcan dolması, birkaç yaprak sarma yada karalahana beyaz lahana sarması katarsınız yanına, H.içi çorbanın yanına yoğurtla yeter bence

Küçücük tencereler, ısıtmaya uygun saklama kapları, cam saklama kapları edinin, yemeklerinizi, çorbalarınızı küçük tencerelerde iki tabaklık pişirin, mezeler salatalar yapıp cam kaplarda muhafaza edin, hergüne ilk günkü gibi taze lezzetli çeşitleriniz olur, uğraşmadan çok çeşitli sofralarınız olur

H.sonu alışkanlıklarınızı bilmiyorum, eğer uzun uzun çeşit çeşit kahvaltı etme alışkanlığınız yoksa H.içi bir akşam güzel bir kahvaltı edebilirsiniz: menemen, patates kızartması, lorlu biber kavurması, sucuklu yumurta, haşlanmış yumurta, kızarmış pastırma, kızarmış ekmek, tost, kanepe,birkaç çeşit peynir zeytin reçel……….

İşten dönerken döner ekmek, pide, gril tavuk, lahmacun gibi birşey alıp önden çorbayla bir akşamı atlatabilirsiniz

Ben is yerine gidiyoken pazar gunleri fazladan yapiyodum ama 2 gun anca idare ediyodu. Yazin bezelye fasulye buzluga atiyorum o iyi oluyodu. Birde bakliyatlari onceden islayip hasliyip buzluga atiyorum pjsme suresini kisaltiyor. Hafta da 2 kerr disarida yemeden isin icinden cikamazsiniz ya. Imkanlar el veriyorsa catering firmasiyla anlasin haftanin 3 gunu falan aksam sicak ev yemeginiz gelsin. Sahsen su an evden calisiyorum yemek meselesinde epey hafifledim. Cocuk olduktan sonraysa haftada 3 gun falan catering ile anlasmayi dusunuyorum. Ama fiyatlardan hic haberim yok. 🙈
Teşekkürler, catering firması buralarda bilmiyorum yani şşyerlerine servis var ama evlere duymadım. Sadece diyet vb ürünler getirenler var. Aslında temiz olduğuna inandığım biri olsa, kabul etse ne güzel olurdu. Ama öyle bu işi yapan bir tanıdık da yok. Haftada 2 kap yemek alt tarafı. İki kişiyiz, sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz ama namümkün. Bugün evdeyim sözde ama 1 saatten fazla mutfakta oyalandım, üstelik dolma hazırdı tencereye koydum hemen ama diğer şeyler uzun sürdü. Çalışıyor olsam uğraşmam çoğunu yapmaya o da var, hazır evdeyim diye yapıyorum. Haftasonu börek poğaça falan yapıp dondurucuya atacağım bakalım

Teşekkürler, catering firması buralarda bilmiyorum yani şşyerlerine servis var ama evlere duymadım. Sadece diyet vb ürünler getirenler var. Aslında temiz olduğuna inandığım biri olsa, kabul etse ne güzel olurdu. Ama öyle bu işi yapan bir tanıdık da yok. Haftada 2 kap yemek alt tarafı. İki kişiyiz, sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz ama namümkün. Bugün evdeyim sözde ama 1 saatten fazla mutfakta oyalandım, üstelik dolma hazırdı tencereye koydum hemen ama diğer şeyler uzun sürdü. Çalışıyor olsam uğraşmam çoğunu yapmaya o da var, hazır evdeyim diye yapıyorum. Haftasonu börek poğaça falan yapıp dondurucuya atacağım bakalım
Yanlış anlamayın ama mutfakta 1 saat ne yaptınız gerçekten çok merak ettim

Bence de yaaaaa inanılmaz bir alet cidden . Siz neler yapıyorsunuz
Valla o kadar pratik ki ben köfteleri hazırladım tekli dondurdum paketledim. Hiçbir şey yapamıyorsak atıyoruz köftedir nuggettır efsane oluyor.
Ekmek pişirdim oldu. Kek yaptım oldu. Tavuk pirzola, kanat, dana biftek, efsane oluyorcok kısa sürede ve yumuşacık oluyor.
Ben yumurta da pişirdim, mücver de yaptım.
Patates ve diğer kızartmalardan bahsetmiyorum bile.
Isıtma olarak da kullanıyorum. Philips NutriU uygulamasında da tarifler var.

