Çalışan kadın eş ve anne olmak bıktım

Hulyaozbk51

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
105
68
13
30
Kızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim

Son düzenleme:
Ben eşimle bu konuda konuştuğumda eşimin kolaya kaçma şekli yardımcı tut demesi ben de diyorum ki günlük işler de var her şeyi yardımcı yapamaz zaten gelse gelse en fazla 2 haftada bir gelir. Bizim durum o kadar da iyi değil yani.
Şimdi ben ücretsiz izindeyim 1.5 yaş bebeğim var. çalıştığım zaman ne olacak diyorum.
En azından bazı basit şeylere ikna etmeye başladım. Yemek tabağını masadan alıp suya tutuyor mesela bu da bi başarı ama sevmeyince sevmiyor temizliği sevmiyorum diyor. Çok nadiren ayda iki ayda bir ev süpürür.
bir de sabah bebeğim erken kalkıyor 7 de 7.30 a kadar ona veriyorum işe hazırlanmadan önce.
İşte en azından bazı basit şeyleri alamaz mı hiç sevmediği bir işi değil de biraz daha yapabileceği bir iş.
Çok büyük değişim olacağını sanmam ben de bebek doğduğundan beri 20 kere konuştum ama biraz önemsediğini görürsem ona şükrediyorum artık. Çok fazla konuşmak da etkisini yitiriyor ayrıca bir kere konuşulacak etkili olacak yoksa olmuyor

Kadın iş hayatından olduktan sonra boşansın evet çok mantıklı.
Neden güzel işi varken evi daha çok temizlemek için işten ayrılsın.
İşten ayrılmak bir seçenek dahi olamaz.
Ne dediğinizin farkında değilsiniz bence.
Beraber dağılan evi toplamak, beraber yenecek yemeği yapmak için kadın kariyerinden neden olsun. O ev işleri o evde yaşayan herkesin işi. Bunu üstüne almak için neden adamın eline bakmaya başlasın.
Daha saçma bir öneri duymamıştım şahsen.
Sakın konu sahibi işi bırakayım demeyin. Ya iş yapsın ya yardımcı tutun ama asla işi bırakacağınızı söylemeyin.

Birde arkadaşlar burada bazı söylemler çok ağdalı ve iğneli.
Arkadaş birşey danışmış "kızar tarzda" ifadeler ile öğüt mü veriyorsunuz, tavsiyede mi bulunuyorsunuz, dövüyormusunuz belli değil.
Sakin.
Karşı taraf zaten olayın içinde olduğundan dışarıdan bakamıyor. Birde sizböyle yaparsanız buraya kimse birşey yazmaz

Sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa? Bir müddet sonra o evde nasıl durulacak? O evi bu adam temizleyecek mi? Huzursuzluktan başka bir şey değil. Zamanında alistiracakti adamı ev işlerine.
Tamam alıştırmamış, kendi koşarak yapmış bir hata.
Siz diyorsunuz ki şimdiden sonra da alttan alsın.
Sebep, huzursuzluk çıkmasın.

Çıkarsa çıksın ya hu, neden huzursuzluk çıkmıyor, neden evi bok götürmüyor, neden evin huzuru kadından soruluyor.
Bir kere de huzursuzluk çıksın, alt üst olsun.
Şems gibi konuşturmayın beni, nereden biliyorsun altının üstünden iyi olmadığını diye özlü söz yapıştıracağım şimdi

Tepeme bu kadar binseler ay yavaş yavaş alıştırayım demem, bir anda aradan çıkarırım 12 yılı.
Sonra adam düşünsün.

Not:Tavsiye değildir, kendi şartlarınıza uyarlayınız.

Bir de kadın işinden olacak, kazandığı paradan olacak. Bedava hizmetçi olmak için.

Süperr fikir

Her şey kâgit üzerinde olduğu gibi olsaydı 12 sene bu kadın böyle her şeyi omuzlamazdi. İş yapmayana nasıl yaptıracaksanız? Lafla peynir gemisi yürümüyor. O zaman sömürülmeye devam etsin ne diyim yani.
Erkekler de ortak yaşam alanı bilinci olan kaç tane var Allah aşkına ya.. Sanki Türkiye'den başka yerde yaşıyorsunuz. Sizin kocanız yapıyor diye herkes yapacak diye bir şey mi var? Maddi gücü yoksa birini de ev temizliği için alamaz. O zaman ne olacak ? Adam şunu mu anlayacak aaa evett ben iş yapmalıyim yoksa benim evliliğim bitecek. Ya da şunu mu diyecek. Bu ne yaa evde düzen yok bişey yok. Böyle evlilik mi olur deyip boşanacak. Haa bosanirsa da zaten olay kendiliginden gelişecek. Tabii konu sahibi boşanmak istemiyorsa bunu göze alacak mı?

Bir de kadın işinden olacak, kazandığı paradan olacak. Bedava hizmetçi olmak için.
Tabi canım, adam cezalandırılacak güya.

Sonra ev işlerinin yanında hop harcadığı her kuruşun hesabını verme eklentisi, hop sosyal hayattan kopma eklentisi.

Uyarınız güzelmiş ama alt üst edecek seviyedeyim zaten

Vala iyi hoş da Türkiye erkeklerini biliyorsunuz ne diyeyim. Hep baştan nasıl alistirirsa öyle gider. Bu altın bir kural

Not: Kocam istisnadır. Benim bir şikayetim yok :) Çünkü bizde denge oturmuş vaziyette.

Adam çalışan kadına destek olmazken işsiz kadına olur mu?
İyice adamın eline düşecek.
İşten ayrılmak yapılacak en büyük aptallık olur

Boşanmaz sanmam ama konuşacağım kadında alacağım bıktım çünki teşekkür ederim

Adam çalışan kadına destek olmazken işsiz kadına olur mu?
İyice adamın eline düşecek.
İşten ayrılmak yapılacak en büyük aptallık olur
Kocasını en iyi kendi tanır. Öyle çözüm üretmesi lazım ki bu düzen bozulmali. Yani kadın için çok zor durum.

En iyi cevap
Ya bende yaparım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…