How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Çalışan hanımlar maaşını sizi memnun ediyor mu?

Siyasi olarak yazmıyorum bunu Burhan ama bir kesim aç geberse yine memnunum der...ben en çok çocuklara üzülüyorum, anne baba gerçekten iyi kazanmiyorsa gıdaları bile eksik kalıyor.
Maalesef bunu okul beslenme saatlerinde de görüyoruz. Ben de çocuklara üzülüyorum. O tayfa aile planlamasından da bihaber oluyor çünkü.

Maalesef bunu okul beslenme saatlerinde de görüyoruz. Ben de çocuklara üzülüyorum. O tayfa aile planlamasından da bihaber oluyor çünkü.
O kesim zaten apayrı ama düşünsene anne baba alt gelir grubundan ve ev kira olsun. Tek çocuk bile hakettiği hayatı yaşayamıyor artık. Maaş olarak rakamlar arşa çıkıyor ama paranın değeri pul oldu...çok değil 7 sene önce 6 bin alırken, şimdiki 50 bin TL'den daha yüksekti alım gücüm.

arkadaşlar neden şikayet ediyorsunuzki
vatandaşlarımızın bazılarına göre bütün cafeler dolu, herkeste lüks telefon var, herkes tatilde, binecek taksi yok, avmler dolu :)
kriz varsa bunlar neden dolu o zaman
bazıları böyle diyor
85 milyonun %10'u aynı anda tatile çıksa, avmye gitse, taksi kullansa zaten ülkedeki bütün oteller doluyor, bütün stoklar bitiyor, bütün taksiler full çekiyor
geçen sosyal medyada bi haberin altına yorum yazdım
bu durumu söyleyip kriz yok diyenlere ithafen
onlar haftada 1 dışarıda bi kahveye 70 lira vermediği sürece, tatile gitmediği sürece, arada bi sinema, tiyatro gezmediği sürece, ailece bi lokantada yemek yemediği sürece yani insan gibi yaşamayı denemediği sürece bu krizi asla hissetmeyecekler falan dedim
kekonun teki geldi bana dedi ki
kriz varsa sizin yüzünüzden var sizin gibiler bi kahveye 70 lira verir krizi yönetenler mi çıkarıyor sanki, boş konuşuyorsunuz dedi
nefes almayı yaşamak sanan zihniyete krizi anlatmak zor
merak ediyorum sahiden başlarına ne gelirse evet ya kriz var cidden biz bu hayatı hak etmiyoruz demeleri lazım
adamlar fanusta yaşıyor hiçbir hayatları yok
yukarıda saydıklarımı yaptığın yani gayet normal bi hayat yaşadığın zaman hissediyorsun krizi iliklerine kadar
1 ay eşek gibi çalışıp hafta sonu ailenle dışarı çıktığında, bi yemek yediğinde, çocuğuna istediği oyuncağı aldığında yani sırf nefes almak için güzel geçirmek istediğinde 1 günde cebinden1000 lira gittiğinde anlıyorsun
ki bunlar çoook normal aktiviteler
ondan kıs bundan kıs bu ne ya
meyve alma çok pahalı
dışarı çıkma otobüs pahalı
araba kapıda yatsın benzin pahalı
istediğin semte taşınma kiralar pahalı
dışarıdan yemek söyleme yemekler pahalı
peynir alma 100 liradan ucuz peynir yok
arada birde olsa taksi kullanma çünkü konforu ve zamandan tasarrufu hak etmiyorsun (!)
ne kaldı geriye
napıcaz yakında
ışıkları açma elektrik pahalı karanlıkta otur
her gün duş alma su parası çok geliyor
doğalgazı açma 25 kat giyin çünkü pahalı
bu noktaya mı gelelim daha nerden kısalım

