Calisan kadin ve ev isleri

Tam benim konum 😂
Ben 5 aylık evliyim, evden çalışıyorum ve vardiyalı her hafta değişiyor çalışma saatlerim. Yorgun değilsem yemeği yapıyorum yorgunsam eşimle beraber yapıyoruz ya da dışardan yiyoruz. Ev toplama kısmında her gece yatmadan önce 20 dk evi beraber topluyoruz falan. Bunun sırrını söyleyeyim sana yapmamak.
Bir şeyi sürekli yaparsan senin görevin olur. Sen eşine, ben çalışıyorum bu yüzden annen gibi olmamı bekleyemezsin ev hanımı değilim. İkimizde çalışıyoruz ikimizde yoruluyoruz. Ya beraber yapalım ya da dışardan yiyelim bana fark etmez de. Bu ne ya canına yazık hem dışarda yoruluyorsun hem de evde bi de taktirde görmüyorsun.

esim tabi annesinin evinde farkli alismis. Annesi 60 yas ustu evde olan ve zamani olan bi kadin

Siz sanki baba evinde her gün iş mi yapıyordunuz? Anasına alışmışsa gitsin o evde kalmaya devam etsin.

Hem çalışsın karım hem ev hanımı olsun zihniyeti bencillikten başka bir şey değil

Ikincu gun ayni yemegi tercih etmez esim bu arada.

Esimin gozunde hicbirsey yapmiyorum yemek yarim saatlik is der hep

Begendiremiyorum ve artik tartismalar cogaliyo.

yeni denedigim yemekleri koklar oyle yer. Koklar sevmezse geri tabagima koyar

Kesinlikle yardimci istemiyo. Bana dedigi sey; bide kendine kadinim diyosun.

Bugun videoya cekti evin daginikligini ki cocu kendi yedigi ictigi sehler

disari arkadasimi gormek istedigim zaman ben ne yicem dio mesela.
Adam tam bir andaval. Sizin böyle bir yaşam formuyla evli kalmanız için nasıl bir motivasyonunuz var merak ettim.

Merhaba kizlar

Ben pazartesinden cumaya kadar 9-17 calisan bi kadinim. Sirketin bi bolumunden sorumluyum yani bi mesuliyetim var is yerinde. Yillardir calisiyorum.

Esimle dort ay olacak evleneli. Evlendigim gunden beri bir gun bile izin almadim. Hem maasima onem verdigim icin hemde oyle pat diye gelmiyorum diyemem bi mesuliyetim oldugu icin.

17:30gibi evde olup uzerimi degismeden yemek hazirliyorum. Pilav tavuklu bi yemek ve salata. Oyle sevdigi icin esim. Zamanim kalirsa yanina patates mesela.
Camasirla ilgileniyorum hizli bir evi supuruyorum misal. Esimde calisan bi insan saat 19 gibi evde oluyo. Ocak biraz yavas anca hazirliyorum. Ikincu gun ayni yemegi tercih etmez esim bu arada.

Herneyse esim tabi annesinin evinde farkli alismis. Annesi 60 yas ustu evde olan ve zamani olan bi kadin. Esimin gozunde hicbirsey yapmiyorum yemek yarim saatlik is der hep. Begendiremiyorum ve artik tartismalar cogaliyo.

Ben ev kadini degilimki? Yani ev kadini olmakta basli basina bir meslek benim gozumde. Ben disarda calisan bi insanim kendime dahi zamanim olmuyo adapte olmaya calisiyorum yeni duzenime cunku ailemin evinde rahatti tabi.

Size sormak istiyorum yanlismiyim yada tembelmiyim. Yoksa esim mi beklentileri yuksek?

Bu arada yeni denedigim yemekleri koklar oyle yer. Koklar sevmezse geri tabagima koyar ve bu gibi seyler motivemi dusurup yemek yapmadigim gunlerde oluyo. Artik gercekten saskinim piskolojime etki yapti. Kendimi yetersiz bi kadin goruyorum.

