• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan kadının yemek problemi

Hanımlar şu an burada yaptığınız muhabbetin ne kadar saçma olduğunu lütfen farkedin. Erkekler beceriksiz değil siz böyle konuşmalarınızla resmen çanak tutuyorsunuz. Yemek yapabilmek aşırı zeka ve beceri isteyen bir şey değil. Mutfak bir kirlenr iki kirlenir sonra her şeyi öğreniler kadınlar gibi. Bu kadar. Lütfen kendinizi böyle şeylerle kandırmayın ve bunu da normalleştirmeyin gözünüzü seveyim ya.
Ben Ekşi Sözluk'te bilerek mutfakta beceriksiz gibi davranıp yemek derdini başından atan erkeklerin yazısını okumuştum. Şurada ikisi de çalışırken erkekler yemek yapamıyor canım deyip canları çıkana kadar yemek yapan kadınları zerre anlamıyorum .Nadiren yemek yapan insan elbette yavaş olur ve ortalığı dağıtır, çoğu farkında degil ama çocuğundan bahseder gibi .

Haftalık yemek menüsü yapılmalı bence . Ben çalışmıyorum şuan ama 2 yaşında bir bebeyle ev çok zor . Bu yüzden sürekli aşırı planlıyım . Akşam yemeğini yedikten sonra kaldırıp hemen diğer günün yemeğini yapıyorum.
Bende sabah kahvaltıyı hazırlarken o günün yemeğini yapıyorum.. hem kahvaltı hem yemek aradan cikiyor😀

Ya bi de sanki yıllardır sanki bu evde yaşamıyorlar gibi o nerde bu nerde diye soruyor o da beni deli ediyor 🙈😅
Benim eşim sormuyor saçma sapan bir şekilde acele acele dolapları karıştırıyor onun o tavırlarına gıcık oluyorum kendine de söylüyorum 😂 birşey bilmiyorsan sor ne karıştırıp duruyorsun 😄
Bende sabah kahvaltıyı hazırlarken o günün yemeğini yapıyorum.. hem kahvaltı hem yemek aradan cikiyor😀
Bence aşırı pratik yaaa sizin çocuk var mı 😄

konu biraz dağılmış ama ben birgün önceden yapmaya çalışıyorum. Elimden geldiğince haftasonuna beni uğraştıran el oyalayan pizza gibi yemekleri bırakıyorum.

Fırında Tavuk ve et sote gibi yemekleri tabi gününde yapıyorum ama bekleyecek yemekleri birgün önceden yapmaya çalışıyorum işten gelince kolay oluyor. Sizde öyle yapabilirsiniz küçük bir öneri ☺️

Bu benim de en sevmediğim konu.
Akşam eve gelmek en erken 7 buçuk oluyor. Ve o saatten sonra mutfağa girip yemek hazırlamak eziyet..
Bir de sabah okula gideceği için erken yatması gereken çocuğum için daha çok geriliyorum 🤷

Ama kendimce bu pratik yolları kullanıyorum.
Pazar günü bir çorba, kuru bakliyat, bir sebze yemeği yaparım.
Her seferinde ısıtılmayınca yemekler bozulmaz zaten dolapta.

Buzluğa mantı, yoğurulup yuvarlanmış köfte (ki en çok sevdiğim olay bu yanına patates falan kızartınca çocuk da kolay yiyor) , kolay erimesi için parçalara ayrılmış kıyma, sigara böreği veya dondurulmuş hazır börek koyarım.
Haftanın 3 günü yemekler yenir. Perşembe, cuma ciğer, balık, tavuk tarzı daha pratik şeyler yaparız.

Yoğurt mayalarım sürekli. Kışın turşu, yazın karpuz ve salata iyi oluyor çeşit olarak..

Yemek konusunda iyi olduğumu söylerler ki bende çok severim. Bebekten sonra benim yemek düzenim de tam olarak oturdu aslında. Haftada 1 gün (en az) balık yapıyorum. İnanın çalışmadanız da bebekli anneler bilir , saatlerce falan yemek yapamıyorsunuz. Bende ancak 1 saat buluyorum yemek yapmak için.
Diğer 2 gün mesela sebze yemeği yapıyorum. Kıymalı karnabahar , kıymalı bezelye gibi şeyler.
Çorbayı ise düdüklüde 15 dakikada yapıyorum. Salata konusunda çok zaman harcıyordum. Tupper aldım ona yapıyorum 3/4 gün taze duruyor.
Haftada bir gün kısır börek kahvaltı patates kızartması.tost vs

