Çalışan evli hanımlar, annenize para gönderebiliyor musunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi drsiest@
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım olmuyor ya mutlaka kendi evinin bir eksiği çıkıyor, o ay birşey almak gerekiyor falan öyle büyük yardımlar yapamıyorum bende ama elimden geldiğince yastığının altına para koyuyorum 50-100 annem çalışmıyor çünkü el harçlığı olsun diye

canim en guzel hediye babanin senin koluna taktigi bilezik olmus. bilezik derken mecazi anlamda. meslegini kastediyorum.

Sen okumussun onlarin meklerini bosa cikarmamissin inan bana onlar cok mutludur. ama arkadaslarin da dedigi gibi ziyarete gittiginde annenin aline iki uc kurus sikistirirsan cok sevinecektir eminim.

canim atla deve degil bir 20-30 milyon versen arada inan o bile sevindirir.

ben şu yardım etmek zorunda değilim mantığını anlayamıyorum
aileler bizleri en zor zzamanlarda kendi lükslerinden kısıp
zar zahmet okutuyor sırf ekmeğimizi elimize alalım yarın birgün bir bayan
olarak koca eline bakmayalım,birşey olduğunda kimseye muhtaç olmayalım
diye,belki yanlış bir düşünce ama onlarda ister istemez bir beklenti
içine giriyorlar emeklerinin karşışığını zaten maddi olarak ödeyemeyiz
ama elde firsat verken niye yardım edilmesin kia.s.

valla hanımlar siz evlisiniz mazeretiniz var
ben bekarım ve yaklaşık üç sene olacak çalışıyorum, annene hiç harçlık verebildinmi diye sorsanız yok valla
onlardan istemediğime şükrediyorlar sanırım :)
ben çok mahçup oluyorum içimde, ama annem ağzını açmaya başladımı onada kızıyorum ve hiç pişmanmışım gibi davranmıyorum sanırım hemen savunma moduna giriyorum
her ay paramı nerelere verdiğimin hesabını verdiğim halde napıyon maaşını diyor

neyse yakın zamanda kardeşimle bulaşık makinesi aldık anneme güle güle kullansın ne diyim
gönlüm çok şeyler yapmak istiyor ama, bakıcaz artık

mezun olunca hemen evlenen ve benim gibi seve seve maddi konuları eşine bırakan hanımlar.. aileme arada bir para göndermek ve kardeşlerimin bişeylerini üstlenmek istiyorum.. ev kirası taksitler derken bişey artıramıyoruz, bu şekilde de kendimi kötü hissediyorum.. sorumsuz hayırsız evlat gibi senağlama onca sene okuttular emek verdiler elim kolum bağlı kaldım böyle..
fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

aileye maddi olarak katkı sağlayıp sağlamamak ayrı mesele de ben şu maddi konuları seve seve eşine bırakan hanımlar kısmına takıldım.. sizin de kontrolünüzün olması daha ii olmas mı? ne bilim erkeklerin para harcama stillerini çok özenli bulmuyorum ondan böle diorum..

bende anneme her ay belli bir miktar veriyorum sigortasını yatırıyorum keşke elimizden gelsede ailemiz için daha çok şey yapabilsek ama geçim çok zor kiralar almış başını gidiyor çocuklarımızın masrafı derken zor denkleştiriyoruz annem almamakta dirensede onu emekli etmek istiyorum

ya bayanlar işte benimde korkum bu...şimdi bekarım ve evede katkım var..işde ya evlendiğimde aileme yardım edemezsem ben kafayı yerim düşünsenize ya evlendim artık siz kendi halinize bakın....ay ben kafayı yerim düşünürüm düşünürüm annemin aç mı tokmu olduğunu bile düşünürüm biliyormusunuz....onun için varya ben inş.zengin ve aiilemi seven ve ayrımcılık yapmayacak birisiyle evlenirim...çok korkuyorum bundan çokkkk (çünkü biz birbirine bağlı çok badirelerden geçmiş.. sadece birbirimize tutunarak bu hayatı kaldırabilen açsak birlikde toksak birlikde her zaman birbirinin arkasında olan bir aileyiz..)ÇOK ŞÜKÜR RABBİME... :Saruboceq:

ben çalışmıyorum o yüzden veremiyorum ama eşim her zaman anneme vermem için elime sıkıştırır...
böyle durumda sen vermicen de kim vericek diyo....malum emekli insanlar...
yani sağolsun eşim kendisi akıl eder ve verir.ayrıca her gidişimizde de alışveriş yapıp torbaları doldurup gideriz...
benim kocam cennetlik walla.....:1hug::asigim:

ayyyy ne güzelll ya.....

benim aldığım para o kadar azki...
bide ev kredisi ödediğimiz için bi kısmını eşime veriyorum ve bana
kalan ancak bana yetiyo..ama bi ara biriktirip verdim..geldiğinde de bi takım ihtiyaçlarını karşılıyorum..napim elimden ancak bu kadarı geliyo..

