Çalışan bir bayan, 2 küçük çocuğuyla, evi hem temiz olsun,hem de hafta sonunu temizlikle uğraşmay

günaydın canım

çok az kaldı, sabret canım :)

ayrıca kilolu olmamaya bak:KK45:, sonrasında insan vereceğim diye uğraşıp duruyor ben gibi:KK22:

bulantı ilacı verdi 1 ay sonra geçicek sabret dedi.
çok kilo almam sanırım ya 10 kg bile alsam 63 oluyorum yani boyumla yine orantılı hadi 3 kg bebek olsa 60 kğ kadar çıksam yeter :)

bulantı ilacı verdi 1 ay sonra geçicek sabret dedi.
çok kilo almam sanırım ya 10 kg bile alsam 63 oluyorum yani boyumla yine orantılı hadi 3 kg bebek olsa 60 kğ kadar çıksam yeter :)

Hamilelik kilosu normal kilolar gibi düşünme. Ben 42 kilo hamile kaldım. 62 kilo doğuma girdim. 3200 bebek doğdu. Ben 50 kilo çıktım. Arkadaşım 75 girdi 70 çıktı. Yani sağlıklı ol da alabildiğin en az kiloda kal.

Hamilelik kilosu normal kilolar gibi düşünme. Ben 42 kilo hamile kaldım. 62 kilo doğuma girdim. 3200 bebek doğdu. Ben 50 kilo çıktım. Arkadaşım 75 girdi 70 çıktı. Yani sağlıklı ol da alabildiğin en az kiloda kal.
aynen katılıyorum,

evet canım sabrediyorum en kötü günlerim. ve en bakımsız günlerim bugün tırnaklarımı kestim. bide üşenmeyip krem sürmem gerek.
Sen kendini biraz motive etmeye çalış, keyiflendir. Bak daha çok gençsin kendini öyle hasta moduna sokma. Komedi filmleri falan izle. Enerjini biraz yükselt. Mide bulantın olsa da sen hasta değilsin. İki canlısın. Böyle büyük bir mucizeyi gerçekleştireceksin. Her gün bakımını ihmal etme göbişine de kremi seve seve sür :) :)

Sen kendini biraz motive etmeye çalış, keyiflendir. Bak daha çok gençsin kendini öyle hasta moduna sokma. Komedi filmleri falan izle. Enerjini biraz yükselt. Mide bulantın olsa da sen hasta değilsin. İki canlısın. Böyle büyük bir mucizeyi gerçekleştireceksin. Her gün bakımını ihmal etme göbişine de kremi seve seve sür :) :)

daha göbeğim çıkmadı ama nemlendirici sürücem derim kurumuş gibi.
evet hem soğuk hem bu haller iyice uyuşuk oldum. En güzel ev kıyafetlerimi giyeyim. biraz evi toparlıyım eşimde film alsın izleyelim eski günlere dönme vakti geldi zaten dr bulantı ilacı verdi çok kötü olursamda ondan içerim. :KK73:
Sağolun canlar :KK19:

Çalışan bir bayan, 2 küçük çocuğuyla, evi hem temiz olsun,hem de hafta sonunu temizlikle uğraşmayıp, çocuklarıyla ilgilensin istiyor.. BU MÜMKÜN MÜ?

bu da benim ev düzenimle ilgili bilgilerimi paylaşacağım konum olsun, yukarıda bahsettiğim gibi çalışıyorum, 2 küçük çocukla ev temiz olması tabiki pek mümkün olmuyor ama bu konuda çok araştırma yapıyorum :) öncelikle hafta sonumu temizliğe ayırmak istemiyorum, ne yapabilirim diye düşündüm ve ev temizliğimi hafta içine kaydırmaya karar verdim :)

nasıl mı?
2 salon-2 oda- 2 wc banyo- 1 mutfak- 1 koridor- 1 balkon...135 m2

PAZARTESİ salon===20 dk süpürme (dip-köşe) 30 dk silme, tüm yüzeyler silinecek, camlar , sehpa masa, tv ünitesi, kapı, prizler, petekler.. avize-

NOT: (ayrıca oturma odası VE mutfak toplanıp,süpürülecek 20 dk) PAZARTESİ TOPLAM===1.10 saat:KK50:

SALI: YATAK ODASI= dolap düzeltilecek, tüm her yer süpürülüp-silinecek dolaplar camlar prizler, tüm ince temizlik- TOPLAM=== 30 dk:KK50:

ÇARŞAMBA: çocuk odası koridor- DOLAP DÜZELTİLECEK, HER YER SİLİNECEK KORİDOR SÜPÜRÜLÜP SİLİNECEK TOPLAM== 30 DK-

NOT: (ayrıca oturma odası VE mutfak toplanıp,süpürülecek 30 dk) ÇARŞAMBA TOPLAM===1. saat:KK50:

