- 12 Temmuz 2022
- 25.021
- En iyi cevaplar
- 3
- 87.895
- 528
Eşim de memur, her ne kadar akbile para yükleniyor olsa da bir para gidiyor, dışarıda yemek yiyor para gidiyor, kıyafetti osuydu busuydu maaşından gerçekten 3-4 bin sadece bu giderlere harcanıyor. Düşününce 18+4 bin de iyi bi maaş değil tabii ki o ayrı ama ev rahatlığının artısı bana iyi geliyor bilemiyorum.Evden nasıl çalışıyorsunuz. Ben memurum evet kıyafete maalesef çok para gidiyor bizim.
Yok ya bence ikizlere fazladan istemek çok mantıksız kendi kendilerine oynuyor çocuklar. Yedir içir wc götür oyun kur tamam. Arada illa ki inatlaşma kavga oluyor ama çok sıkıntı olmuyor şükür uzun sürmüyor. 2 buçuk yasindalar. Bu yılı da atlatirsam seneye kreş inşallah. Ablayla 7 bine anlaştım. Ama bizim saatler iki gün 7.45- 16.00, iki gün 7.45-14.00 bir gün bos. Aslında şöyle oldu geçen yıl sene başında 3200 demiştik (şu an bu para ne kadar komik geliyor demi) ama hiç o parayı vermedim. 3500 verdim. Şubatta 4 bin yaptım. Abla 4500 istedi diye gönlü kalmaması için 4200 yaptım. Yazinda sağ olsun her gün yarım şeklinde geldi. Arada bir gün fazladan çocuk biraktigimda ona göre ayrıca ödeme yaptım. İki bayramda da biner lira verdim. Bir de yakın zamanda dolmuş parası ekonomi arşa çıkınca bin daha verdim. Şubat tatili, Kasım ve nisan ara tatillerinde gelmedi, Ağustos ta da hiç gelmeyecek ben de maaşını tam verecegim. Kısacası elimden geleni yapmaya çalıştım. Keşke devlet bana verse ben de gelen yardimcima versem. Tek görevi de çocuklarla ilgilenmek. Yemek temizlik ve yok. Temizlik içinde başka haftalık gelen yardımcım var. Her ay ona da veriyorumkendime kuş kalıyor. Ekonomiye can vermek için çalışıyorum.
Evet mesele bu işte.şimdiye kadar hep memnundum aldığım maaştan ama tabi vahşi bir enflasyon var ve her ay aldığım maaş değer kaybediyor. muhtemelen bu ay zamlı maaşım beni memnun edecek ama iki ay sonra etmeyecek
Şaka yapıyorsunMonoceto ikizler krese gidiyor .hasta olduklarinda kriz yasiyoruz diye evde de biri var .asgari+sigorta veriyoruz .ama her gun evde olduklari zaman tek bakici kabul etmemisti imi bakici ayarlamak zorunda kalmistik
Böyle böyle para el değiştiriyor işteBen dicektim tam maaşı dağıtıyorsunuz diye
Bence home ofise iyi para. Benim evim iş yerime yakın. Ama yine arabaya yakıt parası gidiyor. Yemeği de evde yiyorum. Ama büyük bir şehirde bu para asla yetmez.Eşim de memur, her ne kadar akbile para yükleniyor olsa da bir para gidiyor, dışarıda yemek yiyor para gidiyor, kıyafetti osuydu busuydu maaşından gerçekten 3-4 bin sadece bu giderlere harcanıyor. Düşününce 18+4 bin de iyi bi maaş değil tabii ki o ayrı ama ev rahatlığının artısı bana iyi geliyor bilemiyorum.
Ben bir reklam şirketinde çalışıyorum tüm ekip home office. Arjantin'de de var ekip arkadaşımız Türkiye sınırları içerisinde İstanbul'da da Erzincan'da da, global bir şirket.
Şöyle düşünün çocuklar bir gün büyüyecek siz iş hayatından kopmamış oluyorsunuz.Böyle böyle para el değiştiriyor işteben de havaya çalışıyorum. Ama çalışmak hele de evde çocuklar olunca çok iyi geliyor. Terapi ücretsiz olmuş oluyor tek artı bu
benim icin de sarilinŞaka yapıyorsunablama sıkı sıkı sarılayım
Aracımın motoru yandı motoru değiştiriyorum 60 bine ama araç km yüksek. Tamirciye gitmek benim için çok zor. Çünkü çocukları al bırak araç gerekNeden acil değiştirmen gerek?
Arkadaşlar maaşıma takmış durumdayımdayım ama piyasa ne kadar ne alıyor onu da bilmiyorum. Asgari ücret zammından sonra benim de maaşıma zam yapıldı, 12bin alırken 18 bin oldu maaşım,
Home office müşteri yöneticisi olarak çalışıyorum. Düşük aldığımı ilettim ancak genel ekonomik sıkıntıları öne sürerek zam konusunda bir şey yapamayız dediler, çalışan hanımlarda durumlar nedir? Fikir olması için paylaşır mısınız.
Maşllah özel sektörde.Şu an 36 bin lira maaş alıyorum ama benim para şirazem feci derecede kaydı. İyi mi kötü mü anlayamıyorum. Nasıl düzelticem bunu bilemiyorum açıkçası. Kaç para iyi maaş desen cevabım bile yok.
Bir maaş sırf kreş ve kira oluyor o zaman.ev yoksa.Sanırım 10 binden başlıyor henüz araştırmaya başlamadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?