• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Çalışan hanımlar, bebek tedavisinde işyerinizden nasıl izin aldınız? Problem oldu mu?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

moda tas ogrt

İkiz annesi 👩‍👧‍👦❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2014
3.263
5.832
358
Ben ücretli öğretmen olarak çalışıyorum , bebek tedavisine baslicaz, hep sabah gitmem gerekiyor, bir yandan da çalışıyorum , sürekli izin, rapor alsam problem olur mu, ya da siz problem yaşarsınız mı?

Hafta ici boş günün yokmu. Bos günün de git. Zaten adetin 2.yada 3. Gunu gitmen gerek. Eger isleme baslama asamasina geldinse adetin 2. Yada 3. Guju gidiyorsun. Sonra 2 günde bir gidip kontrol okuyosun 3. Kontrolde benim yumurtalari topladılar. Sonra duruma göre 3 ile 5 gun arasinda transfer icin ya cagiriyorlar yada diyorlar 1 ay sonra transfer yapcaz. Tamamen yumurta gelisimine gore oluyo. Kontroller icin yarim gün yetiyo. Yumurta toplama gunu narkoz veriyorlar. O gun dinleirsin. Transfer sonrasi 10 gun rapor veriyorlar. Hayirlisi olsun benim negatif oldu malesef. Doldurulmus var 2. Yi denicem

Ya , baya uzun bir sürecmis, çalışırken nasıl olacak hiç bilmiyorum. Sanırım böyle çalışırken bu işlere giren de yok . Kimse yazmamış .

Ya , baya uzun bir sürecmis, çalışırken nasıl olacak hiç bilmiyorum. Sanırım böyle çalışırken bu işlere giren de yok . Kimse yazmamış .
Canim bak herkesin durumu tedavisi baska. Sen kendine bakmalisin. Esinde mi sorun sende mi. E bunu bilmen için de kadin dogumla sen. Üroloji için esin testler yaptırmalı. Eşin sperm testi yaptircak en az 3 gun iliskiye girmeden o tahlili verebiliyo. Bide diyelim esinde sorun genetik ve hormonlar biz paralı 1 aya çıktı parasiz ise 3 5 aya cikar dedilerdi. Pesine 3 ay esim iğne oldu evde kendi haftada 2 kez vuruldu. En son dr onay verdi ve tedaviyr basladik. Bu asama nerdeyse 1 yil surdu. Iz8n gunune denk getir vs. Benim esimde öğretmen. Tatilde dedi. Oyle tatil hesabi yapma kesinlikle olmuyo bise y ler cikiyo. Eşim hafta ici bos gunu var o gune denk getirduk. Ben vardiyali oldugum icin daha rahat oldu. En sonda yillik izin falan aldim. Bu surec kime nasil belli olmuyo o yuzden. Yavastab basla.

Karne tatili yaz tatili deme 1 yilimiz gecti oyle. Sen basla devami bi şekilde gelir. Ücretli oldugun için saatinden keser. Isin bitince gidersin derse. Nöbetçi ogretmen girer dersine artik ders parasi aldiklari için kimse de laf yapmaz. Kendine bak. Izin isi bi sekilde olur

Ben ücretli öğretmen olarak çalışıyorum , bebek tedavisine baslicaz, hep sabah gitmem gerekiyor, bir yandan da çalışıyorum , sürekli izin, rapor alsam problem olur mu, ya da siz problem yaşarsınız mı?
Ben de öğretmenim ve iğne tedavisine başladık 2 ay önce. Hala deniyoruz. Bir araya gelen boş derslerinde gidiyorum ben. Denk gelmese bile izin alır çıkarım ona göre dersler kesilir zaten. Duruma göre izah et gerekirse. Her idareci anlayışlı davranmıyor çünkü. Olabiliyorsan keşke öğlenci olsaydın.durumun tamamen okula,, ders programına bağlı.

Canım sırf bu yüzden ücretliye filan hiç bulaşmadım. Ne zaman gideceğimiz belli değil. Eşim kadrolu pazartesi salı boş ama bazen o günlere bile denk gelmiyor kendim gidip geliyorum. Biz ilçedeyiz doktor merkezde

Okul idarene bildir, boş gün ve boş derslerine denkgetirmeye çalış, okul saatleri dışına denkgetirmeye çalış, izin konusunda rapor olması şart değil hastane girişi bile yeterli, ancak ücretini o gün için tamamını kesebilirler.. bir de eğitim öğretimi aksatmamak adına eğer ilçe milli eğitim takıntılı ise, öğrenciler öğretmen derse girmiyor vs gibi şikayetler oluşturursa olumsuzluklar oluşabilir. Ama en baştan müdür ile konuşmak iyi olacaktır.

