• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan kadının yemek problemi

Kendi adıma eşim pek çok şeye yadım eder ama onun yemek yapışına öncelikle benim tahammülüm yok. Benimseyip de hiçbir şeyin yerini öğrenmiyor ya da aklında tutamıyor. Ona çıraklık yapıp cinnet geçireceğime kendim yapıyorum. Hiç yapmıyor değil ama ancak salata makarna tarzı sıradan şeyleri yaptırıyorum
Offf aynıyız. Yeminle sen cık ben yaparım diyorum.gecen beyti kebabı yapcaz. Yemek yapacagın zaman beni uyandır ben yapacam dedi tamam fedm.kaldırdım hadi yemek yapcaz dedim geldi ee hani hazır degl bişey diyor ne mesela dedm tepsiyi versene yaglayıp dedi yagladım verdim.yufkayı cıkarsana dolaptan dedi cılardım.kıymaya sogan dograyop baharatlarasan dedi zaten yapmıstım onu cıkardım verdım dolaptan.yufkayı ıslatacak suyu bıle fırcayla hazır ettim.eee sarma işinide ben yapayım mi dedm yok zaten önemli kısmı saracak kısım diyor.ulan herseyı hazır ettim bi yufkaya kıyma koyup sardıç.fırına atacak diye ben içerde oturıyorum gelsene bu fırın kac derecede yanacak diyor.allah ucun gec otur ben yapsaydım daha sereflıydı dedm.şefler o basıt işlere krısmazlar diyor ajdnamf

Ben yemegi günlük yapiyorum çünkü herseyi yemeyen bir tayfa var evde. 5te isten cikiyorum. Salatasiyla beraber en az 3 çeşit yemegi 1.5 saatte hazir ediyorum. Kalanı oglen yiyoruz. Ertesi gün hop tekrar yemek yap. Benden daha çok yemek yapmaktan nefret eden biri yoktur sanmam.

Haftalık yemek menüsü yapılmalı bence . Ben çalışmıyorum şuan ama 2 yaşında bir bebeyle ev çok zor . Bu yüzden sürekli aşırı planlıyım . Akşam yemeğini yedikten sonra kaldırıp hemen diğer günün yemeğini yapıyorum.

Offf aynıyız. Yeminle sen cık ben yaparım diyorum.gecen beyti kebabı yapcaz. Yemek yapacagın zaman beni uyandır ben yapacam dedi tamam fedm.kaldırdım hadi yemek yapcaz dedim geldi ee hani hazır degl bişey diyor ne mesela dedm tepsiyi versene yaglayıp dedi yagladım verdim.yufkayı cıkarsana dolaptan dedi cılardım.kıymaya sogan dograyop baharatlarasan dedi zaten yapmıstım onu cıkardım verdım dolaptan.yufkayı ıslatacak suyu bıle fırcayla hazır ettim.eee sarma işinide ben yapayım mi dedm yok zaten önemli kısmı saracak kısım diyor.ulan herseyı hazır ettim bi yufkaya kıyma koyup sardıç.fırına atacak diye ben içerde oturıyorum gelsene bu fırın kac derecede yanacak diyor.allah ucun gec otur ben yapsaydım daha sereflıydı dedm.şefler o basıt işlere krısmazlar diyor ajdnamf
Benim eşim de tavuk sote yaparken böyle. Sebzeleri tavuğu ben doğruyorum o sadece tavada birleştiriyor ve yemeği kendi yapmış oluyor 🤦‍♀️🤣

Yemekleri işten gelince eşim yapıyor benim, benden bi saat daha erken geliyor işten. Bana kalsa günlük yapmaz önceki günden hazır ederim ama kendi uğraşmayı seviyor.

Onların kızartmadan farkı yokmus ya:KK43:
7-8 dk da 220 derecede kızaran yiyecekler kansorejen olusturur diyor uzmanlar.
Birde yeme alıskanlıgınızı değistiriyor ister istmez.
Normalda ayda 1 patates kızartması yiyorsanız,saglıklı diyip haftada 1 yeniyor gibi.
Valla ben genelde zaten çok sağlıklı falan yiyen biri değilim. Normal salatamı sebzemi falan yemeye çalışıyorum sadece. Evde ağırlıklı olarak tavuk, et, kızartma köfte, hamur işi vs tarzı besleniliyor. Bu nedenle hem etrafı kirletmeden, hem hızlı hem de daha az yağ ile yememizi sağlıyor en azından. Hız konusunda büyük avantaj sağladı. Fırında 1 saatte pişen tavuğu yarı enerjiyle 15 dakikada pişiriyorum ve pislik de çıkarmıyor. Bu nedenlerle tercih ettim memnunum.

Ben yemegi günlük yapiyorum çünkü herseyi yemeyen bir tayfa var evde. 5te isten cikiyorum. Salatasiyla beraber en az 3 çeşit yemegi 1.5 saatte hazir ediyorum. Kalanı oglen yiyoruz. Ertesi gün hop tekrar yemek yap. Benden daha çok yemek yapmaktan nefret eden biri yoktur sanmam.
Ben

Konserve yapın yemeği biraz fazla yapın Kaynar kaynar doldurup yeni kapak ile kapatıp soğuyunca buzdolabında saklayın esime yapıyorum açıp ısıtıyor şehir dışına gittim iki ay sonra geldim açtım yeni yapılmış gibi bütün sulu yemekler olur

5 yıldızlı otel aşçısı mübarekler, her şey hazır ayağına gelecek de sözde yemek yapacak. Lazım değil bacım ben yaparım 🤣 o yemek yaparken ben başka bir iş halletmeliyim ki yaptığı iş işe yarasın, başında ardında ben dolanacaksam az ötede oynasın hiç uğraşamam

