arkadaşlar neden şikayet ediyorsunuzki
vatandaşlarımızın bazılarına göre bütün cafeler dolu, herkeste lüks telefon var, herkes tatilde, binecek taksi yok, avmler dolu :)
kriz varsa bunlar neden dolu o zaman
bazıları böyle diyor
85 milyonun %10'u aynı anda tatile çıksa, avmye gitse, taksi kullansa zaten ülkedeki bütün oteller doluyor, bütün stoklar bitiyor, bütün taksiler full çekiyor
geçen sosyal medyada bi haberin altına yorum yazdım
bu durumu söyleyip kriz yok diyenlere ithafen
onlar haftada 1 dışarıda bi kahveye 70 lira vermediği sürece, tatile gitmediği sürece, arada bi sinema, tiyatro gezmediği sürece, ailece bi lokantada yemek yemediği sürece yani insan gibi yaşamayı denemediği sürece bu krizi asla hissetmeyecekler falan dedim
kekonun teki geldi bana dedi ki
kriz varsa sizin yüzünüzden var sizin gibiler bi kahveye 70 lira verir krizi yönetenler mi çıkarıyor sanki, boş konuşuyorsunuz dedi
nefes almayı yaşamak sanan zihniyete krizi anlatmak zor
merak ediyorum sahiden başlarına ne gelirse evet ya kriz var cidden biz bu hayatı hak etmiyoruz demeleri lazım
adamlar fanusta yaşıyor hiçbir hayatları yok
yukarıda saydıklarımı yaptığın yani gayet normal bi hayat yaşadığın zaman hissediyorsun krizi iliklerine kadar
1 ay eşek gibi çalışıp hafta sonu ailenle dışarı çıktığında, bi yemek yediğinde, çocuğuna istediği oyuncağı aldığında yani sırf nefes almak için güzel geçirmek istediğinde 1 günde cebinden1000 lira gittiğinde anlıyorsun
ki bunlar çoook normal aktiviteler
ondan kıs bundan kıs bu ne ya
meyve alma çok pahalı
dışarı çıkma otobüs pahalı
araba kapıda yatsın benzin pahalı
istediğin semte taşınma kiralar pahalı
dışarıdan yemek söyleme yemekler pahalı
peynir alma 100 liradan ucuz peynir yok
arada birde olsa taksi kullanma çünkü konforu ve zamandan tasarrufu hak etmiyorsun (!)
ne kaldı geriye
napıcaz yakında
ışıkları açma elektrik pahalı karanlıkta otur
her gün duş alma su parası çok geliyor
doğalgazı açma 25 kat giyin çünkü pahalı
bu noktaya mı gelelim daha nerden kısalım