Çalışan hanımlar maaşını sizi memnun ediyor mu?

Haftanın 6 günü 09-19 çalışıyorum özel sektörde. 11.500 maaş ve prim alıyorum. Bu ay maaşa zam yapılacak. Muhtemelen %25 civarı olur. Primlerim satışa göre değişiklik gösteriyor. Hesapladım 7 ay ortalamam aylık 12.000 tl. Ama önümüzdeki dönem ekonomiden dolayı bu primler azalabilir. Bir de 2.500 tl nafaka alıyorum.
8.000 civarı kredi ödemem var.
Haftanın 6 günü çalışınca haliyle gezmeye de çok vakit kalmıyor. Sigara dışında hiç bir fuzuli harcamam yok ve maalesef ki anca yetiştiriyorum. Oğlum için inanılmaz bir gelecek kaygısı yaşıyorum. Ve hiç umutlu değilim.
Maalesefki bu umutsuzluk ve kaygı işyerimdeki mobbinge susmama neden oluyor. Bazen yak gemileri diyorum ama sonra oğlum geliyor aklıma. Bu ekonomide daha iyi bir iş bulurmuyum bilmiyorum. Belki de benimki öğrenilmiş çaresizlik. Yani pasif biri gibi davranmaya devam.
Ama daha iyi bir iş bulursam konu açıp sizden fikir istiycem. Mobbing yapan müdürümün peruğunu ağzına mı yoksa kıç.na mı sokup istifamı vereyim diye.

hay ağzına sağlık

Yanlış anlamadıysam eğer evden çalışıyorsanız tabi ki hiçbir maaş iyi değil dediğimi yanlış anlamayın ama evden çalışmak bir lüks bence bir daha böyle bir iş bulamayabilirsiniz. Maaşınızda o açıdan baktığımda bana yeterli geldi. Ben de çalışıyorum bu arada. Çalıştığım şirket kurumsal ve her gün iyi giyinip gitmem gerekiyor mesela toplantılar oluyor o gün ekstra özen gösteriyorum. Hamileyim şu an bu sıcakta işe gitmek ölüm gibi geliyor vs. Home office ayrıcalıktır kıymetini bilin. Benim maaşım sizinkine göre yüksek baya ama 18e evde çalış deseler ok derim.

18 küsüre yükseldim ben eh işte bundan iyisi başka yerde yok imkanları da ortalama diye calısıyorum.Ama sabah aksam il degiştiriyorum bu beni cok yoruyor maası nispeten iyi olan sartlari daha iyi bir yer yok diye katlanıyorum işte gecenlerde cagri merkezi teklifi geldi ama yapamam diye kabul etmedim

Kreşler o kadar oldu mu ? Çok artmış

Bi ara işi gücü bırakmayı düşünüyordum. Şimdi her gün şükrediyorum şu pahalılıkta çalışmayıp napıcaz az ya da çok bişeyler gelmesi lazım.
Bizim bakıcımız bu ay 24 bin lira istedi maaşını.
Benim de kaydı para algım. Yakında maaş kartımı kendisine vereceğim.
Sen de harçlık alırsın bakıcıdan artıkkusura bakma biz de geleni dağıtıyoruz masraflara değişen birşey yok.

Bizim bakıcımız bu ay 24 bin lira istedi maaşını.
Benim de kaydı para algım. Yakında maaş kartımı kendisine vereceğim.
24 bin mi. Kafayı mı yemiş??? İki asgari ücretten fazla.nerdesiniz ki siz İstanbul da bile bu fiyat veren yok.bu neyine güvenerek o parayı istiyor? Lütfen açıklayın çok merak ettim

24 bin mi. Kafayı mı yemiş??? İki asgari ücretten fazla.nerdesiniz ki siz İstanbul da bile bu fiyat veren yok.bu neyine güvenerek o parayı istiyor? Lütfen açıklayın çok merak ettim

İstanbulda. yatılı değil. Üniversite mezunu. Sigorta yol dahil. 8-17.00 çalışma 5 gün.
dolar bazında bile benden yüklü bir zam istemiş oldu.
Ben zaten yıl sonu gelmiş brütten anlaşmışım maaşım günden güne eriyor. Aldığım zammı görmüyorum.
Bakıcımın maaşını 500 dolardan 900 dolara çıkaracağım.
Özel bir sağlık sorunumuz çıktı. Kreşe başlatacaktık. Ama başlatamıyoruz. Fırsatçılık yaptığını düşünüyorum. Ondan vazgeçemeyeceğimiz bir yerdeyiz. Çok üzgünüm. Geçinemiyorum diye ağlıyor. Ben de geçinemiyorum. Senin geçinememen benim problemim değil diyorum.
Böyle çok götüremem benim de etim budum belli. Sıkıntılarımız çözülsün ben de önüme bakarım.

Cok fazla istemiş. Şu ana kadar duydugum en yüksek bakıcı maaşı.