5 yıldızlı otel aşçısı mübarekler, her şey hazır ayağına gelecek de sözde yemek yapacak. Lazım değil bacım ben yaparım 🤣 o yemek yaparken ben başka bir iş halletmeliyim ki yaptığı iş işe yarasın, başında ardında ben dolanacaksam az ötede oynasın hiç uğraşamam
Ha birde haftalık yemek listesi yapacam dedim.yok ya ben oyle sevmem işin büyüsü bozulcak ben hergun ne yermek pişecegini merak edince daha zevkli oluyor diger turlu ne pişecegini günler oncesinde bilmek istahımı kapatır diyor🤣 paşa ya bak.ben de bu yüzden yemek düşünme kısmını ona bıraktım bana liste yaptırmadı dusunsub dursun.birde süt ürünleri ve ypgurtlu seyler asla tüketmez.sebzede bamya ve patlıcan patates dısında asla yemez.patlıvanın hertürlüsünü cok sever.o enginarlar taze fasulyeler vs bizde hiç pişmez.bende artık 6 yıldır yapmaya yapmaya yemeklerin tadını unuttum alıstım.sebze de secıcı baklıyat sever.yogurtku seyler agzına koymaz sofrada varsa oturmaz beyfendi bu adama yemek yapmak oyle zor ki.bişey sunuyorum yok ya onun içine kaşar atılıyor asla yemem. Bişey sunuyorum ıyyy içinde sütmü olacak sakın yapma yemem.ee ebeyinkini yen ozaman diyorum🤣🤦🏼‍♀️

İlk evlendiğim zamanlar hiç yazın sebze depolamaya, yoğurt mayalamaya, domates suyu yapmaya falan gerek görmezdim.

Bilmediğim şeyler de değil. Annem çok beceriklidir tarhanası, konservesi, turşusu, salamura yaprağı eksik olmazdı. Gerektiğinde yardım da ederdim.
Ama o evde olduğu için vakti vardı bunları yapmaya. Ben hep dışarıda çalışıp evde hazır yemek bulunca evlenince de yapmaya gerek görmedim.

Sonra baktım hayat hiç kolay değil. Öyle akşam eve giderken et, tavuk alıp fırına atmayla olmuyor. Astarı yüzünden pahalıya geliyor ki şimdi çok daha pahalı.
Hem de sebze ve çeşit şart. Yavaş yavaş pazarın yolunu tutmaya başladım. Çocuk olunca da pekişti tabi bu ihtiyaç 😂

Şimdi domates suyum, turşularım bir köşede durur. Buzlukta bamya, bezelye, köyden toplanmış taze fasulye var.
Yemeklerı ısıtıp sofrayı kurarken soğanı, salçayı kavurup dökerim donmuş sebzeyi. Ben akşam yemeğimi yerken o mutfakta pişer 😁

Yalnız buzlukta hazır olan mantı, sarma, köfte, sebze kadar büyük nimet yok bence 😂

Yazın daha fazla şey toplamam lazım köyden. Pazar, market el yakıyor 😁

Bence aşırı pratik yaaa sizin çocuk var mı 😄
Evet çocuk var..bizde de yemek vakti hiç belli değil.her an herkes acıkabilir.bazen dışarı çıkıyorum ve yoruluyorum.o sekilde yemek yapmak zor geliyor.oyüzden sabahtan yapıyorum rahat ediyorum

Ben bu konuda son iki yıldır bir düzen tutturmusum ki alnımdan öperim :KK51:
Hafta sonu bir tencere çorba yapıp iki konserveye paylaştırıp sicakken ağızlarını kapatıyorum. İkincisini Çarşamba günü gibi açtığımda taze yapmisim gibi oluyor tadı. Ve evet hafta boyu aynı çorbayı yiyoruz :oha: yine hafta sonu tuz ve zeytinyağıyla harmanladigim minik ekmekleri fırında kızartıp dolapta sakliyorum çorbanın lezzetini çarpı iki yapıyorlar zeytinyağı sağolsun.
Üç günlük yemek yapıyorum. Dondurucuda her daim duran yazdan kalan taze fasulye ve balık vardır. Bir seferde kilolarca sarımsak alıp soyup kilitli poşetlerde dondurucuda sakliyorum. Buzdolabı için cam saklama kaplarim var. Havuç ve salatalıkları yıkayıp soyup belli büyüklükte kesip o kaplarda en az beş gün ilk tazeliğinde saklıyorum. Haftanın yemek ve temizlik günü var. O günde yeşillik alıp hepsini yıkayıp kurutup Tupperlarda tüm hafta taze saklıyorum. Üç günlük yemegin ne olduğu hiç farketmez. Pişip soğuktan sonra dolapta sakliyorum. Yiyecek kadarını mikrodalgada isitiyorum. Perşembe günü dışardan söylüyoruz. Cuma günü balik salata fix. Cumartesi ton balikli salata makarna fix hiç değişmez bu iki gün. Pazar günü kim ne bulursa onu yiyor çünkü zaten yemek temizlik yapıyorum düzenli bir akşam yemeği yenmiyor. Hafta içi yemeklerin yanına muhakkak salata yaparım. Nohutlu fasulyeli barbunyali börülceli çok salata yaparım. O yüzden bu ürünlerin haşlanmış ürünleri muhakkak elimin altında bulunur. Almasaniz da haşlayıp saklayabilirsiniz. Mutfak benim için iki yıldır dert olmaktan çıktı. Dilerim siz de kendi tarzınızı bulursunuz. Bir de ekleme yapayım biz pizzayı çok seviyoruz. Pizza hamuru pişirip dondurucuda sakliyorum. Dilimlenmiş halde. Sucukları dilimleyip dondurucuya atıyorum. Pizza sosunu hazırlayıp kavanozda dolapta sakliyorum. Pizza isteyen istediği kadar dilimi cikarip sosunu sürüp kasar rendeleyip beş dk da pizza hazırlıyor. Mükemmel bir atıştırmalık veya öğün oluyor tavsiye ederim