Bi kucuk evi toparlayamiyosun benden ev kadini olmami bekliyosun dedi halbuki tek sordugum biraz destek ve hosgoru. Buda olan iletisim sorunu neyse.

Bu arada ev daginik falan kesinlikle degil. Kucuk oda var erzak dolabi gibi orasi biraz daginik evet kabul ediyorum ama oraya istedigim seyleri almak icin para biriktiriyorum. Duzene sokmak icin.

Fikirlerinize ihtiycim var.
Çok fazla şey yapıyorsun. 4 aylık evlilik için eşin fazla kaba.

Böyle başlar herşey. Sağdaki soldaki üst katta oturan komsu kadınlar nasıl yapıyordur falan filan... Hepsi aynı hepsi. Şimdiden baslamissa ilersini düşünemiyorum. Eve köpek mi aldınız koklayarak yemeğe karar veriyormuş? O zaman annesi yemeğini temizligini yapıp ,memeden kesememis evladının arkasını toplasın çekip gitsin evine her gün . Siz çocuk evlat edinmediniz, müşterek bir hayatı Paylaşmak için aynı çatı altındasiniz.

Evet maasim bana kaliyo. Esim evin giderleri ve alisveris ile mesul. Benim maasim kendime bende biriktiriyorum. Oyle anlasmistik. Kesinlikle yardimci istemiyo. Bana dedigi sey; bide kendine kadinim diyosun. Yani inaninki illa daginik yerler vardir ama evin genel goz onunde olan kismi oturma odasi ve mutfak hep topludur. Bana oyle dedikren sonra tek bir is bile yapmiyorum. Bugun videoya cekti evin daginikligini ki cocu kendi yedigi ictigi sehler bikax gundur konusmuyodum bugun sinir krizi gecirdim

Koyulattığım yere dikkat. Boşanma davası için delil topluyor. Kafasında bi köşede boşanmak var. Hazırlıklı olun.

Ben şu an doğum yaptığım için çalışmıyorum ama önceden eşimde bende 08.00-17.00 olarak çalışıyorduk. İstesem yardımcı olur ama ben istemiyorum. Bu huyum çok garip ama eşimin yaptığını beğenmiyorum hiç. Temiz titiz biridir bu arada ama yok illa ben yapıcam. Bir de mesela bi yemek hazırlıyo ya da kahvaltı anam anam mutfakta ne varsa farklı yerlerde benim gibi toplu bi şekilde ilerleyemiyor. Bi keresinde de ben süpüreyim sen vilada ile sil demiştim kolumuzu bacağımızı kırmadığımıza şükrediyorum köpük içinde kalmıştı her yer çok ilaç koymuş meğersem. Aslında yardım etmesinden ziyade size yaptığı tavrı bence sizi etkilemiş çünkü gerçekten çok kötü. Siz hem çalısıyor, yemek yapıyor, evi temizliyor, çamaşırları uğraşıyor… bir sürü yani. Bir eline sağlık demesi çok zor değil. Ev mis gibi kokuyor demesi çok zor değil. Bazı arkadasların dediği gibi yapmayın. Mecbur kalınca essek gibi yapacak. Yemekte yapmayın dışardan yiyelim ya da yardım et diyin.

Merhaba kizlar

Ben pazartesinden cumaya kadar 9-17 calisan bi kadinim. Sirketin bi bolumunden sorumluyum yani bi mesuliyetim var is yerinde. Yillardir calisiyorum.

Esimle dort ay olacak evleneli. Evlendigim gunden beri bir gun bile izin almadim. Hem maasima onem verdigim icin hemde oyle pat diye gelmiyorum diyemem bi mesuliyetim oldugu icin.