Refikanın youtubeda bu tarz pratik ve bir hafta gidecek yemek önerileri videoları vardı. Onlara bakın isterseniz. Mikrodalganız varsa tavuk pişirip buzluğa atabilirsiniz sabah buzluktan çıkarırsınız hemen 10sn, akşam kalan buzu çözdürüp ısıtırsınız.
Sqğolun bu mikrodalga olayını anlamadım. Mikrodalgam var, birkaç kere tavuk falan çözdüreyim dedim Bi değişik oldu, rengi değişti falan, bozulmasından korktum. Dedim galiba yanlış yapıyorum

Ben sabah okula gitmeden yemegimi yapip cikiyorum.sabah yapmazsam donuste mumkun degil yapamam.sizde ya sabahtan yada gece uyumadan once yapin.

Çocuk yoksa çok zor değil aslında yani kendiniz için özellikle hafta içi pratik yemekler yapabilirsiniz. Hafta sonu da mutlaka zor olan yemeklerden yapın. Mesela pazar günü fazladan yapın, pazartesi ısıtıp yersiniz. Yazın kabak biber dolması yapıyorum Pazar gününden. Kışın da kuru fasulye yapıyorum genelde. Yazdan bezelye ve taze fasulye koymak gerçekten çok büyük kolaylık.
Yine domates sosu veya, doğrayıp dondurucuya atılan domates de kolaylık sağlıyor. Görümcem soğanları doğratmış buzluğa atmış. Çalışma saatleri kötü çünkü, gelince doğramakla zaman kaybetmiyor.
Fırın yemekleri de çok kolay bence .
Haftada bir kez tavuk kanat veya balık fırında çok güzel oluyor. Yanına salata yeterli.
Ben köfteyi de fırında yapıyorum, iş çıkışı taze kıyma alıyorum gelince hemen soğan rendeler yoğurup fırına koyarım yanına salata bitti.
Kış sebzeleri çabuk pişiyor zaten. Bir gün makarna salata. Bir gün menemen olabilir, ıspanaklı yumurta veya pratik olur.

Bir de dışardan söylersiniz haftada bir kez bu hakkı hafta içine saklayın mutlaka. Mesela herkes dışarda kahvaltıya gider ama ben dışarda yemeğe gitmeyi tercih ederim 🙊
Çünkü kahvaltı çok zaman almıyor evde rahat rahat yaparım. Ama hafta içi dışardan bir kez yemek söylemek çok iyi geliyor yorgun veya mutsuz olduğumda. Bizi kayınbabam da yemeğe alıyor bazen veya kayınvalidem. O yönden de rahat oluyoruz. Böyle bir şans varsa değerlendirin. Hiç yok demem eşim babamlara gidelim derse😅.

Yazildi mi bilmiyorum ama ertesi gune kalmis yemegi hic pistigi gun yedigim istahla yemiyorum.Karnimi doyurmak icin yiyorum sadece.O yuzden 2 3 gunluk,1 haftalik yemek yapanlar sanslisiniz ki o tat sizr ayni geliyor

Bende bu dertten konu açmıştım.
Ben çok daha beter durumdaydım yemek pişirirken çıkan soğan kokusuna dahi katlanamıyordum. Şuan çok daha iyiyim pazar alışverişini yapmak, bir akşam dışarıdan bir akşam salata yada kahvaltıyla geçiştirmek, pazardan gelince sebzeleri ayıklayıp temizlemek bayağı rahatlattı beni
Ayrıca bu ara kuru fasulye pilav, nohut pilav, yeşil mercimek çorbası vs. Benim kurtarıcım oldu.
Geceden suya koyup sabah haşlıyorum birazını suyuyla beraber buzluğa kalanı yemek oluyor.

Bir de h.sonu o hafta icin kıyma alıp soganla kavuruyorum tuzu kbiberiyle.Birer yemeklik ayirip buzluga koyuyorum.Genelde max.bugun yemek yapmissam o yemegi ertesi gun oglen yediriyorum oglanlara.2bucuk yaslarindalar.Mesela kiymali patates mi yapicam cikariyorum hemen buzluktan eriyene kadar patatesleri soymus dogramis oluyorum.Yarim saat bile surmuyor pismesi.Diger yemekleri de bu sekilde.Pirasayi aksam tv izlerken dogruyorum.Dolaba koyuyorum.Ertesi gun kiyma olana kadar at yarim saate pissin.ocagin altini kapatinca da 1 kup ilik suyu.Oh miss.
Ben ogullarimin yediklerini yiyorum cunku sebze yiyorlar.Gerci pirasa,ispanak bunlari kiymasiz severim ama ayri yapmaya usendigim icin kiymali yiyorum.Esim sebze sevmez.Ona da h.sonu tavuk doner folyoluyorum.Kocaman macar salam gibi oluyor buzlukta.Kesip kesip pisiriyorum.

