Çalışan Anneler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Esrs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Esrs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
430
6
96
İstanbul
Bebeğim 5 aylık İşe başlamama 15 gün kaldı çok endişeliyim ve üzülüyorum başlıyacağım için kayınvalidem bakacak kızıma ilk hafta neler hissetiniz neler yaptınız bana bir öneride bulunurmusunuz kendimi nasıl rahatlatırım

çok zorduuuu işe başlayalı 20 gün olucak ama hala alışamadım... ilk bi hafta yolda bile ağladım araba kullanıyordum kaza yapmaktan korkuyordum...

eve geldiğimde onu görünce ağlıyordum telefonda sesini duyduğumdada ağlıyordum. kayınvalidem bakamıyor ona üzülüp ağlıyorum beni rahatlatan tek yön eşimle beraber balıyor kayınvelidem..

hala alşmadım alllah kolaylık versin canımmmm işimiz çok zor.

Son düzenleme:
Benimde ise baslamama cok az bir zaman kaldi, ve uykularim kaciyor dusundukce((
bebisim 3 aylik bile degil henuz, offf keske dogum izinleri en az bebisler 6 aylik olasiya kadar bari uzun olsaydi
Allah calisan annelerin yardimcisi olsun
bakalim nasil olucak ise baslayinca

eve geldiğinde bebeğinin davranışı nasıldı unutmuyo dimi seni

sizi unutmasi mumkun degil annesi
benim bir is arkadasim diyordu, bakicidan aldigim zaman gozlerimin icine bakiyor sadece diye
unutmayi birakin kesinlikle ozleyecek
en azindan 5 ay bakma firsatiniz olmus
Allah hepimize sabir versin

sizi unutmasi mumkun degil annesi
benim bir is arkadasim diyordu, bakicidan aldigim zaman gozlerimin icine bakiyor sadece diye
unutmayi birakin kesinlikle ozleyecek
en azindan 5 ay bakma firsatiniz olmus
allah hepimize sabir versin

amin çok korkuyorum kime ona bakamazmış gibi hissediyorum aç kalır uyumaz falan

amin çok korkuyorum kime ona bakamazmış gibi hissediyorum aç kalır uyumaz falan

Valla onlari bende cok dusunuyorum, esim cok kiziyor o zaman
sizin cocugunuza kim bakacak?
benim kayinvalidem bakicak, eminimki gozu gibi bakar sonucta onlarin eline emanet edicez.
Allahtan fulltime calismiyorum, 4 gun evde olacagim tek tesellim o

Valla onlari bende cok dusunuyorum, esim cok kiziyor o zaman
sizin cocugunuza kim bakacak?
benim kayinvalidem bakicak, eminimki gozu gibi bakar sonucta onlarin eline emanet edicez.
Allahtan fulltime calismiyorum, 4 gun evde olacagim tek tesellim o

Benimde kayınvalide bakacak bizim kilo problemimiz var düşük kilolu doğdu üzerine düşmek gerekiyor biraz mesela ben sütümü biberonla içiriyorum kafasını sağa sola ceviriyo emmerken istemediğini düşünür biberonu çekermi falan böyle şeylerri düşünüyorum

bence hepsini soylemen gerekir, yani bebisinin sut icerken nasil seyler yaptigini soylemelisin, o zaman extra dikkat eder
bende simdiye kadar kendim baktim bebegime ve en iyi su an ben biliyorum ne zaman acikti, nasil emiyor yada ne biliyim bunun gibi seyler
tek tek hepsini benimde anlatmam gerekiyor,
gercekten cok zor sizi cok iyi anlayabiliyorum, ilk zamanlar zorluk yasansada inanki hepsi gecicek,

Bende aynen tek başıma baktım bakışında bile ne demek istediğini anlıyor durumundayım şuan siz ne zaman başlıycaksınız işe

SELAMLAR , ayın 20sinde işe başladım bebeğim 5 buçuk ayllık beni emmedi ama sağarak verdim sütüm yetmedi mama takviyesi ile besledim ve bir süre sonra sütüm kesildi 4 buçuk aylıkken ek gıdaya başladık, sebze corbası yoğurt meyve püreleri vs.ç.

