Çalışan evli hanımlar, annenize para gönderebiliyor musunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi drsiest@
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
D

drsiest@

Ziyaretçi
mezun olunca hemen evlenen ve benim gibi seve seve maddi konuları eşine bırakan hanımlar.. aileme arada bir para göndermek ve kardeşlerimin bişeylerini üstlenmek istiyorum.. ev kirası taksitler derken bişey artıramıyoruz, bu şekilde de kendimi kötü hissediyorum.. sorumsuz hayırsız evlat gibi senağlama onca sene okuttular emek verdiler elim kolum bağlı kaldım böyle..
fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Son düzenleyen: Moderatör:
iyide neden kötü hissedesinki
sana zaten yetmeyen hangi parayı göndereceksin
bence ailen zor durumdayken,gezip tozup fuzuli para harcıyorsan vicdan azabı hissetmelisin
yok ancak geçiniyorsan eminim ailen de anlayışlı davranacaktır

Bende senin gibi duyguları çok yaşadım. Okul bitmeden evlendim hatta.
Maddi olarak bir yardım zaten kabul etmez ailem. Ama bayramda seyranda yarım elma gönül alma diyerek küçük hediyeler götürürüm her zaman, sürekli her dertlerinde yanlarına olmaya gayret ederim. Küçük bir ilçede yaşadıkları için her istediklerini zamanında temin edemiyorlar buradan karşılamaya çalışırım. Doktor hastane durumlarında yanımıza alırız. yerimseniben

canım bende anca bayramdan bayranma kardeşlerime özellikle küçük kardeşime bayramlık alırım.ben çalışmıyorum.eğer çalışsaydım,maddi olarakta hazır olmuş olsaydım tabiki ederdim hertürlü.ama bunları kafana takma derim.tamam onlar seni bu yaşına kadar okuttu,büyüttü ama bunun karşılığını senden maddi olrak almak istemezler ki.sen onları okuyarak,tahsilini tamamlayarak,hayırlı bir evlat olarak mukafatlandırmışsın zaten.

Maddi konular eşe bırakılınca mümkün olmuyor ki.. Bayramlarda küçük yeğenlerime bişeyler almak istiyorum ama hep "başka zaman alırsın" oluyor. O başka zaman da hiç gelmedi. :1no2:

periyodik olarak tabi ki yardım edemiyorum, sonuçta biz de bir memuruz ve iki çocuk olunca harcamalarız çok
ancak bayramda tatillerde elim boş gitmem, mutlaka hediyeler alırım bu genelde ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte olur
onun dışında maddi açıdan sıkıntı duyarlarsa tabi ki de yardımda bulunurum

neden kendinizi kötü hissediyorsunuz ki?sana kalan para vardı da vermedin mi?
ben çalıştım çalışalı aileme maddi anlamda destek olamadım..ama vicdan azabı çekmiyorum..hasta olduklarında hastaneye götürüyorum ,sıkıntısı varsa yanındayım vs vs..
bayramda doğumgünlerinde mutlaka hediyelerini alırım..ben almasam da eşim düşünür..
eşin anne baba ve kardeşlerine bişeyler alsa sende ailene maddi destekte bulunsa size ne kalır?
yeter ki manevi anlamda destek olun ..

Son düzenleme:
ailem maddi olarak bişi kabul etmez zaten
ama eşim bu konuda cok duyarlıdır
kendi ailesinden önce benim aileme birseyler almayı düşünür
bende eşimini ailesini düşünürüm
şimdi anneme koltuk katıkımı almak için para biriktiriyor Şeniz
bende kayınvalideme fırın almak için para biriktiriyorum
gittiğimizde hediye alırız özellikle kardeşime kıyafet alırız (eniştesiyle bi örnek olur :roflol:) birde para veririm

iyide canım anne babann görevi zaten çocuğunu büyütüp okutmak değilmidir
onlar ne güzelki görevlerini yerine getimişler
şimdi sen kendini borçlu neden hissediyorsun?
ben aileme maddi anlamda destek olmuyorum çünkü ihtiyaçları yok
kabul etmezler zaten
ama devamlı hediyeler alırım mesela
sen ilaki maddi yardım etmek istiyorsan ozaman bazı şeylerden kısman lazım madem ancak geçiniyorsun
bu ailenin hoşun gitmicektir ama

bende kazancımı kendime ayırmak istiyorum
ve anneme elimden geldigince para vermek isterim
o da zaten ıvıra zıvıra harçamaz yine bana harçar
bekarken anneme harçlık verirdim bana çeyiz almış
babama gaz alsın diye verirdim
her ya benim niyetime çeyrek almış
ama beni büyütüp okutup ekmek kazanacak duruma getirdikleri için kendimi onlara karşı borçlu görürüm
nize aileler var çocugunu okutmayıp çalıştıran
halime bin şükür

