- 26 Şubat 2025
- 105
- 68
- 13
- 30
- Konu Sahibi Hulyaozbk51
-
Kocasını en iyi kendi tanır. Öyle çözüm üretmesi lazım ki bu düzen bozulmali. Yani kadın için çok zor durum.Adam çalışan kadına destek olmazken işsiz kadına olur mu?
İyice adamın eline düşecek.
İşten ayrılmak yapılacak en büyük aptallık olur
Evet alacağım kızıma veriyprum yapıyorda bence bana üzülüyoralıştırmışsınız maalesef
evliliğin ilk yılları bende sizin gibiydim zamanla alıştırdım
ya yapacak ya da eve verdiğiniz parayı keseceksiniz haftada 1 kadın alacaksınız
tam böyle söyleyeceksiniz eşinize
bu deveyi güdecek mecbur
kızınıza da verin sorumluluk mümkün oldukça alışsın
ben büyük kızım konusunda yapamadım inşallah siz yaparsınız :)
Salak olduğum için birlikte gidiyoruz gelince ben çalışıyorum o oturıyorEşiniz neden ev işi yapmıyor?
Çocuğa ders çalıştırmıyor?
Çocuğu alışverişe götürmüyor?
Eşiniz ne güzel suya sabuna eline sürmüyor öyleKızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim
Iyi bir baba olsaydi cocugunun odevine bir gun de o yardim ederdi, iyi bir insan olsaydi azcik merhamet sahibi olup butun isleri size yikmazdi. Evde sabit durup koltukta uyumak iyi bir insan/baba olmak degildir.Bende böyle düşümdüm açıkcası iyi bir baba olması iyi bir insan olması ev işi hariç ne istersem yapmaya çalışması durdurdu bu zmaan kadar ama anlayış saygı azaldı bende bittim
Eşimin annesi kadar kendini ailesine paralayan bir insan yoktur. Bir bardak kaldırmadan büyüdüler diye böbürlenir hep.İnanın en ufak ayrıntılar bile bende deneyeceğim
Deneyeceğim kesinlikleİş bölümü yapın,boşanacak bir durum yok,boşansaniz da bunları yapacaksınız iyi bir planlama yapın her gün çamaşır olmaz, bulaşıkları akşamdan atın makineye eşiniz de bir işin ucundan tutsun
Çok güzelmişEşimin annesi kadar kendini ailesine paralayan bir insan yoktur. Bir bardak kaldırmadan büyüdüler diye böbürlenir hep.
Ama annemden 10 yaş genç olmasına rağmen ne ağzında diş kalmış ne saçında siyah saç. Yanında ablası gibi duruyor. Peki bu kadar çabasına kıymet bilen var mı? Yok. Hala kocasını bırakıl iki gün bir yere gidemez, eşek kadar herifin aç kalacağından korkuyor.
Bu ailede yetişen eşim ama benden hizmet beklemez. Çünkü ben bunu kabul etmem. Annemden de böyle görmedim çünkü. Yani bu algıyı çocuğunuza siz veriyorsunuz şu an.
Hemen hemen aynı sürelerde evliyiz. Bizde iş bölümü var.
Çocuğa biri ödev yaptırırken diğeri bulaşıkları makineye dizer. Bulaşık makinesini eşim boşaltır. Su ve çöp takibi eşimindir. Temizliği haftasonu sabah yaparız. Ben silerim o süpürür. Çamaşır katlamak, düzenlemek eşimdedir. Hatta eşim daha düzenli olduğu için evin genel düzenini o yapar. Yemek işi bende sadece. Onda da haftasonu bazen ben yapayım bu hafta yoruldun der yada dışarda yiyelim der.
Şunu yapsin bunu yapsın diyenler o iş öyle kolay olmuyor. 12 yıl yapmamış bu alışkanlığı bırakmak kolay mı? İnsanın içinden gelecek. Sen yoruldun ben el atayım diyecek. Bunu demeyen,yapmayan adam sihirli değnek gibi hemen değişecek mi? Hayır. Bu yorumlara katılmıyorum. Zaten dikkat ederseniz yorumum da eşin yapsin demedim. Yardımcı tutsun ya da işi birakacaksin dedim. Ben olsam öyle yapardım. Diyeceksin ki ben yoruldum. Götüreyimiyorum. Ya yardımcı tut ya da ben işi bırakıyorum de. O zaman rahata kavuşursun. Şunu yap bunu yap dersen tabii ki kavga çıkacak. Alismis kudurmuştan beterdir derler.Dinlermi olaylar büyürmü kavga çıkarmı ki
O kadae güzel yazmıasınız ki elinize sağlık hepinize teşekkür ederim uygun bir dille ciddi bir karala konuşacağımŞunu yapsin bunu yapsın diyenler o iş öyle kolay olmuyor. 12 yıl yapmamış bu alışkanlığı bırakmak kolay mı? İnsanın içinden gelecek. Sen yoruldun ben el atayım diyecek. Bunu demeyen,yapmayan adam sihirli değnek gibi hemen değişecek mi? Hayır. Bu yorumlara katılmıyorum. Zaten dikkat ederseniz yorumum da eşin yapsin demedim. Yardımcı tutsun ya da işi birakacaksin dedim. Ben olsam öyle yapardım. Diyeceksin ki ben yoruldum. Götüreyimiyorum. Ya yardımcı tut ya da ben işi bırakıyorum de. O zaman rahata kavuşursun. Şunu yap bunu yap dersen tabii ki kavga çıkacak. Alismis kudurmuştan beterdir derler.
