çalışan anneler hayatınızı nasıl kolaylaştırıyorsunuz?

bence de sadece zamana ihityacınız var. bende doğumdan bir önceki güne kadar çalıştım. yani doctor yarın gel doğurtayım dedi panicle ben bi duruşmaya gideyim yarın gelirim dedim. insan doğası gereği her türlü şarta uyum sağlıyor. emin ol sende başaracaksın. ümitsiz olma. benim hep bakıcılar oldu çünkü bakacak kimse yok. şuanki dadımız iki senedir bizimle. kadın eve geldi Muaz'ı kucağına iki aylıkken verdim. işe gittim. kadın tüm çamaşırlarımı yıkayıp kurutup katlıyor. halada aynı. yemek yapmıyor çok fazla. çünkü ben o gelmeden yemeği ocağa koymuş oluyorum. acelden yapamadıysam yapıyor. ikinci bir de temizlikçi aldım. kadın haftanın iki günü yarım gün geliyor. çok az para alıyor. çok ihityacı olduğu için fiyatını düşük tutuyor. ama buz gibi tertemiz yapıyor kadın. ütüyüde yapıyor. bana kalan eve gelip çocuklarla şımarmak oluyor. pasta kek yapıyoruz. hafta sonu sabahtan akşama geziyoruz. yani herşeyden once çocuklarla vakit geçirmek lazım. eminim alışacaksın. başta ilk çocuk çok zor adaptasyon ama alışacaksın. bu günlerin geride kalacak emin ol. sadece sakin ve sabırlı ol. bırak ev koksun. ki zamanında benimde böyle oldu. kendini kasma. rahat ol. hepimizin yaşadığı şey aynı. kızlar kreşte akşam olunca bütün gün ne yaptıklarını anlatıyorlar. zaman hızlı geçiyor. ben ne ara evlendim üç çocuğu ne ara doğurdum bilmiyorum. zaman çok hızlı geçiyor.

bence de sadece zamana ihityacınız var. bende doğumdan bir önceki güne kadar çalıştım. yani doctor yarın gel doğurtayım dedi panicle ben bi duruşmaya gideyim yarın gelirim dedim. insan doğası gereği her türlü şarta uyum sağlıyor. emin ol sende başaracaksın. ümitsiz olma. benim hep bakıcılar oldu çünkü bakacak kimse yok. şuanki dadımız iki senedir bizimle. kadın eve geldi Muaz'ı kucağına iki aylıkken verdim. işe gittim. kadın tüm çamaşırlarımı yıkayıp kurutup katlıyor. halada aynı. yemek yapmıyor çok fazla. çünkü ben o gelmeden yemeği ocağa koymuş oluyorum. acelden yapamadıysam yapıyor. ikinci bir de temizlikçi aldım. kadın haftanın iki günü yarım gün geliyor. çok az para alıyor. çok ihityacı olduğu için fiyatını düşük tutuyor. ama buz gibi tertemiz yapıyor kadın. ütüyüde yapıyor. bana kalan eve gelip çocuklarla şımarmak oluyor. pasta kek yapıyoruz. hafta sonu sabahtan akşama geziyoruz. yani herşeyden once çocuklarla vakit geçirmek lazım. eminim alışacaksın. başta ilk çocuk çok zor adaptasyon ama alışacaksın. bu günlerin geride kalacak emin ol. sadece sakin ve sabırlı ol. bırak ev koksun. ki zamanında benimde böyle oldu. kendini kasma. rahat ol. hepimizin yaşadığı şey aynı. kızlar kreşte akşam olunca bütün gün ne yaptıklarını anlatıyorlar. zaman hızlı geçiyor. ben ne ara evlendim üç çocuğu ne ara doğurdum bilmiyorum. zaman çok hızlı geçiyor.
çok büyük bir zevkle okudum yazdıklarınızı ne güzel anlatmışsınız :) Ben de çok özeniyorum kızım büyüsün parka gidelim pasta kek yapalım diye. Dediğiniz gibi zaman çabuk geçiyor . İnsan her şeye alışıyor. :) Allah yavrularımıza ve bize sağlık versin.

