Çalışan evli hanımlar, annenize para gönderebiliyor musunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi drsiest@
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
mahser seni anliyorum biliyormusun bende bazen ole diyorum bu zamanlarda olmesessem hic olmem gerci esimden Allah razi olsun yapiyor elinden geleni ama bizde sikisinca olmuyor o zaman kahroluyorum Allah bizlere yardim etsin

annemın ıhtıyacı olsa esımdee bende seve seve göndeririz eşim bnm aileme kendı ailesinden fazla duskundur ama annem ıstemıor ihtiyacı yok cunku zaten babamda ıstemes göndermemı bızde yokta mı gönderıyorsunuz der

anneme değilde kardeşime her ay harçlık gönderiyorum 4 yıllık evliyim kendi maaşımı kendim harcıyorum çok şükür eşimle maddi anlamda hiç dara düşmedik ama tabi borçumuz olsa gönderemezdim ailemde bunu anlayışla karşılarlardı.sende üzme kendini borcunuz bitince sende yardım edersin

konu içeriği sebebiyle " bir önerim var " bölümüne taşınmıştır

editör arkadaşımın da bilgisine

Çalışmadığın halde bunları yapan bir eşe sahipsin. Gerçekten çok şanslısın.
Bu arada kaç yıllık evlisiniz?

mahsercim hemen hemen 2 yıl olucak evleneli...
eşim çok merhametlidir ailem için elinden geleni yapar...bu konuda gerçekten çok şanslıyım..işi gereği annemlerin oturduğu şehire ayda en az bir kez gideriz ve her gidişte para verir ve market alışverişini yapar..durumları olmadığını bildiği için yük olmamızı istemez...
parayı benden asla kıskanmazen sevdiğim ne varsa yedirir ne beğenirsem giydirir...
tek sorun sinirli olması...o da nazar boncuğumuz...

kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile

tam benlik bir konu olmuş zira benim de en büyük hayallerimden biri, çalışmaya başlayınca kendimi bildim bileli giymeyip giydiren yemeyi yediren anne ve babama maddi olarak katkıda bulunmaksenağlama anneciğime al anneciğim bu hesap cüzdanın artık her ay sana düzenli harçlık yollayacağım diyebilmek..kimseden bir lira kabul etmeyen babacığıma bak babacığım bugünlere getirdiğin,boğazından haram lokma geçirtmediğin kızının alın teri bu deyip onun duygu selini, gurunu görebilmek:çok üzgünüm:

bu konuda herkes farklı düşünüyor.kimseyi eleştirmem.ama ben aç yatarım annemle babamın sıkıntılı olmasına dayanamam.benim felsefem de budura.s eşim de dahil olmak üzere kimseyi de karıştırmam:1closedeyes:

Bizde komşun açsa sen tok yatamazsın.
Aileninde paraya ihtiyacı varsa ne yapar eder gönderirsin, göndermek zorundasın.
Zira bu ailen değil,akraban, komşun, bir tanıdığın yada yabancı birileri bile olsa zor durumdaysa illaki yardım etmelisin?
Amaaa eğer ihtiyaçları yoksa göndermek zorunda değilsin.
Kendini hiçmi hiç borçlu hissetme.
2 evladım var. 8 yaşındaki kızım 5 yıldır okula gidiyor. Onu gönderdiğim okulun parasıyla 2 daire alırdım. Daha 3 e gidiyor.( 2 yıl ana sınıfı okudu) Önümüzde daha çoook uzun yol var. Kursları, sporlarıda cabası. Şimdi ben onu bu şekilde okutuyorum diye bana borçlumu oluyor?
Benim çocuğum olmayı o mu seçti? ona sorsam belki dünyaya bile gelmeyecekti.
Ben istedim, doğurdum, okutuyorum, her imkanı ona sunuyorum, sunmak zorundayım.
O benim canım, kanım, evladım, birtanem.
O bir yatırım aracı değil.
Ondan bir beklentim yok, olamaz, olmamalıda.
Eminim senin ailende böyle düşünüyordur. Eğer maddi durumları yeterliyse.
Senden bir talepleri yoksa lütfen kendini boşu boşuna yorma, zaten hayatlarımız yeterince zor.