Yok mutfağı toplama vs. Bu saçma tavsiyelere ben inanmıyorum. İyi o zaman evi bok götürsün. Bir erkek bir kadın kadar düzgün iş yapamaz. Ama birçok şeyi yapabilir. Çocuk bakımı,gezdirmesi,sofra kurması vs vs.gibi ama bunları yapmayan birine de yaptiramazsin. Sorumluluklar çift taraflı ama ülkemizde bu bilinç yok. Ülkemizdeki bu gerçekliği yok sayıp ütopik tavsiyeler vermek saçma.
Benim kocam iki iş de çalışıyor ve çok yoruluyor. Ben bu adama nasıl diyeyim sofrayı topla. Ya da evi süpür. Ben çalışmıyorum. Çünkü kocamı tanıyorum. Çok çok iyi biri ama iş konusunda elini sürmez. Çünkü zaten yorgun. Bir isteğim olursa iş konusunda asla geri çevirmez. Bu benim için yeterli kriter. Ama adama kalkıp da evi süpür demem yani. Vakti yok ki nasil süpürecek. Ben zaten çalışmıyorum. Bu dengeden çok çok memnunum. Çünkü yorulmuyorum. Keyfime göre yaşıyorum. Ondan para beklemiyorum. Zaten benim var. İhtiyacımı söyleyince ikiletmez bile.
Ama şunu size söyleyeyim calissaydim zinhar sizin gibi olmazdım. Bunu onun yüzüne de söylüyorum. Ben efordan nefret eden biriyim. Her şey dengede olmalı. O da bu durumdan çok memnun. Çünkü ben evimin işlerini yapıyorum. Ne o karışır ne de ben ona. O yüzden görevler ayrılmalı. Bu sizi çok yıpratır. Böyle ömür mü biter allasen. Çözüm bul bu duruma. Her gün ağlarsın yoksa.
Kıymetli insan benim çocuğum yok, Allah nasip etsin inşallah ancak şu sıralar evimde hastamız var.İnanın en ufak ayrıntılar bile bende deneyeceğim
kocası tembel uykucu diye kadın niye memuriyetten ayrılıp iyice eve hizmetçi oluyor pardon?Şunu yapsin bunu yapsın diyenler o iş öyle kolay olmuyor. 12 yıl yapmamış bu alışkanlığı bırakmak kolay mı? İnsanın içinden gelecek. Sen yoruldun ben el atayım diyecek. Bunu demeyen,yapmayan adam sihirli değnek gibi hemen değişecek mi? Hayır. Bu yorumlara katılmıyorum. Zaten dikkat ederseniz yorumum da eşin yapsin demedim. Yardımcı tutsun ya da işi birakacaksin dedim. Ben olsam öyle yapardım. Diyeceksin ki ben yoruldum. Götüreyimiyorum. Ya yardımcı tut ya da ben işi bırakıyorum de. O zaman rahata kavuşursun. Şunu yap bunu yap dersen tabii ki kavga çıkacak. Alismis kudurmuştan beterdir derler.
Yok mutfağı toplama vs. Bu saçma tavsiyelere ben inanmıyorum. İyi o zaman evi bok götürsün. Bir erkek bir kadın kadar düzgün iş yapamaz. Ama birçok şeyi yapabilir. Çocuk bakımı,gezdirmesi,sofra kurması vs vs.gibi ama bunları yapmayan birine de yaptiramazsin. Sorumluluklar çift taraflı ama ülkemizde bu bilinç yok. Ülkemizdeki bu gerçekliği yok sayıp ütopik tavsiyeler vermek saçma.
Benim kocam iki iş de çalışıyor ve çok yoruluyor. Ben bu adama nasıl diyeyim sofrayı topla. Ya da evi süpür. Ben çalışmıyorum. Çünkü kocamı tanıyorum. Çok çok iyi biri ama iş konusunda elini sürmez. Çünkü zaten yorgun. Bir isteğim olursa iş konusunda asla geri çevirmez. Bu benim için yeterli kriter. Ama adama kalkıp da evi süpür demem yani. Vakti yok ki nasil süpürecek. Ben zaten çalışmıyorum. Bu dengeden çok çok memnunum. Çünkü yorulmuyorum. Keyfime göre yaşıyorum. Ondan para beklemiyorum. Zaten benim var. İhtiyacımı söyleyince ikiletmez bile.