Aslında
teşekkür ederim . Benim yalnız olmadığımı görmem gerçekten içimi rahatlatıyor çünkü çalışma ortamındaki erkekler ne yazık ki bayanların durumunu anlayamıyor. E yaşı biraz geçmiş bayanalr bu tür sorunları atlattıkları için onlar da anlamıyor bu yüzden çok ihtiyacım oluyor bu tür moral veren insanlara...

Aslında çok şanslısının günde 11 saat cumartesileri de olan bir işte çalıştım işi bırakma vs söz konusu değildi işim mesleğim ortamım uygundu

Süre uzundu bakıcı yedirir içirir yıkar paklardı

Oğlum küçükken masadaki tabağı bile kaldırmadım dursun çocuğum ile olan zamandan çalamam ki

Geceleri oğlumun odasında yattım hatta yatak odası soğuk olduğu için onu odaya alamadık

Eşim dalga geçti pazar günü gelsin oğlan uyusun da ben de hatunu göreyim diye siz anladınız burasını

Yani kısaca zorlu süreç biraz zor olsa da geçiyor örneğin mükellef sofra olmasın çocuk büyüyünce günde üç çeşit yemek yapmak gerekiyor o nedenle bu aralar mümkün olduğunca geçiştirin dışardan vs yemeye çalışın bir de mutfağa zaman ayırmayın bence

Büyüyünce de onun talepleri ike hayat güzelce devam ediyor

Tatile X yere değil U yere gidelim oranın suyu soğuk Diyen 4 yaşında bir afacan

Takdir ettim 3 çocuğu hayatlarımız ve bakış açılarımız benzer

Neyseki doğumdan 10 gün önce duruşmaları vs bırakmıştım ben

Bazıları çok çocuk odaklısın diyor ama onunla geçirebildiniz tüm zaman onun geri kalanını ben organize etmekle yükümlüyüm diye düşünüyorum

Takdir ettim 3 çocuğu hayatlarımız ve bakış açılarımız benzer

Neyseki doğumdan 10 gün önce duruşmaları vs bırakmıştım ben

Bazıları çok çocuk odaklısın diyor ama onunla geçirebildiniz tüm zaman onun geri kalanını ben organize etmekle yükümlüyüm diye düşünüyorum
şuan türkiyenin her yerinden dava alıyorum. bakıcı gece evde kalıyor. eşimde annesinde. ben gidip geliyorum. bazen eşimle gidiyoruz. balayı gibi oluyor.

çok büyük bir zevkle okudum yazdıklarınızı ne güzel anlatmışsınız :) Ben de çok özeniyorum kızım büyüsün parka gidelim pasta kek yapalım diye. Dediğiniz gibi zaman çabuk geçiyor . İnsan her şeye alışıyor. :) Allah yavrularımıza ve bize sağlık versin.
o günler yakın. hatta bebekliğini özleyeceksin. kokusunu. bir sene sonra takriben bebek kokusu kaybolacak. hatırlamıyorum. oğlum iki yaşına girecek ve bebek kokusunu alamıyorum. anın keyfini çıkar. hatta sırf o koku için bile bir daha doğusasım var. genelde arkadaşlar yeter doğurma diyor ama bazen rüyama bir çocuk giriyor. sanki kendimi şartlamayım diye. bilmiyorum. artık çocuk doğuramam psikolojim kaldırmaz diyorum. rüyama giriyor işte. allah büyük. hayırlısı diyorum. ama bebek kadar tatlı bişey yok. o doğum anı heyecanı, ilk emmesi, tatlı talı uyuması, sana hayran hayran bakması. çok müthiş bir duygu ya. bunu doya doya yaşa boşver stresi mitresi. bebeiğinle mutlu hisset.

