Calisan kadin ve ev isleri

Çalışan bir kadın ev işlerine aynı zamanda yemeğe koşturmak zorunda değil. Sizi öyle manipüle etmiş ki kendinizde kusur arıyorsunuz. Yapmayın böyle…
En başından o tavizi vermeyecektiniz ama oturup konuşmaktan başka çareniz yok. En azından yatak odasından veya evi süpürüp bulaşıktan vs o sorumlu olacak siz de rahat rahat yemek yapacaksınız gibi gibi… İş bölümü olmadan çok zor kısa sürede yıpranır yaşlanırsınız.
Kaldı ki ev hanımı olanlar bile eşleriyle iş bölümü yapıyor erkek eve para getiriyor diye ev işlerine dokunmama gibi bir hakkı yok yani

Ya benim derdim yapmamak degil inaninki. Ama her seye dort dortluk yetisemiyorum yapamiyorum yani pratik degilim belkide bilmiyorum benim elimden gelmiyo
Niye yapmamak olmasın derdiniz ya.
Ev hanımı da olsanız her gün her gün birilerini doyurmak gibi bir sorumluluğunuz yok.
Ev hanımı olsam tabii ki çalışan ev halkına yemek hazırlarım, ama canım yapmak istemediğinde rahat rahat söylerim.
Çalışan biri olarak ise çeşit çeşit yemek nadiren yaparım, her gün yemek yapamam, yoğun günlerimde sorumluluk almam, bu evde gerginlik sebebi olamaz.

Evet. Lutfen eski konularim uzerinden yorum yapmayin.. ve disari arkadasimi gormek istedigim zaman ben ne yicem dio mesela.
E sende diyemiyor musun sakat mısın kalk yap senin kadınlığına kadar laf eden adamı kırmazsan incitmezsen çok uğraşırsın bu adamla bir kere sağlam kır şunu egosunu düşür ama bunu kavga ederek değil küçümser bir ifadeyle böyle böceğe bakar gibi düşünerek yap kavgaya çekerse kavga etme iyi dışarıdan yersin de arkanı dön git

Umarım öyle olmaz ama sonuçta kişilik yapısı bunu belli eder. Evde kendi annesine de yardım eder, temizlik yapar. Kadının görevi olarak bellememiş biri. Yani evlendik ama eşim 180 derece değişti diyebilmem için tamamen yalan söyleyen biri olması gerekir.
Ay umarım her şey gönlünce olsun. İyi olan çok kişi de var bu benim başıma gelen çok nadirdir o yüzden tümevarım yapmıyorum tabi. Benim eşim de 15 seneden fazladır yalnız yaşayan bir adamdı yani annesi veya birileri yapmıyordu kendi yapıyordu da neyse dediğim gibi nadir olan bir şeyi ben buldum diyelim 🥲

Ya benim derdim yapmamak degil inaninki. Ama her seye dort dortluk yetisemiyorum yapamiyorum yani pratik degilim belkide bilmiyorum benim elimden gelmiyo
Bu sizin pratik olmamanızla alakali degil herkes herseyi 4 4luk yapacak diye bir sey yok
Benim kardesim de esiniz gibi et/ tavuk yanina pilav/makarna ister bense tam tersi sebze severim hepsi 1 saatte yetismiyor biz de ayni evde sorun yaşıyoruz bazen ama o abla olsun diyip disaridan söylüyor sizinki gibi bir kural yok yine de ayni evde farkli düzen olmasi hosuma gitmiyor. Ben de yetisemiyorum diye annemi çağırdım o acidan sizi anlıyorum.
Esiniz de annelik bekliyor ama siz eşsiniz yani yemegi begenmediyse bile eline sağlık der yemese de kalkar kendine hazırlar normali budur. Sizinkisi daha buyumemis olgun değil

Bende zaten haftalik menu hazirliyorum. Her gun pilav yeriz yanina tavuklu yemek ve sebzeli yemek ister ben her zaman yetistiremiyorum sebzeli yemegi yanina

Bir de benden size tavsiye her gün her gün tavuk yedirmeyin erkeğin erkeklik hormonlarını bozar, kadınsılaştırır. Gerçi yanlış anlamayın ama eşiniz dahil toplumdaki ana kuzusu erkeklerin hormonları genel olarak bozuk. Kaynanalar gibi söylenmesinden yeterince belli oluyor. Erkek dediğin çoğu zaman işini kendi görür

Bir de benden size tavsiye her gün her gün tavuk yedirmeyin erkeğin erkeklik hormonlarını bozar, kadınsılaştırır. Gerçi yanlış anlamayın ama eşiniz dahil toplumdaki ana kuzusu erkeklerin hormonları genel olarak bozuk. Kaynanalar gibi söylenmesinden yeterince belli oluyor. Erkek dediğin çoğu zaman işini kendi görür
Hindi yaptim sevmedi. Ette pek yemek. Yani tek manti yapsam yetmez dedigim gibi ocagim biraz yavas hangi birini yapcam sasirdim artik

Boykottayim hic bir is yapmiyorum.