5 yıldızlı otel aşçısı mübarekler, her şey hazır ayağına gelecek de sözde yemek yapacak. Lazım değil bacım ben yaparım 🤣 o yemek yaparken ben başka biriş halletmeliyim ki yaptığı iş işe yarasın, başında ardında ben dolanacaksam az ötede oynasın hiç uğraşamam
Erkekler mutfağa girince aklıma,instada dolaşan mercimek çorbası yapılmış mutfak geliyor ahfjdhsjshsjsj. Benimki Allah'tan çıkardığı bulaşığı falan kendi topluyor,hiç pis ve dağınık tezgah görmedim gittiğimde.:halay:

Erkekler mutfağa girince aklıma,instada dolaşan mercimek çorbası yapılmış mutfak geliyor ahfjdhsjshsjsj. Benimki Allah'tan çıkardığı bulaşığı falan kendi topluyor,hiç pis ve dağınık tezgah görmedim gittiğimde.:halay:
Ben yokken sağ olsun benimki de topluyor, çok şükür dağınık bir adam değil ama yemek yapmasın 🤣 o nerede bu nerede kavgasından boşanmak istemiyorum 🤣 sen şanslısın zaten adam mutfak konusunda çok marifetli. Gelsin sufleler gitsin balıklar mezeler 🤤

Benim eşim de tavuk sote yaparken böyle. Sebzeleri tavuğu ben doğruyorum o sadece tavada birleştiriyor ve yemeği kendi yapmış oluyor 🤦‍♀️🤣
Arkasından kalan yerleri siz temizliyorsunuz dimi 😀 Ocak filan yağ içinde kalıyor

Bende
Ben yokken sağ olsun benimki de topluyor, çok şükür dağınık bir adam değil ama yemek yapmasın 🤣 o nerede bu nerede kavgasından boşanmak istemiyorum 🤣 sen şanslısın zaten adam mutfak konusunda çok marifetli. Gelsin sufleler gitsin balıklar mezeler 🤤
Aynen benım esım de oyle benden yardım ıste yardım edeyım der o nerde bu nerde ben nıye bılmıyorum yerlerini sen evde olmasan aradığımı bulamıcam nıye yerlerini degıstırıyon abooo bırak bırak ben yaparım derım kalsın senın yardımın derım

Hanımlar şu an burada yaptığınız muhabbetin ne kadar saçma olduğunu lütfen farkedin. Erkekler beceriksiz değil siz böyle konuşmalarınızla resmen çanak tutuyorsunuz. Yemek yapabilmek aşırı zeka ve beceri isteyen bir şey değil. Mutfak bir kirlenr iki kirlenir sonra her şeyi öğreniler kadınlar gibi. Bu kadar. Lütfen kendinizi böyle şeylerle kandırmayın ve bunu da normalleştirmeyin gözünüzü seveyim ya.

Bende

Aynen benım esım de oyle benden yardım ıste yardım edeyım der o nerde bu nerde ben nıye bılmıyorum yerlerini sen evde olmasan aradığımı bulamıcam nıye yerlerini degıstırıyon abooo bırak bırak ben yaparım derım kalsın senın yardımın derım
Halbuki mutfakta hiçbir şeyin yeri değişmez ama ne hikmetse onlar öğrenemez.
Hanımlar şu an burada yaptığınız muhabbetin ne kadar saçma olduğunu lütfen farkedin. Erkekler beceriksiz değil siz böyle konuşmalarınızla resmen çanak tutuyorsunuz. Yemek yapabilmek aşırı zeka ve beceri isteyen bir şey değil. Mutfak bir kirlenr iki kirlenir sonra her şeyi öğreniler kadınlar gibi. Bu kadar. Lütfen kendinizi böyle şeylerle kandırmayın ve bunu da normalleştirmeyin gözünüzü seveyim ya.
Haklısın da sabrın da bir sınırı var, 8 yaşındaki kızım soğanın tencerenin tepsinin yerini biliyorken adam bilmiyorsa öğretmeye harcayacağım zamanı yemeği pişirmeye kullanıyorum. Benimki güzel temizlik ve ütü yapıyor o yeteneklerini değerlendirmek daha doğru şimdilik

Kaçta eve geliyorsunuz? 5-6 civarı geliyorsanız aslında çok zor değil, çalışmıyorum ama bebeğim küçükken yemek yapmama asla izin vermiyordu eşim gelince yapabiliyorduk.

Airfry kullanan herkes çabuk pişiriyor diyor düşünün bence.
Soğanı dondurulmuş doğranmış soğanlar var onlardan alabilirsin.
Baklagili fazla haşlayıp dondurabilirsiniz.
Köfteyi önceden yapıp buzluğa koyarsınız. hem top hem normal köfte şeklinde
Sebze yemeklerinde en oyalayan şey yıkayıp hazırlamak onları da yatmadan yaparsanız ertesi güne tencereye koymak kalır.
Evinizde garnitür bulundurun en kötü top köfteyle birlikte salçalı sulu yemek olur.

Ortalama böyle menümüz Sebze, bulgur pilavı ya da makarna
Köfte, pilav, yanına çorba zaten kolay oluyor ya
Tavuk makarna ya da fırına patates dilimleyip atmak, çorba varsa kalan çorba
Kahvaltılık, ya da dondurucudan börek vs.
Dışarıdan ya da baklagil yemeği.

Zeytinyağlı yemekler uzun süre dayanır.
Haftasonundan bunları yapıp, dolapta bekletebilirsiniz.
Eve geldiğinizde ise yanına bir balık, köfte vs ızgara ya da fırın yemeğiyle desteklerseniz oldukça kolay olur.