- 26 Şubat 2025
- 105
- 68
- 13
- 30
- Konu Sahibi Hulyaozbk51
-
Kocasını en iyi kendi tanır. Öyle çözüm üretmesi lazım ki bu düzen bozulmali. Yani kadın için çok zor durum.Adam çalışan kadına destek olmazken işsiz kadına olur mu?
İyice adamın eline düşecek.
İşten ayrılmak yapılacak en büyük aptallık olur
Kadın iş hayatından olduktan sonra boşansın evet çok mantıklı.12 yıl yapmamış. Siz ilk zamanlarda alıştırmassiniz. Erkekleri nasıl alistirirsaniz öyle gider. Sizce bu adam 12 yıldan sonra yapacak mı hayır. Ya yardımcı tutacak ya da kadın kendine iyilik yapıp işi birakacak. Adamin işi ne ? Oldu calismasin da. Eşek gibi çalışacak evine bakacak o zaman. Yok öyle her şeyi kadın yapsın.
Sizin dediğinizi yapsa bu kadın sonu boşanma olur. Bunu taaa evlendiği ilk zaman yapsaydi o zaman kimsenin zoruna gitmezdi.
Tamam alıştırmamış, kendi koşarak yapmış bir hata.Sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa? Bir müddet sonra o evde nasıl durulacak? O evi bu adam temizleyecek mi? Huzursuzluktan başka bir şey değil. Zamanında alistiracakti adamı ev işlerine.
Bir de kadın işinden olacak, kazandığı paradan olacak. Bedava hizmetçi olmak için.Tamam alıştırmamış, kendi koşarak yapmış bir hata.
Siz diyorsunuz ki şimdiden sonra da alttan alsın.
Sebep, huzursuzluk çıkmasın.
Çıkarsa çıksın ya hu, neden huzursuzluk çıkmıyor, neden evi bok götürmüyor, neden evin huzuru kadından soruluyor.
Bir kere de huzursuzluk çıksın, alt üst olsun.
Şems gibi kkonuşturmayın beni, nereden biliyorsun altının üstünden iyi olmadığını diye özlü söz yapıştıracağım şimdi
Tepeme bu kadar binseler ay yavaş yavaş alıştırmayın demem, bir anda aradan çıkarırım 12 yılı.
Sonra adam düşünsün.
Not:Tavsiye değildir, kendi şartlarınıza uyarlayınız.
Annem yillarca hayati kendine zehir etti o duzen temizlik takintisi yuzunden. Ev bitmez, her saniye dagilir kirlenir. Kendinize kural koyun. Sadexe su zmanalarda su kadar is.yapacagim diye. Aksi halde surekli kosturur ve hayatinizi cekilmez hale getirirsiniz. Her gun en azindan 2 saat ayaklarinizi bombos bir zihin ile uzatip keyif yapma kuraliniz olsun. Kahve rutini gibi dusunun. O 2 saat hicbir seyi aksatmaz.
Her şey kâgit üzerinde olduğu gibi olsaydı 12 sene bu kadın böyle her şeyi omuzlamazdi. İş yapmayana nasıl yaptıracaksanız? Lafla peynir gemisi yürümüyor. O zaman sömürülmeye devam etsin ne diyim yani.Kadın iş hayatından olduktan sonra boşansın evet çok mantıklı.
Neden güzel işi varken evi daha çok temizlemek için işten ayrılsın.
İşten ayrılmak bir seçenek dahi olamaz.
Ne dediğinizin farkında değilsiniz bence.
Beraber dağılan evi toplamak, beraber yenecek yemeği yapmak için kadın kariyerinden neden olsun. O ev işleri o evde yaşayan herkesin işi. Bunu üstüne almak için neden adamın eline bakmaya başlasın.
Daha saçma bir öneri duymamıştım şahsen.
Sakın konu sahibi işi bırakayım demeyin. Ya iş yapsın ya yardımcı tutun ama asla işi bırakacağınızı söylemeyin.
Tabi canım, adam cezalandırılacak güya.Bir de kadın işinden olacak, kazandığı paradan olacak. Bedava hizmetçi olmak için.
Uyarınız güzelmiş ama alt üst edecek seviyedeyim zatenTamam alıştırmamış, kendi koşarak yapmış bir hata.
Çıkarsa çıksın ya hu, neden huzursuzluk çıkmıyor, neden evi bok götürmüyor, neden evin huzuru kadından soruluyor.
Şems gibi konuşturmayın beni, nereden biliyorsun altının üstünden iyi olmadığını diye özlü söz yapıştıracağım şimdi
Tepeme bu kadar binseler ay yavaş yavaş alıştırayım demem, bir anda aradan çıkarırım 12 yılı.
Sonra adam düşünsün.
Çok doğru işten çıkmam ama yardımcı alacağım ve konuşacağımTabi canım, adam cezalandırılacak güya.
