Çalışan bir bayan, 2 küçük çocuğuyla, evi hem temiz olsun,hem de hafta sonunu temizlikle uğraşmay

buraya bazen beğendiğim ve yapmak istediğim tarifleri ekleyeceğim, unutmamak adına :KK66:
aşağıdaki tarifi bi blog dan aldım yine, kendisininde küçük kızı var, kızı çok sevmiş bu kurabiyeyi, fırınım bozuk ama yapılınca denemek istiyorum:KK48:

80 gr tereyağı

1-2 çorba kaşığı zeytinyağı

İki kibrit kutusu büyüklüğünde rendelenmiş kaşar peynir

İki yumurta (birinin sarısı kuyubayelerin üstüne sürmek üzere ayrılacak)

Bir bardak öğütülmüş fındık, ceviz ve badem

Bir çay kaşığından biraz daha az karbonat

Bir çorba kaşığı buğday nişastası

Susam

Aldığı kadar tam buğday unu: Un konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Zira “aldığı kadar un” sözü herkes için farklı bir miktar ifade edebilir. Un haricindeki bütün malzemeleri karıştırdığımda (içindeki öğütülmüş kuruyemişler yüzünden olsa gerek) gayet yoğun bir karışım oluştu. Bu karışıma çorba kaşığı ile azar azar un ekledim ve hamur elime yapışmamaya başladığı anda un eklemeyi kestim.

Elde ettiğim hamuru merdaneyle çok ince (neredeyse bisküvi kalınlığında) açtım ve bir çay fincanı yardımıyla yuvarlak yuvarlak kestim. Yuvarlakları, içine yağlı kağıt döşenmiş bir tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp bol bol susam serptim. Önceden ısıtılmamış fırında 150 derecede 30 dakika kadar pişirdim. Pişince hemen fırından çıkararak üzerini kapatmadan soğumalarını bekledim. Pişirme süresi fırından fırına değişebileceğinden bu konuda dikkatli olmak gerekebilir. Haa unutmadan: Eğer fırınınız küçükse iki tepsi hazırlayın. Çünkü hamuru çok ince açacağınız için kuyubaye sayısı fazla oluyor.

Sonuçtan çok memnunum. Çabuk bayatlamayan, kavanoza konduğunda çok şık görünen, minik kızımın hayır diyemediği bir kurabiye elde ettim.

Günaydın kızlar, dün akşam oğluşum hastaydı biraz, bende saç boyamadım. gece ağladı kaldırdım, meğer ayağını beşiğin kenarına sıkıştırmış, neyse ki sonra tekrar uyudu, sabah iyi gibiydi, bırakıp işe geldim.:KK47:

Günaydın kızlar, dün akşam oğluşum hastaydı biraz, bende saç boyamadım. gece ağladı kaldırdım, meğer ayağını beşiğin kenarına sıkıştırmış, neyse ki sonra tekrar uyudu, sabah iyi gibiydi, bırakıp işe geldim.:KK47:

geçmiş olsun canım kış geldi hastalıklar da başladı

:) ayy komiğime gitti birden. Bende çalışıyorum ve senin gibi yapıyorum.Hafta sonum sırf temizlikle ölmesin diye akşamları parça parça yapıyorum.Ama sen biraz fazla titizsin sanırım.Bir hafta durup bir hafta cam silmek ne oluyor, hele ki kışın.Yazın ayda bir, kışın 2-3 ayda bi silerim.Yoksa başa çıkamam benim camlar çok büyük ve sayı olarak fazla

:) ayy komiğime gitti birden. Bende çalışıyorum ve senin gibi yapıyorum.Hafta sonum sırf temizlikle ölmesin diye akşamları parça parça yapıyorum.Ama sen biraz fazla titizsin sanırım.Bir hafta durup bir hafta cam silmek ne oluyor, hele ki kışın.Yazın ayda bir, kışın 2-3 ayda bi silerim.Yoksa başa çıkamam benim camlar çok büyük ve sayı olarak fazla
ne güzel bendensin,:KK19:

canım benim kvalidem titiz biri, (obsesif diyebiliriz, duymasında:KK53:) 3 senedir beraber kalıyoruz, çocuklarıma bakıyor ve 2 hafta değil her hafta silinmesi taraftarı, kendi evinde öyle, ondan kalma bir alışkanlık oldu bende,

hep söyler, temiz olursa silmesi de rahat olur diye, bende bunu farkettim, bir bezle bir camı rahatlıkla siliyorum çünkü camlar zaten temiz oluyor :))

ama şunu da itiraf edeyim, kendisi çok yardımcı bana, ben yapmasam kendisi yapıyor, dayanamıyor yani:KK45:

Dün bende bütün evi sildim süpürdüm balkonları banyo wc yıkadımmm

çamaşırlara girmiyom benim evde hergün makina çalışır iki kişi olmamıza rağmennnnn

balkon çamaşır odaını biri çamaşır dolu bugun onları toplar yerleştiririm

Dün bende bütün evi sildim süpürdüm balkonları banyo wc yıkadımmm

çamaşırlara girmiyom benim evde hergün makina çalışır iki kişi olmamıza rağmennnnn

balkon çamaşır odaını biri çamaşır dolu bugun onları toplar yerleştiririm

kız hepiniz hafta içi yapıyomuşsunuz ya temizliği, daha önce neden bana söylemediniz.:110:

X