Ama şunu size söyleyeyim calissaydim zinhar sizin gibi olmazdım. Bunu onun yüzüne de söylüyorum. Ben efordan nefret eden biriyim. Her şey dengede olmalı. O da bu durumdan çok memnun. Çünkü ben evimin işlerini yapıyorum. Ne o karışır ne de ben ona. O yüzden görevler ayrılmalı. Bu sizi çok yıpratır. Böyle ömür mü biter allasen. Çözüm bul bu duruma. Her gün ağlarsın yoksa.
Genel oşarak uyumuyor kıznı dinler gezeriz ama sorumlulık yok bem yaptığıö için merhamet yok özel ders aldırıyor sırf dersle uğraşmamak içinIyi bir baba olsaydi cocugunun odevine bir gun de o yardim ederdi, iyi bir insan olsaydi azcik merhamet sahibi olup butun isleri size yikmazdi. Evde sabit durup koltukta uyumak iyi bir insan/baba olmak degildir.
Geç oldu ama yapacağım onu mecbur bırakacağım benimkide 12 yıllıl alışkanlık olmuşkocası tembel uykucu diye kadın niye memuriyetten ayrılıp iyice eve hizmetçi oluyor pardon?
Bu sefer zaten evdesin diyip iyice tepesine binsin diye mi?
Evet evi bok götürecek gerekirse, adam giyecek gömlek don bulamayınca eşşek gibi yardım edecek.
Şahsen ben evliliğin ilk zamanları fam olarak böyle alıştırdım eşimi.
Benimki de dur ben yardım edeyim demiyordu, ben öğrettim.
Allah nasip etsin inşallah evladınızı haklısınız deneyeceğimKıymetli insan benim çocuğum yok, Allah nasip etsin inşallah ancak şu sıralar evimde hastamız var.
Fakat evimde hastam varkende yokkende eşim bana yardımcı olur sağolsun.
Yani bu yazdığım kinaye ile veya işte kıyasla ifade ettiğim birşey değil.
Kardeşim adam çalışıyor ben çalışıyorum. Kim yapacak o kadar işi.
Hadi de ki ben çalışmıyorum ev hanımıyım, bir tanede çocuk var.
Allah aşkına çocuk bakmak, bir evi çekip çevirmek kolay mı arkadaşlar.
Çıkardığın çorabı kirli sepetine atman vazifen zaten ancak evin süpürülmesinde de bana yardımcı olacaksın, masayı toplamalısın, çünkü ben o sırada evin başka birşeyini yapıyorum.
12 yıl yapmamış. Siz ilk zamanlarda alıştırmassiniz. Erkekleri nasıl alistirirsaniz öyle gider. Sizce bu adam 12 yıldan sonra yapacak mı hayır. Ya yardımcı tutacak ya da kadın kendine iyilik yapıp işi birakacak. Adamin işi ne ? Oldu calismasin da. Eşek gibi çalışacak evine bakacak o zaman. Yok öyle her şeyi kadın yapsın.kocası tembel uykucu diye kadın niye memuriyetten ayrılıp iyice eve hizmetçi oluyor pardon?
Bu sefer zaten evdesin diyip iyice tepesine binsin diye mi?
Evet evi bok götürecek gerekirse, adam giyecek gömlek don bulamayınca eşşek gibi yardım edecek.
Şahsen ben evliliğin ilk zamanları fam olarak böyle alıştırdım eşimi.
Benimki de dur ben yardım edeyim demiyordu, ben öğrettim.
Neden götürmesin?İyi o zaman evi bok götürsün.
I zaman her gün her gün söyleyeceksiniz.Genel oşarak uyumuyor kıznı dinler gezeriz ama sorumlulık yok bem yaptığıö için merhamet yok özel ders aldırıyor sırf dersle uğraşmamak içiniyi bir insan cidden ama son 1 yıldır ben mallığımı farkettim yoruldum söyleyince yapıyor ama bir gün
Aynen öyleNiye eşinizi prensesler gibi yetiştiriyorsunuz?
Evde sizin gibi çalışan biri olsa bırakın 2. günü 2. saatte elime telefonu alır uzanırım, sıcak sudan soğuk suya sokmam elimi ayağımı.
Sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa? Bir müddet sonra o evde nasıl durulacak? O evi bu adam temizleyecek mi? Huzursuzluktan başka bir şey değil. Zamanında alistiracakti adamı ev işlerine.Neden götürmesin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?