PERŞEMBE: oturma odası TOPLAM 30 dk:KK50:

CUMA akşamı yapılacaklar=== 60 dk mutfak , 20 dk balkon, 30 dk banyo wc=TOPLAM 1.50 saat:KK50:

NOT: cuma günü balık günü, tüm yüzeyler cifle silinecek,( çaydanlık kettle vs. ciflenecek) dolap kapakları silinecek, buzdolabı içi -dışı-temizlenecek, yerler süpürülüp silinecek (dolap-makina arkası dahil), halı kirli ise makina ya atılacak

CUMARTESİ :mola+ ev toparlama 20 dk:KK50:

PAZAR : evi silme süpürme 1 saat +wc banyo yeniden ovulacak...20 dk+60 dk= 1:20 saat:KK50:

ayrıca

yemek , çamaşır, ütü bu temizliğin dışında:KK51:

NOT: cam silme İŞİNİ 1 hafta yapıp-1 hafta yapmayabilirim:KK53: böylelikle bazı haftalar daha az vakit ayırmış olurum....:KK53:

ev temizliği toplam :7 saat gibi bir şey :KK45:

sizce nasıl?:KK14:
benim taktiğim, ben de böyle yapıyorum pazartesi hiçbir şey yapmıyorum iş adına diğer günler böyle taksim yaptım iş haftasonuna birikmiyor ve daha derlitoplu oluyor

dün mutfak temizlendi
oturma odası süpürüldü toplandı
wc-lavabo temizlendi

bugün çamaşır-ütü günüm
cumartesi süpürme-silme yapıcam.

daha göbeğim çıkmadı ama nemlendirici sürücem derim kurumuş gibi.
evet hem soğuk hem bu haller iyice uyuşuk oldum. En güzel ev kıyafetlerimi giyeyim. biraz evi toparlıyım eşimde film alsın izleyelim eski günlere dönme vakti geldi zaten dr bulantı ilacı verdi çok kötü olursamda ondan içerim. :KK73:
Sağolun canlar :KK19:
İşte bu kadar süpersiiiiinnnnnnnn............

Ben dün sabun kokulu sıvı arapsabunu aldım. Sıvı arapsabununu temizlikte çok kullanırım.(Halı ve koltukları hep arapsabunu ile silerim.) Bunun kokusuna bayıldım. Çocukların yeni aldığımız bazaları evvelki gün gelmişti. Yeni geldiğinde bir mobilya kokusu olur ya hiç sevmiyorum. Sildim arapsabunu ile geçti. Hem de mis gibi kokuyor. Dolapların üstünü ve kapıların üst pervazları ile beraber kapıları sildim. Tavsiye ederim.

dün giyindim saçımı falan düzelttim arkadaşımı çagırdım oturduk eglendik :)
Belki her zaman olmasa da aralıklarda böyle teneffüsler vermek gerekir. Ben de kardeşimle her ayın 15 ini takip eden haftasonu sabahtan akşama dışarıdayız. Kafamıza göre takılıyoruz. Kız günü diyoruz. Hamama gideriz, kuaföre gideriz, bazen sabahtan akşama kadar takıldığımız bir cafe var orada sohbet ederiz.

Belki her zaman olmasa da aralıklarda böyle teneffüsler vermek gerekir. Ben de kardeşimle her ayın 15 ini takip eden haftasonu sabahtan akşama dışarıdayız. Kafamıza göre takılıyoruz. Kız günü diyoruz. Hamama gideriz, kuaföre gideriz, bazen sabahtan akşama kadar takıldığımız bir cafe var orada sohbet ederiz.

bizde hafta sonları ayda 1 kez eşimle sinemaya falan gideriz hafta içi 2-3 misafirlik olur.
hava değişimi oluyor gerçekten :)

bizde hafta sonları ayda 1 kez eşimle sinemaya falan gideriz hafta içi 2-3 misafirlik olur.
hava değişimi oluyor gerçekten :)
Biz arkadaşlarımızla her hafta sonu biraraya geliriz okey, tabu, anlat bakalım falan oynarız. Haftaiçi hergün çocuklarla oyun, film vs. günleri yaparız. Tabii bizim en büyük şansımız eşimle aynı yerde çalışıyorum. İşyerimiz evimiz ve çocukların okulu hepsi aynı yerde.