Tefalin mini manuel el rondosunu sogan havuc vs icin kullanıyorum tavsiye ederim 1 dakikadan az sürüyor. Ben haftalık yemek düzeni oturtmaya çalışıyorum. Mesela bir gün et yemeği/bir gün balık/ 2 gün sebze/kalan günlere mantı makarna etli pilav ya da dısardan yenilecek sekilde ayarlıyorum. Bakliyatları haşlayıp dondurucuya atıyorum pratik oluyor. Sebze yemekleri de dondurucuda. Fırın yemeklerini cok sık yapıyorum. Genel anlamda ben yemek yapıyorum esim dagınıklıgımı ve yemek sonrası bulaşık masa toplama işini hallediyor.

Valla o kadar pratik ki ben köfteleri hazırladım tekli dondurdum paketledim. Hiçbir şey yapamıyorsak atıyoruz köftedir nuggettır efsane oluyor.
Ekmek pişirdim oldu. Kek yaptım oldu. Tavuk pirzola, kanat, dana biftek, efsane oluyorcok kısa sürede ve yumuşacık oluyor.
Ben yumurta da pişirdim, mücver de yaptım.
Patates ve diğer kızartmalardan bahsetmiyorum bile.
Isıtma olarak da kullanıyorum. Philips NutriU uygulamasında da tarifler var.

O aletten bende de var . Ne yapıyorsunuz ki onda ? Biz birkaç kez patates denedik . Zaten çok fazla kızartma yapan biri değilim . Amaan dedim kaldırdım . Yazık annem hediye almıştı ,hiç kullanmadim.

Üstte yazdım🙈 vallahi daha aklıma gelmeyen neler yapmışımdır. Balık da pişiriyorum ve bunların hepsini yağsız ya da sürme gibi az yağ ile yapıyorum. Ne Ocak ne duvarlar batıyor. Duman da yok. İşim bitince kalıntıları sıyırıp hadi bi de deterjan gezdirip makineye atıyorum bitti gitti.
13 dakikada iyi pişmiş biftek oluyor, 9 dakikada köfte pişiyor enfes biçimde. Ve köfteye ek yağ hiç sürmüyorum kendinde ne varsa o. Pizza yaptım, kızarmış cıtır atıştırmalık nohut yaptım. Evde düzenli ekmeğim olur mesela küçük porsiyon airfryer a da attım bi gün çok daha iyiydi pişme performansı. Kek de öyle zira. Brokoli karnabahar kızarttığım da oldu çok hafif bi lezzetti.
Uygulaması var indirip bakabilirsiniz çok farklı güzel tarifler var denemenizi tavsiye ederim:)

Ha birde haftalık yemek listesi yapacam dedim.yok ya ben oyle sevmem işin büyüsü bozulcak ben hergun ne yermek pişecegini merak edince daha zevkli oluyor diger turlu ne pişecegini günler oncesinde bilmek istahımı kapatır diyor🤣 paşa ya bak.ben de bu yüzden yemek düşünme kısmını ona bıraktım bana liste yaptırmadı dusunsub dursun.birde süt ürünleri ve ypgurtlu seyler asla tüketmez.sebzede bamya ve patlıcan patates dısında asla yemez.patlıvanın hertürlüsünü cok sever.o enginarlar taze fasulyeler vs bizde hiç pişmez.bende artık 6 yıldır yapmaya yapmaya yemeklerin tadını unuttum alıstım.sebze de secıcı baklıyat sever.yogurtku seyler agzına koymaz sofrada varsa oturmaz beyfendi bu adama yemek yapmak oyle zor ki.bişey sunuyorum yok ya onun içine kaşar atılıyor asla yemem. Bişey sunuyorum ıyyy içinde sütmü olacak sakın yapma yemem.ee ebeyinkini yen ozaman diyorum🤣🤦🏼‍♀️
Paşa torunu mübarekler. Benimki bamya sevmezdi etli nohutlu yaptım etler nohutlar senin bamayalar benim dedim. Şimdi bamya yiyor çok şükür. Allahtan çok yemek seçmez önüne gelene ses etmez öyle nazlansa elimde kalırdı kesin 🤣