Maaş bankam deneriz dedi va ile başlayan banka 1 lira dahi veremiyoruz neresi ne kadar veriyorsa durma al dedi.Bankadan kredi çıkmıyor mu şuan
hay ağzına sağlıkarkadaşlar neden şikayet ediyorsunuzki
vatandaşlarımızın bazılarına göre bütün cafeler dolu, herkeste lüks telefon var, herkes tatilde, binecek taksi yok, avmler dolu :)
kriz varsa bunlar neden dolu o zaman
bazıları böyle diyor
85 milyonun %10'u aynı anda tatile çıksa, avmye gitse, taksi kullansa zaten ülkedeki bütün oteller doluyor, bütün stoklar bitiyor, bütün taksiler full çekiyor
geçen sosyal medyada bi haberin altına yorum yazdım
bu durumu söyleyip kriz yok diyenlere ithafen
onlar haftada 1 dışarıda bi kahveye 70 lira vermediği sürece, tatile gitmediği sürece, arada bi sinema, tiyatro gezmediği sürece, ailece bi lokantada yemek yemediği sürece yani insan gibi yaşamayı denemediği sürece bu krizi asla hissetmeyecekler falan dedim
kekonun teki geldi bana dedi ki
kriz varsa sizin yüzünüzden var sizin gibiler bi kahveye 70 lira verir krizi yönetenler mi çıkarıyor sanki, boş konuşuyorsunuz dedi
nefes almayı yaşamak sanan zihniyete krizi anlatmak zor
merak ediyorum sahiden başlarına ne gelirse evet ya kriz var cidden biz bu hayatı hak etmiyoruz demeleri lazım
adamlar fanusta yaşıyor hiçbir hayatları yok
yukarıda saydıklarımı yaptığın yani gayet normal bi hayat yaşadığın zaman hissediyorsun krizi iliklerine kadar
1 ay eşek gibi çalışıp hafta sonu ailenle dışarı çıktığında, bi yemek yediğinde, çocuğuna istediği oyuncağı aldığında yani sırf nefes almak için güzel geçirmek istediğinde 1 günde cebinden1000 lira gittiğinde anlıyorsun
ki bunlar çoook normal aktiviteler
ondan kıs bundan kıs bu ne ya
meyve alma çok pahalı
dışarı çıkma otobüs pahalı
araba kapıda yatsın benzin pahalı
istediğin semte taşınma kiralar pahalı
dışarıdan yemek söyleme yemekler pahalı
peynir alma 100 liradan ucuz peynir yok
arada birde olsa taksi kullanma çünkü konforu ve zamandan tasarrufu hak etmiyorsun (!)
ne kaldı geriye
napıcaz yakında
ışıkları açma elektrik pahalı karanlıkta otur
her gün duş alma su parası çok geliyor
doğalgazı açma 25 kat giyin çünkü pahalı
bu noktaya mı gelelim daha nerden kısalım
Kreşler o kadar oldu mu ? Çok artmış14 yıllık memurum 22 bin alıyorum buna kıyafet yol parası iş yerinde arada bir yemeğe çıkmak falan eklenirse giderlerimle sizin maaşı buluyor arti kreşe başlayacak bebeğim var kreş ücretleri sanırım 10 binden başlıyor kısacası bende memnun değilim
Sen de harçlık alırsın bakıcıdan artıkBizim bakıcımız bu ay 24 bin lira istedi maaşını.
Benim de kaydı para algım. Yakında maaş kartımı kendisine vereceğim.
24 bin miBizim bakıcımız bu ay 24 bin lira istedi maaşını.
Benim de kaydı para algım. Yakında maaş kartımı kendisine vereceğim.
24 bin mi. Kafayı mı yemiş??? İki asgari ücretten fazla.nerdesiniz ki siz İstanbul da bile bu fiyat veren yok.bu neyine güvenerek o parayı istiyor? Lütfen açıklayın çok merak ettim
Cok fazla istemiş. Şu ana kadar duydugum en yüksek bakıcı maaşı.İstanbulda. yatılı değil. Üniversite mezunu. Sigorta yol dahil. 8-17.00 çalışma 5 gün.
dolar bazında bile benden yüklü bir zam istemiş oldu.
Ben zaten yıl sonu gelmiş brütten anlaşmışım maaşım günden güne eriyor. Aldığım zammı görmüyorum.
Bakıcımın maaşını 500 dolardan 900 dolara çıkaracağım.
Özel bir sağlık sorunumuz çıktı. Kreşe başlatacaktık. Ama başlatamıyoruz. Fırsatçılık yaptığını düşünüyorum. Ondan vazgeçemeyeceğimiz bir yerdeyiz. Çok üzgünüm. Geçinemiyorum diye ağlıyor. Ben de geçinemiyorum. Senin geçinememen benim problemim değil diyorum.
Böyle çok götüremem benim de etim budum belli. Sıkıntılarımız çözülsün ben de önüme bakarım.
Umarım sağlık sorunlarınız tez vakitte çözülür ve kreşe başlatırsınız. Gerçekten çok fazla diyeceğim ama benimde maaş konusunda beynim yandıİstanbulda. yatılı değil. Üniversite mezunu. Sigorta yol dahil. 8-17.00 çalışma 5 gün.
Ben zaten yıl sonu gelmiş brütten anlaşmışım maaşım günden güne eriyor. Aldığım zammı görmüyorum.