Canım önce sen kendi durumunun düzelmesini beklersen daha iyi olur
Durumun düzelince hediyede alırsın ailenin ihtiyacı varsa yardımda edersin ama olmayan birşeyi arttıramadığın parayı nasıl vereceksin arkadaşların dediği gibi

Kadınlar eşlerinin ailesine para vermesi durumunda ortalığı yıkarlar
Ama konu kendilerine gelince olabilir:1closedeyes:diye düşünürler
Biz biraz benciliz sanırım..
Ama ben ortada o kadar sıkıntı yapacak veya vicdan azabı çekecek bir durum görmedim
Sonuçta herkes evlendiktten sonra kendi kesesine;kendi geçimine bakıyor
Durumun çok çok iyi olur da anlarım o zmaan.

aynen bende çok üzülüyorum ..
bizde kendimizi anca idare edebiliyoruz ama yinede kendimi suçlu hissediyorum ..kızkardeşim bekar çalışıyo geçen sene anneme salon takımı aldı ben çok üzüldüm..
keşke olsada bende verebilsem gerçi çokda ihtiyaçları yok...
bende elimden geldiğince manevi destek olmaya çalışıyorum temizliğini yapıyorum,bi yere gidilecekse beraber gidiyorum,zaten her yaz boya badanasını eşim yapıyo bende temizliğe yardım ediyorum..içimi böyle rahatlatıyorum.

seni anlıyorum canım benim ailemde bizleri kendi ihtiyaçlarından feragat ederek okuttu ve ben okulum bitince evlendim onlara bir katkı sağlayamadan. ama şimdi onlara hediyeler alıyorum. mesela annemin ev için istediği şeyleri alıyorum taksitle ödüyorum sonra hem bana büyük külfet olmuyor hem onlarda mutlu oluyorlar

Ben gönderiyorum eve.Eşim de kardeşine yolluyor.Allah a şükür birikim de yapabiliyoruz az çok.

ben anneme para yollamıyorum annem emekli babamdan maas da alıyor kayınvaildem de aynı durumda ama hediye bazında esyalar falan alıyorum anneme değil de beni büyüten ablamın oğlu nun dershane masraflarını karsılamaya çalısıyorum sonuçta onunda annem kadar hakkı var üzerimde

maddi açıdan ne babamın nede kayınvalidemin ihtiyacı yok..şükürler olsun:Saruboceq:
ama biz her iki tarafada destek olmaya çalışıyoruz.
görümcem evlenirken maddi anlamda ne kadar destek olduysam kardeşim evlenirken de olacağım..
ama durumum olmasa bende maddi anlamda destek veremiyorum diye üzülemezdim..sende çok
üzme kendini bu anlamda.

Ben aslında eğer yanlış anlamadıysa ne demek istediğinizi anladım sanırım.. Evlenmemiş olsaydınız ailenize sanırım maddi anlamda biraz daha yardım edebileceğinizi düşünüyorsunuz, hani kimseye hesap vermeden rahatça, ama evli olunca ha dediğinizde katkı sağlayamıyorsunuz çünkü açıklama yapmak durumunda olduğunuz eşiniz var. doğrumudur, doğru anlamışmıyım sizi rahatsız eden noktayı.

bekarım kendi çapımda çalışıyorum hepsini anneme veriyorum...mutluyum bundan ama böle olmasını istemezdim. babama cok kızıyorum :kızgın:

ben çalışmıyorum o yüzden veremiyorum ama eşim her zaman anneme vermem için elime sıkıştırır...
böyle durumda sen vermicen de kim vericek diyo....malum emekli insanlar...
yani sağolsun eşim kendisi akıl eder ve verir.ayrıca her gidişimizde de alışveriş yapıp torbaları doldurup gideriz...
benim kocam cennetlik walla.....:1hug::asigim:

Back