Okul idarene bildir, boş gün ve boş derslerine denkgetirmeye çalış, okul saatleri dışına denkgetirmeye çalış, izin konusunda rapor olması şart değil hastane girişi bile yeterli, ancak ücretini o gün için tamamını kesebilirler.. bir de eğitim öğretimi aksatmamak adına eğer ilçe milli eğitim takıntılı ise, öğrenciler öğretmen derse girmiyor vs gibi şikayetler oluşturursa olumsuzluklar oluşabilir. Ama en baştan müdür ile konuşmak iyi olacaktır.
Idareciler anlayışlı değilse çocuk için tedaviyi duyduklarında devam etmek istemeyebilirler.

ben özel sektörde çalışıyorum durumu izah ettim anlayışla karşıladılar sürekli gidip geliyorum ama kendim bu durumdan rahatsız olduğum için şuanda işten ayrılma kararı aldım

Canim bak herkesin durumu tedavisi baska. Sen kendine bakmalisin. Esinde mi sorun sende mi. E bunu bilmen için de kadin dogumla sen. Üroloji için esin testler yaptırmalı. Eşin sperm testi yaptircak en az 3 gun iliskiye girmeden o tahlili verebiliyo. Bide diyelim esinde sorun genetik ve hormonlar biz paralı 1 aya çıktı parasiz ise 3 5 aya cikar dedilerdi. Pesine 3 ay esim iğne oldu evde kendi haftada 2 kez vuruldu. En son dr onay verdi ve tedaviyr basladik. Bu asama nerdeyse 1 yil surdu. Iz8n gunune denk getir vs. Benim esimde öğretmen. Tatilde dedi. Oyle tatil hesabi yapma kesinlikle olmuyo bise y ler cikiyo. Eşim hafta ici bos gunu var o gune denk getirduk. Ben vardiyali oldugum icin daha rahat oldu. En sonda yillik izin falan aldim. Bu surec kime nasil belli olmuyo o yuzden. Yavastab basla.

Eşimde bir şey çok şükür , benim de işte rahim filmi falan bakılacak bakalım

Ben halk eğitim hocasıyim, Allah'tan öyle veli gibi bir derdim yok, zaten büyüklere kurs veriyorum , dediğiniz kadar problem olmaz sanırım . Şimdi düşündüm de oyle ücretli de daha problemli , eğitim öğretim aksar sürekli . Bizimkisi biraz daha rahat

bende özel sektörde çalışıyorum. benim mesai 08.30-18,00. izin konusu düşündürüyor beni de . inşallah sorun çıkarmazlar . ocak ayında başlayalım dedik. işte başlamadan önce konuşacam müdürle. yapacak birşey yok. işten ayrılmak istemiyorum. en son transferden sonra yıllık izin kullanacam. rapor istemiyorum ofiste kimse duysun istemiyorum

bende özel sektörde çalışıyorum. benim mesai 08.30-18,00. izin konusu düşündürüyor beni de . inşallah sorun çıkarmazlar . ocak ayında başlayalım dedik. işte başlamadan önce konuşacam müdürle. yapacak birşey yok. işten ayrılmak istemiyorum. en son transferden sonra yıllık izin kullanacam. rapor istemiyorum ofiste kimse duysun istemiyorum
Duyuyo Bı sekılde canım.. Ahh ahh bu durum bana cok tanıs geldı

sizin sonuca az kalmış. inşallah olumlu sonuç alırsınız
İnşallah canım Ben ilk deneme tutsa ıdı kimse duymayacaktı ama nasip olmadı tutmadı bebısler İlkinde 6gun yıllık izin kullanıp ise basladim Bu sefer yeterkı tutsun diye hıcbırsey umrumda degil. Ama sunu dıyım adetin 2. Gunu gidiyorsun. Pesıne ilaçlara iğnelere o gun baslıyosun Bı kac gun sonra cagırıyo pesıne muayene ediyo ılacları degısıyo 3. Kez gel dıyo Yumurta topluyor. Narkoz alıyorsun. Sonra transfer İcin 4. Kez gidiyorsun. Transfer için tek rapora ihtiyacın var. Obur işlemler cok zaman almıyo yarım gun izinler seklinde hallede bilirsin. Ben oglem vardiyasında sabah gıttımdı hep

İnşallah canım Ben ilk deneme tutsa ıdı kimse duymayacaktı ama nasip olmadı tutmadı bebısler İlkinde 6gun yıllık izin kullanıp ise basladim Bu sefer yeterkı tutsun diye hıcbırsey umrumda degil. Ama sunu dıyım adetin 2. Gunu gidiyorsun. Pesıne ilaçlara iğnelere o gun baslıyosun Bı kac gun sonra cagırıyo pesıne muayene ediyo ılacları degısıyo 3. Kez gel dıyo Yumurta topluyor. Narkoz alıyorsun. Sonra transfer İcin 4. Kez gidiyorsun. Transfer için tek rapora ihtiyacın var. Obur işlemler cok zaman almıyo yarım gun izinler seklinde hallede bilirsin. Ben oglem vardiyasında sabah gıttımdı hep
transfer sonrası rapor zorunlu olmazsa yıllık izinle halledeyim diyorum.

hayırlısı olsun insallah.pozitif sonuç alırsınız inşallah. nerde tedavi oldunuz ?

Back