Ben aslında eğer yanlış anlamadıysa ne demek istediğinizi anladım sanırım.. Evlenmemiş olsaydınız ailenize sanırım maddi anlamda biraz daha yardım edebileceğinizi düşünüyorsunuz, hani kimseye hesap vermeden rahatça, ama evli olunca ha dediğinizde katkı sağlayamıyorsunuz çünkü açıklama yapmak durumunda olduğunuz eşiniz var. doğrumudur, doğru anlamışmıyım sizi rahatsız eden noktayı.

evet tabiki.. evlendiğim için hiç pişman değilim sadece içimde bi uhde olarak kalıcak sanırım.. biraz çalışsaymışım hiç olmazsa evlenmeden.. benneyaptımki

Maddi açıdan yardıma ihtiyaçları varsa, eşin de buna imkan vermiyorsa, bir şekilde yolunu bulup kendin harcıyormuş gibi de olsa yaparak arttırıp göndermelisin.
Ama maddi yardıma ihtiyaçları yoksa arada hediyeler alıp gönüllerini hoş tutabilirsin.
Onların zaten senden bayan olduğun için öyle bir beklentileri yoktur, durumunu da biliyorlardır zaten. Rahatsız değillerdir. Bugün yapamazsın yarın öbürgün yaşlanıp gelirleri olmadığında yardım edersin, senin bu güzel yüreğin oldukça (ki böyle bir şeyden rahatsız olman bunu gösteriyor) sen onların birşekilde gönüllerini hoş ediyosundur zaten merak etme..

İleride ailen için yapacağın çok şey olucak.Ailene yardım etmek adına kendi kuvanı yıpratma...

Benim bu konuda içim çok rahat.Çünkü üni den mezun olduğumda babamı kaybtmiş, çok zor günler yaşamıştık.Annem güç durumdaydı.
Allahtan hemen atamam olmuştu,maaşımı almıştım.
Altı yıl anneme yardım ettim,kardeşimi okuttum,her türlü ihtiyaçlarını karşıladım.
Annem o zamanlardan sözederken evimin erkeği olmuştu kızım der.
Evlendiğim ilk yıllar maalesef imkanlardan yapamamıştım.Kendimi suçlu gibi hissediyor çok üzülüyordum.
Çok şükür sonra annem rahatladı.
Binlerce şükür şimdi imkanlar ölçüsünde mutlaka yaparım..
Eşimde bu konuda duyarlıdır,gerekeni yapar.Hatta bu yıl kızkardeşim ve eşi baya güç bir yıl geçiriyorlar.Benim haberim olmadan defalarca para yollad,faturalarını ödedi..
Yapacağım hediyede ,harcamada hiç müdahale etmez.
Bu konuda Allah razı olsun.

anne ve babama para göndermemi gerektirecek özel bir durum yok ortada...
her zaman bir şeyler alırım, evlenmeden önce de sürekli bir şeyler alırdım anneme, babama, kardeşime
hala daha alırım ama hiç para göndermedim...
hiç de kendimi hayırsız hissetmedim açıkcası...

Son düzenleme:
ailelerin ihtiyacı yoksa verilmesine gerek yok bence. yani yapılanları karşılık bekleyerek yapmadılar.

eşim de ben de kendi ailelerimize pek yük olmadık okurken.
ama elimizden geleni yapıyoruz ailelere.