Mesela yatağı toplamayın ciddiyim bir şey olmuyor benimki haftanın 6 günü dağınık toplu olduğu gün de temizliğe gelen bayan topluyor
Kayınvalidem geldiği için sıkıntı oluyor böyle durumlar yani bir şey demez ama işte insan çekiniyor bu gibi durumlarda . El olsa ne düşünürse düşünsün derim ama ...

o günler yakın. hatta bebekliğini özleyeceksin. kokusunu. bir sene sonra takriben bebek kokusu kaybolacak. hatırlamıyorum. oğlum iki yaşına girecek ve bebek kokusunu alamıyorum. anın keyfini çıkar. hatta sırf o koku için bile bir daha doğusasım var. genelde arkadaşlar yeter doğurma diyor ama bazen rüyama bir çocuk giriyor. sanki kendimi şartlamayım diye. bilmiyorum. artık çocuk doğuramam psikolojim kaldırmaz diyorum. rüyama giriyor işte. allah büyük. hayırlısı diyorum. ama bebek kadar tatlı bişey yok. o doğum anı heyecanı, ilk emmesi, tatlı talı uyuması, sana hayran hayran bakması. çok müthiş bir duygu ya. bunu doya doya yaşa boşver stresi mitresi. bebeiğinle mutlu hisset.
ay çok mutlu oldum ya gerçekten! Çok mutlu ettiniz beni yazdıklarınızla ve maaaaşşşaalllah diyorum size hala ne cesaret çocuk isteyebilmeniz. Çocuklarınız da çok şanslı sizin gibi anneleri olduğu için:)

ay çok mutlu oldum ya gerçekten! Çok mutlu ettiniz beni yazdıklarınızla ve maaaaşşşaalllah diyorum size hala ne cesaret çocuk isteyebilmeniz. Çocuklarınız da çok şanslı sizin gibi anneleri olduğu için:)
eşimle üniversitede tanıştık. o zaman 6 çocuk hayal ediyorduk. ama 28 yaşında evlenip 5 senede üç çocuk doğurunca yaştan emekli oldum. yani yaş geçti. ama çocukları gerçekten çok seviyorum. eve gidince boynuma sarılışları gülüşleri yokmu tüm stresimi alıyor. dün oğlum elleriyle yüzümü tutup ağzını yanağıma dayayınca sevgi patlaması yaşadı zannımca on tane olsa böyle dedim. sevgileri yeter valla. ama yaş, iş yoğunluğu, vs vs... zor diyorum işte.

Kayınvalidem geldiği için sıkıntı oluyor böyle durumlar yani bir şey demez ama işte insan çekiniyor bu gibi durumlarda . El olsa ne düşünürse düşünsün derim ama ...

O Kv nin sorunu o yatmıyor ya

Ben fazla rahat olabilirim ama bana hep saçma gelmiştir yatak topla örtü ört

Evimde yatak örtüsü vs yok hediye gelenleri bile birilerine verdim

Geçen Kv bir örtü var sana vereyim diyor ben de örtmem dedim seni biliyor zaten dedi evet ben böyledir dedim geçtim

Ne düşünürse düşünsün çok da önemli değil

O Kv nin sorunu o yatmıyor ya

Ben fazla rahat olabilirim ama bana hep saçma gelmiştir yatak topla örtü ört

Evimde yatak örtüsü vs yok hediye gelenleri bile birilerine verdim

Geçen Kv bir örtü var sana vereyim diyor ben de örtmem dedim seni biliyor zaten dedi evet ben böyledir dedim geçtim

Ne düşünürse düşünsün çok da önemli değil
zaten örtü değil benimki de nevresim yorgan. o da eşimin görevi artık :)

Bir de pratiklik olarak ben elde tek çay kaşığı bile yıkamıyorum

Makinaya tıkıp önce ön yıkama yaptırıp sonra yıkıyorum akıtmıyorum da bulaşığı çok ekstra yapışık olmadığı sürece