Home ofis için iyi para gibi yorumlar yapılmış, arkadaşlar home ofis çalışanlar ofistekiler kadar mesai harcamıyor mu? Bende home ofis freelance çalışıyorum, kurumsal hayattaki kadar efor sarf ediyorum. Bu ay kredi kartım 27 bin gelmiş ki kendime kolajen dışında aldığım bişey yok 🤣 yani neden memnun olmalıyım? Ickim, sigaram, makyaj giderim yok, lüks harcamam yok ve rakam bu?
Memnunluk da değil aslında ya ben memnunum yazmıştım sanırım ama piyasa şartları düşünülünce, bir ofis çalışanı kadar giderim olmadığı için hiç yoktan iyi geliyor bana. Yemek genelde evden yiyoruz çünkü yol derdim yok eve geleyim dinleneyim derdim yok aldığım molada hazırlıyorum. Dışarıda olsam giyimime kuşamıma daha çok özen göstereceğim için düzenli bi giyim alışverişim olacaktı o yok. O açıdan düşününce olanakları daha iyi geliyor. Ama bu devirde 18 de yetmiyor 38 de, o ayrı maalesef :(

vatandaşlarımızın bazılarına göre bütün cafeler dolu, herkeste lüks telefon var, herkes tatilde, binecek taksi yok, avmler dolu :)
bazıları böyle diyor
85 milyonun %10'u aynı anda tatile çıksa, avmye gitse, taksi kullansa zaten ülkedeki bütün oteller doluyor, bütün stoklar bitiyor, bütün taksiler full çekiyor
onlar haftada 1 dışarıda bi kahveye 70 lira vermediği sürece, tatile gitmediği sürece, arada bi sinema, tiyatro gezmediği sürece, ailece bi lokantada yemek yemediği sürece yani insan gibi yaşamayı denemediği sürece bu krizi asla hissetmeyecekler falan dedim
kriz varsa sizin yüzünüzden var sizin gibiler bi kahveye 70 lira verir krizi yönetenler mi çıkarıyor sanki, boş konuşuyorsunuz dedi
merak ediyorum sahiden başlarına ne gelirse evet ya kriz var cidden biz bu hayatı hak etmiyoruz demeleri lazım
yukarıda saydıklarımı yaptığın yani gayet normal bi hayat yaşadığın zaman hissediyorsun krizi iliklerine kadar
1 ay eşek gibi çalışıp hafta sonu ailenle dışarı çıktığında, bi yemek yediğinde, çocuğuna istediği oyuncağı aldığında yani sırf nefes almak için güzel geçirmek istediğinde 1 günde cebinden1000 lira gittiğinde anlıyorsun
meyve alma çok pahalı
arada birde olsa taksi kullanma çünkü konforu ve zamandan tasarrufu hak etmiyorsun (!)
ne kaldı geriye
Yumurtayı ve sütü sadece çocuğuna yetecek kadar alan aileler biliyorum ki villada oturuyor bunlar. Bir de varyemez ekip var benim gördüğüm. Afedersin wcye gitmezler ziyan olacak diye. Onlara da müstehak şu piyasaların durumu.

Şu anda orta direk diyebileceğimiz kesim 60-70bin maaş alan kişiler. 4 kişilik ailede 2 kişi toplam 130-140bin maaş alırsa anca normal seviyede geçinebiliyor. Hesap kitap ortada. Ama yine de anlatamıyorsunuz bazı kişilere.

Bu tarz topiclerde siyasete bulaşmadan yorum yapmak çok zor,anca bu kadar yazılabiliyor 😊

Yumurtayı ve sütü sadece çocuğuna yetecek kadar alan aileler biliyorum ki villada oturuyor bunlar. Bir de varyemez ekip var benim gördüğüm. Afedersin wcye gitmezler ziyan olacak diye. Onlara da müstehak şu piyasaların durumu.

Şu anda orta direk diyebileceğimiz kesim 60-70bin maaş alan kişiler. 4 kişilik ailede 2 kişi toplam 130-140bin maaş alırsa anca normal seviyede geçinebiliyor. Hesap kitap ortada. Ama yine de anlatamıyorsunuz bazı kişilere.

Bu tarz topiclerde siyasete bulaşmadan yorum yapmak çok zor,anca bu kadar yazılabiliyor 😊
müstehak olana müstehak da normal yaşamaya çalışan insanlara yazık oluyor şu anki durum
ki ülkenin çoğu aslında sadece normal yaşamak istiyor
genç bi yetişkin eğitimini aldığı alanda çalışmak ister, işinden memnun değilse işini kaygı duymadan değiştirmek ister
hak ettiği maaşı almak ister
sağlığı için haftada 1 en azından et met yemek ister
yine sağlığı için haftada 1 de olsa sosyalleşmek ister artık sinema, arkadaşla kafede buluşma, kullanıyorsa alkollü mekana gitme gibi
senede 1 kez en azından 1 haftalık falan tatile gitmek ister
spora merakı olan taksitlerini düşünmeden spor salonuna yazılmak ister
bunları yapmak normal insanlar için öyle zorki artık
refahtan yoksunuz anlaşılması gereken nokta bu
neden vatandaşın maaşının nerdeyse tamamı 1 kiraya gidiyor
neden 1 litre benzin 40 liraya dayandı
komple hayat anlayışı değişmeli yani hayat besinleri sadece çocuğa yetecek kadar almakla yaşanan bişey değil

