• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan anneler lütfen yardım!!

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
Hanımlar evlilik hayatım bu ara pek yolunda değil çeşitli sebeplerle çalışmaya karar verdim ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.

8 aylık bebeğim var.çalışırsam oğluma annem bakıcak haftanın 3 günü geri kalan 3 günde bakıcı tutucam büyük ihtimal.çalışan annelere sorum şu;
Anneme bi vesaitle ulaşabiliyorum ama düşününce sabah kalkıp bebeğimi uykusundan edip harala gürele hazırlamak ve hazırlanmak sonra otobüse binip yollara düşmek, bebeğimi bırakıp ordan işe yetişmeye çalışmak.. akşam aynı şekilde yorgun argın gelip çocuğu alıp eve geçmek falan.. düşününce çok çok zor gibi görünüyor.sizlerde düzen nasıl, bu durumun daha kolay bi yolu var mı? Yoksa hepiniz aynı stresi yaşıyor musunuz?

Annem bize gelsin baksın dedim ama babamın isine yardım ediyor evinden telefonla sipariş alıyor yani o da pek mümkün değil.

Bana 1 gününüzü nasıl geçirdiğinizi ayrıntısıyla anlatabilir misiniz lütfen?
Teşekkür ederim şimdiden.

ben de 8 aylıkken calışmaya basladım. uyuyan bebek kaldırılıp götürülmez bence. evinize gelecek birini bulun derim. bakıcı olacaksa sesli kamera sistemi şart.

Çocuğum yok ama, anlattığın şekilde yapman çok zor. Küçücük bebek, uykusundan uyandır, sabah zaten toplu taşıma sıkış sıkış, bebekle ona bin, işe git çok ama çok zor. Eğer durumun varsa diğer kalan 3 gün içinde bakıcı tutman lazım. Kayınvaliden bakamaz mı?

evin kiraysa annenlerin oraya taşınsan kendi evinsede evini kiraya versen olmazmı acaba ?küçücük çocuklarımızı bırakıp işe gidiyoruz zerre bereketide olmuyor ama hayat zor ve kötü çalışmalı kendi ayaklarımız üzerinde durmamız da şart.Allah yardımcın olsun.bir hafta annenlerde kalsan öteki haftada annen size gelse kalsa telefonla sipariş alıyor diyorsun evine telefon al yönlendirme filan yapılamazmı acaba ?

Canim ALlah yardimcin olsun. Bence de annene yakin bir yere tasin,olmadi annen sadece tel.den dolayi evde balacaksa ev telini bi sekilde cebe aktarabiliyorlar. Ama bebegin o saatte uyanip kalkmasi hem sana zor hem ona zor. Bi de bunun kari yagmuru soguk havasi var bebegini usutebilirsin. Ben de bi kac kere sabahlari uyandirdigmda ki benimki daha buyuk aglardi,uyumak isterdi,titrerdi... veya esin araba varsa onla biraksin en azindan minibus otobus derdin olmaz.

merhaba,

madem anneniz 6 gün boyunca bakamıyor, madem 3 gün için mecburen bakıcı tutacaksınız , o zaman hiç sabah akşam annenize gidip gelmenin zahmetini çekmeyip direk 6 günlük bakıcı tutun. maddi yükü belki biraz daha fazla olacaktır ama emin olun ki annenize gidip gelirken verdiğiniz yol parası, zahmeti, sizin yorgunluğunuz, bebeğinizin sabahları uykusunu iyi alamaması vs. vs. den çok daha karlı olacaktır.
1 yaşından sonrada bir kreşe verirsiniz belki.
etrafımda çalışması gerektiği için 1 yaşında kreşe başlayan çok anne var.

kolay gelsin.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Evimi taşıyamiyorum çünkü eşim zaten çalışmamı istemiyor bu fikri kesinlikle kabul etmiyo beyfendi (yıldırma politikası uygulayacak aklısıra, sorunlu bi evlilik hayatım olduğunu belirtmiştim) haftanın tüm günü bakıcı çok ağır gelir.zaten alacağım maaşlar çok komik rakamlar onu da bakıcıya bırakırsam anlamsız bebegimden ayrılmış olucam sadece.şu durumda benim hayatımın çözüm bulunacak pek bi yanı yok.ben şuan bunları yaşamak zorunda olan annelerin tecrübelerini paylaşmalarını bekliyorum.yani yüz binlerce çalışan anne var hepsinin mi çocuguna bakıcı bakıyor ya da bakan kişilere yakın oturuyorlar veya eşleri bırakıyor falan.. hiç anlattığım zorluğu yaşayan yok mu?