Kurutma makinası full çalışıyor eskir diyorlar giysiler ben de sekiyorum ki zaten çocuk bir sezon giyiyor ikinci seneye büyüyor

10 yıldır aynı atletleri giyiyorum demek ki eskimiyor diyorum

Bir de huzurlu bir bardak çay içerseniz günler geçince hayat kolaylaşacak

Mesleğiniz zor ve yorucu ama çocuğunuzun yanında daha uzun zaman geçiriyorsunuz

Biraz daha büyüyünce hem sizin oturup dinleneceğinix hem de onun eğleneceği oyunlar keşfedeceksiniz

Daha çocuk yokken zorlanıyorum doğunca ne yapacağım bilemiyorum işin kötüsü bakcak annede kayınvalidede yok ikiside farklı şehirlerde büyük ihtimal çalışamıyacağım bile bakalım..
Bizlere bir enerji yüklemesi lazım gerçekten işimiz zor. Sizin eşiniz yardımcı olmuyor mu ?

Kendine zaman ayırmaya gelince de 5 te oğlum ile eve geldim yemek pişirdim yedik masada tabaklar bardaklar duruyor ben burda sizinle yazışıyorum
Oğlum kendine oyun kurmuş onu gösterdi baktım o geri salona gitti ben de size yazarken çay içeyim diyorum

Bir de pratiklik olarak ben elde tek çay kaşığı bile yıkamıyorum

Makinaya tıkıp önce ön yıkama yaptırıp sonra yıkıyorum akıtmıyorum da bulaşığı çok ekstra yapışık olmadığı sürece

Kurutma makinası full çalışıyor eskir diyorlar giysiler ben de sekiyorum ki zaten çocuk bir sezon giyiyor ikinci seneye büyüyor

10 yıldır aynı atletleri giyiyorum demek ki eskimiyor diyorum

Bir de huzurlu bir bardak çay içerseniz günler geçince hayat kolaylaşacak

Mesleğiniz zor ve yorucu ama çocuğunuzun yanında daha uzun zaman geçiriyorsunuz

Biraz daha büyüyünce hem sizin oturup dinleneceğinix hem de onun eğleneceği oyunlar keşfedeceksiniz
ben de bulaşık makinesini hep kullanmışımdır. Ama kurutma makinesi cidden kafama yattı . Amaan eskisin kıyafetler bizimle yaşayacak değil ya.Benim ev için en büyük sıkıntım yemeğe ne yapacağımı düşünmek oluyor ama geçen konuştuk eşimle bunu kafana takıp durma ne olursa yeriz dedi biraz daha rahatladım artık..

Kendine zaman ayırmaya gelince de 5 te oğlum ile eve geldim yemek pişirdim yedik masada tabaklar bardaklar duruyor ben burda sizinle yazışıyorum
Oğlum kendine oyun kurmuş onu gösterdi baktım o geri salona gitti ben de size yazarken çay içeyim diyorum
afiyet olsun bizim yerimize de için :)

Daha çocuk yokken zorlanıyorum doğunca ne yapacağım bilemiyorum işin kötüsü bakcak annede kayınvalidede yok ikiside farklı şehirlerde büyük ihtimal çalışamıyacağım bile bakalım..
Bizlere bir enerji yüklemesi lazım gerçekten işimiz zor. Sizin eşiniz yardımcı olmuyor mu ?
Alışacağız mecburen napalım annelik bu yüzden kutsal sanırım.Allah yardım eder hele sağlıkla kucağınıza alın.Eşim yardımcı oluyor .Diyorum ya en büyük destekçim o.

Bu arada hepinize teşekkür ederim . Yazdıklarınız bana çok iyi geldi kendimi daha güçlü hissettim . Çevremdekilerle bu konuları konuşamıyorum, ailem uzakta. Siz beni çok iyi motive ettiniz.

X