17:30gibi evde olup uzerimi degismeden yemek hazirliyorum. Pilav tavuklu bi yemek ve salata. Oyle sevdigi icin esim. Zamanim kalirsa yanina patates mesela.
Camasirla ilgileniyorum hizli bir evi supuruyorum misal. Esimde calisan bi insan saat 19 gibi evde oluyo. Ocak biraz yavas anca hazirliyorum. Ikincu gun ayni yemegi tercih etmez esim bu arada.

Herneyse esim tabi annesinin evinde farkli alismis. Annesi 60 yas ustu evde olan ve zamani olan bi kadin. Esimin gozunde hicbirsey yapmiyorum yemek yarim saatlik is der hep. Begendiremiyorum ve artik tartismalar cogaliyo.

Ben ev kadini degilimki? Yani ev kadini olmakta basli basina bir meslek benim gozumde. Ben disarda calisan bi insanim kendime dahi zamanim olmuyo adapte olmaya calisiyorum yeni duzenime cunku ailemin evinde rahatti tabi.

Size sormak istiyorum yanlismiyim yada tembelmiyim. Yoksa esim mi beklentileri yuksek?

Bu arada yeni denedigim yemekleri koklar oyle yer. Koklar sevmezse geri tabagima koyar ve bu gibi seyler motivemi dusurup yemek yapmadigim gunlerde oluyo. Artik gercekten saskinim piskolojime etki yapti. Kendimi yetersiz bi kadin goruyorum.

Bi kucuk evi toparlayamiyosun benden ev kadini olmami bekliyosun dedi halbuki tek sordugum biraz destek ve hosgoru. Buda olan iletisim sorunu neyse.

Bu arada ev daginik falan kesinlikle degil. Kucuk oda var erzak dolabi gibi orasi biraz daginik evet kabul ediyorum ama oraya istedigim seyleri almak icin para biriktiriyorum. Duzene sokmak icin.

Fikirlerinize ihtiycim var.
Annesi her gün yumurta mı pişiriyordu yarım saatte
Çocuk olunca ne olacak şimdiden sorumluluk yükleyin kendisine

Evet maasim bana kaliyo. Esim evin giderleri ve alisveris ile mesul. Benim maasim kendime bende biriktiriyorum. Oyle anlasmistik. Kesinlikle yardimci istemiyo. Bana dedigi sey; bide kendine kadinim diyosun. Yani inaninki illa daginik yerler vardir ama evin genel goz onunde olan kismi oturma odasi ve mutfak hep topludur. Bana oyle dedikren sonra tek bir is bile yapmiyorum. Bugun videoya cekti evin daginikligini ki cocu kendi yedigi ictigi sehler bikax gundur konusmuyodum bugun sinir krizi gecirdim

Benim esimin boyle sacma sapan tavirlari olsaydi ben de yetemedigimi dusunurdum acikcasi ne zor bi insan, biraz olsun falso vermis olmali kendisi nisanliyken?

Annesine sizin icin para karsiligi yemek yapmasini teklif edin, madem sizden annesinin performansini bekliyor, belki annesine para teklifi yapmaniz rahatsiz eder de akli basina gelir.

Bir de evinize robot supurge alin, 2 gune bir evi o supursun.

Ayrica Jaime Oliver'in 20 dk, 15 dk da sahane yemekler yaptigi bi programi var, onu izleyip ilham alabilirsiniz.

Umarim akli basina gelir, takdir etmeyi bilmeyen insanla yasamak cok zordur, tam bosamalik.