size tavsiyem 3 gün anne,3 gün bakıcı değil hep bakıcı baksın.çocuk 3 ayrı disiplinle yetişmesin,bocalamasın hem de siz bir sürü sorun yaşamak zorunda kalmayın.

benim çocuklarıma bakıcı baktı 3 yıl,sonra kreşe başladılar.kızım 4 aylık ona da yine abilerinin eski bakıcısı bakacak.annem de aynı şehirde ama istemiyorum.güvendiğiniz biri olursa rahat edersiniz.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Evimi taşıyamiyorum çünkü eşim zaten çalışmamı istemiyor bu fikri kesinlikle kabul etmiyo beyfendi (yıldırma politikası uygulayacak aklısıra, sorunlu bi evlilik hayatım olduğunu belirtmiştim) haftanın tüm günü bakıcı çok ağır gelir.zaten alacağım maaşlar çok komik rakamlar onu da bakıcıya bırakırsam anlamsız bebegimden ayrılmış olucam sadece.şu durumda benim hayatımın çözüm bulunacak pek bi yanı yok.ben şuan bunları yaşamak zorunda olan annelerin tecrübelerini paylaşmalarını bekliyorum.yani yüz binlerce çalışan anne var hepsinin mi çocuguna bakıcı bakıyor ya da bakan kişilere yakın oturuyorlar veya eşleri bırakıyor falan.. hiç anlattığım zorluğu yaşayan yok mu?

canım bunun karı var kışı var, el kadar bebek sabahın köründe otobüste ne işi var.. kendi arabamızda bile iki adım yol giderken terliyor çocuk atlet değiştiriyoruz kıyafet değiştiriyoruz. otobüs hiç olacak iş mi? çok iyi imkanları maaşı olan bir iş değilse çalışmaman en isabetlisi gibi görünüyor senin durumunda.. hayırlısı olsun inşallah..

Canım annem üst katımda kızım da 17 aylık sana yaşanması muhtemel sorunları kısaca yazayım

- Bebek bir kişiye bağlanmalı,sen olmayacaksan annen bakacaksa bu bile bebeğe ağır gelecek ki bir de bakıcı olmamalı bence.3 kişi bebeğinizin davranışlarını iç dünyasını olumsuz etkiler diye düşünüyorum
- Eve işe çocuğun bakımına yetişemediğin zamanlar olacak çok zor günler bekliyor
- Benim kızım sabahları uyanmıyor kazayla uyanırsa rahatı bozulduğu için susmuyor,bunun kışı var,işe geç kalma durumu var

Ben sizin yerinizde olsam taşınma olmuyorsa, tüm hafta sadece anneniz ya da sadece bakıcı bakamıyorsa çalışmazdım. Biraz büyüyünce işinize yakın kreşe verirdiniz. Ya da mevsimi değerlendirin bir kaç ay deneyin bakalım,belki kolay olur bebeğiniz de çok yadırgamaz kimbilir

Hanımlar evlilik hayatım bu ara pek yolunda değil çeşitli sebeplerle çalışmaya karar verdim ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.

8 aylık bebeğim var.çalışırsam oğluma annem bakıcak haftanın 3 günü geri kalan 3 günde bakıcı tutucam büyük ihtimal.çalışan annelere sorum şu;
Anneme bi vesaitle ulaşabiliyorum ama düşününce sabah kalkıp bebeğimi uykusundan edip harala gürele hazırlamak ve hazırlanmak sonra otobüse binip yollara düşmek, bebeğimi bırakıp ordan işe yetişmeye çalışmak.. akşam aynı şekilde yorgun argın gelip çocuğu alıp eve geçmek falan.. düşününce çok çok zor gibi görünüyor.sizlerde düzen nasıl, bu durumun daha kolay bi yolu var mı? Yoksa hepiniz aynı stresi yaşıyor musunuz?

Annem bize gelsin baksın dedim ama babamın isine yardım ediyor evinden telefonla sipariş alıyor yani o da pek mümkün değil.

Bana 1 gününüzü nasıl geçirdiğinizi ayrıntısıyla anlatabilir misiniz lütfen?
Teşekkür ederim şimdiden.
araban yoksa bence otobüsle sabahın köründe kucağında çocukla çok zor olur. soğuk olacak, kar olacak... neden bakıcı tutmuyorsun?