Bana cicek almiyosun dedim bi kere seviyorum cicekleri istiyorum dedi icimden gelmiyo dedi. O yuzden artik hicbiseye dokunmuyorum dedigim gibi ev gocuyo

Hindi yaptim sevmedi. Ette pek yemek. Yani tek manti yapsam yetmez dedigim gibi ocagim biraz yavas hangi birini yapcam sasirdim artik

Bana cicek almiyosun dedim bi kere seviyorum cicekleri istiyorum dedi icimden gelmiyo dedi. O yuzden artik hicbiseye dokunmuyorum dedigim gibi ev gocuyo

Fırın yemekleri daha pratik oluyor ama bence zaten bu süreçte yapmayın. O sevmiyor diye ona odaklanarak yemek yapmanızda ayrı bir hata kendinize yazık ediyorsunuz. Siz en son sevdiğiniz yemeği ne zaman yaptınız? En azından bir ay boyunca kendi damak tadınıza uyan yemekleri yapın bırakın onun sevip sevmediklerini

O pilav harici yemek yemiyor diye sorun cikariyor ki her gun pilav yenmez çeşitlilik önemli
Pek tabii sizin de cicek istemeniz normal yani o sizin isteklerinize onem vermiyor ama siz ona kul kole olun istiyor oyle bir dunya yok maalesef

Cok maas kazanip size hizmetci tutacak aşçı basi beyfendi.

Kendisi her gun pilav yemek isteyen bi insan. Lasagna yaptim cok guzel olmus ama pilavla ayni degerde, benim icin yapiyosun ama pilav seviyorum dedigi icin her gun pilav. Ve tavuklu bir yemek salata. Eh yaninada bisey ama zamanim kalmiyo
E pilav, tavuklu bir yemek ve salata yeter de artar daha yanına ne yapmanız gerekiyormuş ki?

Ben sahsen yapmam ama siz yapacaksaniz buzluga pratik syler yapin haftasonu zeytinyağlı sarma vs yapip buzlukta saklayin pogaca kek borek buzlukta fazla yemegi kaynar kaynar konserve yapin dolapta 1 hafta dayaniyor agzi sıkı olunca .
sonra efendim serbetli tatli yapip buzlukta saklasaniz sonra cozdurseniz bile ayni tadi oluyor misal baklava
Mezeleri onceden yapip koyabilirsiniz

Anneler alıştırıyor böyle. Kendi oğluma diyorum beğenmediysen aç kalabilirsin diye. Yani çocuğun önüne 3 tane çeşit şey koyup da çocuk beğenmedim diye zırıldayınca gidip beğenene kadar çocuğum aç kalmasın diye yemek yapan var. Böyle oluyorlar işte. Aç olan yer. Atla deve değil karın doyurmak. Bir de genel olarak "Yazık adama bütün gün çalışıyor, bir de evde iş mi yapsın?" gibi bir düşünce var saçma sapan. Sanki 2 bulaşık koyup da süpürge yapınca bir yerleri eksilir gibi. Kadın çalışınca beklentiler yine aynı ne hikmetse. Başta bana da böyle tepkiler falan verdiler oralı olmadım. Kadın çalışsa da çalışmasa da erkek de evde yardımcı olmalı. Baştan bunları konuşmak gerek. Evlilik kimsenin bütün beklentilerini karşılamak için yapılan bir şey değil.
Ne o juri gibi eleştirip duruyor? İnsanın sinirlerini zıplatmalık...

