Kabul ediyorum işten gelince 1 saat mutfakta oyalanmayı sevmiyorum. İki kişi de girsek mutfağa, yine vakit geçiyor. Eşimle ikimizde acıkıyoruz zaten. İstiyorum ki ben hemen yemekleri ısıtırken eşim de tabakları koysun hemen yemek yiyelim. Çok sevemedim mutfağı zaten
Pazar günü yapıp dolaba atacağım ve en az çarşambaya kadar idare edecek hangi yemekleri önerirsiniz ? 2 tencere çorba yapsam diyorum bize yeter, patates, tavuk dayanmıyor diyorlar ama her yemekte de onlar var gibi. Bezelye, patlıcan da.pek sevmeyiz açıkçası.
Ne dersiniz? Perşembe cuma hamurişine mi başvurdak acaba?
Yaa üffff diye mutfağa girerseniz yemek yapmak işe dönüşür, yaptığınız da saatler sürer yerken tat alamazsınız
H.sonu bir tepsi börek veya poğaça yapın, yanına bir de kek yada kurabiye yarısını yiyin yarısını buzluğa atın, H.içi bir gün çıkarın sabahtan buzluktan akşama eve gelince yanına bir kısır yapın o arada böreği ısıtıp çayınızı demleyin, geçin tv karşısına keyfinize bakın
H.sonu kuru fasülye, nohut, yeşil mercimek gibi bir kuru bakliyat yapın, H.içi onu ısıtırken yanına bir pilav yapın, salata-yoğurt-turşu, 20dk da sofra hazır
H.sonu sevdiğiniz sebzelerden yarımşar kilo zeytinyağlı yemek yapın: barbunya, taze fasülye, pırasa, kereviz, karnabahar gibi….. zeytinyağlıyı hakkını vererek gerçek zeytinyağı çok çok az şeker kısık ateşte pişirir, piştikten sonra dereotu,nane, maydonoz,reyhan gibi otlar ekler piştiği kapta kapağını açmadan buzdolabına koyarsanız birkaç gün tadına doyum olmaz.
Sabahtan buzdolabından çıkarın akşama kadar oda ısısında kalsın, yanına bir bulgur pilavı yada makarna yapın mis gibi…
Zeytinyağlı durdukça lezzetlenir, birkaç günlük yemek hazır olur dolapta
H.sonu üç çeşit çorba yapın: tarhana, mercimek, yayla gibi….köfte yoğurun, adam başı kaçar tane yiyorsanız şekillendirip birer pişirmelik poşetleyip atın buzluğa
H.içi çorba ısınırken bir tava patates köfte kızartın, yanına cacık oldu bitti
H.içi hazırınızdaki bir diğer çorbayı ısıtın, o arada fırına hazır soslanmış kanat yada baget iki de patates doğrayın yanına atın, o arada rendeleyin iki havuç bir turptan salata, sofra hazır bile
H.içi üçüncü çorbanın yanına pişmiş balık alabilirsiniz yada adam başı birer balık patates atın fırına, söğüş yeşillik limon tamamdır
H.sonu et sote yada yada bayram kavurması gibi sade kavurma yada tavuk sote yapıp, H.içi yanına pilav ekleyip hazırınızdaki çorbayı ısıtıp ayranla güzel bir menü olur
H.sonu karışık dolma yapabilirsiniz: kabak, biber, patlıcan dolması, birkaç yaprak sarma yada karalahana beyaz lahana sarması katarsınız yanına, H.içi çorbanın yanına yoğurtla yeter bence
Küçücük tencereler, ısıtmaya uygun saklama kapları, cam saklama kapları edinin, yemeklerinizi, çorbalarınızı küçük tencerelerde iki tabaklık pişirin, mezeler salatalar yapıp cam kaplarda muhafaza edin, hergüne ilk günkü gibi taze lezzetli çeşitleriniz olur, uğraşmadan çok çeşitli sofralarınız olur
H.sonu alışkanlıklarınızı bilmiyorum, eğer uzun uzun çeşit çeşit kahvaltı etme alışkanlığınız yoksa H.içi bir akşam güzel bir kahvaltı edebilirsiniz: menemen, patates kızartması, lorlu biber kavurması, sucuklu yumurta, haşlanmış yumurta, kızarmış pastırma, kızarmış ekmek, tost, kanepe,birkaç çeşit peynir zeytin reçel……….
İşten dönerken döner ekmek, pide, gril tavuk, lahmacun gibi birşey alıp önden çorbayla bir akşamı atlatabilirsiniz