Umarım sağlık sorunlarınız tez vakitte çözülür ve kreşe başlatırsınız. Gerçekten çok fazla diyeceğim ama benimde maaş konusunda beynim yandı bugün 27 bin TL kredi kartı ödedim, çok mutsuzum. Gelen uçarak gidiyor

Bide yatılı değil.valla çok fazla 24 bin ne demek yaa. 5 gün bide memur gibi caliscak. Ben ünv mezunuyum yuksekler doktoralar aldığım maas belli, kadına bak.
Sanki bu zamanda ünv mezunu olması bir meziyetmi artık herkez ünv mezunu.
Gitsin bı anaokuluna bakalım 10 binden fazla veriyorlarmi . Bencede kesinlikle fırsatçılık yapıyor. Bizim maasimiza gelmiş %20 zam. İşine gelmezse çık modundalar .
Şok geçirdim duyunca ,bizim arkadaslarin var evinde her gün yardımcı olan bayan,o bile 15 bin alıyor.her gün evin tüm işi onda ( iş yükü ona nazaran daha ağır)
Kesinlikle bence ok demeden iyice bir konuşun,bu resmen fırsatçılık.kendini ne zannediyor. Yabancı yatılı bakıcılarla bir tutuyor kendini herhalde.isallah sağlık sorununuz hallolurda kurtulursunuz bu aç gözlü firsatcidan

Vallahi çevremde öyle anaokulu mezunları var sırf deneyim olsun diye mecburen çalışıyorlar hani ilerisi için diye 10.000 liradan fazla veren yok yeni mezuna. sigortayı da o 10 günlükmine yarım sigorta yapıyorlar tanıdığım kişilerde mecburen çalışıyor. Hani bebek bakıcılığı normalde yapmak istemiyorlar hani kurumsal okullarda bir yerde çalışmak istiyorlar devamlı olsun diye deneyim için mecbur kabul ediyorlar. İstanbuldalar bu arada haninanadoluda falan degil.Sizinki aç gözlünün önde gideni. Sizden çıksın bakalım kaça iş bulabilir acaba ay ben çok kızdım valla succulentaski

O kadar kötü şeyler söylemek istemiyorum çok seviyorum çünkü. Oğlum da seviyor. Ama bizi çok zengin sanıyor. Sanırım birileri de gazladı.yatılılar 18-20 civarı şu an. Ben de o civar vermeyi düşündüm temmuz itibariyle. Neyse anlaşamadık daha zaten. Eski standardını kaybettiği için benden talep ediyor. Yani görseniz nasıl baktığını oğluma hakediyor da dersiniz. Biz sitede bayağı meşhuruz herkes hayran bakıcımıza tüm ailem çok seviyor. Zor da bir çocuk kabul ediyorum yine de bu para beni zorluyor ben çok kazansam hiç gözüm görmez. Ama benim maaşım eriyor yani.
Yatılı Türkmenlere Filipinlilere falan çocuğumu emanet edemem ben şu anki ablamızdan sonra.

Maaşımdan memnun değilim, ek gelirlerim olmasa ne yaparım bilmiyorum. Ek gelirler artı maaş olarak bakınca bile tamam diyemiyorum açıkçası.

Zaten tabii memnunsunuz ki muhakkak o da ona bilerek güvenerek bu ücreti talep ediyor Ama dediğiniz gibii Filipinli bakıcılar bile 20.000'lerde yani bir ajansla anlaşsanız.biliyorsunuzdur zaten de Filipinli bakıcılar bile üst gelir grubuna hitap eden bakıcılari,Türkmen falan onlardan bahsetmiyorum, gayet donanımlı insanlar. Yani sizin bu bakıcı neyine güvenerek de bunu talep ediyor onu anlamış değilim. Kendini bulunmaz Hint kumaşı zannediyor herhalde, siz bir rest çekseniz bu kadar verebiliyorum kusura bakma deseniz bakalım ne diyecek.
24.000 verecek kişinin geliri minimum 50.000 olması lazım. Tabii ki geliriniz varsa elbette ki verirsiniz sizin bileceğiniz iş ama bence bu gerçekten fırsatçı biri yani bu ortada. Hani en basiti diyorum ya önceki yazılarımda belki görmüşsünüzdür kurumsal bir yerde çalışıyorum dışarıdan herkesin çalışmak isteyeceği bir yer 15 yıldır, müdür yardımcısıyım aldığım para 22-26.000 TL. Ve sözde Türkiye koşullarında ben de çok iyi bir akademik kariyere sahibim ama piyasa ortada

Ve tabii ki takdir sizin elbette kimseiye laf düşmez tabii ki de çok şaşırdım açıkçası. Bir bakıcı bu kadar paraları isteyebiliyorsa vay ki bizim halimize

Son düzenleme:

Benim maaşım söylediğiniz rakamlardan fazla benim de iyi bir akademik kariyerim var. Kurumsal bir şirkette şefim ben de. Bakıcımızın aldığı para bana kıyasla yine de fazla. Ben öyle bir zam almadım son bir senede. Ve bakıcımız bana bir konfor sağlamıyor. Ev işi yok. Yatıya kalma yok. Rica etsem bazen ihtiyacım oluyor kalmıyor. Bazen bi kuaföre gitmem gerekiyor 1 saat fazla kalır ayda 2-3 kez.
Üstüne az daha ekleyip Filipinli tutabilirim. 6 gün çalışır cumartesileri derin temizliğimi yapar.akşam dışarı çıkacak olsam çocuğumla bırakabilirim. Eşim olmadığında rahat ederim. Ama ben o kadınlara cidden güvenemiyorum.
Daha önce çok görüştüm.
Bunu kendisine de söyledim. Hem konforum yok hem çok para ödüyorum. Sadece seni çok seviyoruz hepimiz parayla ölçülemeyecek bir yerdesin bizim için. İnsan olarak seviyoruz. Aileden biri yerine koyduk. Ama bu şekilde giderse alternatif aramak zorunda kalacağım.
Dışarıda çalışmadığı için piyasanın farkında değil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…