Siz evlenmeden önce konuşmadınız mı bunları? Her gün sana değişik değişik yemek yaparım paşam mı dediniz? Ne vaat ettiniz de şu an beğenmiyor? Hayırdır çükü altından mı?
Şok içindeyim, kendinizi neden bu kadar ezdirdiniz? Neden her gün yemek pişiriyorsunuz?
Çalışan bir kadınım. Şu an çocuğumuz olduğu için evde her gün tencere yemeği oluyor. Ama öncesinde şöyleydi düzenim dondurucuda köfte tavuk vs olur. Yanına bir zeytinyağlı veya actifryda sebze kızartma vs yapardım kendime gelir gelmez yerdim. Eşim geç gelirdi. Kendine makarna falan koyardı bazen benden pilav isterdi. Bi zeytinyağlı yapsam 3 gün yerdik mest olurduk. Bazen eşim kahvaltı sofrası kurardı akşamları çayla öyle geçiştirirdik. Yani bunlar önemli şeyler değil karın doyar. Ama Sizin eşiniz bencil ve kötü kalpli bir adam. Size hiç merhameti yok.
Kimsenin karnını doyurmak zorunda değilsiniz. Evde oturan bir insan olsanız insaniyet namına bir kap yemek pişirseniz iyi olabilir tabi 😂 ama çalışıyorken asla.
Tam kafasına tavayla vurmalı herif ya nereden buluyorsunuz bunları.

Evlendiginiz erkek- eş diyemeyeceğim- saygısız bencil bir insan.
Nedemek sen de kadın mısın?
Bu hitabı yapıyorsa evli olduğu kadına gururlu davransın boşanma davası açsın yoksa erkeğim diye geçinmesin.

Evlenmeden önce bence erkeklere kadınlar ne yemek yaparsın, yemek yapmayı biliyor musun diye sormalı. Boylece kadının beklentisini anlarlar.

Edit: Bir de yorumlarda adamın her gün farklı yemek istemesi tepki çekmiş. Allah aşkına neden kocalarınız evde yemek yapmıyor ve sizden her gün farklı çeşit istemediği için minnnettar oluyorsunuz!? Çalışıyorsanız eşinizle beraber mutfağa girmelisiniz. Sizden her gün farklı çeşit istememesi lütuf değil. Bu kadar cinsiyetçi düşünmeyin lütfen. Çoğunuzun kocası sizden kredi falan ödemesini bekliyor ama evde hep yemeği yapan sizsiniz!

Bende çalışan biriyim eşimle aynı saatte geliyoruz.ben gitmeden yemeği yapıyorum eşimde salata yada sofra kurmayı yapiyo.zorlasam temizlikte yapar ama ben takıntılıyim kimse yapsın istemiyorum.esiniz geç geldiği icin size atmış herşeyi.madem yapmiyo bari ses etmesin.daginiksa buyursun kendi toplasın.

Gerilim filmi olsa imdbden 9 alir. Kendinize bunu mu reva gormek icin evlendiniz? Yemesin ac kalsin siz keyfinize bakin. Adam kendine sponsorlu hizmetci tutmus, kabaliga bakar misiniz yuh yani koklayacak, yemeyecek soylenecek? Siz de bunlari hakli mi goruyorsunuz? Eviniz daginik olsa ne olacak dunyaya duzen borcunuz mu var da mahcup mahcup surasi daginik vs diyorsunuz? Bence uc bes gun birakin evi, isten geldiginiz gibi kendinizle ilgilenin, ne hali varsa gorsun. Tabi bunu yapmadan once konusma yontemini deneyin. Kendinizi ifade edin. Anlamazsa ne hali varsa gorsun.

Evet oyle dedim. Bana dedigi sey senin derdin zaten calismamak? Pardon ben yillardir calisan insanim evde duramamki. Meseleyi farkli yere cekiyo
Esas kendisinin derdi bedava hizmetci tutmak. Piskinlik yapip uste cikmaya calisiyor aklinca.

Evet oyle dedim. Bana dedigi sey senin derdin zaten calismamak? Pardon ben yillardir calisan insanim evde duramamki. Meseleyi farkli yere cekiyo
manipüle ediyo ş-refsiz. Bu herif bir günde böyle olmadı niye göz yumup evlendin ki?
konu sahibi ya çalışmaya devam edip eve para getir o da iş bölümüne katılsın katılana kadar evi bok götürsün yada işten çık s*ke s*ke(inş ban yemem) istediğin herşeyi aldır evi o geçindirsin.

X