Merhaba hanımlar. Konuyu takip ediyorum. Birkaç gün önce yazmaya çalıştim ama beceremedim mesaj paneli gorunmuyodu. Neyse konuya gelicek olursam bende temiz titiz olmak istiyorum. Bebeğim var ve işten ayrıldım bir sure için. Ama ben çok daginigim. Eşim yardım ediyor ev işlerine ama detaya inemiyoruz birturlu. Birkaç gün önce yeter dedim ve genel temizlik yaptık detaya birazcık girerek. Tamam dedim artık şimdi düzenli temizlik ve düzenli olarak ta detaylara inersem bu iş halloldu dedim. Çok iyi gidiyodum evi toparlamadan yatmiyodum. Biyerde bisey, leke, yağ,kir görünce hemen temizleyip hallediyodum ama bugün yine saldim. Tezgahta bulasiklar ee ortalıkta biraz dağınık. Ben niye motivasyonumu kaybediyorum. Normal mi bu yoksa çok mu tembelim. Siz neler yapıyorsunuz. Enerjiniz nasıl yetiyor. Yardım edin lütfen.

Merhaba hanımlar. Konuyu takip ediyorum. Birkaç gün önce yazmaya çalıştim ama beceremedim mesaj paneli gorunmuyodu. Neyse konuya gelicek olursam bende temiz titiz olmak istiyorum. Bebeğim var ve işten ayrıldım bir sure için. Ama ben çok daginigim. Eşim yardım ediyor ev işlerine ama detaya inemiyoruz birturlu. Birkaç gün önce yeter dedim ve genel temizlik yaptık detaya birazcık girerek. Tamam dedim artık şimdi düzenli temizlik ve düzenli olarak ta detaylara inersem bu iş halloldu dedim. Çok iyi gidiyodum evi toparlamadan yatmiyodum. Biyerde bisey, leke, yağ,kir görünce hemen temizleyip hallediyodum ama bugün yine saldim. Tezgahta bulasiklar ee ortalıkta biraz dağınık. Ben niye motivasyonumu kaybediyorum. Normal mi bu yoksa çok mu tembelim. Siz neler yapıyorsunuz. Enerjiniz nasıl yetiyor. Yardım edin lütfen.

bende birkaç aydır çok zorlanıyorum ev temizlerken hamilelik baya zorlu geçiyor yine grip oldum malesef.
ben önceden yemek yaparken ve sofra toplarken hemen bulaşıkları makineye atar yıkanıcakları yıkardım. böylelikle yığılı bir bulaşık olmazdı. yani işim 10-15 dk biterdi.
rutin işleri bekletmeye gelmiyor sürekli çogalarak büyümeye devam eder.
bulaşık çamaşır ve ütülenicekler bunlar zamanı geldiğinde yapıp yerlerine konulmalı.bekletilmemeli
mutfaga giderken yada yatak odasına oraya ait bir eşya varsa götürmen böylelikle işleri azaltmış olursun.
evde sürekli dağınıklık yaratan eşyalara kutu yada sepet alarak çözüm bulabilirsin benim eşim anahtarını cebindekileri sehpaya koyadı sepet aldım küçük şimdi ona koyuyor.
wc-lavaboda cif var benim kullandıkça yıkıyorum. 5 dk sürüyor hafta sonu çamaşır suyu yapıyorum.
önemli olan evi düzenli tutman sonra temizliğe geçebilirsin. ben haftalık süpürüp siliyorum çalıştığım için.

böyle çokta zorlama kendini evini düzenli tut rutin işleri yap temizlikte yapılıyor zamanla. elin pratik olsun zamanla alışıyorsun hızlı iş yapmaya. sonra aklına gelir şu işte vardı diyosun kalkıp 2 dk hallediyorsun.
tabi öncelik bebeğin olsun hep böyle minnak kalmıcaklar :KK36:

Rutin işler birikince ggerçekten dag gibi oluyo. Bebeğim yurutece başlayınca bütün sus eşyalarını ve runnerlari örtüleri kaldırdım. Çekmeceiclerim hep sepetli ayracli. Ama el altındaki şeyler icin ddediginiz gibi sepet fln ayarlamaliyim. Umarım elim pratiklesir. Bikipta birakma gibi bir luksum yok artik oğlumvar ve ev hep temiz olmalı.
İnşallah bebeginizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Dünyanın en güzel şeyi onlar:emir_bebek::emir_bebek::anneadayı::KK200:

Rutin işler birikince ggerçekten dag gibi oluyo. Bebeğim yurutece başlayınca bütün sus eşyalarını ve runnerlari örtüleri kaldırdım. Çekmeceiclerim hep sepetli ayracli. Ama el altındaki şeyler icin ddediginiz gibi sepet fln ayarlamaliyim. Umarım elim pratiklesir. Bikipta birakma gibi bir luksum yok artik oğlumvar ve ev hep temiz olmalı.
İnşallah bebeginizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Dünyanın en güzel şeyi onlar:emir_bebek::emir_bebek::anneadayı::KK200:

İnş canım sağol :)
bende bebek olana kadar düzen oturtucam inş. evin kirlendiğini hissettiğim an süpürüyorum çok kullandığım yerleri şimdiki evim sobalı ve baya zorlanıyorum kaloriferliyken bu kadar batmıyordu. o yüzden alışamadım eve diğer odalar soğuk.

X