bırakıldığı hissetmiyor ama eve geldiğimde eşim önce camdan gösteriyor o kalabalıkta beni seçiyor izliyor sonrada kapıda buluşuyoruz, önce bakıyor sonra ufak bi tebessüm sonra başını çeviriyor, sanki sen nerdeydin diye hesap sorar gibi başını saklıyor eğiyor..

kayınvalidem hiç yanaşmadı ben bakamam korkarım yediremem içiremem vs dedi durdu bakıcı bakmya başlayıncada küstü, ve eşimle çok tartıştık en sonunda kayınveliedeme baktırmaya karar verdik ama ben çok üzgündüm çünkü bebeğimi hiç tanımıyor ne zamn uyur nasıl uyur neden hoşlanır vsvs ve mama ansıl yapılır altı nasıl değişir bilmezdi. beni tek mutlu eden sey eşim vardiyaya girdi gece çalışıp gündüz evde olucaktı.
ben işe başladım gece 1 kez uyananan bebeğim ben işe başladıktan sonra 3 5 6 kere uynamya başladı.. ve bazen 5 den 6dan sonra uyumadı. mama yemek istemedi. poposu pişti her gün banyo yapmasına rağmen hiç bir pişik kremi hayretmedi.

eşim uyumadan ben gelene kadar baktı kayınvalidem sadece sevdi
suan 3 haftadır kayınvalidemde ve eşimde orda ama ara ara dısarı çıkması vs gerekiyor.

bebeğim şuan banba çok garip geliyor sinirlerimi zorluyor 2 gündür evdeyiz hafta sonu için huysuz mızmız gazlı ağlamaklı çığlık atıyor kendi kendine oynamıyor yatmak istemiyor yemiyor uyumuyor...
bebeğim çok değişti işten gelir gelmez kayınvalidem gidiyor eşimde işe gidiyor ben yalnız kalıyorum 1 saat ağlama krizi acaip bir gaz off offff ..

neden çünkü yanlış bakıyorrrr süreklikucağında yada pusette sallıyor çocuğum keyifle oynadığı oyun halısına bile yatmak istemiyor.

çalışan anne olmak çok zor, anne sütü çok önemli diyorlar bebeği annesinden mahrum ediyorlar.

Bende aynen tek başıma baktım bakışında bile ne demek istediğini anlıyor durumundayım şuan siz ne zaman başlıycaksınız işe

Esrs ben Sali gunu basliyorum. Ve ilk kez o gun cok uzun sure ayri kalacagiz
Ama emzirme haklarim var insallah o haklarimi kullanacagim, emzirmek icin bir kac sefer eve gitmeyi dusunuyorum, bakalim nasil gececek

smile6081 sana kesinlikle katiliyorum, cok haklisin sut konusunda
herkes bas bas bagiriyor ilk alti ay anne sutu diye ama dogum izni nedense bebek daha uc ayini doldurmadan bitiyor.
saglik olsun ne diyelim, Allah bebislerimize saglik versin bizlerede guc ve kuvvet versinki bunun altindan kalkabilelim, sonucta hersey cocuklarimiz icin

Çok zor Allah yardımcımız olsun

Yani yarın duygularını paylaş olur mu?

Yani yarın duygularını paylaş olur mu?

az once kayinvalidelere gittim biraz bebek hakkinda konusmak icin sanirim bebegim yarin onu birakacagimi anladi, bugungu stresim yansidi galiba kizima
nasil agladi oraya gidince anlatamam, kayinvalidem almisti kucagina bizimki dudaklari bukerek basladi aglamaya, birde bana bakisi varki anlatamam resmen al beni anne der gibi bakiyo ( o agladi bizde agladik offfff ne zor yaaa
yarin daha zor olucak eminim

bende bugün işe başladım çok zor geldi.allahtan annem bakıyor. bizimkinin yemesinde problem var sadece uyurken yiyor. yoksa az yiyip bırakıyor.annem becerebilecekmi diye endişeliyim .çaresiz ve çok üzgün durumdayım.