Evet maasim bana kaliyo. Esim evin giderleri ve alisveris ile mesul. Benim maasim kendime bende biriktiriyorum. Oyle anlasmistik. Kesinlikle yardimci istemiyo. Bana dedigi sey; bide kendine kadinim diyosun. Yani inaninki illa daginik yerler vardir ama evin genel goz onunde olan kismi oturma odasi ve mutfak hep topludur. Bana oyle dedikren sonra tek bir is bile yapmiyorum. Bugun videoya cekti evin daginikligini ki cocu kendi yedigi ictigi sehler bikax gundur konusmuyodum bugun sinir krizi gecirdim
Eşiniz çok çok fazla ayıp ediyor. Ev düzeni, yemeği bu kadar önemliyse kendisi de bir işin ucundan tutmalı veya hizmetçi tutmalı. Bu ikisine razı değilse ev hanımıyla evlenseymiş keşke.

Son düzenleme:
Evet maasim bana kaliyo. Esim evin giderleri ve alisveris ile mesul. Benim maasim kendime bende biriktiriyorum. Oyle anlasmistik. Kesinlikle yardimci istemiyo. Bana dedigi sey; bide kendine kadinim diyosun. Yani inaninki illa daginik yerler vardir ama evin genel goz onunde olan kismi oturma odasi ve mutfak hep topludur. Bana oyle dedikren sonra tek bir is bile yapmiyorum. Bugun videoya cekti evin daginikligini ki cocu kendi yedigi ictigi sehler bikax gundur konusmuyodum bugun sinir krizi gecirdim
Valla çoluk çocuğa karıştığında hapı yutacaksın onu söyleyeyim.

Kendisi her gun pilav yemek isteyen bi insan. Lasagna yaptim cok guzel olmus ama pilavla ayni degerde, benim icin yapiyosun ama pilav seviyorum dedigi icin her gun pilav. Ve tavuklu bir yemek salata. Eh yaninada bisey ama zamanim kalmiyo
Bu kadar yemeği biz dört günde falan yeriz heralde. Eşiniz shrek mi?

Merhaba kizlar

Ben pazartesinden cumaya kadar 9-17 calisan bi kadinim. Sirketin bi bolumunden sorumluyum yani bi mesuliyetim var is yerinde. Yillardir calisiyorum.

Esimle dort ay olacak evleneli. Evlendigim gunden beri bir gun bile izin almadim. Hem maasima onem verdigim icin hemde oyle pat diye gelmiyorum diyemem bi mesuliyetim oldugu icin.

17:30gibi evde olup uzerimi degismeden yemek hazirliyorum. Pilav tavuklu bi yemek ve salata. Oyle sevdigi icin esim. Zamanim kalirsa yanina patates mesela.
Camasirla ilgileniyorum hizli bir evi supuruyorum misal. Esimde calisan bi insan saat 19 gibi evde oluyo. Ocak biraz yavas anca hazirliyorum. Ikincu gun ayni yemegi tercih etmez esim bu arada.

Herneyse esim tabi annesinin evinde farkli alismis. Annesi 60 yas ustu evde olan ve zamani olan bi kadin. Esimin gozunde hicbirsey yapmiyorum yemek yarim saatlik is der hep. Begendiremiyorum ve artik tartismalar cogaliyo.

Ben ev kadini degilimki? Yani ev kadini olmakta basli basina bir meslek benim gozumde. Ben disarda calisan bi insanim kendime dahi zamanim olmuyo adapte olmaya calisiyorum yeni duzenime cunku ailemin evinde rahatti tabi.

Size sormak istiyorum yanlismiyim yada tembelmiyim. Yoksa esim mi beklentileri yuksek?

Bu arada yeni denedigim yemekleri koklar oyle yer. Koklar sevmezse geri tabagima koyar ve bu gibi seyler motivemi dusurup yemek yapmadigim gunlerde oluyo. Artik gercekten saskinim piskolojime etki yapti. Kendimi yetersiz bi kadin goruyorum.

Bi kucuk evi toparlayamiyosun benden ev kadini olmami bekliyosun dedi halbuki tek sordugum biraz destek ve hosgoru. Buda olan iletisim sorunu neyse.

Bu arada ev daginik falan kesinlikle degil. Kucuk oda var erzak dolabi gibi orasi biraz daginik evet kabul ediyorum ama oraya istedigim seyleri almak icin para biriktiriyorum. Duzene sokmak icin.

Fikirlerinize ihtiycim var.
Adamın beklentileri yüksek, ağzına carparim . Hem çalış ,hem eve gel yemek yap ,ev işi . Sizi robot sanıyor . Kendiside yapacak , baştan alistirin sonra sürekli sizden hizmet bekler. İkinizde çalışıyorsunuz aynı şekilde yardimlasarak yapmanız gerekir. Haftasonu içinde temizlikçi cagirin kendinizi parçalamaya değmiyor

X