zor dönemlerden geçerek okulu bitirdim bisene boyunca babama aldığım maaştan yardım ettim söylenmez ama 800 tl den hiç aşağı düşmedi. evlendim.. maddi durumları kötü olduğu için çok bi şey yapamadılar düğünde takılan takılar ailemde kaldı. eşim arada kızınca söylerdi ilk zamanlar. bi keresinde annemi bişi almıştım onun parasını geri verdi 10 tl onu aldım. çünkü eşimin nasıl tepki vereceğini bilmiyordum. ilk zamanlar bişi yapamadım çünkü eşimi yeni tanıyordum. yeni evliydik ve bir sürü düğün borcu vardı. eşim benle evlenebilmek için bütün ev eşyasını kendi aldı. bizimkiler ne halı ne perde ne başka bişi ne beyaz eşya hiçbirşey yapamadılar..bi yemek takımı bi kaşık takımı bi tencere takımı. eşimin mutfak eşyası bile kız çeğizinden fazlaydı...
eşimin ablasının kızına doğum gününde hediye aldım. kardeşlerimede almaya çalışıyordum. ama ailem bunu yüzüme vurdu.. kardeşime para göndermediğimi, annemin verdiği o 10 tl aldığımı ne biçim evlat olduğmu vs.. eşimin ailesinden tarafa herşey yaptığımı vs.. oysa o çocuklarada sadece doğum günlerinde hediye alıyorum.bizimkilerde. kız kardeşim başka şehirde olduğu için onun bile doğum gününde kargoyla yolluyorum. tamam ilk zaman gönderemiyordum para sıkışıktık çünkü. sonra düzeldik yeni dükkan açtık yine sıkışıktık. geçen ay eşim sağoılsun kız kardeşime istediği cep tel. alıverdi..
nasıl düşünmem gerek bukonuda bilmiyorum.. şimdi elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum çünkü az çok eşimin huyunu öğrendim. ama yinede belli olmuyor. çünkü onun ailesine hiç bi kuruşumuz nasip değildir. oysa kayınvalidem çocuğa bakıveriyor, orda yiyip içiyioruz. hiç yardımımız dokunmadı yani.
bu konu benim için muallak. bazen kızıyoru kendime, bazen haklı buluyorum.. anneme para gönderemiyorum ama elimde olursa sıkıştırıyorum elime. yok almıcam falan filan dedimi sinirlerim bozuluyor. sonradan laf ediyor. cahilde değil ama. valla köyde dura dura huyları suyları değişti.. onları çok seviyorum içinde bulundukları durum çok zoruma gidiyor ama nasıl davranacağımı bilmiyorum, kızgınlıkla sevgi arası birşey hissettiklerim, bazen kıyamıyorum bazen hak diyorum bilimoyrum. çok karışık.

benim anneciğim çok sıkışmadığı sürece hayatta benden para kabul etmez. ama ben onun beğendiği ya da beğeneceğini düşündüğüm şeyleri alırım sık sık...en son ütü,kuzenimin düğününde giymesi için kıyafet ( çok pahalı birşey değil )bir de haşema aldım ...canım o benim....

anneme her gittiğimde vermeye çalışırım para veremezsem market alışverirşi yaparım babam eline asla para kabul etmez verecekseniz annenize verin der ama eve bir ekmek alsam mutlu oluyor anneme hediye olarak kıyafet almam çeyrek altın alırım ihtiyacı olunca bozdursun diye eşim bu hediye değil ki dese de daha makbul olduğunu biliorum onlar yemedi yedirdi giymedi giydirdi onlara bişeyler yapmak vazifemiz şimdi banyoyu değiştirsin istiyorum kardeş sayısı fazla olunca daha kolay oluyor biranneler gününde bulaşık makinesi aldık kardeşlerimle birinde ütü aldım öyle yapmak vazifemiz çalışıyorsak tabi sağolsun eşim de itiraz etmez aynı şey ailesi için de geçerli

canım bende aynı dertten muzdaribim.okul bitti hemen evlendim. 1 tane kardeşim var her ay harçlığını veriyorum ama gene de içime sinmiyor. yakında üniversiteye başlayacak asıl o zaman düşünüyorum nasıl para gönderirim diye.bizde borç ödüyoruz elimizde çok da para kalmıyor:1no2:

içim rahat olmasa da elimden geleni yaptığıma inanıyorum. paramız oldu da biz mi vermedik sanki

bende okul bitti 2,5 yıl sonra tam anlamıyla işe başladım dyebilirim . Ve başka şehirde yaşadıgım için hem kira hemde geçinmeye çalısırken hiç para yollyamadım doğl olarak onlar hep destek oldular sağolsunlar .. ama evlendikten sonra para yolmaya gayet ediyorum anneme ve kardeşime ama daha cok onların ihtiyacı olan şeyleri almaya gayret ediyor arada eve kargo ile yolluyorum zaten uzaktalar ve hiçde içme sinmiyo keşke çok maaşım olsa her ay anneme ve kadeşime 500 er lira yollasam :((( eşimle bu konuda hiç karışmaz hatta o al gönder der sağolsun .eşimin annesininde babasının da ayrı ayrı maaşı var eşimin ailesiniin şükür durumu iyi ... Onalra özel günlerde hediye alıyoruz (d.gunu, anne -baba günü , yılbaşı gibi )

4 yıldır çalışıyorum. aileme elimden geldiğince yardım ettim. araba aldım evi yaptırdım. Nişanlıyım seneye evlencem Evlenmeden kardeşimin düğün masrafları için para biriktirmek istiyorum. Nişanlım aileme para göndermeme karışmaz diye düşünüyorum ama gönderecek para olursa tabi.Oyüzden evlenmeden elimden geleni yaparım sozra zor durumda illaki kızlarıyım yardım ederim tabi bende de olursa.fisfisfis

Back