ay o varyemezlere bende şok oluyorum ya,yani villası var eşinin kendinin ayrı jipi var başka taşınmazlarda var geçen işyerine dürüm sipariş etmiş hep beraber dürüm yiyelim diye arkadaşlar içecek de isteyelim demişler gerek yok pahalı içecekler demiş yani kuru kuru dürümü yedirtti bize organizasyonu onyapmıştı biz başka bi bölümden gelmiştik çok şaşırdım bi içecek almamasına ben gırtlağa kadar bataktayım demiyorum içecek pahalı almayalım o diyor ben dürümün yanında ayran içemeyeceksem niye çalışıyorum

O maaşı alsam var ya havalara uçarım :(
Ben 13.000 alıyorum bir de yemek kartı var, ama çıkacağım.
Haftada 5 gün 9-6, bazen hafta sonu aranabiliyorum.
Kkdan bir arkadaşım var, kız duyduğunda köle misin o ne öyle demişti.

Ne iş yapıyorsunuz yazdıysanız görmedim?

müstehak olana müstehak da normal yaşamaya çalışan insanlara yazık oluyor şu anki durum
ki ülkenin çoğu aslında sadece normal yaşamak istiyor
genç bi yetişkin eğitimini aldığı alanda çalışmak ister, işinden memnun değilse işini kaygı duymadan değiştirmek ister
hak ettiği maaşı almak ister
sağlığı için haftada 1 en azından et met yemek ister
yine sağlığı için haftada 1 de olsa sosyalleşmek ister artık sinema, arkadaşla kafede buluşma, kullanıyorsa alkollü mekana gitme gibi
senede 1 kez en azından 1 haftalık falan tatile gitmek ister
spora merakı olan taksitlerini düşünmeden spor salonuna yazılmak ister
bunları yapmak normal insanlar için öyle zorki artık
refahtan yoksunuz anlaşılması gereken nokta bu
neden vatandaşın maaşının nerdeyse tamamı 1 kiraya gidiyor
neden 1 litre benzin 40 liraya dayandı
komple hayat anlayışı değişmeli yani hayat besinleri sadece çocuğa yetecek kadar almakla yaşanan bişey değil
Bizim insanımızın anlayacağını sanmıyorum. Sanki bir kutunun içinde yaşıyor ülkenin yarısı. Farkında değil ki.
Ben sürekli yurt dışına çıkıyorum,gittiğim yerde en çok hissettiğim şey aslında Türkiyede yaşamadığımız. Bir cendereye dahil olmuşuz gibi sıkılıyorum ve mutsuz oluyorum artık Türkiyeye dönerken. Sanki bir parçam gittiğim yerde kalıyor. Ben farkındayım ,siz farkındasınız ama daha köyünden dışarı çıkmamış insan bunu nasıl anlayacak? Bizim çalışan nüfusumuzun %43ü asgari ücretli zaten. O adam ne yaşıyor ki daha iyisini hayal edebilsin. İşimiz çok zor biz de yandık bu bahsettiğim gruplarla beraber.

ay o varyemezlere bende şok oluyorum ya,yani villası var eşinin kendinin ayrı jipi var başka taşınmazlarda var geçen işyerine dürüm sipariş etmiş hep beraber dürüm yiyelim diye arkadaşlar içecek de isteyelim demişler gerek yok pahalı içecekler demiş yani kuru kuru dürümü yedirtti bize organizasyonu onyapmıştı biz başka bi bölümden gelmiştik çok şaşırdım bi içecek almamasına ben gırtlağa kadar bataktayım demiyorum içecek pahalı almayalım o diyor ben dürümün yanında ayran içemeyeceksem niye çalışıyorum
O varyemezlikle her sene evlerinde tadilat yaptırıyorlar,kös kös de içinde oturuyorlar işte. Şaşırıyorum. Ben varken gezerim yerim içerim. Süt alıyordu annem,hem kendisine hem bana yoğurt yapmak için. Geçen yıl 14 eve süt getiren adam bu yıl sadece annem kaldığı için süt getirmekten vazgeçti. Şaka gibi hayatlar. Hepsi de malum kesimden. Maalesef