Son düzenleme:
Kardeş sayımız fazla olduğu için ve ailemin maddi durumu iyi olmadığı için, 3 yıl ailemle kaldım ve yardım ettim ama kafamda bi kaç yıl daha kalmak vardı. Çünkü 3. senemde pek faydam olmadı (yüksek lisansa başladığım için)

Evlenirken içim çok rahattı. Eşim kadeşimi okutma sözü bile vermişti. ama şimdi ayda 100 milyonu zar zor yolluyoruz.(yatak odası taksitlerinin büyük kısmını ödemek gibi yardımlar da yaptık, biraz benim zorlamamla olsa da. Onlar için de ne kadar ağladım bi ben bi Allah bilir herhalde)

Ama bazen(bugün mesela) annemi kabansız - ayakkabısız gördükçe kahroluyorum. Ama elimden daha fazlası gelmiyor.

Bu dert beni ölüme götürmezse, başka bişey götürmez herhalde..Eşimi de anlamaya çalışıyorum ama çok yoruldum artık..Hayat bunlara değermi ki!

Son düzenleme:
Maddi açıdan yardıma ihtiyaçları varsa, eşin de buna imkan vermiyorsa, bir şekilde yolunu bulup kendin harcıyormuş gibi de olsa yaparak arttırıp göndermelisin.
Ama maddi yardıma ihtiyaçları yoksa arada hediyeler alıp gönüllerini hoş tutabilirsin.
Onların zaten senden bayan olduğun için öyle bir beklentileri yoktur, durumunu da biliyorlardır zaten. Rahatsız değillerdir. Bugün yapamazsın yarın öbürgün yaşlanıp gelirleri olmadığında yardım edersin, senin bu güzel yüreğin oldukça (ki böyle bir şeyden rahatsız olman bunu gösteriyor) sen onların birşekilde gönüllerini hoş ediyosundur zaten merak etme..

özellikle teşekkür etmek istiyorum inceliğin için..:utangac:
maddi yardıma ihtiyaçları yok, benimki sadece annemin avuçlarına para sıkıştırmaktan ibaret bi özlem.. a.s.

Kardeş sayımız fazla olduğu için ve ailemin maddi durumu iyi olmadığı için, 3 yıl ailemle kaldım ve yardım ettim ama kafamda bi kaç yıl daha kalmak vardı. Çünkü 3. senemde pek faydam olmadı (yüksek lisansa başladığım için)

Evlenirken içim çok rahattı. Eşim kadeşimi okutma sözü bile vermişti. ama şimdi ayda 100 milyonu zar zor yolluyoruz.(yatak odası taksitlerinin büyük kısmını ödemek gibi yardımlar da yaptık, biraz benim zorlamamla olsa da. Onlar için de ne kadar ağladım bi ben bi Allah bilir herhalde)

Ama bazen(bugün mesela) annemi kabansız - ayakkabısız gördükçe kahroluyorum. Ama elimden daha fazlası gelmiyor.

Bu dert beni ölüme götürmezse, başka bişey götürmez herhalde..Eşimi de anlamaya çalışıyorum ama çok yoruldum artık..Hayat bunlara değermi ki!

canım ya, benim de içimi burktun şimdi:Saruboceq:

Bir ailenin görevi dünyaya getirdiği evlatlarını vatana, millete hayırlı şekilde büyütmektir. Ben bir anne olarak evladımdan maddi hiçbir şey beklemem.
Kaldı ki aileme yardım etmiyorum çünkü ihtiyaçları yok. Ama zor durumda olsalar tabiki yardım ederim. Maaşım eşimin elindedir ama böyle bir durumda benden önce yardımı zaten kendisi yapar.
Ama sırf annem babam beni büyüttü zorluklar çekti bunun karşılığında onlara para göndereyim zihniyetinde olmadım. Çünkü biliyorumki onların emeklerini onlara hayırlı evlat olarak ödeyebilirim, maddi olarak değil.
Ama özel günlerde hediye alınabilir.
Kaldı ki, konuyu açan arkadaş zaten kılı kılına yetiriyormuş maaşı, bu nedenle kendini sıkıntıya sokmaya gerek yok, eminimki aileside böyle olmasını isterdi.

ben çalışmıyorum o yüzden veremiyorum ama eşim her zaman anneme vermem için elime sıkıştırır...
böyle durumda sen vermicen de kim vericek diyo....malum emekli insanlar...
yani sağolsun eşim kendisi akıl eder ve verir.ayrıca her gidişimizde de alışveriş yapıp torbaları doldurup gideriz...
benim kocam cennetlik walla.....:1hug::asigim:

Çalışmadığın halde bunları yapan bir eşe sahipsin. Gerçekten çok şanslısın.
Bu arada kaç yıllık evlisiniz?

Back