Sonra ev işlerinin yanında hop harcadığı her kuruşun hesabını verme eklentisi, hop sosyal hayattan kopma eklentisi.
Vala iyi hoş da Türkiye erkeklerini biliyorsunuz ne diyeyim. Hep baştan nasıl alistirirsa öyle gider. Bu altın bir kuralTamam alıştırmamış, kendi koşarak yapmış bir hata.
Şems gibi konuşturmayın beni, nereden biliyorsun altının üstünden iyi olmadığını diye özlü söz yapıştıracağım şimdi
Tepeme bu kadar binseler ay yavaş yavaş alıştırayım demem, bir anda aradan çıkarırım 12 yılı.
Sonra adam düşünsün.
Sonunuz hayr olur inşaallah. Kocanızı en iyi siz tanırsınız. Tölere edilecek durum olsaydi bu kadar dolunup tasilmazdi diye düşünüyorum.Uyarınız güzelmiş ama alt üst edecek seviyedeyim zaten
Adam çalışan kadına destek olmazken işsiz kadına olur mu?Her şey kâgit üzerinde olduğu gibi olsaydı 12 sene bu kadın böyle her şeyi omuzlamazdi. İş yapmayana nasıl yaptıracaksanız? Lafla peynir gemisi yürümüyor. O zaman sömürülmeye devam etsin ne diyim yani.
Erkekler de ortak yaşam alanı bilinci olan kaç tane var Allah aşkına ya.. Sanki Türkiye'den başka yerde yaşıyorsunuz. Sizin kocanız yapıyor diye herkes yapacak diye bir şey mi var? Maddi gücü yoksa birini de ev temizliği için alamaz. O zaman ne olacak ? Adam şunu mu anlayacak aaa evett ben iş yapmalıyim yoksa benim evliliğim bitecek. Ya da şunu mu diyecek. Bu ne yaa evde düzen yok bişey yok. Böyle evlilik mi olur deyip boşanacak. Haa bosanirsa da zaten olay kendiliginden gelişecek. Tabii konu sahibi boşanmak istemiyorsa bunu göze alacak mı?
Boşanmaz sanmam ama konuşacağım kadında alacağım bıktım çünki teşekkür ederimHer şey kâgit üzerinde olduğu gibi olsaydı 12 sene bu kadın böyle her şeyi omuzlamazdi. İş yapmayana nasıl yaptıracaksanız? Lafla peynir gemisi yürümüyor. O zaman sömürülmeye devam etsin ne diyim yani.
Erkekler de ortak yaşam alanı bilinci olan kaç tane var Allah aşkına ya.. Sanki Türkiye'den başka yerde yaşıyorsunuz. Sizin kocanız yapıyor diye herkes yapacak diye bir şey mi var? Maddi gücü yoksa birini de ev temizliği için alamaz. O zaman ne olacak ? Adam şunu mu anlayacak aaa evett ben iş yapmalıyim yoksa benim evliliğim bitecek. Ya da şunu mu diyecek. Bu ne yaa evde düzen yok bişey yok. Böyle evlilik mi olur deyip boşanacak. Haa bosanirsa da zaten olay kendiliginden gelişecek. Tabii konu sahibi boşanmak istemiyorsa bunu göze alacak mı?
Etmeyeceğim artık o hiçbirşey yokmuş gibi davaranıyor gidelim gelelim ne izleyelim tmm çıkalım alalım felanSonunuz hayr olur inşaallah. Kocanızı en iyi siz tanırsınız. Tölere edilecek durum olsaydi bu kadar dolunup tasilmazdi diye düşünüyorum.
Kocasını en iyi kendi tanır. Öyle çözüm üretmesi lazım ki bu düzen bozulmali. Yani kadın için çok zor durum.Adam çalışan kadına destek olmazken işsiz kadına olur mu?
Asla yapmam o işi çıkmam yani iştenAdam çalışan kadına destek olmazken işsiz kadına olur mu?
İnanın zorKocasını en iyi kendi tanır. Öyle çözüm üretmesi lazım ki bu düzen bozulmali. Yani kadın için çok zor durum.
Ya bende yaparım inşallahBenim annem babam böyleydi. Eşimin ailesi tam tersi. Anne hizmet eder çocuklar - eşler yer kafasında. Ama benim eşim Allah’a şükür babasına benzememiş o konuda. Ben ev için kendimi strese sokmam. Bırakırım dağınık kalsın. O gün temizlik yapasım yok ama saçlarımı yapasım varsa saçlarımı yaparım. Kendime vakit ayırırım. Bu beni psikolojik açıdan rahatlatıyor çünkü.
Ben sizi anlıyorum. Çok da hak veriyorum. Yani gemileri yakmanız lazım. Allah yardımcınız olsun.İnanın zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?