Arkadaşlar maaşıma takmış durumdayımdayım ama piyasa ne kadar ne alıyor onu da bilmiyorum. Asgari ücret zammından sonra benim de maaşıma zam yapıldı, 12bin alırken 18 bin oldu maaşım,
Home office müşteri yöneticisi olarak çalışıyorum. Düşük aldığımı ilettim ancak genel ekonomik sıkıntıları öne sürerek zam konusunda bir şey yapamayız dediler, çalışan hanımlarda durumlar nedir? Fikir olması için paylaşır mısınız.
Şu an firmaların maaş skalaları çok farklı. O yüzden ortalama birşey söylemek zor. Zam oran olarak tatmin edici olmuş. Ancak sizin statünüzde biri ne alır bilmiyorum açıkcası. Bize %20 verdiler. 😮‍💨

Home ofis için iyi para gibi yorumlar yapılmış, arkadaşlar home ofis çalışanlar ofistekiler kadar mesai harcamıyor mu? Bende home ofis freelance çalışıyorum, kurumsal hayattaki kadar efor sarf ediyorum. Bu ay kredi kartım 27 bin gelmiş ki kendime kolajen dışında aldığım bişey yok 🤣 yani neden memnun olmalıyım? Ickim, sigaram, makyaj giderim yok, lüks harcamam yok ve rakam bu?
Merhaba bende home ofis çalışmak istiyorum ama nereden başlanır bilmiyorum o kadar çok reklam varki doğru güvenilir home ofis işi nasıl bulunur?Düşüncenizi alabilirmiyim teşekkürler 🌻

Ben 35 bin alıyorum , eşim 27 bin alıyor.
Çok şükür evimiz var , Rabbim herkese nasip etsin inşallah.Bu ay belki bir araba alırız diye düşünüyoruz. Çocuk olmayınca çok masrafimiz olmuyor. Çok şükür maaslarimizdan memnunuz. Rabbim herkese geçim bolluğu nasip etsin inşallah. Borcu olanlara ödeme kolaylığı nasip etsin.

Merhaba bende home ofis çalışmak istiyorum ama nereden başlanır bilmiyorum o kadar çok reklam varki doğru güvenilir home ofis işi nasıl bulunur?Düşüncenizi alabilirmiyim teşekkürler 🌻
Ben Turk sitelerini bilmiyorum maalesef, Upwork diye bir siteden faydalanıyorum. Yabancı diliniz varsa tavsiye ederim.

Maaşımız az değil ekonomi çok kötü. Kimse birşey alamıyor. Acil aracımı değişmem gerek benim için araç ihtiyaç 2
Çocuğumu okula kreşe götürüyorum işe gidiyorum banka 1 lira kredi veremiyormuş kaldım öylece. Çok moralim bozuk başım ağrıyor akşamdan beri
Bankadan kredi çıkmıyor mu şuan

bazıları böyle diyor
meyve alma çok pahalı
ne kaldı geriye
napıcaz yakında
ışıkları açma elektrik pahalı karanlıkta otur
her gün duş alma su parası çok geliyor
doğalgazı açma 25 kat giyin çünkü pahalı
bu noktaya mı gelelim daha nerden kısalım
👏👏👏sonuna kadar size katılıyorum dışarıda yemek yemek lüks olmuş artık dışarıda bir kahveyi de insan önüne hazır getirtmicek mi yani keyif yapasın kendilerine çok görüyorlar çünkü

Memnunluk da değil aslında ya ben memnunum yazmıştım sanırım ama piyasa şartları düşünülünce, bir ofis çalışanı kadar giderim olmadığı için hiç yoktan iyi geliyor bana. Yemek genelde evden yiyoruz çünkü yol derdim yok eve geleyim dinleneyim derdim yok aldığım molada hazırlıyorum. Dışarıda olsam giyimime kuşamıma daha çok özen göstereceğim için düzenli bi giyim alışverişim olacaktı o yok. O açıdan düşününce olanakları daha iyi geliyor. Ama bu devirde 18 de yetmiyor 38 de, o ayrı maalesef :KK43:
Siz bu şekilde açıklamıştınız zaten ama başka arkadaşlarda iyi dediler..yani bence hiç iyi degil, asgari ücretin 11 bin küsur olduğu yerde çok çok az...

Back