Özel bir sağlık sorunumuz çıktı. Kreşe başlatacaktık. Ama başlatamıyoruz. Fırsatçılık yaptığını düşünüyorum. Ondan vazgeçemeyeceğimiz bir yerdeyiz. Çok üzgünüm. Geçinemiyorum diye ağlıyor. Ben de geçinemiyorum. Senin geçinememen benim problemim değil diyorum.
Böyle çok götüremem benim de etim budum belli. Sıkıntılarımız çözülsün ben de önüme bakarım.
Cok fazla istemiş. Şu ana kadar duydugum en yüksek bakıcı maaşı.
peki ne yapmayı planlıyorsunuz? Bu kadar vazgeçilmez bi bakıcı mı sizin için? Başka opsiyonunuz vardır umarım.Benim de
Bide yatılı değil.valla çok fazla 24 bin ne demek yaa. 5 gün bide memur gibi caliscak. Ben ünv mezunuyum yuksekler doktoralar aldığım maas belli, kadına bak.İstanbulda. yatılı değil. Üniversite mezunu. Sigorta yol dahil. 8-17.00 çalışma 5 gün.
Bide yatılı değil.valla çok fazla 24 bin ne demek yaa. 5 gün bide memur gibi caliscak. Ben ünv mezunuyum yuksekler doktoralar aldığım maas belli, kadına bak.
Sanki bu zamanda ünv mezunu olması bir meziyetmi artık herkez ünv mezunu.
Gitsin bı anaokuluna bakalım 10 binden fazla veriyorlarmi . Bencede kesinlikle fırsatçılık yapıyor. Bizim maasimiza gelmiş %20 zam. İşine gelmezse çık modundalar .
Şok geçirdim duyunca ,bizim arkadaslarin var evinde her gün yardımcı olan bayan,o bile 15 bin alıyor.her gün evin tüm işi onda ( iş yükü ona nazaran daha ağır)
Kesinlikle bence ok demeden iyice bir konuşun,bu resmen fırsatçılık.kendini ne zannediyor. Yabancı yatılı bakıcılarla bir tutuyor kendini herhalde.isallah sağlık sorununuz hallolurda kurtulursunuz bu aç gözlü firsatcidan
Zaten tabii memnunsunuz ki muhakkak o da ona bilerek güvenerek bu ücreti talep ediyor Ama dediğiniz gibii Filipinli bakıcılar bile 20.000'lerde yani bir ajansla anlaşsanız.biliyorsunuzdur zaten de Filipinli bakıcılar bile üst gelir grubuna hitap eden bakıcılari,Türkmen falan onlardan bahsetmiyorum, gayet donanımlı insanlar. Yani sizin bu bakıcı neyine güvenerek de bunu talep ediyor onu anlamış değilim. Kendini bulunmaz Hint kumaşı zannediyor herhalde, siz bir rest çekseniz bu kadar verebiliyorum kusura bakma deseniz bakalım ne diyecek.O kadar kötü şeyler söylemek istemiyorum çok seviyorum çünkü. Oğlum da seviyor. Ama bizi çok zengin sanıyor. Sanırım birileri de gazladı.yatılılar 18-20 civarı şu an. Ben de o civar vermeyi düşündüm temmuz itibariyle. Neyse anlaşamadık daha zaten. Eski standardını kaybettiği için benden talep ediyor. Yani görseniz nasıl baktığını oğluma hakediyor da dersiniz. Biz sitede bayağı meşhuruz herkes hayran bakıcımıza tüm ailem çok seviyor. Zor da bir çocuk kabul ediyorum yine de bu para beni zorluyor ben çok kazansam hiç gözüm görmez. Ama benim maaşım eriyor yani.
Yatılı Türkmenlere Filipinlilere falan çocuğumu emanet edemem ben şu anki ablamızdan sonra.
Zaten tabii memnunsunuz ki muhakkak o da ona bilerek güvenerek bu ücreti talep ediyor Ama dediğiniz gibi hani Filipinli bakıcılar bile 20.000'lerde yani bir ajansla anlaşsanız. Hani ki biliyorsunuzdur zaten Filipinli bakıcılar bile üst gelir grubuna hitap eden bakıcılar hani Türkmen falan onlardan bahsetmiyorum gayet donanımlı insanlar. Hani sizin bu bakıcı neyine güvenerek de bunu talep ediyor onu anlamış değilim. Kendini bulunmaz Hint kumaşı zannediyor herhalde siz bir rest çekseniz bu kadar verebiliyorum kusura bakma deseniz bakalım ne diyecek.
24.000 verecek kişinin geliri minimum 50.000 olması lazım. Tabii ki geliriniz varsa elbette ki verirsiniz sizin bileceğiniz iş ama hani bu gerçekten fırsatçı biri yani bu ortada. Hani en basiti diyorum ya önceki yazılarımda belki görmüşsünüzdür kurumsal bir yerde çalışıyorum dışarıdan herkesin çalışmak isteyeceği bir yer 15 yıldır, müdür yardımcısıyım aldığım para 22-26.000 TL. Hani sözde Türkiye koşullarında ben de çok iyi bir akademik kariyere sahibim ama piyasa ortada
Ve tabii ki takdir sizin elbette kimseiye laf düşmez tabii ki de çok şaşırdım açıkçası. Bir bakıcı bu kadar paraları isteyebiliyorsa vay ki bizim halimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?