bende bebeğim 2,5 ayına 1 hafta varken işe dönmek zorunda kalmıştım ama ben kötü örneğim çünkü devam edemedim..işimi şirketimi çok sevmeme rağmen hem ağladım hem ayrıldım..bebeğimi gün içinde gelip görüyordum emzirip gidiyordum ama olmadı..1 ay devam edip ayrıldım..şimdi 1 yaşında ve tekrar iş hayatına dönmeyi düşünüyorum..yinede üzülüyorum ama çalışmamızda gerekiyor..ileride onu rahat ettirmek ve iyi eğitim almasını da sağlamamız gerek..benim oğlum pek yabancılık çekmiyor babaannesi bakacak dedesini de çok seviyor kesinlikle gözüm arkada kalmaz ama kısa süreliğine biyere gidip dönsem bile bana yapışıyor kimseye gitmiyor muhtemelen bir süre sonra arkamdan da ağlar ama onlara durumu anlatmamız lazım..sizlere de nacizhane tavsiyem ben işi bıraktım pişmanmıyım hayır değilim ama tüm emeklerim karşılığında edindiğim pozisyonumu kaybetmiş oldum ama oğlumun yanında oldum..şimdi yine döneceğim duygusallığı bir yana bırakmak istiyorum size de bunu tavsiye ederim..ben ilk başladığım günü hiç unutamam masama oturdum hemen ağlamaya başladım çok ama çok zor biliyorum ama neden çalışmanız gerektiğini düşünün ve o emin ellerde olacağı için kafanızı rahatlatın..beceremez yapamaz demeyin tüm detayları bakacak kişiye aktarın göreceksiniz herşey yoluna girecek..

Son düzenleme:
bende bir ay önce başladım işe, bebeğim 2 buçuk aylıktı. çok zor oldu ama insan bunada alışıyor. neyseki annem bakıyor, doğum yaptığımdada annem 40 gün kalmıştı benimle, o yüzden kızımı tanıdığı için içim rahat, benim en büyük korkum aç kalmasıydı, sütümü sağıyorum işyerinde, ama verdiğimiz miktar ona yeticekmi diye düşünüyodum, dr.un söylediği sürede ve miktarda veriyoruz hep ama işte tuhaf bi duygu, insan engel olamıyor kendine. bide ya biberona alışıp benim göğsümü reddederse diye korktum, ki gerçektende ilk günler biraz zorlandım, emerken ağlamaya başlıyodu ama inat ettim alana kadar denedim. ilk günler biraz kapriste yaptı bana ama inanın oda alıştı şimdi, akşam beni gördüğünde heyecanlanıyor, gülüyor. size tavsiyem şimdiden bırakabileceğiniz birileri varsa gün içerisinde bikaç saat bırakıp çıkın, sizin için olduğu kadar onun içinde çok zor bi durum çünkü, alışsın ara sıra annesinin yok olacağına, siz işe başladığınızda bi anda bütün gün anneden ayrı kalmak çok etkilemesin onu. ben anneme bırakıp yürüyüşlere çıkıyodum bikaç saat başbaşa kalıyolardı annemle

Esrs dun cevap yazmaya caistim ama olmadi, sayfam kitli kaldi
Is konusuna gelince korktugum kadar zor gecmed cok sukur. Bebisimi emzirmek icin oglen eve gittim zaten oglene kadar esimbakti ogleden sonrada kayinvalidem.
Isyerinden geldikten sonrada yatana kadar kizimla ilgilendim
Sende stres yapma bosver daha 13 gunun varmis doya doya tadini cikart. Diger arkadaslarinda dedigi gibi erken baslamak bizimde bebis icinda daha iyi cunku zaman gectikce cok daha zor olycak ayrilmasi
Tabiki simdide zor ama alisicaz. Surekli resmine bakti
Isyerinde:)
Ve egerki emziriyorsan simdiden alistirma olsun diye sutunu sag ver bazen bebege. 0 konuda ben zorlNmadim cok sukur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…