Bence cocuga ya bakici baksin ya annen.8 aylik cok kucuk kim bakarsa baksin evinde baktir.benim bakicim evime geliyor daha rahat oluyor

Benim bebeğime de annem ve kayınvalidem bakacaklar. Gelip bakacaklar. Başka türlüsü hiç normal değil bence. Sabah sabah kaldır götür sersemleşir çocuk.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızım beş buçuk aylıkken çalışmaya başladım. Babaannesi baktı bir yıl kadar. Sonra 5 yıl da annem baktı. Her ikisi de kendi evlerinde rahat edeceklerini söylediler. Ve her sabah bırakıp her öğleden sonra aldım. Ama bu iş otobüsle yapılabilecek kadar kolay değil. Kaldı ki ben araba ile bile zaman zaman çok zorlandım. Çünkü kışın soğuk ve kar buz çok etkiliyor. Çocuk hasta oluyor, hastayken taşımak başka bi zorluk. İşe yetişme sıkıntısı, dönüşte bir an önce eve ulaşmak istiyorsunuz çocuk orda kalmak istiyor vs.vs... Kolay işler değil velhasıl. Sizde inşallah sıkıntılarınızdan kurtulursunuz kısa zamanda.

tatlımmmm seni anlayabiliyorummm:)))) ben doktorum benim ikizlerim varrr:(((( annemin de kendine göre işleri var:((( ben de napayım eşimden rica ettim bakıcı tuttuk:(( ben sabah bebişlerimi öpüyorum sonra akşama kadar yokum .. e anne yani özlüyolar tabiii:(((( sen üzülme çalışmak lazım kadın dediğin çalışmalı, dimdik ayakta durmalı tatlımmm...!!!!

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hepinize çok teşekkürler fikirlerinizi paylaştığınız için ;) demekki neymiş bebeğim kreşe gidebilecek yaşa gelene kadar EV HANIMIYIM :( acı ama bebeğim için kabullenmem gereken bi gerçek.

Hepinize çok teşekkürler fikirlerinizi paylaştığınız için ;) demekki neymiş bebeğim kreşe gidebilecek yaşa gelene kadar EV HANIMIYIM :( acı ama bebeğim için kabullenmem gereken bi gerçek.

Bencede en mantıklı kararı vermişsin.
Bende daha çocuk yok yeni yeni düşünmeye başladık.
Kayınvalidem çok yakınımızda oturuyor. Muhtemelen oo bakacak.
Mecburen çalışmak zorundayım maddi durumumuz daha iyi olsaydı, çocuk belli bir yaşa gelene kadar kendim bakmak isterdim.

Bencede en mantıklı kararı vermişsin.
Bende daha çocuk yok yeni yeni düşünmeye başladık.
Kayınvalidem çok yakınımızda oturuyor. Muhtemelen oo bakacak.
Mecburen çalışmak zorundayım maddi durumumuz daha iyi olsaydı, çocuk belli bir yaşa gelene kadar kendim bakmak isterdim.

Valla benim maddi durumumda iyi olsaydı ben de çalışmayı şuan için düşünmezdim zaten.Alışkın olmadığım için eşimin elibe bakmak ve evde kazanç tek olduğu için mahrum kalmaktan hakkaten sıkıldım.gözümü karartmıştım ama çözüm bulamadım işte.

Size kendi halimi anlatayım.Benim 10 aylık kızım var.

Bakıcım sabah evime 7:30 gelip akşam 17:30 gidiyor ,bebeği sabah annenize götürmek çok saçma olur.Kışın çok hastalanır.Ayrıca otobüste perişan olursun.Bence bakıcı evine yakın oturmalı.Yol parası isterse maaş maliyetide artar. Yakın komşuna uygun baktırabilirsen baktır. Ya da annen bir şekilde gelip baksın. Bakıcıya vereceğine parayı annene ver. Ayrıca eşim asla ev işine yardımcı olmaz. Hafta sonu ve akşam genelde temizliği,yemeği,ütüyü ben yaparım. Bakıcım gündüz sadece çocuğun maması,uykusu ve oynamasıyla ilgilenir.Bir şekilde düzen kurarsın. Bakıcı ücretleri de çok fazla,ama başka çaremiz yok....Allah yardımcın olsun,yine de çalışmak çok güzel...:ssz:

7/24 annem bizle kaliyor ve ogluma harika bakiyor.simdilik bakici dusunmuyoruz.ins sagligi iyi olur da boyle devam eder.imkan varsa anneniz sizinle kalsin derim

Back